Alex czy Zlatan? - temat inny niż wszystkie
- Nathan
- Juventino
Mam więc do Ciebie uwagę techniczną: jesteśmy na polskim forum, więc, skoro dbasz o jego poziom, używaj proszę polskich znaków diakrytycznych, bo przebrnięcie przez Twoje posty jest utrudnione.tomcatmi6 pisze:Co do wytykania bledow, staram sie walczyc z niechlujstwem i obnizaniem poziomu forum - poniewaz niektore posty wolaja o pomste do nieba.

_Jah świetne podsumowanie. Uważam Capello za świetnego fachowca (a przemawiają za nim wyniki - no bo z czego rozliczać trenera jak nie z wyników?) i darzę go zaufaniem. Owszem, tak jak wielu tutaj "wychowałem się" na Alexie, ale Zlatan to przyszłość Juve. To trener przebywa, rozmawia z zawodnikami. To on wie kto w danym momencie jest dla drużyny najbardziej użyteczny. Więc nasze gdybanie, krzyczenie, po obejrzeniu kilku sciągniętych bramek z netu (zapewne dla wielu jest to jedyna możliwość obejrzenia Juve) jest dla mnie śmieszne._Jah pisze: Wszyscy jesteśmy pokoleniem, które miłuje Alessandro Del Piero. Kiedy ten piłkarz staje przy linii bocznej, a sędzia techniczny podnosi tabliczke świetlną z numerem -10-, w każdym burzy się biało-czarna krew. Jest to szczególny moment, który każe wierzyć, że wydarzy się zaraz swoisty cud. To jest prawdziwe Serce Juventusu. Lecz walczyć musimy nie tyle sercem, ile Rozumem. A za rozum odpowiada Don Capello.
Życzę wam zdrowego podejścia do tej sprawy

Stupidity is immortal, so, some would live eternally.
Terribilis... Est... Locus... Iste...
Terribilis... Est... Locus... Iste...
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Pisanie bez uzywania polskich czcionek jest powszechne w internecie, ze wzgledu na problemy z kodowaniem. Nie mam zamiaru pisac polskich znakow, dlatego ze po pierwsze jestem przyzwyczajony do pisania w ten sposob, po drugie nie obniza to w znaczny sposob jakosci tego co pisze, w przeciwienstwie do bledow ortograficznych albo nieumiejenosci pisania kropek i wielkich liter. Nie wydaje mi sie aby dla sredniointeligentnej osoby brak "ogonkow" stanowil utrudnienie.Mam więc do Ciebie uwagę techniczną: jesteśmy na polskim forum, więc, skoro dbasz o jego poziom, używaj proszę polskich znaków diakrytycznych, bo przebrnięcie przez Twoje posty jest utrudnione. Wink
Tak aby podsumowac, po prostu Capello wie co robi, ma plan i wierze w to ze jego decyzje poprowadza nas do swietowania podwojnej ( o ile nie potrojnej ) korony w tym roku. Na drugim planie jest to jaki zawodnik ile zagra, czy bedzie szczesliwy, czy bedzie nazywal sie Del Piero, Ibrahimovic czy Mutu.
Pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- jt10
- Juventino
tomcatmi6:
[quote:]
Dlaczego nie mamy mowic o historii? Bo cos nei tak bylo z Alexem i rgal piach?
Pozatym tematem jest pytanie czy Alex powinien grac za Zlatana w pierwszym skladzie a nie dzien dzisiejszy i niedzielny mecz.
[/quote]
Nie mówimy o historii bo gdyby tu o nią chodziło, to wogóle nie byłoby tematu. Wtedy nikt nie miałby NAJMNIEJSZYCH wątpliwości kto ma grać w podstawowej jedenastce. Oczywiście Del Piero.
Mi nie chodzi o to, że któryś z piłkarzy powinien grać na stałe w pierwszym składzie! Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie powie, że oto od teraz Alex (Zlatan, Mutu, Nedved itd.) do końca sezonu ma grać w pierwszym składzie! Mówimy o 3-4 meczach. To się nazywa: szansa!
Poza tym, z tego co mi wiadomo - to np. w ataku Chelsea raz gra Drogba, raz Crespo, a raz Gudjohnson. W zależności ot tego, z jakim przeciwnikiem grają i który prezentuje najwyższą formę.
[quote:]
Dlaczego nie mamy mowic o historii? Bo cos nei tak bylo z Alexem i rgal piach?
Pozatym tematem jest pytanie czy Alex powinien grac za Zlatana w pierwszym skladzie a nie dzien dzisiejszy i niedzielny mecz.
