LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Mariusz21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2006, 15:02

Ale jesteście śmieszni . Gadki typu Capello nie chciał trenować Realu bo Real ma słabszy okres . Gdyby wszyscy tak podchodzili to nigdy nie było by zmiany trenera bo wiadomo trenera zmienia się wtedy kiedy nie idzie i wyniki są słabe . A nie wtedy kiedy wygrywa się mecz za meczem .
Po za tym Real teraz ma słabszy okres jest w trakcje wymiany zawodników . W styczniu lub w lipcu odejdą R.Carlos , Ronaldo , Zidan , Salgado , Helguera , Gravesen .
Trwają poszukiwania ich następców .
Odnośnie artykułu o zakupach Realu to dla mnie Realny jest Gerrard . On już w lipcu był blisko Realu , i z tego co się podaje TVE rozmowy nadal trwają po dobnie z Adriano też był blisko Realu i z tego co podaje TVE Real nadal obserwuje go i ma nie długo wznowić rozmowy z nim .
Zaś z Zlatan i Vieira nie wiem . Ale słyszałem że Zlatan kłuci się oswój kontrakt i chce 6 mil a takiego kontraktu w Juve nikt nie ma zaś w Realu są i są też większe .
Najmiej realny wydaje się byś Vieira bo słyszałem że następcą Gravesena ma być piłkarz Mallorca Arango .
Ale jak będzie zobaczymy w styczniu lub w Lipcu jedno jest wiadome tak jak pisałem wcześniej kilku odchodzi i kilku ma przyjść ale którzy to zawodnicy będą to zobaczymy .

Zaś co do meczy Realu z Juve w LM 3 i 1 lat temu to Juve było lepsze ale nie owiele . Oba mecze w Madrycie wygrał Real i to raczej Real był bliski podwyższenia niż Juve remisu . Zaś mecze w Turynie to w pierwszym Real miał mało do powiedzenia choć gdyby Figo strzelił karnego to nie wiadomo jak by to się skończyło ale trzeba przyznać że Real w tym meczu był o dużo słabszy . Zaś rok temu to Juve wygrało 1:0 po 90 minutach . I dopiero pod koniec dogrywki Juve zdobyło drugiego gola . I co by nie mówić to rok temu mecz Juve i Realu był meczem ekip w dołku . Oba kluby w tamtym roku grały słabo , juve z tego dołka wyszło i ja mam nadzieje że w lipcu Real po wymianie starszych graczy na młodszych będzie grał lepiej choć zapewne nie od razu bo w styczniu i lipcu ma byćc ich conajmiej 6 a więc potrzeba będzie czasu na zgranie ale jak zaczną się zgrywać to będzie coraz lepiej .
Zresztą Juve podobnie całkiem nie dawno miało większy okres słabszej gry od 98 roku do 2002 nie zdobyli nic .

Michel Platini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 20:44

Gwiazda Realu Madryt i reprezentacji Francji Zinedine Zidane ma zamiar, po finałach mistrzostw świata w Niemczech, zakończyć karierę - poinformował hiszpański dziennik sportowy "AS".

"Francuz zapowiedział prezydentowi Realu Florentino Perezowi, że ten sezon będzie jego ostatnim" - czytamy w dzienniku.

"Zizou, którego kontrakt z 'Królewskimi' wygasa w 2007 roku, jest gotowy do przedwczesnego zerwania umowy" - napisał "AS" o 33-letnim pomocniku, który osiem lat temu poprowadził Francję do mistrzostwa świata.

Według gazety "Real, z uwagi na zasługi Zidane'a dla klubu, zaakceptował decyzję piłkarza".

W niedzielę Zidane był bohaterem meczu Real-Sevilla (4:2) w którym strzelił trzy gole.

http://pilka.interia.pl/news?inf=707363

Według mnie jest to najlepszy piłkarz ostatniej dekady , a ostatni mecz Realu pokazał , że jeszcze wcale nie jest wypalony .

Murzyn Murzyna nie usmoli.
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 21:07

"Zidane" to nazwisko trzeba zapamiętać na długie lata. Jak dla mnie to człowiek przekroju Pele, Maradona, Beckenbauer lat 90. Z całym szacunkiem dla Ronaldinho ale jeszcze mu troszke brakuje do Zizu. Genialny piłkarz jego charakterystyczny sposób poruszania się na boisku, bramki każde cudnej urody będziemy długo długo wspominać.Jego nienaganna technika, chyba jak nikt potrafi opanować piłkę z powietrza w perfekcyjny sposób. Nie jestem w stanie wskazać w ost 10 latach lepszego zawodnika od niego Ronaldo to mu buty może w Real'u wiązać. Ja jestem przekonany że forma Real'u zeleży od niego samego jeśli zagra dobre spotkanie chyćby nawet to ost. (Real-Sevilla 4:2) to widać naprawdę porywającą grę Królewskich.Jest jedynym ich graczem jakiego podziwiam. Do dzisiaj się niemoge pogodzić z jego odejściem z Juventusu.
Mam nadzieje że pokaże jeszsze na mundialu kilka zachwycających akcji

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 21:11

Zizu ostatnio grywał trochę w kratkę, ale nigdy nie schodził poniżej pewnego poziomu. W ostatnim meczu udowodnił, że nawet 33-latkowie potrafią grać na najwyższym poziomie. Trochę mi szkoda, że odszedł do Realu, w którym wiele nie zdobył oprócz pieniędzy, ale wielu zawodników na jego miejscu postąpiłoby podobnie... Jestem dla niego pełen podziwu - skromny, zawsze kocha piłke, a na boisku zachowuje się jak prawdziwy król. Jest jedynym zawodnikiem Realu, którego ciągle lubie (a to duże wyróżnienie :wink: ). To pewnie dlatego, że grał u NAS :prochno:

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 21:17

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 19:54 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

seba99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 21:30

Na pewno jego odejście będzie stratą dla piłkarskiego świata. Sam jednak Zidane powinien najlepiej wiedzieć, kiedy powiedzieć sobie dość. Lepiej niech wszyscy zapamietają go jako wspaniałego piłkarza, który w pojedynke potrafił rozstrzygać losy meczów, niż jako nieudolnego zawodnika potykajacego się o własne nogi (no może troszkę przesadziłem :lol:), ale jak widze grę Vieriego, to... :angry:

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 21:36

Dla mnie to jest piłkarz szczególny. Większość z was kibicuje Juve dzięki Del Piero, ja jednak za Juve jestem przez Zidane'a (choć obecnie moim największym idolem jest Del Piero). Jestem mu za to wdzięczny.
To był i dalej jest wielki piłkarz.
To jest naprawdę wielki piłkarz, a jego wielkości nie da się opisać słowami, jego opisuje to co on robił i robi na boisku...

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 21:41

mJaUcViEej pisze: Trochę mi szkoda, że odszedł do Realu, w którym wiele nie zdobył oprócz pieniędzy, ale wielu zawodników na jego miejscu postąpiłoby podobnie...
Jeżeli zdobycie Ligi Mistrzów to niewiele... :think:

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 21:56

Tak Zidane to wielki piłkarz. Napewno jest to jeden z lepszych gwiazdorów który kilka lat temu oczarował świat piłką nożną. Co tu dużo mówić Zidane jest nadal świetnym zawodnikiem , ostatnio trafił klasycznego hat-tricka co zdarzyło mu się poraz pierwszy. te nazwisko naprawdę trzeba zapamiętać, choćby ze względu na to jak świetnie wykonuje swoją pracę. Kiedyś był zawodnikiem Juve, w którym grał świetnie, jednak potem przeszedł do teraz całego z gwiazd Realu. Zidane ma 33 lata i pora już powoli kończyć karierę. Mogę pewnie stwierdzić, że był to jeden z najlepszych reprezentantów Francji razem z Platinimi w historiii futbolu :) . Żegnaj Zizu 8)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Nathan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 22:08

"... trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, niepokonanym..."
Wielki piłkarz, wielki człowiek. Zawsze lubiłem i nadal lubię patrzeć na tę jego charakterystyczną technikę, charakterystyczny styl poruszania się po boisku, niesmowite przyjęcie piłki, świetny przegląd pola, świetne podania. Zawodnik, który potrafił przechylić szalę zwycięstwa nawet w samej końcówce meczu. Prawdziwy magik piłki. Aż się łezka w oku kręci, kiedy sobie przypominam piłki grane przez Zizou i Alexa :). Do dziś mi żal, że odszedł z Juve, ale nadal go bardzo lubię. Jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy piłkarz lat 90-tych.
Widać sam wie najlepiej, kiedy skończyć. Chociaż ja mam nadzieję, że pozostanie w piłce nożnej.

Stupidity is immortal, so, some would live eternally.
Terribilis... Est... Locus... Iste...
grandejuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 22:09

Często zastanawiam się czy sprzedanie Zidana bylo dobrą decyzją, ale jakoś nie moge znaleźć jasnej odpowiedzi. Z jednej strony zarobilismy na tym transferze full kasy i moglismy za nią wzmocnić druzyne (przybycie Neveda, Buffona). Z drugiej strony pozbylismy sie najlepszego w tamtym czasie pilkarza na swiecie, ktory doprowadzil Juve i reprezentacje Francji do wielu sukcesow. Mimo to, że opuścil Starą Dame i zasilił szeregi klubu, ktorego nie lubie nadal pozostaje jednym z moich ulubionych pilkarzy :-D Mam nadzieje, ze Zizu nie rozstanie sie z futbolem i juz wkrotce stanie sie jednym z najlepszych trenerow. :D Zycze mu jak najlepiej :!:

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 13:48

Zidane był jednym z najlepszych pilkarzy w historii futbolu, niemozna podwazyc jego umiejetnosci. Ale jak poprzednik nieznam powodu czemu zesmy go sprzedali :?: ciekawi mnie jakby wygladał Juventus z Zidane czy pomoc francuska Vieira Zidane pozwoliłaby wygrac kilka razy pod rzad Lige mistrzow ? tego napewno sie niedowiemy. Zidane sprzedał Juventus za 72mln ale pozyskalismy najlepszego bramkarza swiata Buffona, Nedveda ktory dostał złota piłke oraz Thurama. Napewno Ci zawodnicy moim zdaniem spełnili sie w Juventusie. Co do tematu to odchodzi wielki zawodnik jakim był Zidane, napewno jego odejscie spowoduje ze kibice trojkolorowych zaczna sie martwic, bo dzieki ZIdanowi oni jada poraz ponowny na mundial gdy grali bez Zidane to tylko remisowali kazdy mecz nawet gola niepotrafili stzelic. Dziwie sie ze Zidane ma 33 lub 34 lata konczy kariere nielepiej byłoby dla niego pojechac do Kataru i zarobic troche forsy ? Powiedziałby włascicielowi jakiegos klubu np. Al Raya ze chce zarabiac 15 mln Euro za sezon to napewno by sie zgodzili. A wysilac sie w meczach ligowych raczej niemusilaby.

Obrazek
kamyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 13:54

zizou wielki pilkarzem byl , jest i niestety przez tylko jeszcze jeden sezon bedzie
zizou to tez piekna historia juve
zizou jesli odchodzisz naprawde to zegnaj

pozdro

bartekoo2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 14:58

Pamiętam jego gol w 45 minucie finału Ligi Mistrzów sezonu 2000/2001 z Leverkusen (to było piekne) który zakończył się wynikiem 2-1

z tego co ja pamiętam to ten mecz byl w sezonie 2001/2002 :wink: ale do rzeczy....
Zidane to wg mnie najlepszy pilkarz lat 90.Każdy chyba zna jego sławne ruletki , znakomite zwody i wspaniale dlugie podania.Myśle , dobrze robi decyduąc sie na emeryturke :-D Jeśli Zidane teraz nie skonczy z grą w pilke nożną będzie z nim tak samo jak z Małyszem :? .Malysz kiedys byl najlepszy na swiecie 3 razy z rzędu zdobyl Kryształową Kule a teraz nie moze sie zmieścic w pierwszej 20 :? Odeście Zidane'a jest jak najbardziej na miejscu.Niech każdy kibic zapamięta go jako wspanialego pilkarza ,lidera i przywodce swojej drużyny...

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 15:03

Kiedyś ktos powiedział, że piłka nożna została wymyślona z myslą o jednym człowieku. Miał nim byc właśnie Zidane. I z pewnościa cos w tym jest. W swych najlepszych latach, kiedy jeszcze grał w Juve i zdobywał złote piłki nie miał on sobie równych. Jego technika dla wielu jest nieosiągalnym szczytem.
To na prawdę wyjątkowy piłkarz :bravo:

I jeszcze słówko do bartekoo2. Widać, że nie bardzo znasz się znasz na skokach więc wytłumacze. Przed Adamem był Schmitt, wcześniej był Funaki itd. Każdy z nich miał 2 wspaniałe sezony a potem się wypalali. W tym sporcie to normalne. Zawsze tak było i będzie. A teraz zamiast krytykować Adama powinniśmy byc mu wdzięczni za to co zrobił dla naszego kraju, za te wspaniałe loty i 3 kryształowe kule. Zasłużył na to by nazywac go narodowym bohaterem.

ODPOWIEDZ