Internauci wybrali jedenastkę 2005 roku .
- Michel Platini
- Juventino
Po trzech piłkarzy z Milanu i Barcelony znalazło się w najlepszej jedenastce 2005 roku. W plebiscycie internetowym UEFA wzięło udział ponad półtora miliona kibiców. W gronie laureatów nie ma żadnego Polaka.
Fani futbolu do "drużyny gwiazd" wybrali: Petra Cecha (Chelsea Londyn), Cafu (AC Milan), Johna Terry'ego (Chelsea Londyn), Carlesa Puyola (Barcelona), Paolo Maldiniego (AC Milan), Luisa Garcię (Liverpool), Stevena Gerrarda (Liverpool), Ronaldinho (Barcelona), Pavla Nedveda (Juventus Turyn), Samuela Eto'o (Barcelona) i Andrija Szewczenkę (AC Milan).
Najlepszym trenerem uznano Jose Mourinho (Chelsea). Portugalczyk zwyciężył również w latach 2003-2004.
http://pilka.interia.pl/news?inf=706888
Dziwi mnie obecność Pavla Nedveda i Paolo Maldiniego . Dostali oni miejsce w jedenastce roku , ponieważ kibice ich lubią i są popularni . Zamiast Nedveda wstawiłbym Franka Lamparda, a zamiast Maldiniego dałbym Zambrottę .
PS : Dziwne , że nie ma Rasiaka .
Fani futbolu do "drużyny gwiazd" wybrali: Petra Cecha (Chelsea Londyn), Cafu (AC Milan), Johna Terry'ego (Chelsea Londyn), Carlesa Puyola (Barcelona), Paolo Maldiniego (AC Milan), Luisa Garcię (Liverpool), Stevena Gerrarda (Liverpool), Ronaldinho (Barcelona), Pavla Nedveda (Juventus Turyn), Samuela Eto'o (Barcelona) i Andrija Szewczenkę (AC Milan).
Najlepszym trenerem uznano Jose Mourinho (Chelsea). Portugalczyk zwyciężył również w latach 2003-2004.
http://pilka.interia.pl/news?inf=706888
Dziwi mnie obecność Pavla Nedveda i Paolo Maldiniego . Dostali oni miejsce w jedenastce roku , ponieważ kibice ich lubią i są popularni . Zamiast Nedveda wstawiłbym Franka Lamparda, a zamiast Maldiniego dałbym Zambrottę .
PS : Dziwne , że nie ma Rasiaka .
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2006, 18:55 przez Michel Platini, łącznie zmieniany 1 raz.
Murzyn Murzyna nie usmoli.
- Radidam
- Juventino
Cos chyba troche pomieszałesMichel Platini pisze: Zamiast Nedveda wstawiłbym Franka Lamparda, a zamiast Lamparda dałbym Zambrottę .

Michel Platini pisze:Dziwi mnie obecność Pavla Nedveda i Paolo Maldiniego
Maldini znajduje sie na tym raningu nei za swoja gre lecz za swoje zaslugi i za swoje przywiazanie do Milanu. Nedved jest za caloksztalt kariery. Naprawde dziwi mnie ze niema Zambrotty bo on chyba jest najlepszym lewym obronca. W sumie dziwie sie ze niema Lamparda, ale niema poprostu gdzie go wstawic jest Ronaldinho ktory dostął zlota pilke, jest Gerrard dzieki ktoremu Liverpool zdobyl LM. i jest Garcia ktory jest w naprawde w zyciowej dyspozycji niechcian y w Barcelonie odrodzil sie na Anfield Road. Mourinho nigdy nieuwazalem za wielkiego trenera, poniewaz Chelsea gra jak gra dzieki Ambramowiczowi, gdyby nie jego wielkie pieniadze Chelsea nic by niewygrała.

