Serie A: (20) Chievo 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 16:38

Patrząc na statystyki jesteśmy murowanym faworytem. Co ciekawe i co już wiele osob zauważyło, Chievo nigdy nam jeszcze nie odebrało pkt. Nawet jak byli rewelacją sezonu, wygrywaliśmy z nimi. Jednak ostanio idzie nam z nim coraz trudniej. Chyba każdy pamięta poprzedni sezon gdzie Olivera uratował na 3 pkt. strzelając gola w końcowce meczu. Warto też dodać, iż arbiter nie uznal prawidłowo zdobytej bramki Chievo. To będzie ciężki mecz, rywal tak niewygodny jak Palermo, silny u siebie.
W obecnym sezonie chyba przed każdym meczem towarzyszy nam 1 myśl i 1 pragnienie - Zwycięstwo. Gramy w tym sezonie nieziemsko, jesli w każdym meczu wykorzystamy nasz potencjał, zmieciemy każdego rywala. Dziś liczą się tylko 3 pkt. trzeba zacząc rundę rewanżową od zwycięstwa. Czeka nas ciężkie zadanie, jednak wierze, że sobie poradzimy i dziejszego wieczora przedłużymy naszą passę i korzystne statystyki z Chievo.
Skład? Nie lubię o tym pisać. Chielliniego zastąpi świetnie spisujący się Balzaretti, za Nedveda oczywiście Mutu, jeśli Czech nie będzie mogł wystąpić, atak bez 2 zdań: Treze i Del Piero.

FORZA JUVE!!

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 16:56

Pamiętam jak Chievo weszło do Serie A i jak narobiło niezłego szumu, będąc nawet przez pewien czas liderem... Krótki to krótki, ale jednak. Po pewnym czasie albo nieco uszło z nich powietrze, albo pozostali przestali ich lekceważyć.. W każdym bądź razie ja w dalszym ciągu uważam Chievo za "mocnego średniaka"- drużyna, która, może nieźle namieszać.
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Nawet jak byli rewelacją sezonu, wygrywaliśmy z nimi.
3:2, ale zawsze... :)

Oczywiście myślę, że wygramy bez problemu, bo podczas gdy oni grają tak jak grają, my idziemy "równo po wszystkich". Mam nadzieję, że ten fakt nas nie zgubi i że w każdym następnym spotkaniu będziemy udowadniać swoją wyższość nad rywalami, ale do spotkania z Chievo powinniśmy się naprawdę przyłożyć.
Mam nadzieję, że Trezeguet i Del Piero znowu dostaną szansę współpracy, a pozostali zagrają na dobrym poziomie.
Stawiam 2:0 i niech to się sprawdzi. Gramy na ziemiach rywala. Ale damy radę.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 17:07

Boję się tego meczu, tak jak bałem się Palermo. Oby i finisz był taki sam. Mimo tego, że z Chievo jeszcze nie straciliśmy punktów, to nie oszukujmy się, kiedyś musi być ten pierwszy raz. Żeby to nie było dziś, to piłkarze muszą zapomnieć o 10 pkt przewagi nad Interem i skupić się na grze. Gorący teren w Weronie, na pewno będzie wypełniony po brzegi. Nie chce typować żadnego wyniku, ale marzę o skromnym 1:0... (znowu :?) Najważniejsze są 3 pkt, a z takiego terenu ten skromny wynik będzie sukcesem.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 17:09

Zaczynamy nowa runde rozgrywek. Jest to bardzo wazny mecz. Biada tym, ktorzy twierdza, ze zwyciestwa Juventusu zaczynaja ich nudzic. Co za bzdury. Potrzebujemy tych punktow w kazdym meczu, dopoki nie osiagniemy celu w postaci Scudetta. Bardzo latwo jest z dobrej drogi zejsc na zla. Bardzo latwo jest zniszczyc konstrukcje, ktora wydaje sie solidna i nie do przejscia. Nie burzmy jej. Bardzo zalezy mi na tym zwyciestwie. Nastepne spotkanie gramy u siebie z Empoli oraz na wyjezdzie z beniaminkiem z Ascoli. Dzisiejsze niepowodzenie wprowadzi duzo niepokoju w perspektywe tych meczy. Z kolei zwyciestwo? wzmocni nasze morale. To nie bedzie spacerek. Chievo jest w tym roku silne, walczy z Roma o PU i na pewno postawi twarde warunki, tymbardziej u siebie. Pozostaje czekac.. i wierzyc w powodzenie misji.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2006, 17:14 przez _Jah, łącznie zmieniany 1 raz.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 17:10

