PW: (1/4) Roma 0-1 JUVENTUS
- Marcin_FCJ
- Juventino
Już dziś o godzinie 21.00 AS Roma podejmie na Stadio Olimpico Juventus. Jak wiemy jest to rewanżowa potyczka. Pierwszy mecz odbył się w ostatni czwartek i dosyć niespodziewanie przegraliśmy u siebie 2-3. Oto kilka ciekawych informacji zaczerpniętych z oficjalnej strony Juventusu:
Oto dotychczasowe spotkania Juventusu i Romy w tegosezonowym Coppa Italia:
Juventus
01/12/05 1/8 1 mecz Fiorentina Juventus 2-2
Bojinov, Pazzini, Pessotto, Mutu
10/01/06 1/8 2 mecz Juventus Fiorentina 4-1
Del Piero (3, 1 z karnego), Mutu, Bojinov
26/01/06 1/4 1 mecz Juventus Roma 2-3
Mancini, Tommasi, Perrotta, Del Piero (2)
Roma
08/12/05 1/8 1 mecz Napoli Roma 0-3
Aquilani, Nonda, Okaka Chuka
Referee: Dondarini, Finale Emilia section
11/01/06 1/8 2 mecz Roma Napoli 2-1
Aquilani, Mancini, Amodio
Referee: Bergonzi, Genova section
Rezultaty trenerów:
Mecze pomiędzy Capello i Spallettim
Capello Wygrał 10
Remis 1
Spalletti Wygrał 2
Mecze pomiędzy Capello i Romą
Capello Wygrał 12
Remisy 4
Roma Wygrała 3
Mecze pomiędzy Spallettim i Juventusem
Juventus Wygrał 11
Remis 1
Spalletti Wygrał 1
Starcia Romy i Juventusu w Coppa Italia:
1939/40 07/04/40 1/8 Juventus Roma 3-1
Borel II ®, Donati, Borel II, Gabetto
1980/81 28/05/81 1/2 Juventus Roma 0-1
Ancelotti
1980/81 09/06/81 1/2 Roma Juventus 1-1
Cabrini, Di Bartolomei ®
1982/83 01/06/83 1/4 Juventus Roma 3-0
Cabrini, Platini, Boniek
1982/83 04/06/83 1/4 Roma Juventus 0-2
Tardelli, Boniek
1989/90 31/01/90 1/2 Juventus Roma 2-0
Casiraghi (2)
1989/90 14/02/90 1/2 Roma Juventus 3-2
Di Mauro, Bonetti I (aut.), Alessio, Schillaci, Tempestilli
1990/91 07/02/91 1/4 Roma Juventus 1-1
Bonetti I (aut), Casiraghi
1990/91 20/02/91 1/4 Juventus Roma 0-2
Berthold, Rizzitelli
1994/95 01/11/94 1/4Juventus Roma 3-0
Vialli (2), Ravanelli ®
1994/95 14/12/94 1/4 Roma Juventus 3-1
Marocchi (aut.), Ravanelli ®, Totti, Caprioli
2005/06 26/01/06 1/4 Juventus Roma 2-3
Piłkarze powołani na dzisiejszy mecz:
ROMA:
ALVAREZ, AMANTINO(MANCINI), AQUILANI, BOVO, CHIVU, CUFRE’, CURCI, DACOURT, DE ROSSI, DONI, MEXES, PANUCCI, PERROTTA, TADDEI, TOMMASI, TOTTI, ROSI, OKAKA, PIPOLO, GRECO.
