Żużel - wszystko o speedway'u

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 07:55

:smile: " Przychodzi nam Powiedziedz Trudno " " Rysiek Holtański " :smile:

Fajnie te dwa texty zabrzmiały! A czy u was przy kamerach nie macie lamp :prochno: Dobrze, że czasami padał jakiś flash bo inaczej niczgo by nie było widac, ale dobre i to :bravo: Wkońcu zauważyłem nieprofesjonalne zachowanie Holtańskiego :angry: Dla mnie stracił w Oczach :shock:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 12:12

Ulisses pisze:sorry, ale od ustalania składu jest trener i zarząd, a nie zawodnik choćby nie wiem jaki był... Holta tu nie ma nic do gadania...
Lider zespołu jednak moze mieć coś do powiedzenia. Może nie jest to zdanie decydujące, ale liczyć się z nim trzeba.
Poza tym Rzeszów i Wrocław zachowywały się jak dwie rozwydrzone panienki podkupując nam zawodnika...
Zwykła licytacja.
A jeszcze nie tak dawno zxarzucali mu, że to nie jest Polak, że "oszukujemy" itd...
Bo to nie jest Polak :D
a teraz jak nadazyła się okazja to się mało co nie pozabijali...
Trudno się dziwić, Rune co rok dostawał dobre oferty. Teraz Rzeszów stał pod ścianą i musiał się wzmocnić. A Wrocław potrzebowuje jednego zawodnika na 12-13 punktów, aby móc walczyć o złoto DMP.
Rzeszów wysalił za Holte 1/2 budzetu!
Drugie pół na Pedersena, cała reszta pewnie jeździ za darmo 8)
Myslęm, że znów znikna z mapy żużlowej Polski na parę ładnych lat, tak jak kiedyś pompowali kase w Śwista... Oni niczego się nie potrafia uczyć tam na "ukrainie" :smile:
?
No comment.
Dwoma zawodnikami meczu nie wygrają...
Już w pierwszej kolejce, 9 kwietnia, potyczka:
Holta i jego nowy team vs Włókniarz :-D
Juniorzy sa o.k. Po odejsciu z juniorów Rempały, Kołodzieja, Miedzińskiego, Ząbika (o ile dobrze pamietam) to Szczepaniak i Hafencbrock (ciekawe jak pojedzie) nie powinni miec zbyt wielkiej konkurencji (tylko Hlib)...
Miedziński i Ząbik dalej są juniorami.

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 14:58

A czy u was przy kamerach nie macie lamp Dobrze, że czasami padał jakiś flash bo inaczej niczgo by nie było widac, ale dobre i to
Przecież pisałem, że to jedyne materiały w słabej jakości... Reszta jest o.k. Poogladaj sobie i nie narzekaj, bo sami nie dysponujecie taką TV sportową w internecie...
Miedziński i Ząbik dalej są juniorami.
A miałem nadzieję, ze juz nie sa... Jednak Rempała, Kołodziej i Kasprzak to juz spora eliminacja konkurentów... Szczepaniak przynajmniej powalczy :)
Już w pierwszej kolejce, 9 kwietnia, potyczka Holta i jego nowy team vs Włókniarz
Myślę, że mamy spore szanse na zwyciestwo.. Teraz ze zwykłego pojedynku będzie to wyjatkowo prestiżowe spotkanie za sprawą Holty... Nasi stana na głowie, aby mu pokazać jak bardzo źle wybrał.. Juz nie wspomne o Ułamku, który został tak za plecami opluty...
Lider zespołu jednak moze mieć coś do powiedzenia. Może nie jest to zdanie decydujące, ale liczyć się z nim trzeba.
Włokniarz w 2005 to nie tylko wyraźnie Holta, ale jeszcze Sullivan (który był i jest faktycznym liderem, ale końcówke miał słabą z powodu choroby), Walasek, Ułamek... To nie są słabi zawodnicy... wyraźnym liderem to bedzie w Rzeszowie, bo jedynym "konkurentem" do tego miana jest Pedersen... Uwazam, że może miec coś do powiedzenia, a nie do szantażowania... Bo niestety to tak wyglądało i tak zabrzmiało... Ciekawe co Ty bys powiedział jakby Tomasz G. powiedział: "albo ja albo Janusz Kołodziej"... Ja uważam, że trener ustala skład, a oni sa na tyle profesjonalistami, że powinni jechac z każdym i w kazdych warunkach... Zwłaszcza, że Holta nie miał konfliktu z Ułamkiem... To było jego "widzimi się", kaprys...

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 16:26

Ulisses pisze:
A czy u was przy kamerach nie macie lamp Dobrze, że czasami padał jakiś flash bo inaczej niczgo by nie było widac, ale dobre i to
Przecież pisałem, że to jedyne materiały w słabej jakości... Reszta jest o.k. Poogladaj sobie i nie narzekaj, bo sami nie dysponujecie taką TV sportową w internecie...
Jejku, czy w Tym temacie nie wolno juz nawet zartowac? :whistle:

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 18:23

"Jejku, czy w Tym temacie nie wolno juz nawet zartowac?"
To wyobraź sobie, ze tez zartowałem :smile:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 18:44

Ulisses pisze:
"Jejku, czy w Tym temacie nie wolno juz nawet zartowac?"
To wyobraź sobie, ze tez zartowałem :smile:
I już nie Lubie twojego poczucia Humoru :rotfl: :rotfl:

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2006, 11:15

O remoncie stadionu w naszej TV:

www.zmiasta.pl - looknijcie :D

Bezposredni link dla leniwych
http://www.zmiasta.pl/materials/informa ... nieckm.wmv

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 08:38

Ullises chyba ten remont stadionu przeżywa bardziej niż władze miasta :whistle:

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2006, 12:27

RuTeK pisze:Ullises chyba ten remont stadionu przeżywa bardziej niż władze miasta :whistle:
Mam satysfakcje z tego co robie... Interesuja mnie wszelkie sprawy związane z samorządem, a tym bardziej nowe inwestycje sportowe, których jest u nas coraz więcej... Ja wiem, ze u Was nie ma czego przezywać, bo Stadion Olimpijski tylko z nazwy przypomina "Olimpijski"... U nas całe miasto trzyma kciuki za ten remont - nie tylko ja... Zobacz, że stronę odwiedziło ponad 103 tysiące osób i wiele dyskusji toczy się o remoncie na forum gazety wyborczej w Czewie... Do 30 marca muszą być zrobione trybuny wraz z zamontoawaną minimalna ilością 3.000 krzesełek oraz oswietlenie... Mielismy opóźnienie ok. 4 miesięcy przez zaskarzenie przetargu, więc wszystko teraz bedzie na styk... Dlatego całe miasto tak czeka na zakończenie tej inwestycji, a zakres prac jest olbrzymi... Zobacz na sondę, że przeważaja opinie , ze nie zdążymy... Nie usmiecha się nam jeździć na mecze u siebie do Rybnika... :doh:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2006, 22:09

Więc po co budujecie stadion, skoro powoduje to tylko problemy?

(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 00:22

Problemy to stworzył nam przetarg... i Marek Karwan... Jakby nie mógł poczekac miesiac dłużej... Jak nie zrobimy do 1 kwietnia to nie dostaniemy licencji... O tym chyba powinienes wiedzieć... A nie robimy byle czego, tylko prawdziwa arenę zmagań... Własnie rozpoczał sie konkurs na oficjalną nazwe obiektu :) Prowadzę go razem z Gazetą Wyborczą :)

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 17:11

Ulisses pisze:prowadzę go razem z Gazetą Wyborczą
Tylko pogratulowac!
Ulisses pisze: Ja wiem, ze u Was nie ma czego przezywać, bo Stadion Olimpijski tylko z nazwy przypomina "Olimpijski"...
:smile:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2006, 20:07

RuTeK pisze:
Ulisses pisze:prowadzę go razem z Gazetą Wyborczą
Tylko pogratulowac!
Hmmmm, a można wiedzieć czego gratulujesz? 8)

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 21:03

juvetar - niektóre sprawy trzeba dorozumieć... A to nie takie trudne w tej sytuacji... ale ja z innej beczki:

"Dziś w hotelu Dolcan odbyła się konferencja prasowa, podczas której zarząd klubu skutecznie odparł wszelkie rzekome nieprawidłowości zarzucane mu przez byłego zawodnika Włókniarza ? Rune Holtę. Spotkanie to przesunęło się kilka dni w czasie, gdyż gromadzenie potrzebnych kwitów i relacji z przelewów zajęło bankom trochę czasu (osobnym tematem są koszty poniesione z tego tytułu przez klub ? ok. 850 zł)

Już na samym początku spotkania prezes klubu ? Marian Maślanka ? czytając oficjalne oświadczenie zarządu podkreślił, że mając na uwadze dobro zainteresowanych stron (klub ? zawodnik) nigdy nie ujawniał do publicznej wiadomości szczegółów kontraktów, jednak w chwili, gdy klub został pokazany w złym świetle było to konieczne, aby udowodnić jego niewinność.

Zgromadzeni dziennikarze mogli dokładnie obejrzeć potwierdzenia bankowe świadczące o terminowych wpłatach określonych kwot na konto zawodnika.

W sumie w sezonie 2005 Rune Holta zarobił w klubie 156 080 Euro (kwota ta nie obejmuje przejazdów z lotniska na mecze taksówkami ? około 15 tysięcy złotych oraz zakwaterowania w hotelach ? ok. 8 tysięcy) co w przeliczeniu na złotówki daje kwotę bliską 677 000 PLN. Trzy czwarte tej kwoty zawodnik miał zapłacone już w trakcie sezonu, pozostałe 25% miały trafić na jego konto po sezonie. Ostatnia rata w wysokości dziecięciu tysięcy euro została przelana przez klub do banku zawodnika na kilka dni przed spotkaniem z samym zainteresowanym w dniu 13 grudnia. Holta widząc przedstawiony przez zarząd kwit przelewu podpisał oświadczenie, które trafiło później do Polskiego Związku Motorowego, że jest z klubem całkowicie rozliczony. Nieoczekiwanie pieniądze te wróciły z powrotem do Włókniarza. Ponowne próby przelania tej kwoty odbywały się 19, 20, 21, 22 oraz 23 grudnia 2004 roku (potwierdzeniem są kwity bankowe), za każdym razem jednak pieniądze wracały do nadawcy. Okazało się powroty te zawiązane były z brakiem certyfikatu rezydencji konta zawodnika (sprawy związane z podatkami, które Holta z powodu braku czasu odkładał na koniec sezonu).

Zarząd na tym nie poprzestał i przedstawił jeszcze inne ciekawe fakty. Okazuje się, że Rune Holta był jedynym zawodnikiem Włókniarza, który nie zrzekł się gwarancji startowej za mecz z ZKŻ-em Zielona Góra (1 800 euro) odwołany z powodu śmierci papieża Jana Pawła II. Występ w memoriale Idzikowskiego i Czernego zawodnik wycenił na 8 900 złotych przy czym wpływy z imprezy wyniosły 17 940 zł.

Kolejnym elementem spotkania była riposta na słowa Holty, że ?przy 20-tysięcznych trybunach zawodnicy nie otrzymują pieniędzy za starty?. Klub przedstawił w tym celu specjalne dokładne zestawienia dotyczące każdego spotkania ligowego osobno, z którego wynikało, że osób płacących za wejście na stadion było średnio na jedno spotkanie około 7656. Ogólnie wpływy z biletów wyniosły w 2005 roku 1 229 556 zł (wliczając w to karnety ? 1 621 496 zł), czyli bardzo dużą część tej kwoty (ponad 40%) została przeznaczona na kontrakt jednego zawodnika.

W następnej części konferencji Marian Maślanka opowiadał o spotkaniach z Rune Holtą dotyczących ustalenia warunków kontraktowych na kolejny sezon startów tego zawodnika we Włókniarzu. Takowe odbyły się: 5 października, 5 listopada, po Gali Lodowej w Częstochowie, 23 grudnia oraz w okresie świątecznym. W sumie takich spotkań, w których uczestniczył prezes klubu i inna osoba z zarządu (Jacek Orlikowski, Ryszard Bożek lub Lech Małagowski) było pięć. Nierealna do spełnienia propozycja podwyższenia kontraktu o 64% w stosunku do sezonu 2005 padła z ust zawodnika po Gali Lodowej Drabika. W czasie dwóch kolejnych spotkań prezes pytał czy istnieje możliwość zbliżenia stanowisk z obu stron, jednak sam zainteresowany odpowiedział, że nie, gdyż ?takie propozycje otrzymał z dwóch innych klubów?. W sprawę mocno zaangażował się wtedy senator Lasecki wraz z bratem, którzy indywidualnie negocjowali z Rune Holtą. Wydawało się, że po spotkaniu panów Laseckich z Norwegiem 29 grudnia doszli do porozumienia, jednak kilka godzin później zawodnik zadzwonił wycofując się ze swoich wcześniejszych deklaracji. ?Kalkulując wszystkie proponowane zawodnikowi warunki uważam, że Rune otrzymał bardzo dobrą propozycję? ? stwierdził senator Lasecki. ?Bardzo żałuję, że Holta odszedł z Włókniarza bo to bardzo dobry i widowiskowo jeżdżący zawodnik. Podczas naszych spotkań dał się poznać jako sympatyczny człowiek. Szkoda, że nasze wspólne spotkania okazały się jedynie stratą czasu. Jestem bardzo zdziwiony tonem wypowiedzi i zarzutami zawodnika podczas ostatniej konferencji w klubie, na której pokazał się z innej strony, zupełnie odmiennej niż tą, którą znałem dotychczas.?

Konferencję prasową zakończył prezes klubu: ?Mam nadzieję, że to ostatnie takiego typu spotkanie. Chcieliśmy wprowadzić nową tradycję żegnania się z zawodnikami, niestety nie wyszło nam to na dobre, ponieważ klub został postawiony w złym świetle. Z naszej strony jest to ostateczna odpowiedź na postawione zarzuty. Myślę, że swoje stanowisko obroniliśmy. Siedem sezonów spędzonych w Częstochowie przez Rune Holtę to mnóstwo szczęśliwych chwil przeżywanych dzięki jego wspaniałej jeździe. Oby tylko te momenty zostały zapamiętane przez nas wszystkich"

www.ckmwlokniarz.pl

Chyba jasne kto teraz jest nie fair i kto rzucał berzpodstawne oszczerstwa... Szkoda, bo to dobry zawodnik i wiele zrobił... Ale kasa potrafi omamić...
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2006, 00:19 przez Ulisses, łącznie zmieniany 1 raz.

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2006, 20:41

Tarnów skończył kompletowanie składu. Wzmocnienia: junior Hlib i obcokrajowiec Dryml. Czyli połatane dziury w składzie :-D.

Jako że już wszyscy wartościowsi zawodnicy znaleźli sobie miejsce, można zacząć podsumowanie zimowych transferów 8):

Tarnów jw. - drobinkę mocniejszy
Bydgoszcz - zyskała Kościechę (4. średnia wśród Polaków w sezonie 2005), więc siła składu wzrasta
Częstochowa - in: Hefenbrock,Hancock,Richardson; out: Holta,Walasek, w sumie skład słabszy
Toruń - za Crumpa paru obcokrajowców, więc raczej status quo (najsilniejsza para młodzieżowców w lidze!)
Leszno - plus Loram i Miśkowiak,
Wrocław - plus Crump minus Miśkowiak i Słaboń => skład lepszy, ale bez rewelacji
Gdańsk - skład, delikatnie mówiąc, na klasę niżej
Rzeszów - superpara Holta-Pedersen, ale puścili w Polskę znakomitych obcokrajowców (Maxa i Klingberga)

Na moje wyczucie dziś typowałbym tak:
1-2 Bydgoszcz,Tarnów(sentyment :D)
3-4 Czewa,Wrocław
5-7 Leszno,Rzeszów,Toruń

P.S. W porządku, postaram się lepiej _doruzmiewać_ w przyszłości :lol:

EDIT:
Oczywiście miało być "dorozumieć" - zwykła literówka z szybkości... Jak zwykle czepiasz się najmniej istotnych spraw :smile:
Ulisses

ODPOWIEDZ