W tym sezonie Juventus - jako drużyna - niezwykle mi imponuje. Stara Dama jest niczym maszyna i choć w końcu porażka przyjść musi(albo i nie? :dance:) to nie widzę żadnych powodów dla którego mielibyśmy przerwać swą kapitalna passę. Po tylu zwycięskich meczach, bez wątpienia można pokusić się o stwierdzenie, że największą siłą tego Juventusu jest koncentracja w każdym meczu i właśnie z racji tego liczę na kolejny sukces. To będzie klucz do sukcesu również dzisiaj. No i na dodatek podrażiona- mam nadzieję - ambicja Treze, który ostatnio troszke :) sie zaciął i Ibry (choć ten może wejsc dopiero w drugiej połowie) przyniesie efekt
Żeby tylko nikt nie doznał kontuzji..

Gdyby była gdzieś transimsja czy to w radiu, czy na team speaku prosiłbym o info :)
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2006, 17:26 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 17:15

Przyznam ze troche sie tego meczu obawiam.Chievo to solidny szczególnie w tym sezonie zespół który potrafi sprawic niespodzianke.Licze na wygrana bo Juve w tym sezonie jest wielkie ale z remisu tez bede zadowolony.

fanjuvekubat

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 17:19

Co do meczu to mam nadziej że Juve wygra bez problemu ten mecz i znów to wielki DP zapewni Starej Damie 3 punkty.
I jeszcze chce powiedzieć że nie zgadzam się z wypowiedziami mówiacymi że wszystko co robi Capello jest dobre.
Oczywiście nie watpie że jet to trener wybitny, ale wydaje mi się że dla Juve optymalnym trenerem był Lippi.
Wiem że Capello osiągnął już bardzo dużo z Juve i w tym sezonie JuVe gra bardzo dobrze, ale Lippi też często wygrywał trofea z Juve. Także osiągniecia bedą pewno mieli podobne gdy Capello skończy prace w Juve, ale Lippi to był dla mnie taki już symbol.
Poza tym zdaje mi się że Juve grało za jego czasów ładniejszą dla oka piłkę.
Szczególnie, gdy pierwszy raz pracował w Juve. DP i Zidane fajnie wtedy pykali. No, ale Capello też jest w porzo tyle, że często sie z nim nie zgadzam co nie znaczy, że zawsze ja mam racje.
FORZA JUVE

Del Piero, Mateja, Shaq, Hannawald, Funaki, Rasiak, Candeloro
kapec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 17:39

wyczytałem, że mecz będzie transmitowany na CCTV5, ale jak wyszyscy dobrze wiemy kanał ten jest kanałem chińskim:D i wszystko tam jest możliwe...no ale zawsze mozna sprawdzic.. najlepiej ogladac przez ppstream
warto takze zajrzec na bandsport....a jak nie bedzie na zadnym z tych kanałów, to poprostu trzeba czekac az ktos cos odgryje i poda namiary na czacie
Forza Juve!!!

Juventus - today, tommorow, always
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 17:44

Skłamałbym, gdybym powiedział, iż jestem pewien zwycięstwa. Chievo ma za sobą bardzo dobrą pierwszą czesć sezonu. Drużyny tej na pewno nie można uznać za słabeusza. Tak jak to ktoś wyżej napisał jest to taki mocny średniak, który szczególnie na własnym boisku może nam narobić problemów. Ja oczywiście wierze w zwycięstwo Juventusu. Mamy niesamowicie silną drużyne, która może wygrać z każdym. Mimo to mam pewne obawy przed dzisiejszym meczem. Choć mamy sporą przewage nad najgroźniejszymi rywalami i teoretycznie możemy sobie pozwolić na niewielkie wpadki to i ten mecz trzeba za wszelką cenę wygrać tymbardziej, że nasi kopacze prezentują wysoką formę. Do końca sezonu droga jeszcze długa. Na pewno nasi piłkarze spotkają jeszcze na tej drodze sporo kamieni i nierówności. Jednak mam nadzieje, że dziś będzie gładko niczym na autostradzie w Belgii ;)
Jeśli chodzi o wynik to jak z Regginą, 1-0. Skromne bo skromne, ale najważniejsze 3 pkt :)

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 18:05

Cóż... wkraczamy powolutku w najważniejszą część sezonu. Już niedługo zaczyna się Liga Mistrzów a to dodatkowy wysiłek dla każdego zawodnika. Dlatego należy jak najszybciej zdobyć przewagę w lidze, a później ustawić priorytet na Champions League. Liczę na wygraną, choć wiadomo, że nie będzie łatwo. Świadczy o tym chociażby pozycja Chievo na 7. miejscu. Wydaje mi się, że Capello uszykuje najsilniejszą ekipę na to spotkanie, która, mam nadzieję, przywiezie do Turynu 3 punkty.

Przeciwnik bardzo dobrze gra u siebie (wynik z Milanem 2:1 i trudna przeprawa Interu 0:1), ale zdarzają im się także wpadki jak remis z Ascoli. Dam sobie głowę uciąć, że na spotkanie z najlepszym włoskim zespołem, zmobilizują się na maxa i sprawią nam niemało kłopotu... :roll:

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 18:09

Chievo na swoim stadionie jest bardzo niebezpieczną dróżyną, wartym uwagi jest to ,iż "Latające osły" potrafią długo utrzymywać się przy piłce oraz niezle grają z kontry. Mam nadzieję, że Alex Del Piero który jest niewątpliwie w dobrej formie strzeli swoją 5 bramke w 3 spotkaniu z rzędu 8), licze na dobry wystemp naszego młodego talentu jakim jest bez dwóch zdań Frederico Balzaretti :-D Moim zdaniem będzie to cięzki mecz pełen walki i nieczystych zagrań. Stawiam, że mecz ten zakończy się naszą wygraną przewagą jednej bramki.

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 18:23

Od bardzo dawna Chievo nie było w stanie odebrać nam punktów. Teraz znowu jesteśmy faworytami, mamy najsilniejszy z możliwych składów, imponująca forma i wypadałoby zacząc rewanże od wygranej nad Chievo :-D Chievo gra bardzo dobrze... i sprawia kłopoty swoim przeciwnikom. Wierze w JuVe i myśle, że wygrają, jednak kiedyś wkońcu musimy stracić z Chievo punkty i boję się że stanie się to dzisiaj. :!: Bardzo niebezpiecznym zawodnikiem Chievo jest Sergio Pellissier :!:

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 20:01

I znowu kolejka Serie A. Tym razem w środę. Juve podejmie mocne Chievo. Dla wielu ten mecz jest z góry przesądzony, jednak należy mieć się na baczności. Jest to bardzo niewygodny rywal, z którym możemy mieć problemy, zwłaszcza, że mecz rozgrywamy na wyjeździe. Za Starą Damą przemawia przede wszystkim miejsce w tabeli i liczba zwycięstw, co na pewno w dużym stopniu zwiąże nogi graczom z Chievo. Jednak na własnym stadionie są oni w stanie zagrać bez najmniejszych kompleksów, więc mogą nam napsuć krwi, bo będą walczyć do upadłego. Jeśli chodzi o pojedyńcze osoby: przede wszystkim cieszy powrót Buffona, widać, że powoli dochodzi do optymalnej dyspozycji. W obronie Capello powinien dać szansę Balzarettiemu, kolejny piłkarz, który naprawdę wyraźnie rozwija się w Turynie. W pomocy pewnie bez zmian, ale nasz trener powinien dać szansę Mutu w zamian za Nedveda. Po prostu Pavlowi bliżej już do końca kariery niż do genialnej formy, którą raczył na 2 sezony temu. Rumun jest po prostu bardziej rokujący na przyszłość. Tego posta piszę ,, na gorąco" bowiem 40 minut przed meczem, więc ewentualne błędy lub niedopatrzenia proszę mi darować. Jeśli chodzi o skład na mecz wystawiłbym następujących graczy: Buffon, Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Balzaretti, Camoranesi, Vieira, Emerson, Mutu, Trezeguet, ( :?: patrz niżej )

Teraz osobna myśl dotycząca tego znaczku zapytania. Po prostu nie mam pojęcia którego z tej dwójki wystawić. Mogę śmiało stwierdzić, że mam rozdarte serce, ponieważ obydwu graczy lubię i szanuję, naprawdę nie mam pojęcia, którego wystawić :roll: Z jednej strony Alex, symbol Juve, w dobrej formie, strzelajacy bramki jedną za drugą. Z drugiej zaś Ibrahimovic, gość, któremu nic ostatnio nie idzie i jest wyraźnie bez formy. Narzuca się więc pytanie - czy jest w ogóle nad czym się zastanawiać?? Okazuje się, że tak. Ibrahimovic, jaki by nie był, czy mu idzie czy nie, ma zawsze bardzo dobrą współpracę z Treze. Dziwne, że niektórzy na forum wypominają mu brak goli i besztają z błotem, zamiast po prostu go wesprzeć, a jeśli i tego nie mogą zrobić, to niech po prostu stulą pysk i niech nie piszą komentarzy typu ,, Żyrafa wszedł i od razu zepsuł setkę" Toż to szlag człowieka może trafić. Za takie rzeczy powinny być zdejmowane znaczki Juventino znad avatara, bo osoby które tak piszą nie są niestety godne ich nosić. Widywałem również w komentarzach na stronie teksty typu ,,Ibra won z Juve" Jeśli osoba pisząca ten komentarz ma 10 lat, to mogę to jeszcze zrozumieć. Jeśli to jest osoba już w pełni myśląca, to powinno jej się zrobić won z forum, po prostu za głupotę. Sorry, że trochę odrywam się od tematu, ale gdy widzę takie rzeczy w komentarzach, to się nóż w kieszeni otwiera. Nie wiem, co mają na celu osoby tak piszące, ale myślę, że się mszczą. Mszczą się, ponieważ na boisku nie ma Del Piero. Po prostu niektórzy userzy nie potrafią zrozumieć, że liczy się dobro drużyny a nie poszczególnego zawodnika. Ustawiając drużynę waszym tokiem myślenia, na obronie mielibyśmy Ferrarę (za zasługi dla Juve) i Montero (również za zasługi, nie za umiejętności, bo z wiekiem się je traci) Coż takie jest moje zdanie na ten drażliwy temat, teraz należy czekać na tych wszystkich userów, którzy będą mi wytykać pojedyncze zdania i czepiać się innych rzeczy. I jeszcze jedno, żeby nie było, że objeżdżam Alexa, to uważam, że on powinien zagrać w nadchodzącym meczu, ale ludzie, odczepcie się od Zlatana. I jeśli kometarze typu przecz z Ibrą, będą dalej się pojawiać, tzn że naprawdę niektórzy nie używają mózgów do myślenia. Na koniec chciałbym przytoczyć zdanie, które widnieje w podpisie Milanistki - głupota nie zwalnia od myślenia co niektórym radzę napisać to sobie nad łóżkiem czerwonym flamastrem. To tyle.

Pzdr

Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 20:03

Chyba niektórzy przesadzają, że mamy najlepszy skład z możliwych. Przynajmniej na tym meczu będą pewne braki... Ale o tym chyba każdy już przeczytał na stronie.

Cieszy mnie, że kolejny mecz zagra Balzaretti. Mimo braku sympatii a właściwie osobistej nienawiści do tego piłkarza to sądzę z punkty obiektywnego, że trafił z formą i ma po raz kolejny szanse wykazać, że posiada równie wysokie umiejętności, jak inni gracze w tej formacji.

Martwi mnie, a właściwie to irytuje istota tego, że JuvePoland "prorokując" składy nie przewiduje Mutu ani Del Piero. Wiadomo, że gramy teraz w napiętym kalendarzu i będą jakieś roszady w składzie. Mam wielką nadzieję, że oby dwóch zobaczymy w meczu. O tyle, ile Del Piero bezpodstawnie powinien zagrać w podstawie o tyle Mutu niekoniecznie musi zagrać, bowiem z Regginą w miarę dobrze radził sobie Nedved.

Rywala każdy zna, więc nie ma sensu przypisywać statystyk i dublować postów. Nie wiem czemu, ale zawsze z nimi grało nam się dobrze a zwycięstwa same przychodziły. Liczę, że po dzisiejszym wieczorze kolejne punkty zostaną zapisane na naszym koncie.

Chievo Verona 0 - 2 Juventus Turyn
:ball: Ibrahimović
:ball: Del Piero

Marcello Lippi ritornare!
Lakier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 20:07

Oficjalne sklady:

CHIEVO: Fontana; Moro, Mandelli, Scurto, Lanna; Semioli, Sammarco, Giunti, Franceschini; Tiribocchi, Amauri

JUVENTUS: Buffon; Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Balzaretti; Camoranesi, Emerson, Vieira, Mutu; Ibrahimovic, Trezeguet.

Znajac zycie to Fontana rozegra 'mecz zycia'...

Obrazek

Ti amo Juventus per sempre.
Zablokowany