- Nathan
- Juventino
Wyniki w sumie ciekawe. Mnie dziwi obecność Cafu. Uważam, że jeśli chodzi o prawą obronę to zdecydowanie Sagnol. A tu Cafu wygrał ze sporą różnicą głosów (18,71% do 35,68%). Drugie miejsce wśród prawych obrońców zajął Beletti (20,34%). Środek obrony to oczywiście zasłużony Terry (27,72%) no i Puyol (15,20%). Nasi Cannavaro(6,82%) i Thuram (4,57%) daleko z tyłu... dziwne. Lewa obrona to Maldini (30,26%) a drugi Zambrotta (22,60%). Zdecydowanie powinno być na odwrót. Co do reszty to w sumie walka toczyła się między wyrównanymi zawodnikami. Lamparda za Nedveda nie można dać, bo osobno wybieraliśmy CM i osobno LM. Jeśli chodzi o CM to zażarta walka między Gerrardem (40,30%) a Lampardem (37,62%).
Jeśli chodzi o prawą pomoc to Camoranesi na 4 miejscu nawet za Beckhamem, to dla mnie nieporozumienie. Tu wygrał Luis Garcia (34,30%) a drugi był Cristiano Ronaldo (29,96%). Lewa pomoc no nasz Pavelek
(29,10%) Po piętach deptał mu Robben (27,94%). Faktycznie to świetni lewi pomocnicy i cieszy zwycięstwo Nedveda.
Ronaldinho rozniósł rywali na pozycji AM (72,11%). Drugi Kaka (12,70%).
Atak mnie rozczarował szczerze mówiąć
Obstawiałem Ibra - Henry a tu kuku. Chociaż do Szewy Henry'emu niewiele brakło (17,38% wobec 17,77%) No ale cóż... Wygrał Eto (22,07%) A nasz Zlatanek na 5. miejscu (9.96% głosów)
Jeśli chodzi o bramkarzy to w sumie niezły wynik Gigi'ego mimo kontuzji (23,94%) No ale Cech zdeklasował rywali (44,56%).
Trener... i znowu ten Mourinho (28,16%)
Ileż można. Znudzili by się z tym. A Hiddink, który moim zdaniem jest zdecydowanie najlepszym trenerem w tym gronie, które było do wyboru, dopiero 4. z wynikiem 17,92%.
Cóż... ja się zdziwiłem wynikami (Maldini, Cafu). W końcu to jedenastka roku 2005 a nie 11 "za zasługi". No ale kibice mogą niedoceniać zawodników Juventusu. Oni i tak są dla nas najlepsi, czego dowiodą na boisku
Jeśli chodzi o prawą pomoc to Camoranesi na 4 miejscu nawet za Beckhamem, to dla mnie nieporozumienie. Tu wygrał Luis Garcia (34,30%) a drugi był Cristiano Ronaldo (29,96%). Lewa pomoc no nasz Pavelek

Ronaldinho rozniósł rywali na pozycji AM (72,11%). Drugi Kaka (12,70%).
Atak mnie rozczarował szczerze mówiąć

Jeśli chodzi o bramkarzy to w sumie niezły wynik Gigi'ego mimo kontuzji (23,94%) No ale Cech zdeklasował rywali (44,56%).
Trener... i znowu ten Mourinho (28,16%)

Cóż... ja się zdziwiłem wynikami (Maldini, Cafu). W końcu to jedenastka roku 2005 a nie 11 "za zasługi". No ale kibice mogą niedoceniać zawodników Juventusu. Oni i tak są dla nas najlepsi, czego dowiodą na boisku