[/quote]
Nie mówimy o historii bo gdyby tu o nią chodziło, to wogóle nie byłoby tematu. Wtedy nikt nie miałby NAJMNIEJSZYCH wątpliwości kto ma grać w podstawowej jedenastce. Oczywiście Del Piero.
Sam zakładałem temat także dobrze wiem, o co w nim chodzi. Mam do Ciebie prośbę: przeczytaj sobie jeszcze raz pierwszy post w temacie OK?Pozatym tematem jest pytanie czy Alex powinien grac za Zlatana w pierwszym skladzie a nie dzien dzisiejszy i niedzielny mecz.
Mi nie chodzi o to, że któryś z piłkarzy powinien grać na stałe w pierwszym składzie! Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie powie, że oto od teraz Alex (Zlatan, Mutu, Nedved itd.) do końca sezonu ma grać w pierwszym składzie! Mówimy o 3-4 meczach. To się nazywa: szansa!
Nie chodziło mi o porównanie zawodników (aż tak mi nie odbiło :-D ) ale sytuacji, zachowania trenerów i potwierdzenie tezy, że jedni lubią bardziej tych, a inni tamtych. Takie życie...Rasiak nie ma tylu asyst, pozatym jest drewniany.
Takich jak Lampard jest niewielu. A już na pewno nie w Juve. Pokaż mi zawodnika w naszym zespole, który mógłby grać tyle minut bez przerwy co pomocnik Chelsea? Del Piero - nie wytrzymałby kondycyjnie, Buffon (ostatnio), Treze, Thuram, Emerson - doznaliby jakiejś kontuzji (odpukać!), większość reszty nie dogra sezonu bez jakiejś dyskwalifikacji (a już na pewno Zlatan).(...)czy widziales aby Lamparda kiedykolwiek Mourinho zmienial na innego gracza?
Poza tym, z tego co mi wiadomo - to np. w ataku Chelsea raz gra Drogba, raz Crespo, a raz Gudjohnson. W zależności ot tego, z jakim przeciwnikiem grają i który prezentuje najwyższą formę.
Gdybyś wymienił Zlatana na mnie w składzie to rzeczywiście byłoby to olbrzymim ryzykiem ale nie zmiana zawodnika aktualnie grającego swoje ale bez rewelacji na zawodnika który mógłby grać tak samo jak Ibra + strzelać bramki.To nie jest liga szostek, ze moze "sobie pokopac 4 mecze", tylko rozgrywki o prestiz i pieniadze. To jest biznes, a Capello musi miec pewnosc i dlatego nie robi zmian. Bo zwykle jak sie cos zmienia to albo mozna naprawic albo popsuc. A po co ryzykowac jak druzyna gra swietnie i sa bardzo dobre wyniki?
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
To teraz sie przyjzyj temu co zakladales i powiedz czy to nie jest taki sam temat w ktorym panuje sprzeczka o miejsce w skladzie, jak poprzedni temat traktujacy dokladnie o tym samym.Sam zakładałem temat także dobrze wiem, o co w nim chodzi.
Ibrahimovic z tego co widzialem nie meczy sie zbytnio grajac nawet co 4 dni, Lampard tez, a czy Mourinho wystawia zmiennika za Lampsa? Nie.Takich jak Lampard jest niewielu. A już na pewno nie w Juve. Pokaż mi zawodnika w naszym zespole, który mógłby grać tyle minut bez przerwy co pomocnik Chelsea?
W ostatnich meczach gra tylko Drogba, jest zmieniany przez Crespo na ostatnie minuty. Gudjohnsen.Poza tym, z tego co mi wiadomo - to np. w ataku Chelsea raz gra Drogba, raz Crespo, a raz Gudjohnson.
Ale jesli cos dziala dobrze, Juve wygrywa kolejne mecze, to po co zmieniac sklad? Jesli nikt nie jest zmeczony to nie widze powodu dla ktorego ma byc zastosowana wymiana zawodnikow. Pozatym wlasnie dokonala sie rotacja w PW, nasz podstawowy napad odpoczal i jest gotow na Reggine.Gdybyś wymienił Zlatana na mnie w składzie to rzeczywiście byłoby to olbrzymim ryzykiem ale nie zmiana zawodnika aktualnie grającego swoje ale bez rewelacji na zawodnika który mógłby grać tak samo jak Ibra + strzelać bramki.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

- _Jah
- Juventino
Drugi mecz z rzędu na przestrzeni zaledwie 4 dni, może okazać się dla Alexa ciężką przeprawą. Uważam, że rozsądniej będzie skorzystać z usług wypoczętego Szweda. Co oczywiście nie oznacza, żeby w drugiej odsłonie ujrzeć Pinturicchio. To najbardziej prawdopodobny scenariusz.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- white_wolv
- Juventino
Zawsze powtarzalem ze nuzy mnie spor na na lini Alex - Zlatan(jak zreszta ktos madrze zauwazyl wywolywany sztucznie przez kibicow)toczony na wszelkich mozliwych frontach i nie zamierzam sie do tej wymiany zdan wlaczac.
Najwazniejszy jest JUVENTUS.Nie czuje sie kibicem Alexa ani Zlatana tylko Bianconerich.Dlatego najwazniejsze jest dla mnie dobro calego zespolu.
Jednak wobec tego co pisza niektorzy z Was chcialbym cos dodac.
Czy nie uwazacie ze sytuacja w ktorej pewne miejsce w skladzie ma Zlatan,wlasciwie niezaleznie od poprzedniego wystepu i prezentowanej formy,zle dziala na kwestie rywalizacji w druzynie a tym samym odbija sie na jej moralach?
Czy Ibra posadzony raz czy dwa na lawce(oczywiscie tylko po slabszym wystepie) nie nabralby ochoty do ciezszej pracy i wysilku na treningu?
Jasne ze Zlatan to zawodnik ktory potrafi stworzyc cos z niczego,ale to nie znaczy ze ma grac zawsze.Z kolei jesli Alex bedzie prezentowal wysoka dyspozycje co nie przelozy sie na uznanie Don Fabio to mysle ze predzej czy pozniej(znajac Jego charakter to pewnie raczej pozniej ale..) da sobie spokoj i albo zmieni klub,albo bedzie zmuszony skonczyc kariere po np.przyszlym sezonie.
Tak jak mowie nie zamierzam dyskutowac kto jest lepszy.Przyjmuje do wiadomosci ze Capello stawia na Zlatana, co jest sluszne bo ten zawodnik ma szanse zostac kolejna legenda Juventusu.Jednak tak jak juz pisalem troche obawiam sie ze jego osobiste sympatie/antypatie biora czasem gore nad geniuszem taktycznym i troska o dobro zespolu ktore przeciez jest takze uzaleznione od komfortu psychicznego zawodnikow(a sytuacja DP to moim zdaniem komfortowa nie jest).
Jednak prawda jest taka ze nawet 10000 postow w tym temacie niczego nie jest w stanie zmienic,dlatego moze by juz dac sobie spokoj z tymi zabawami w trenerow i znawcow?
Najwazniejszy jest JUVENTUS.Nie czuje sie kibicem Alexa ani Zlatana tylko Bianconerich.Dlatego najwazniejsze jest dla mnie dobro calego zespolu.
Jednak wobec tego co pisza niektorzy z Was chcialbym cos dodac.
Czy nie uwazacie ze sytuacja w ktorej pewne miejsce w skladzie ma Zlatan,wlasciwie niezaleznie od poprzedniego wystepu i prezentowanej formy,zle dziala na kwestie rywalizacji w druzynie a tym samym odbija sie na jej moralach?
Czy Ibra posadzony raz czy dwa na lawce(oczywiscie tylko po slabszym wystepie) nie nabralby ochoty do ciezszej pracy i wysilku na treningu?
Jasne ze Zlatan to zawodnik ktory potrafi stworzyc cos z niczego,ale to nie znaczy ze ma grac zawsze.Z kolei jesli Alex bedzie prezentowal wysoka dyspozycje co nie przelozy sie na uznanie Don Fabio to mysle ze predzej czy pozniej(znajac Jego charakter to pewnie raczej pozniej ale..) da sobie spokoj i albo zmieni klub,albo bedzie zmuszony skonczyc kariere po np.przyszlym sezonie.
Tak jak mowie nie zamierzam dyskutowac kto jest lepszy.Przyjmuje do wiadomosci ze Capello stawia na Zlatana, co jest sluszne bo ten zawodnik ma szanse zostac kolejna legenda Juventusu.Jednak tak jak juz pisalem troche obawiam sie ze jego osobiste sympatie/antypatie biora czasem gore nad geniuszem taktycznym i troska o dobro zespolu ktore przeciez jest takze uzaleznione od komfortu psychicznego zawodnikow(a sytuacja DP to moim zdaniem komfortowa nie jest).
Jednak prawda jest taka ze nawet 10000 postow w tym temacie niczego nie jest w stanie zmienic,dlatego moze by juz dac sobie spokoj z tymi zabawami w trenerow i znawcow?