JUVENTUS:
BUFFON, CHIELLINI, VIEIRA, PESSOTTO, EMERSON, IBRAHIMOVIC, DEL PIERO, NEDVED, BALZARETTI, CAMORANESI, MUTU, ZAMBROTTA, BLASI, THURAM, BONNEFOI, GIANNICHEDDA, OLIVERA, ZALAYETA, ZEBINA, CANNAVARO, ABBIATI
To na tyle suchych informacji. Myślę, że mecz będzie bardzo ciekawy i przyjemny dla oka. O awans bez wątpienia będzie bardzo ciężko. Musimy strzelić Romie conajmniej 2 bramki nie tracąc przy tym żadnej.. Patrząc na ostatnie wyniki nie można być do końca przekonanym, że tak się stanie no ale to jets piłka i wszystko jest możliwe. Do składu Rzymian wraca Totti i nie jest to zbyt dobra informacja dla nas. Po naszej stronie zabraknie Trezegueta.. ale on nawet jeśłi byłby zdrowy to raczej dziś by nie grał. Nie ukrywam, że nie podobało mi się podejście do Romy przez Juventus w pierwszym meczu. Teraz liczę na coś więcej, na pewną rekompensatę. Milan odpadł wczoraj z Palermo, dlatego też jest szansa na łatwiejszego rywala w 1/2 CI. Myślę, że warto zagrać dziś optymalnym składem gdyż później droga do finału nie będzie już taka trudna. Myślałem sobie jaki to skład bym wystawił na dzisiejsze spotkanie i doszedłem do wniosku że:
Abbiati - Zebina, Thuram, Cannavaro, Chiellini (jeśli jest gotów na 90 minut) - Camoranesi, Vieira, Emerson, Mutu - Ibrahimovic, Del Piero.
Mam nadzieje iż przerwiemy świetną passę Romy i że upokorzymy ich w stolicy. Forza Juve!
Oto dotychczasowe spotkania Juventusu i Romy w tegosezonowym Coppa Italia:
Juventus
01/12/05 1/8 1 mecz Fiorentina Juventus 2-2
Bojinov, Pazzini, Pessotto, Mutu
10/01/06 1/8 2 mecz Juventus Fiorentina 4-1
Del Piero (3, 1 z karnego), Mutu, Bojinov
Roma
08/12/05 1/8 1 mecz Napoli Roma 0-3
Aquilani, Nonda, Okaka Chuka
Referee: Dondarini, Finale Emilia section
11/01/06 1/8 2 mecz Roma Napoli 2-1
Aquilani, Mancini, Amodio
Referee: Bergonzi, Genova section
Rezultaty trenerów:
Mecze pomiędzy Capello i Spallettim
Capello Wygrał 10
Remis 1
Spalletti Wygrał 2
Mecze pomiędzy Capello i Romą
Capello Wygrał 12
Remisy 4
Roma Wygrała 3
Mecze pomiędzy Spallettim i Juventusem
Juventus Wygrał 11
Remis 1
Spalletti Wygrał 1
Starcia Romy i Juventusu w Coppa Italia:
1939/40 07/04/40 1/8 Juventus Roma 3-1
Borel II ®, Donati, Borel II, Gabetto
1980/81 28/05/81 1/2 Juventus Roma 0-1
Ancelotti
1980/81 09/06/81 1/2 Roma Juventus 1-1
Cabrini, Di Bartolomei ®
1982/83 01/06/83 1/4 Juventus Roma 3-0
Cabrini, Platini, Boniek
1982/83 04/06/83 1/4 Roma Juventus 0-2
Tardelli, Boniek
1989/90 31/01/90 1/2 Juventus Roma 2-0
Casiraghi (2)
1989/90 14/02/90 1/2 Roma Juventus 3-2
Di Mauro, Bonetti I (aut.), Alessio, Schillaci, Tempestilli
1990/91 07/02/91 1/4 Roma Juventus 1-1
Bonetti I (aut), Casiraghi
1990/91 20/02/91 1/4 Juventus Roma 0-2
Berthold, Rizzitelli
1994/95 01/11/94 1/4Juventus Roma 3-0
Vialli (2), Ravanelli ®
1994/95 14/12/94 1/4 Roma Juventus 3-1
Marocchi (aut.), Ravanelli ®, Totti, Caprioli
2005/06 26/01/06 1/4 Juventus Roma 2-3
Piłkarze powołani na dzisiejszy mecz:
ROMA:
ALVAREZ, AMANTINO(MANCINI), AQUILANI, BOVO, CHIVU, CUFRE’, CURCI, DACOURT, DE ROSSI, DONI, MEXES, PANUCCI, PERROTTA, TADDEI, TOMMASI, TOTTI, ROSI, OKAKA, PIPOLO, GRECO.