Stupidity is immortal, so, some would live eternally.
Terribilis... Est... Locus... Iste...
Terribilis... Est... Locus... Iste...
- Pirlo
- Juventino
Michel Platini pisze:W gronie laureatów nie ma żadnego Polaka.
No szczególnie dziwi mnie brak Rasiaka :rotfl: :rotfl: :rotfl: A tak na powaznie to niema Polaka który by mogł sie nawet znalezc w roi kandydata do tej jedenastki..no z wyjatkiem Artura Boruca oczywiscie...Michel Platini pisze:PS : Dziwne , że nie ma Rasiaka .
Mnie nic nie dziwi bo takich plebiscytów nietraktuje na poważnie...szczególnie jezeli wybierali tą jedenastke kibice :roll: ..ale oczywiscie powiem jakie zmiany ja bym wprowadziłMichel Platini pisze:Dziwi mnie obecność Pavla Nedveda i Paolo Maldiniego . Dostali oni miejsce w jedenastce roku , ponieważ kibice ich lubią i są popularni . Zamiast Nedveda wstawiłbym Franka Lamparda, a zamiast Maldiniego dałbym Zambrottę ..

- JuventinoPS
- Juventino
- piotrek147
- Juventino
Moim zdaniem zawodnicy z "drużyny gwiazd" to przeważnie zasłużeni w tym sezonie zawodnicy. Na pewno na to żeby znaleźć się w tej 11 zasługują: Luis Garcia, Steven Gerrard, Ronaldinho oraz Samuel Eto'o.Michel Platini pisze: Fani futbolu do "drużyny gwiazd" wybrali: Petra Cecha (Chelsea Londyn), Cafu (AC Milan), Johna Terry'ego (Chelsea Londyn), Carlesa Puyola (Barcelona), Paolo Maldiniego (AC Milan), Luisa Garcię (Liverpool), Stevena Gerrarda (Liverpool), Ronaldinho (Barcelona), Pavla Nedveda (Juventus Turyn), Samuela Eto'o (Barcelona) i Andrija Szewczenkę (AC Milan).
Jednak nie wiem dlaczego znaleźli się tutaj: Cafu, John Terry, Andrij Szewczenko, Paolo Maldini oraz Petr Cech ci zawodnicy zostali wybrani ponieważ są bardzo popularni. Taki plebiscyty prawie nigdy nie odzwierciedlają prawdy z boisk piłkarskich, ponieważ na bardziej popularnego piłkarza zawsze głosuje więcej osób.
Taki żarty o Rasiaku już nie są śmieszne, a żałosne. Niektóre naprawdę potrafią rozbawić, ale na pewno nie ten.Michel Platini pisze:PS: Dziwne , że nie ma Rasiaka.
www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
- farmer16
- Juventino
Ja wypowiem się pokoleina temat tych wybranców.Fani futbolu do "drużyny gwiazd" wybrali: Petra Cecha (Chelsea Londyn), Cafu (AC Milan), Johna Terry'ego (Chelsea Londyn), Carlesa Puyola (Barcelona), Paolo Maldiniego (AC Milan), Luisa Garcię (Liverpool), Stevena Gerrarda (Liverpool), Ronaldinho (Barcelona), Pavla Nedveda (Juventus Turyn), Samuela Eto'o (Barcelona) i Andrija Szewczenkę (AC Milan).
Petr Cech: Negocjowałbym trochę z Buffonem , ale wiadomo on gra w Chelsea i znalazł się w tej jedenastce 8) . Choć Buffon bardziej by mi pasował do tego składu. Kompletnie nie kapuje skąd oni wytrzasnęli stamtąd Cafu znalazłbym kilkunastu nawet obrońćów lepszych od tego zawodnika , ale chyba ta jednastka bła ustalana na forum Milanu :lol: . John Terry moim zdaniem jeden z najlepszych obrońców na świecie jego miejsce tu należy. Carles Puyol no tego obrońcę to chyba najmniej znam, sam nie wiem czy tu powinien się znaleźć. Paolo Maldini wydaje mi się, że w tamtym sezonie nic nie grał znalazło by się na jego miejsce lepszego. Luis Garcia jeden z lepszych zawodników Liverpoolu miejsce jego mi tu pasuje

