Serie A: (22) Ascoli 1-3 JUVENTUS
- Coolfi
- Juventino

Trwa pracowity tydzień Juventusu. Po spotkaniu w Coppa Italia z Romą przyszedł czas na niedzielny pojedynek na stadionie Del Duca przeciwko Ascoli, które do tej pory świetnie radzi sobie w Serie A, gdzie zajmuje 12 lokatę, co w pełni satysfakcjonuje zespół prowadzony przez Massimo Silvę i Marco Giampaolo. Drużyna z Domizzim w roli kapitana jest na najlepszej drodze do jeszcze wyższej pozycji, co udowodniła wyraźnym zwycięstwem nad Lecce w zeszłą niedzielę. Przy Del Duca Ascoli zdaje się być naprawdę groźne: na 23 zdobyte do tej pory punkty, 20 pochodzi z meczów domowych. Podobna sytuacja ma miejsce jeśli chodzi o bramki: 22 gole strzelone w lidze, z czego aż 16 na własnym terenie, a jedynie 6 na wyjazdach. Należy zatem powiedzieć iż miejsce rozgrywania meczu przeciwko Ascoli nie jest bez znaczenia. Ważną rolę odgrywa także motywacja poszczególnych podopiecznych trenera Giampaolo, którzy mecz z Juventusem traktują na równi z derbami. Od Comotto do Cudiniego, od Carbone do Della Morte, od Quagliarelli do Ferrante: wielu zawodników Ascoli reprezentowało kiedyś barwy Torino, nie dziwne więc co czują przed niedzielnym meczem.
Wszystko to by powiedzieć, że 23 punkty dzielące obie jedenastki nie mogą być przypadkowe. Mocne punkty rywala Bianconerich to uwaga i równowaga, zarówno w ataku jak i w defensywie. Szczególną uwagę zwrócić należy na obrońców i bramkarza Coppolę, który z 1999 minutami na koncie zyskał status najlepszego zawodnika w drużynie. Kiedy tylko udawało mu się skutecznie bronić przed ataki piłkarzy rywali, Ferrante i Bjelanovic byli na tyle przydatni, że 4 gole na koncie obydwu były prawie zawsze decydujace. Nie wolno także zapominać o Domizzim i Tosto – obrońcach z dwoma strzelonymi bramkami, oraz o zawodniku środka pola Finim, który także dwa razy trafiał do siatki rywali. W meczu pierwszej rundy graczom Juve udało się powstrzymać napastników Ascoli, dzięki czemu przy dwóch bramkach Del Piero padł wynik 2:1. Powtórzenie wrześniowego rezultatu oznaczałoby utrzymanie bezpiecznej odległości od goniących Starą Damę rywali i potwierdzenie panowania Juventusu w lidze.
Pojedynki między Ascoli a Juventusem:
Mecze w Ascoli 14
Zwycięstwa Juventusu 5
Remisy 6
Zwycięstwa Ascoli 3
Bramki Juventusu 18
Bramki Ascoli 10
Ostatnie zwycięstwo
Sezon 1991/92 11 kolejka 24 Listopada 1991 Ascoli-Juventus 0-2
Kohler, Casiraghi
Ostatni remis
Sezon 1988/89 3 kolejka 23 Października 1988 Ascoli-Juventus 1-1
Dell’Oglio, Laudrup
Ostatnia porażka
Sezon 1982/83 11 kolejka 28 Listopada 1982 Ascoli-Juventus 2-0
Novellino (2)
Ciekawostki:
Jedyny pojedynek miedzy Capello a Silvą miał miejsce 18 września tego roku, w trzeciej kolejce trwającego sezonu. Juventus wygrał wtedy po raz trzeci z rzędu, za co brawa należą się Alexowi Del Piero, który dwa razy pokonał bramkarza Ascoli w swym pierwszym meczu tego sezonu. Była to także pierwsza porażka dla Ascoli, po dwóch remisach z rzędu, oraz pierwszy mecz Silvy przeciw Juve. Capello zmierzył się już wcześniej z Ascoli dwa razy: kiedy prowadził Milan, 1 września 1991 roku, Rossoneri zwyciężyli wtedy na wyjeździe 1:0, oraz 26 stycznia 1992, kiedy to Milanowi znów udało się pokonać rywala, tym razem 2:1 w domu.
http://www.juventus.it/
Ascoli
Rok założenia: 1898
Barwy: Biało-czarne
Przydomek:
Adres: Corso V. Emanuele, 21 - 63100 Ascoli Piceno
Telefon: +39 0736258521
Fax: +39 0736255751
Prezydent: Roberto Benigni
Trener: Marco Giampaolo
Strona: www.ascolicalcio.net
Stadion:
Nazwa: Stadio C e L. del Duca
Pojemność: 24 058
Inauguracja:
Wymiary boiska: 105 x 65
Najlepsi strzelcy:
Marco Ferrante 4
Sasa Bjelanovic 4
Vittorio Tosto 2
Michele Fini 2
Maurizio Domizzi 2
http://seriea.pl/
Nie będę ukrywał, że liczę na pewne zwycięstwo, udokumentowane wyraźną przewagą na boisku i przede wszystkim w wyniku. Mecze z drużynami pokroju naszego jutrzejszego rywala nie należą co prawda do trudnych, jednak wszyscy wiemy jak skończył się ich pierwszy mecz po powrocie do Serie A z Milanem. Zespół ten sprawił już wiele niespodzianek, dowodem niech będzie dość wysoka pozycja w tabeli. Mam nadzieję, że tym razem to faworyt będzie górą.
Przepraszam za wszelkie błędy w tłumaczeniu. Nie nabrałem jeszcze wprawy.
Pozdrawiam.
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Radidam
- Juventino
Mam nadzieje ze Juventus wygra pewnie lecz dobrze pamietamy ze w poprzedniej rudznie serie a juventus remisował 1-1 po pierwszej polowie, ale wygrał. Teraz wydaje mi sie ze dyspozycja bianconerich jest troche slabsza i moga nawet zremisowac niesety. Mam nadzieje ze wszyscy dadza z siebie wszystko i Juventus gładko ich pokona. Wydaje mi sie ze na tym meczu Zlatan Ibrahimovic zasiadze wreszcie na lawce. Jesli Alex bedzie siedzial to juz bede naprawde wkurzony. Alex strzela Hattricka Fiorentine dwie bramki Romie, strzela w serie A i ma dalej sedziec to troche przesada. Ibrahimovic jest w kryzysie malo strzela i duzo akcji psuje. Stawiam na wymeczone zwyciestwo Juventusu.

- herr_braun
- Juventino
Takie mecze musimy wygrywać, bez dwóch zdań. Liczę oczywiście na występ Del Piero od pierwszej minuty. Nie ma co liczyć na jakiś b. wysoki wynik, ale jakieś 0:2 świadczące o naszej przewadze i dominacji mi wystarczy.
Dzięki za opracowanie zapowiedzi, przydałaby się jeszcze informacja, gdzie jest transmitowany, bo ja niegdy nie wiem gdzie to sprawdzać :oops:
Dzięki za opracowanie zapowiedzi, przydałaby się jeszcze informacja, gdzie jest transmitowany, bo ja niegdy nie wiem gdzie to sprawdzać :oops:
- JuventinoPS
- Juventino
Jestem bardzo ciekawy jak zaprezentują się nasi piłkarze... w pierwszym meczu w Serie A padł wynik 2-1 ale to był zupełnie inny Juventus...ale Alex Del Piero jest wciąż ten sam!! Chciałbym zeby nie było już kłótni zwolenników Zlatana i Alexa i żeby oboje wystąpili w tym meczu, ponieważ jak każdy wie Trezeguet złapał kontuzje, a tak pozatym jest nieskuteczny
tak jak to było z Rapidem Wiedeń na wyjeździe, a skuteczność była bardzo dobra - 3 bramki, mam nadzieję, że będą dobrze wspópracować i wygramy ten mecz...Kurcze martwi mnie obrona, która od wielu meczy nie potrafimy zagrać na zero z tyłu
ale jestem dobrej myśli... mój wynik: 2-0 Alex (forma jest!!) Zlatan (tak żeby się podzielili, no i może żeby Szwed strzelił 4 bramkę w Serie A)
P.S Proszę o skrót i brameczki!! Oczywiście jak znajdę pierwszy, wbiję na forum!
P.S I znowu brawo dla Coolfiego za godne zastępstwo Kędziera i rafala005!!

P.S Proszę o skrót i brameczki!! Oczywiście jak znajdę pierwszy, wbiję na forum!
P.S I znowu brawo dla Coolfiego za godne zastępstwo Kędziera i rafala005!!
- KamilDeath
- Juventino
herr_braun pisze: gdzie jest transmitowany, bo ja niegdy nie wiem gdzie to sprawdzać :oops:
Kod: Zaznacz cały
http://64.77.87.5/sport/
co do meczu licze jak wielu kibicow ze Alex zagra od pierwszych minut , bo rzeczywiscie na dzien dzisiejszy on z napastnikow pokazuje wysmienita forme , mecz zapewne bedzie trudny ale to wkocnu Juventus i przydaloby sie spokojnie wygrac i jak ktos powiedzial zdecydowanie zagrac na zero z styłu
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Mr Cezary
- Juventino
Juve już do przerwy wygrywało 2:1.Radidam pisze:Mam nadzieje ze Juventus wygra pewnie lecz dobrze pamietamy ze w poprzedniej rudznie serie a juventus remisował 1-1 po pierwszej polowie, ale wygrał.
Zapowiada się ciężkie spotkanie. Gołym okiem widać, że Juventus ma problemy ze zdobywaniem bramek, a jedynym w tej chwili zawodnikiem, któremu to wychodzi jest "wieczny rezerwowy" - Del Piero. Mam nadzieję, że takiego przydomku nie trzeba mu będzie przypisywać i Alex wyjdzie w niedzielę w pierwszym składzie. Jak większość z was uważam również, że jego partnerem powinien być Zlatan. Ich współpraca w tym sezonie wygląda niegorzej niż Szweda z Davidem. Marzę o skromnym 1:0. Nie chcę się nastawiać optymistycznie, że wygramy 2:0, 3:0. Niech są te 3 pkt i siły zaoszczędzone, bo potem czekają nas trudne mecze z Udinese, Parmą i Interem. I chciałbym żeby bramkę strzelił Ibramagic

- Jasiek-x
- Juventino
Tak jak każdy, licze na pewne zwycięstwo. Mam nadzieje, że bianconerri nie zlekceważą ich i bez problemów zdobędą kolejne 3 punkty. Moje nadzieje kierują się też do przeciwników milanu i interu - może uda im sie ich oszukać i zabrać cenne punkciki... No i może Ibra sie przebudzi... Typuje na 2:0 dla Juve...
- mesju
- Qualità Juventino
Mecz z Ascoli to mecz nadzieji. Nadzieji kibiców, których wiara w formę zespołu została ostatnio poważnie nadszarpnięta. Liczę więc, że nasi piłkarze w końcu się przebudzą i pewnie wygrają. Z miłą chęcią na boisku zobaczyłbym Alexa. Wydaje mi się, że musimy zagrać pewną piłkę, stworzyć wiele sytuacji i pokazać kibicom z Mediolanu czy Rzymu, kto jest najlepszy
Powinniśmy zacząć od mocnego uderzenia, zdobyć wyraźną przewagę, tak aby Capello w drugiej połowie mógł zdecydować się na zminy i małe przestawienie składu. Jednak, jak ja to zawsze podkreślam: wszystko zależy od Don Fabio...
Mój typ: Ascoli 0-2 JUVE
Mój typ: Ascoli 0-2 JUVE

- Pilekww
- Juventino
Bardzo chciałbym by Juve wygrało ten mecz, bo pomogło by to w ustabilizowaniu formy i oczywiście w dalszej ucieczce przed Mediolańczykami! Ascoli ku źdźiwieniu gra w tym sezonie bardzo dobrze mimo ze jest nieoczekiwanym beniaminkiem. Chciałbym by Juve zagrało ładny, zgrany football i oczywiście obfity w bramki. Dobrze by było zeby Ibra i Trze się już obudzili ze snu zimowego
Nie ma prawa zeby Gigi puścił gola bo dziś są jego urodziny
Mój typ: Ascoli 0 - 2 Juventus
Trezeguet
Ibrahimović
FORZA GRANDE JUVE

Mój typ: Ascoli 0 - 2 Juventus

FORZA GRANDE JUVE
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- JuventinoPS
- Juventino
Radidam napisał: Mam nadzieje ze Juventus wygra pewnie lecz dobrze pamietamy ze w poprzedniej rudznie serie a juventus remisował 1-1 po pierwszej polowie, ale wygrał.
Mr Cezary napisał:
Juve już do przerwy wygrywało 2:1.
Sory Cezary, że się znowu Ciebie czepiam, ale Radidamowi chodziło chyba o mecz z Empoli, po którym rzeczywiście było 1-1 po pierwszej połowie. A Ty myślałeś chyba o pierwszym meczu z Ascoli w tym sezonie po którym po 1 połowie było 2-1...przepraszam jeśli się myle
Mr Cezary napisał:
Juve już do przerwy wygrywało 2:1.
Sory Cezary, że się znowu Ciebie czepiam, ale Radidamowi chodziło chyba o mecz z Empoli, po którym rzeczywiście było 1-1 po pierwszej połowie. A Ty myślałeś chyba o pierwszym meczu z Ascoli w tym sezonie po którym po 1 połowie było 2-1...przepraszam jeśli się myle