JUVENTUS:
BUFFON, CHIELLINI, VIEIRA, PESSOTTO, EMERSON, IBRAHIMOVIC, DEL PIERO, NEDVED, BALZARETTI, CAMORANESI, MUTU, ZAMBROTTA, BLASI, THURAM, BONNEFOI, GIANNICHEDDA, OLIVERA, ZALAYETA, ZEBINA, CANNAVARO, ABBIATI
To na tyle suchych informacji. Myślę, że mecz będzie bardzo ciekawy i przyjemny dla oka. O awans bez wątpienia będzie bardzo ciężko. Musimy strzelić Romie conajmniej 2 bramki nie tracąc przy tym żadnej.. Patrząc na ostatnie wyniki nie można być do końca przekonanym, że tak się stanie no ale to jets piłka i wszystko jest możliwe. Do składu Rzymian wraca Totti i nie jest to zbyt dobra informacja dla nas. Po naszej stronie zabraknie Trezegueta.. ale on nawet jeśłi byłby zdrowy to raczej dziś by nie grał. Nie ukrywam, że nie podobało mi się podejście do Romy przez Juventus w pierwszym meczu. Teraz liczę na coś więcej, na pewną rekompensatę. Milan odpadł wczoraj z Palermo, dlatego też jest szansa na łatwiejszego rywala w 1/2 CI. Myślę, że warto zagrać dziś optymalnym składem gdyż później droga do finału nie będzie już taka trudna. Myślałem sobie jaki to skład bym wystawił na dzisiejsze spotkanie i doszedłem do wniosku że:
Abbiati - Zebina, Thuram, Cannavaro, Chiellini (jeśli jest gotów na 90 minut) - Camoranesi, Vieira, Emerson, Mutu - Ibrahimovic, Del Piero.
Mam nadzieje iż przerwiemy świetną passę Romy i że upokorzymy ich w stolicy. Forza Juve!
- Pilekww
- Juventino
No niewątpliwie mecz będzie bardzo ciężki. Nie wystarczy zwykła wygrana jedną bramką więc trzeba bedzie sie troche przyłożyć. Dla mnie PW nie jest taki ważny więc jak odpaniemy to nie będę sie martwił w ogóle bo to tylko napinianie grafiku :!: . Wiadomo ze Roma to Roma więc zwykły mecz to nie będzie. Licze, że Juventus pokaże piękny football.
FORZA JUVE
FORZA JUVE
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Wojtek89
- Juventino
Napewno mecz ten będzie bardzo trudny ale moim zdaniem nie jesteśmy na straconej pozycji w tym sezonie na Stadio Olimpico już wygraliśmy 4:1 więc dlaczego nie mielibyśmy tego dzis powtórzyć
szkoda że nie zagra Trezeguet ale jeśli nie jest w pełnie sprawny to niech sobie odpocznie.Wierze w atak Alex-Ibra muszą sobie poradzic a Zlatan musi się wkońcu przełamać przecież na tym stadionie w tym sezonie Zlatan szczelił już piękną bramkę :-D
Będzie ciężko ale wierze że nasi powalczą!!!

Będzie ciężko ale wierze że nasi powalczą!!!
<Jest jedna rzecz dla której warto żyć-JUVE i nie zmienia się nic:D!!!>

- Daniel_FCJ
- Juventino
pojedziemy z nimi jestem dość spokojny o wynik 8) FORZA JUVE!!!!
FORZA JUVE!!!!!!
- Marcin_FCJ
- Juventino
Na bank ustrzeli. Jeśli włączy sobie PES5 na Playstation. Widać jak czytasz wypowiedzi poprzedników.
- wloski
- Juventino
ej sorry, ale Treze dziś nie gra ;] więc DP strzeli Hot-Tricka*MaTeK* pisze:Może treze ustrzeli dzisiaj znowu hat-trick'a?

dobra teraz na serio, nie jestem pesymistą, ale realistą i myśle że coś sie może nie udać wojarza do Rzymu i wygrana z Romą w stosunku 2:0 lub przynajmniej 3:1. największym problemem Capello będzie czy wystawic mocny skład i by zmęczyć piłkarzy na ligową potyczke czy poprosty słaby i niech gra jak chce...
pozdro
- JuventinoPS
- Juventino
No mecz nie będzie łatwy niestety gramy z Romą która wygrała już 9 meczów pod rząd. Jest to prestiżowe spotkanie które trzeba wygrać!! Każdy wie, że nasi kibice sie nie nawidzą, także polscy!! Don Fabio z reguły wystawi rezerwowy skład, bo nie przykłada wielkiej wagi do Pucharu Włoch. Chciałbym aby wyszedł Ibra od pierwszych minut i wreszcie przełamał swoją niemoc strzelecką. Moim zdaniem mecz będzie zacięty niestety według mnie nie uda nam sie przejść do nastepnej rundy... stawiam 1-0 kto? Oczywiście Alex Del Piero
P.S Po meczu proszę o bramki i jakiś skrócik! Z Góry dzieki!! Aha niestety nie znalazłem skrótu z poprzedniego meczu z Roma (3-2) Więc jakby ktoś miał to proszę aby wrzucił na jakiś serwer i podał linka
P.S Zobaczymy kto dziś będzie zadowolony z kibiców obu drużyn, nienawidzę Romy, ale nie chce też ich wyzywać na forum bo dostanę karteczkę...jak wygramy to ciekawe jakie komentarze będą na polskiej stronie Romy www.asroma.pl znowu będą pisać, że u nas ćpają czy, że przekupujemy sędziów...dobrze powiedział rafla005 Jaki klub tacy kibice[/b]
P.S Po meczu proszę o bramki i jakiś skrócik! Z Góry dzieki!! Aha niestety nie znalazłem skrótu z poprzedniego meczu z Roma (3-2) Więc jakby ktoś miał to proszę aby wrzucił na jakiś serwer i podał linka
P.S Zobaczymy kto dziś będzie zadowolony z kibiców obu drużyn, nienawidzę Romy, ale nie chce też ich wyzywać na forum bo dostanę karteczkę...jak wygramy to ciekawe jakie komentarze będą na polskiej stronie Romy www.asroma.pl znowu będą pisać, że u nas ćpają czy, że przekupujemy sędziów...dobrze powiedział rafla005 Jaki klub tacy kibice[/b]
- Łazik
- Juventino
Zgadzam się, że mecz nie będzie należał do łatwych jednak coś mi mowi, że dzisiaj jeszcze Juventus nie odpadnie z Pucharu. Żałuje, że mój najlepszy piłkarz Trezeguet nie wystąpi jednak tym składem który desygnował na mecz Fabio powinnismy sobie poradził. Ludzie to już 3,5 godzinki i wielki sprawdzian. Czy Juve wytrzyma presje? Mysle, że Roma będzie miała większą grają u siebie i muszą utrzymać korzystny wynik z pierwszego meczu. Nie sądze żeby to im się udało i wierze w to, że dziś na Olimpico będzie biało - czarno na trybunach.
with best regards
copyright by Łazik
- Co będziemy robić tej nocy, Móżdżku?
- To samo co każdej, Pinky...
- Sprobujemy zawładnąć nad światem!!
copyright by Łazik
- Co będziemy robić tej nocy, Móżdżku?
- To samo co każdej, Pinky...
- Sprobujemy zawładnąć nad światem!!
- Mr Cezary
- Juventino
Wysoka forma Romy w ostatnim czasie, najprawdopobniej słabszy skład Juventusu, gorąca atmosfera na Stadio Olimpico i powrót do gry Francesco Tottiego. Te argumenty nie przemawiają za nami. Będzie to niezmiernie trudny mecz i wywalczenie awansu jest mało prawdopodobne. Wierzyć jednak trzeba i jeżeli piłkarze zostawią na boisku serce, to wybaczę im nawet brak awansu. Wszak celem nr 1 jest LM.
- mesju
- Qualità Juventino
Przed Capello nie lada wyzwanie. Czekają nas ciężkie spotkania w Serie A (Udinese, Parma, Inter) i to w przeciągu 7 dni. Dlatego dzisiaj może wystawić okrojony skład... Roma ostatnio jest na fali, powrócił Totti, który ostatnio podwójnie wpisał się na listę strzelców. Obawiam się tego spotkania, ale mam nadzieję, że nie podzielimy losów Milanu 

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jakoś nie mogę zebrać myśli, jestem rozkojarzony meczem, więc ewentualne głupoty napisane w tym poście proszę przemilczeć
Teraz jesli chodzi o mecz: sam nie wiem, jakim wynikiem zakończy się to spotkanie, śmiem nawet twierdzić, że to zależy tylko i wyłącznie od Capello. Jesli nasz Don Fabio wystawi nasz pierwszy skład, to są bardzo duże szanse na zwycięstwo, natomiast tym naszym "drugim garniturem" nie wskuramy absolutnie nic. Tak więc to nasz trener rozdaje karty, tylko czy Capello odpuści Puchar Włoch, czy też postara się wygrać i toczyć dalszą walkę i walczyć o tą srebrną gwiazdkę nad naszym herbem. Ja jednak przypuszczam, że Capello da sobie spokój z tymi rozgrywkami, skupi się zaś na rozgrywkach ligowych i na budowaniu formy na Ligę Mistrzów.
Jeśli już mamy rozpatrywać mecz pod kątem siły składu, to mamy dwie całkiem inne drużyny. Drużyną, która wyjdzie na boisko w wypadku odpuszczenia walki przez Capello raczej będą stanowić zawodnicy którzy grali w pierwszym spotkaniu, co nie napawa optymizmem. W poprzednim meczu, do czasu wejścia Del Piero Stara Dama po prostu nie dawała sobie rady z Romą. Kiedy na placu pojawił się Alex i strzelił 2 gole, po prostu uratował nas z ogromnej opresji, bo przegrana 0:3 po prostu przekreśliłaby nas z walki w następnym meczu. Jednak nadal jesteśmy w grze, niestety tym składem, który zagrał w poprzednim meczu nie mamy co myśleć o awansie, więc będzie świadczyło to o tym, że PW sobie ewidentnie olewamy.
Inną sytuacją będzie wystawienie pierwszego składu na to spotkanie. Jak dobrze pamiętamy nasza drużyna dala już raz popalić Romie na Stadio Olimpico demolując Romę wynikiem 4:1. Jednak ta sytuacja jest inna niż tamta, tutaj czas działa na naszą niekorzyść, więc trzeba szybko strzelić gola i walczyć o następnego, dającego awans do następnej rundy. Jeśli zagramy dobrym składem, jestem pewny, że wykonamy nasz plan i przejdziemy dalej. Jednak, szczerze powiedziawszy, nie będę płakał jeśli odpadniemy. Naszym celem w tym sezonie jest LM więc PW odchodzi na dalszy plan.

Jeśli już mamy rozpatrywać mecz pod kątem siły składu, to mamy dwie całkiem inne drużyny. Drużyną, która wyjdzie na boisko w wypadku odpuszczenia walki przez Capello raczej będą stanowić zawodnicy którzy grali w pierwszym spotkaniu, co nie napawa optymizmem. W poprzednim meczu, do czasu wejścia Del Piero Stara Dama po prostu nie dawała sobie rady z Romą. Kiedy na placu pojawił się Alex i strzelił 2 gole, po prostu uratował nas z ogromnej opresji, bo przegrana 0:3 po prostu przekreśliłaby nas z walki w następnym meczu. Jednak nadal jesteśmy w grze, niestety tym składem, który zagrał w poprzednim meczu nie mamy co myśleć o awansie, więc będzie świadczyło to o tym, że PW sobie ewidentnie olewamy.
Inną sytuacją będzie wystawienie pierwszego składu na to spotkanie. Jak dobrze pamiętamy nasza drużyna dala już raz popalić Romie na Stadio Olimpico demolując Romę wynikiem 4:1. Jednak ta sytuacja jest inna niż tamta, tutaj czas działa na naszą niekorzyść, więc trzeba szybko strzelić gola i walczyć o następnego, dającego awans do następnej rundy. Jeśli zagramy dobrym składem, jestem pewny, że wykonamy nasz plan i przejdziemy dalej. Jednak, szczerze powiedziawszy, nie będę płakał jeśli odpadniemy. Naszym celem w tym sezonie jest LM więc PW odchodzi na dalszy plan.
- Adi666666
- Juventino
Mecz ten będzie bardzo ważny w konsekwencji dalszego przebiegu sezonu mamy teraz duże natężenie meczy w przeciągu 7 dni zagramy z Udinese , Parma no i Interem który liczy na nasze potknięcie już od 17 lat 8) to okres który zdecydują w dużym stopniu o Scudetto. Capello może zaryzykować i wystawić pierwszy skład lub też zagrać rezerwami, osobiście sądze że wyjdzie drugi skład ale . . . co warte jest podkreślenia w składzie tym znajdzie się moim zdaniem na bank Vieira który jest zawieszony w Serie A na 1 spotkanie za kartki (nie bedzie gral z Udinese), więc będzie miał dłuższą przerwe na regeneracje...
obok niego pewnie wyjdze Blasi, na skrzydłach Mutu i Camor(tylko nie Oliveira :doh: ) w ataku najprawdopodobniej wyjdzie Ibrahimovic ,Fabio Capello da mu szanse pokazania się bo ostatnio coś mu nie idzie, pod nieobecność Trezegoola jak Capello będzie chciał awansować to konieczne jest wystawienie Alexa Del Piero który w Turynie w 25 min strzelił 2 gole i dał nadzieje Tifosim Bianconerich na walke w rewanżu. Boje się o obrone żeby znów nie zagrał Zebina który zawinił przy 2 golach na Stadio Delle Alpi
no i bramka .... pewnie Buffon stanie między słupkami.
Rozum podpowiada że jednak się nie uda ale serce jest bianco - nero 8)
obok niego pewnie wyjdze Blasi, na skrzydłach Mutu i Camor(tylko nie Oliveira :doh: ) w ataku najprawdopodobniej wyjdzie Ibrahimovic ,Fabio Capello da mu szanse pokazania się bo ostatnio coś mu nie idzie, pod nieobecność Trezegoola jak Capello będzie chciał awansować to konieczne jest wystawienie Alexa Del Piero który w Turynie w 25 min strzelił 2 gole i dał nadzieje Tifosim Bianconerich na walke w rewanżu. Boje się o obrone żeby znów nie zagrał Zebina który zawinił przy 2 golach na Stadio Delle Alpi

Rozum podpowiada że jednak się nie uda ale serce jest bianco - nero 8)
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Michael900
- Juventino
No i Juventus odpadł z Pucharu Włoch. Może to i dobrze bo Puchar Włoch jest najmniej ważny, a kilka rozegranych meczów w sezonie mniej to chyba lepiej. Oglądałem mecz (nie cały) i wedlug mnie Juventus zagrał dosyć dobrze, ale za słabo by strzelić 2 gole. Znowu ze złej stroy pokazał się Ibrahimović. Czerwona kartka już w 18 minucie, według mnie nie słuszna.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- P!otr
- Juventino
No meczyk całkiem spoko... troszke brutalny. Totti to chyba mial odgwizdane każde przewinienie na sobie :shock: Sędziego wyczuł i się w 2 połowie rzucal jak nie wiem co
Troszke Ibra zawalił tą kartką ale szoda o tym gadać niech się zastanowi nad tym co zrobił. Może nie słuszna ale zawsze to osłabienie zespołu który musi atakować. Wydawało mi się że na początku 2 połowy Juve atakowało za małą ilościa graczy. Powinni atakować z 7-8 zawdoników a nie ... Nedved , Del Piero (Zalayeta) , Mutu i Vieira. No coż pozostaję nam LM i Scudetto to wywalczenia i oby osiągnięto oba te cele.
btw.
Jedna miłość, jeden klub Juventus Turyn aż po grób...

btw.
Jedna miłość, jeden klub Juventus Turyn aż po grób...