Nasze drewno zastąpiło by tu wszystkich.PS : Dziwne , że nie ma Rasiaka .
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Michal87
- Juventino
Czytaj dokładnie!!! :naughty: To nie panowie z UEFA wybierali 11 sezonu tylko kibiceBartek89 pisze:Jak dla mnie samo to ze do tej jedynastki kandydowali tacy gracze jak Beckham oznacza iz konkurs ten dla mnie jest żałosnyto tyle poprostu panowie z UEFA nie znaja sie na pilce :roll:

Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2006, 21:51 przez Michal87, łącznie zmieniany 1 raz.
- mesju
- Qualità Juventino
Panowie! Liczy się komercja! Lepiej dać kandydature Beckhama niż zawodnika np. Lyonu, który gra kilka razy lepiej, ale nie uśmiecha się codziennie do fleszy aparatów. Niestety taki jest dzisiejszy sport. Dlatego wybierani są zawodnicy, których kluby mają największe ilości kibiców na świecie. Zresztą takie plebiscyty są bez sensu. Wystarczy spojrzeć na sody na JP, gdzie wygrywa Alex zdobywając 70-80 % głosów... ludzie głosują, bo go lubią, a nie dlatego, że grał w danym miesiącu najlepiej (nie mam nic przeciwko, aby wygrywał, ale nie z taką przewagą).
Ponadto nie powinno się doceniać w "11" roku "za całokształt". Nie mam nic przeciwko, aby Maldini otrzymał jakąś specjalną nagrodę, ale wybierani byli najlepsi zawodnicy 2005 roku, a nie kilku ostatnich lat
Ponadto nie powinno się doceniać w "11" roku "za całokształt". Nie mam nic przeciwko, aby Maldini otrzymał jakąś specjalną nagrodę, ale wybierani byli najlepsi zawodnicy 2005 roku, a nie kilku ostatnich lat

- M.
- Juventino
Tego typu rankingi należy traktować z dużym przymrużeniem oka. O ile dziennikarze starają się jeszcze zachować obiektywizm, to kibice, którzy głosowali za pomocą Internetu, popierali swoich ulubionych zawodników. Przecież to oczywiste. Gdyby np. Henry zdobył 60 bramek w sezonie, a mógłbym oddać głos na Alexa - nie wahałbym się kogo poprzeć. Nie uważam tego za coś złego, ale takie rankingi na pewno nie przedstawiają najlepszych piłkarzy w minionym sezonie. I dlatego w jedenastce znalazły się takie osoby jak: Cafu, Maldini, Garcia czy Nedved (nie oszukujmy się, to nie był najlepszy rok w wykonaniu Czecha), a zabrakło choćby Franka Lamparda, który według mnie jest obecnie najlepszym piłkarzem globu.
. Oczywiście chciałbym, aby w jedenastce znalazł się Buffon, ale spójrzmy prawdzie w oczy - on nie grał przez pół roku, a Cech spisywał się rewelacyjnie. Zdecydowanie zgadzam się z tym wyborem.
Szczególnie, kiedy ma za sobą wszystkich sędziów :? .Nathan pisze:A Hiddink, który moim zdaniem jest zdecydowanie najlepszym trenerem w tym gronie
Oto idealny przykład braku obiektywizmu, który jednak doskonale rozumiemfarmer16 pisze:Petr Cech: Negocjowałbym trochę z Buffonem , ale wiadomo on gra w Chelsea i znalazł się w tej jedenastce 8) . Choć Buffon bardziej by mi pasował do tego składu.
farmer16 pisze:Nasze drewno zastąpiło by tu wszystkich.PS : Dziwne , że nie ma Rasiaka .
:roll:piotrek147 pisze:Taki żarty o Rasiaku już nie są śmieszne, a żałosne. Niektóre naprawdę potrafią rozbawić, ale na pewno nie ten.Michel Platini pisze:PS: Dziwne , że nie ma Rasiaka.
:roll: