Serie A: (20) Chievo 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 18:42

Paolo_Rossi_1982 pisze:
tomcatmi6 pisze:Bo jesli chodzi Ci o sytuacje ogolna to juz mowilem cos o krolu asyst Serie A.
Ciekaw jestem komu ma podawac piłki ten "król asyst" skoro nasz najlepszy napastnik nie strzela bramek. :lol:
No przecież cała drużyna grała źle, to nie miał do kogo podać piłki... logiczne :prochno:

Szkoda, że wszyscy zawodnicy Juventusu nie walczą tak o piłkę i nie stwarzają okazji innym graczom, tak jak to robił Szwed, w meczu z Chievo. Camor się starał upodobnić, nawet asystę miał (chciał obalić króla)... ale mu totalnie nie wychodziło - Capello musiał interweniować. Jednak pamiętajcie wszyscy... Zlatan grał słabo (czyli na poziomie innych piłkarzy Juventusu w tym meczu), bo nie chciał się wychylać, w końcu cała drużyna postanowiła grać przęcietnie. Przecież, po co ma sobie psuć opinię dobrą grą, jeszcze by go Capello zdjął z boiksa i co wtedy?! Jeszcze ten niezauważony faul z początku meczu :doh: Szkoda chłopaka...

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 19:06

Nie mam meczu na dysku twardym. Ale zapewniam, że były.
Ja mam i ogladalem juz drugi raz, nie zauwazylem zadnych frajerskich strat. Jak kiedys bedziesz mial na dysku ten mecz to mi podaj momenty, bo tak sobie gadac to mozemy o kazdym zawodniku :)
Nie mam takiej potrzeby. To aż zabardzo rzuca się w oczy.
Chyba Tobie sie rzuca ze zdwojona sila :)
Połówka sezonu to dobry moment na dokonywanie pierwszych ocen, bilansów.. Pierwszy mecz drugiej połowy sezonu tylko wszystko potwierdził. Nie widze nic złego w sposobie mojego oceniania.
Ja widze, jest nieobiektywne, ale czego mozna sie spodziewac;)
Tekst z szafą należy do acmilan.pl tak więc nie odgapiaj Confused
Dobrze nastepnym razem, specjalnie dla Ciebie napisze znaczek (c) przy wyrazie szafa ;)
Tak jest! Uważam, że Zlatan nigdy nie był graczem na miare pierwszej jedenastki w Juventusie. Na miare wygryzienia DelPiero z pierwszego składu. Jasne ?!
Czy tu trzeba cos dodawac?:) Chyba nie...
No to ciekaw napastnik, co by nie mowic robi wszystko przeciwko fanom. Albo tylko i wyłacznie strzela, albo zajmuje sie tylko podawaniem piłek.
No ciekawy, tylko ze cokolwiek by nie robil dla Ciebie bedzie beznadziejny :)
Kto powiedzial, ze jak podaje to jest beznadziejny? Jesli napastnik skupia sie tylko na podawaniu koledze (ktory nie strzela od 3 kolejek) to mamy fantastyczna linie ataku. Jeden asystuje drugiemu, ktory ... tez nie strzela! ^^ Fantastico Very Happy
Wywnioskowalem z Twojej wypowiedzi ze jak zalicza asysty to jest zle. Pozatym jak juz pisalem, to nie wina Ibrahimovica ze Treze sie zacial. Ibra spieprzyl w tym meczu kilka sytuacji, ale tak samo pieprzyli i inni zawodnicy Juve w cale nie trudniejszych sytuacjach. Ale jak zwykle Zlatan jest be, bo zajmuje miejsce DP w Juve :D

pozdr

EDIT:
No przecież cała drużyna grała źle, to nie miał do kogo podać piłki... logiczne Prochno
Nie no w sumie tylko on strzelal i nie trafial, cala druzyna grala bajeczne spotkanie a Szwed zepsul ta pilkarska fieste :)
Jednak pamiętajcie wszyscy... Zlatan grał słabo (czyli na poziomie innych piłkarzy Juventusu w tym meczu),
Gdyby to nie byla ironia, zgodzilbym sie z tym zdaniem :)
Jeszcze ten niezauważony faul z początku meczu Doh
Faulu nie bylo widac bylo jak na dloni ze obronca byl zainteresowany pilka :prochno:

Tak w ramach sprostowania, nie uwazam ze Ibra jest najlepszy i reszta zawodnikow moze mu czyscic buty, tylko chodzi mi o to ze niektorzy nie potrafia spojzec na jego gre chociaz odrobine obiektywnie a nie przez pryzmat gracza przez ktorego DP stracil miejsce w pierwszym skladzie. Uwazam ze niektre wypowiedzi sa niesprawiedliwe i krzywdzace w stosunku do tego zawodnika.
Widzisz bblack, Ty uwazasz ze Blasi jest super pomocnikiem a ja uwazam ze Ibra stara sie grac jak najlpiej dla Juve i poki co mu sie to udaje, nie jest bezproduktywny na boisku. Nie ironizuje gdy mowisz o Blasim, dlatego tez prosilbym abys nie nabijal sie z mojego punktu widzenia jesli chodzi o naszego napasnika.
pozdr

EDIT2:
Cytat:
Czy tu trzeba cos dodawac? Chyba nie...

Więc milcz jak grób.
:rotfl:
Chyba zbyt serio sobie wziales do serca swoj podpis :
Twoje zdanie? Nic mnie nie obchodzi... To ja jestem królem świata. Twoim donem.
Tylko wystaw sobie Panie Donie, ze mam gleboko w powazaniu Twoje rozkazy i niezle sie ubawilem przeczytawszy Twoja wypowiedz:D
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2006, 19:23 przez tomcatmi6, łącznie zmieniany 2 razy.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 19:08

Czy tu trzeba cos dodawac? Chyba nie...
Więc milcz jak grób.

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 19:27

ja nie mowie ze ibrahimovic zagral zle w spotkaniu z chievo - gral tak jak reszta zespolu czyli 'nienajlepiej' (to sie pisze osobno?) prawda jest taka ze w ataku powinni wystepowac napastnicy ktorzy potrafia nie tylko wystawiac pilki kolegom ale i strzelac bramki - czy zlatan to potrafi? :whistle:

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 19:41

Paolo_Rossi_1982 pisze:ja nie mowie ze ibrahimovic zagral zle w spotkaniu z chievo - gral tak jak reszta zespolu czyli 'nienajlepiej' (to sie pisze osobno?) prawda jest taka ze w ataku powinni wystepowac napastnicy ktorzy potrafia nie tylko wystawiac pilki kolegom ale i strzelac bramki - czy zlatan to potrafi? Whistle
Uwazam ze jak Trezeguet strzelal gole, to tworzyli bardzo dobrze spisujacy sie duet. Nie mam nic przeciwko aby Zlatan usiadl na lawce, przyznaje ze nie gra tak jak na poczatku sezonu, ale nalezy mu sie szacunek, bo niektore wypowiedzi sa po prostu moim zdaniem tragiczne.
Co do Twojego pytania, uwazam ze Zlatan moglby spowrotem strzelac bramki, ale jesli dostaje takie a nie inne zadania od Capello to je wykonuje. Chyba zgodzisz sie ze mna, ze to co zawodnik robi na boisku po czesci tylko jest zalezne od niego.
pozdr

EDIT:
Marcin_FCJ pisze:Capello do Zlatana w szatni: "Masz tylko podawać, broń boże nie strzelaj, na siłe marnuj wszystkie swoje okazje. To Twoje zadanie" Cool
Ten zart Ci wyszedl... prawie -_-.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2006, 19:50 przez tomcatmi6, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 19:46

Capello do Zlatana w szatni: "Masz tylko podawać, broń boże nie strzelaj, na siłe marnuj wszystkie swoje okazje. To Twoje zadanie" 8)

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 20:17

Ogólnie nie postrzegam Ibrachimovića jako słabego piłkarza. Moim zdaniem jednak ten piłkarz prezentuje się zdecydowanie gorzej niż w zeszłym sezonie. Do pewnego czasu nie miałem żadnych obiekcji, lecz po kolejnym szarym (wg. mnie) meczu szwedzkiej gwiazdy, straciłem do tego gracza cierpliwoć. W zeszłym sezonie gdy dowiedziałem się, że nie zagra z Milanem, chciałem uderzać głową o umywalkę, teraz jego rozbrat z piłką na 1 kolejkę, przyjmuję z ulgą. Nie wiem jak możesz twierdzić, że ten piłkarz poczynił postęp, bo moim zdaniem stanął w miejscu. Widziałem jak grał w zeszłym sezonie i wiem na co go stać i nikt mi nie wmówi, że teraz gra tak samo, albo i lepiej. Miałem nadzieję, że ostatnie dwa mecze przerwy wpłyną na niego, nie wyszło. W tym momencie nie widzię tego zawodnika w podstawowym składzie. Kto będzie grał w ataku od 1 minuty, jest mi wysoce obojętne, ale stawiam tylko jeden warunek, jeżeli ktoś gra, ma grać na 100% swoich możliwości. Zlatan teraz nie gra na pełnych obrotach i tyle. Teoria, że on biega, podaje, walczy i strzela, do mnie nie trafia, bo to robi każdy, tylko jakie są skutki tego wszystkiego cechuje dany występ. A chociaż Zlatan produkuje się niemiłosiernie, to jednak osiągi ma mizerne. Dla mnie może grać i osamotniony Zalayeta na ataku, (jeżeli będzie miał bajeczną formę, to czemu nie? Ale to mu narazie nie grozi :P).
Co do wspomnianego przez Ciebie częściowego uwarunkowania gry piłkarza od poleceń trenera, to powiedz mi, dlaczego Capello zmienił założenia taktyczne dla Zlatana (innej przyczyny takiego a nie innego stylu gry nie widzę), bo chyba w zeszłym sezonie nie miał takich samych (patrząc na jego grę).

Sorry tomcatmi6, że nie podoba Ci się moja ironia, ale ja mam taki styl wypowiedzi i z całym szacunkiem dla Ciebie, ale go nie zmienię. Nie bierz też, tak tej ironii do siebie, bo jeszcze strzelisz na mnie focha ;)

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 20:35

Ogólnie nie postrzegam Ibrachimovića jako słabego piłkarza. Moim zdaniem jednak ten piłkarz prezentuje się zdecydowanie gorzej niż w zeszłym sezonie.
Moim zdaniem wynika to z odmiennych zadan wykonywanych na boisku:) albo zbyt wiele po nim oczekujesz :).
Widziałem jak grał w zeszłym sezonie i wiem na co go stać i nikt mi nie wmówi, że teraz gra tak samo, albo i lepiej. Miałem nadzieję, że ostatnie dwa mecze przerwy wpłyną na niego, nie wyszło. W tym momencie nie widzię tego zawodnika w podstawowym składzie.
Spoczko, mozliwe ze masz racje, w sumie w zeszlym sezonie widac bylo inny zapal do gry. Nie mam zamiaru sie upierac aby Zlatan siedzial na lawce, jeszcze nikomu sie od tego krzywda nie stala.
Nie upieram sie przy tym aby Zlatan gral, chodzi mi tylko o to aby miec do niego szacunek, tak jak do kazdego zawodnika Juve i do Trenera. Bo jesli ktos nie ma szacunku do zawodnikow i trenera to nie wiem jak moze byc kibicem.
Co do wspomnianego przez Ciebie częściowego uwarunkowania gry piłkarza od poleceń trenera, to powiedz mi, dlaczego Capello zmienił założenia taktyczne dla Zlatana (innej przyczyny takiego a nie innego stylu gry nie widzę), bo chyba w zeszłym sezonie nie miał takich samych (patrząc na jego grę).
Zmienil zalozenia taktyczne Zlatana bo uznal ze tak bedzie lepiej, nie udziele Ci odpowiedzi pelnej na to pytanie, poniewaz ja zna tylko Capello.
Sorry tomcatmi6, że nie podoba Ci się moja ironia, ale ja mam taki styl wypowiedzi i z całym szacunkiem dla Ciebie, ale go nie zmienię. Nie bierz też, tak tej ironii do siebie, bo jeszcze strzelisz na mnie focha Wink
Spoczko do focha mi daleko, ale juz mi gul smignal:P
Luzik tez czasami ironizuje :)

pozdr

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 21:02

Pfff... Moje podejście do sprawy jest następujace - meczu nie widziałem - ale z wypowiedzi wielu osób i po skrócie mogę nieco ustosunkowac sie do tej sytuacji. Patrząc od dłuższego czasu na to co sie dzieję, stwierdzam, że niekóre osoby na "trzeźwo" powinny pomyśleć nad swymi opiniami. Ja też dziwię się wielu decyzja Capello. Mam do niego pretensje o to, że nie traktuje wszystkich równo, ale doskonale zdaję sobie sprawę z jego trenerskich możliwosci i bez watpienia jest to jeden z najlepszych szkoleniuowców na świecie - za czym przemawiają wyniki. Za ZLatanem nie przepadam, ale doceniam jego potencjał i wiem też doskonale, że jest wartościowym punktem tej drużyny. Nie przepadam - nie znaczy - życzę mu źle. Z tego co widzę niekórzy poprostu jadą na Zlatana przy kazdej nadarzajacej się okazji. Owszem marnuje sytuacje, ale jest tez często piłkarzem który je stwarza, wypracowuje. Też denerwuje mnie to, ze Del Piero będący w formie siada na ławce, tyle, że nie rozumiem czewm zawsze wszystkie gromy spadają na Zlatana. Chodzi mi o to, że sporo osób nie szanuje Zlatana - jako człowieka co da się tu zauważyć. Rozumiem, że można mieć duze zastrzeżenia do jego dyspozycji, do tego, ze strzela bramek jak na lekarstwo, lecz "troche" szacunku jednak się należy :roll:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2006, 23:09

Od zeszłego sezonu, Ibrachimovicowi nie zmienił się partner w ataku (w tym przypadku mówię o Trezeguecie), pozycję na boisku ma tą samą, styl gry Juventusu nie uległ znacznej zmianie. Wszystko było w jak najlepszym porządku. Powątpiewam, aby nagle Capello wymyślił nową taktykę dla Zlatana i wyznaczył mu inne zadania na boisku. Podobno, zwycięskiego składu się nie zmienia. Oczywiście nie mówię, że tak być nie może, bo tak naprawdę, wie to tylko Capello i Ibrachimović. Jednak jak dla mnie, to dośc naciagana teoria.
Nie wiem co rozumiesz przez brak szacunku dla piłkarza/trenera. To, że głośno powiem, że nie podoba mi się gra tego czy tamtego, albo, że gdyby trener zastosował takie rozwiązanie taktyczne, a nie ine, to by było lepiej. Szacunek, to ślepe wpatrywanie się w drużynę i przyjmowanie na klatę, wszystkich niepowodzeń i rażących problemów oraz brak możliwości wyrażenia własnej opinii, często nieprzychylnej, o kimś/czymś? Bo chyba nie rozumiem... Mam szacunek dla Zlatana i dlatego mówię głośno, żeby teraz posiedział na ławce, bo gra się mu nie klei. Nie będe siedział cicho, jeżeli mi się coś nie podoba. Brakiem szacunku byłoby, gdybym to taił i mówił, że wszystko jest cacy.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 01:17

Owszem, ale sam przyznasz ze zmienil podejscie do gry - wiecej podaje, czasami az za duzo. Mysle ze Capello zmienil zadania Ibry w nowym sezonie, sadze ze zwiazane jest to w pewien sposob z przyjsciem Vieiry. Ale to tylko moje przypuszczenia i tak jak powiedziales, nikt nie wie tak naprawde jak to jest oprocz Capello i Ibry.

Mowiac o braku szacunku mam na mysli wyzywanie sie na zawodniku/trenerze i bezpodstawna krytyke prowadzona w dosc ostry sposob. Bo nie spotkalem sie na innych forach, z sytuacja aby kibic druzyny pisal ze jesli trener nie wstawi jakiegos gracza to bedzie "zerem". Rozne sa przyklady, nie bede ich przytaczal bo to nie miejsce a ze ejst juz dosc pozno to nie chce mi sie glebiej szukac i zasmiecac topicu. Nie twierdze ze Ty nie masz szacunku, tylko mowie ze czesc osob go nie ma, dla mnie taka sytuacja jest dosc dziwna. Zreszta nie ma o czym gadac ;).
pozdr

Zablokowany