- Corcky
- Juventino
W Juve zabraknie Birindelliego, Chielliniego i Kovaca, którzy leczą kontuzje. Tego drugiego pewnie z powodzeniem, tak jak ostatnio zastąpi Balzaretti. W obronie nie spodziewajmy się juz takich eksperymentów jak ostatnio;w drugiej lini to samo. Pozostaje pytanie i o obsadzenie skrzydeł, i linii ataku. Według mnie powinni zagrać Camoranesi i Mutu w pomocy, a w ataku... pewny jestem tylko pozycji Ibrahimovica. Treze niby miał jakieś problemy zdrowotne, ale czy rzeczywiscie na tyle poważne? Mimo wszystko z wypowiedzi Capello wynika, ze partnerem Zlatana będzie Alex.
Oto i ona...(pewnie dla niektórych trochę szokująca )
"Del Piero? Jestem bardzo zadowolony z formy, jaką ostatnio prezentuje. Obecnie Alex czuje się świetnie nie tylko fizycznie, ale i psychicznie. Uważam, że właśnie on jest siłą pociągową całego zespołu. Ja mam okazję obserwować go zarówno podczas meczów, jak i w szatni oraz na treningach i właśnie na podstawie tego go oceniam. Sądzę, że zbliżające się Mistrzostwa Świata bardzo pomogły zarówno jemu, jak i kilku innym piłkarzom." - powiedział Capello.
juventus.ys.pl
Dzisiaj Zlatan strzeli jak nie dwie, to jedną bramkę
[*]
Oto i ona...(pewnie dla niektórych trochę szokująca )
"Del Piero? Jestem bardzo zadowolony z formy, jaką ostatnio prezentuje. Obecnie Alex czuje się świetnie nie tylko fizycznie, ale i psychicznie. Uważam, że właśnie on jest siłą pociągową całego zespołu. Ja mam okazję obserwować go zarówno podczas meczów, jak i w szatni oraz na treningach i właśnie na podstawie tego go oceniam. Sądzę, że zbliżające się Mistrzostwa Świata bardzo pomogły zarówno jemu, jak i kilku innym piłkarzom." - powiedział Capello.
juventus.ys.pl
Dzisiaj Zlatan strzeli jak nie dwie, to jedną bramkę
[*]

Alessandro Del Piero ole!
- Mateo
- Juventino
W świetle obecnej formy Juventusu i ostatnich słabszych występów - nie jestem zbytnim optymistą przed tym spotkaniem
. Ascoli napewno nie można lekceważyć, zwłaszcza, że gramy na wyjeździe. Jestem jednak prawie pewien, że mimo wszystko pierwszym składem wygramy ten mecz...może wymordujemy zwycięstwo, ale wierze, że 3 punkty będą nasze, a wtedy conajmniej utrzymamy przewage nad Interem, a nad Milanem zyskamy dodatkowe dwa ''oczka'' po ich wczorajszym remisie.
Mam nadzieje, że wypowiedź Capello, którą podał ForzaDelPiero świadczy o tym, że Alexio wystąpi dziś w pierwszej jedenastce. Porównując jego forme z innymi napastnikami Juve - tak właśnie powinno być. Może Alex powtórzy wyczyn z jesieni i zaaplikuje jakąś brameczke Ascoli. Głęboko w to wierze. Czekam niecierpliwie do 15
.
Mój typ to 2-1 dla Juventusu oczywiście
.

Mam nadzieje, że wypowiedź Capello, którą podał ForzaDelPiero świadczy o tym, że Alexio wystąpi dziś w pierwszej jedenastce. Porównując jego forme z innymi napastnikami Juve - tak właśnie powinno być. Może Alex powtórzy wyczyn z jesieni i zaaplikuje jakąś brameczke Ascoli. Głęboko w to wierze. Czekam niecierpliwie do 15

Mój typ to 2-1 dla Juventusu oczywiście
- donJakubo
- Juventino
transmisje live:
14:00 GMT - Ascoli vs. Juventus
Shanghai (Great) Sports or SMG Sports or ÉÏÉOÌåOý / PPlive or PPStream or TVkoo or PPTVS or Pcast
Guangdong Sports or Euo Football or ¹ã«ÌåÓý / PPlive or PPTVS or PPStream or TVkoo or Pcast
14:00 GMT - Ascoli vs. Juventus
Shanghai (Great) Sports or SMG Sports or ÉÏÉOÌåOý / PPlive or PPStream or TVkoo or PPTVS or Pcast
Guangdong Sports or Euo Football or ¹ã«ÌåÓý / PPlive or PPTVS or PPStream or TVkoo or Pcast
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Wydaje mi sie ze Juve bedzie sie ostro meczyc z Ascoli ale wygra, rzeczywsicie forma w ostatnich meczach moze nie jest zachwycajaca ale raczej 1-0 jestesmy w stanie wywalczyc, choc Ascoli nie mozna lekcewazyc.
Moj typ: Ascoli-Juve 0-1
Moj typ: Ascoli-Juve 0-1