- Wojtom
- Juventino
W pełni zgadzam się z wypowiedzią Wolv'a i uważam, że tak ten, jak i ten http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=11379 temat powinny zostać zamknięte, bo nie prowadzą do nieczego innego jak kłótnie i powielanie tego samego przez niektóre osoby...white_wolv pisze:Zawsze powtarzalem ze nuzy mnie spor na na lini Alex - Zlatan(jak zreszta ktos madrze zauwazyl wywolywany sztucznie przez kibicow)toczony na wszelkich mozliwych frontach i nie zamierzam sie do tej wymiany zdan wlaczac.
(...)
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- mnowo
- Qualità Juventino
Dobry jesteśpan Zambrotta pisze:[Capello] U mnie ma duży kredyt zaufania, choćby wywalił ze składu Gianlukę Zambrottę.

W zasadzie nie chcę, bo i nigdy nie chciałem, rzucać się w "czarną otchłań" takich dyskusji, bo one nigdy się chyba nie skończą. Dlatego nie będę zajmował stanowiska w tym "sporze". Ale jedno chciałbym powiedzieć.
Zastanawiałem się, skąd takie kłótnie, czy wymiany zdań, czy jak by to nie nazwać. Przecież w Juventusie praktycznie wszystko chodzi jak w zegarku. Mamy świetnego trenera, skład, jakiego niejeden trener czy kibic może nam jedynie pozazdrościć, pierwsze miejsce w lidze, 9 punktów przewagi nad Milanem, wyszliśmy z grupy w LM, trafiliśmy na Werder, w Pucharze Włoch rozjechaliśmy Fiorentinę, jesteśmy w ćwierćfinale... Wszystko idzie "aż dziwnie dobrze"...
...więc skąd kłótnie?? TO mnie najbardziej zastanawia. Dla odmiany wystarczy wejść na inne strony, na stronę kibiców Romy, czy innych, którym nie zawsze idzie w lidze. Tam, gdzie kłótnie opierają się o temat: kogo wywalić z klubu, trenera czy piłkarzy, kto najbardziej zawala mecz, do kogo już nie mają siły. TO są problemy. A jakie MY mamy problemy??
I tutaj przychodzi mi na myśl reklama jakiegoś tam banku czy kredytu mieszkaniowego, nie wiem czego to jest reklama, ale swego czasu była w TV: Rodzina siedzi przy kolacji, a nagle spaliła się żarówka w żyrandolu. Dziewczynka zaczyna piszczeć, matce robi się słabo..- chyba kojarzycie. I puenta: oni nie mają większych problemów.
Zastanawiam się, czy przypadkiem my nie płaczemy nad spaloną żarówką, bo nie mamy większych problemów... :roll:
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Yyy... No tak. Na takie mocne argumenty mogę odpowiedzieć tylko jednym wielkim LOLfanjuvekubat pisze:Wiem że Treze strzela dużo goli i wogóle ale jednak jest to piłkarsko słaby gracz.[/b]
Wyjaśnij mi mistrzu co masz na myśli mówiąc, że David jest "piłkarsko słaby"
No tak... Ja też nie miałem mieszane uczucia, gdy to przeczytałemossy pisze:Sory, ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ze śmiechu rotfl

- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Juz po objerzeniu meczu z Palermo stwierdzilem ze to Alex powinien zagrac z Reggina od pierwszych minut. Posluze sie cytatem jednego z innych uzytkowinikow Juvepoland ze "Alex przez 5 min zrobil wiecej dla Juve niz Zlatan przez 85 min" Del piero popisal sie dwiema swietnymi akcjami, kapitalnie podajac do Trezegola. Ibra poza kilkoma sztuczkami techniczmi i podaniu do Vieiry przy drugim golu tak naprawde nie zrobil za wiel. Mecz z Viola rozwial juz jakie kolwiek moje watpliwosci. Jakby Alex gral od pierszych minut z Palermo zrobil by zdecydowanie wiecej dla zespolu niz Szwed. Mowie to jak najbardziej obiektywnie gdyz podziwiam Zlatana ale obecnie moim zdaniem w lepszej formie jest ALEX i to ON powinien wystapic od pierszych minut z Reggina.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Nie wyobrażam sobie by w najbliższym meczu nie zagrał Del Piero. Dlaczego? Bo przed spotkaniem odbierze nagrode za najlepszego strzelca w historii Juventusu. Powinien odebrać ją z opaską kapitańską na ręce i powinien grac akurat w tym meczu od początku. Wielkim upokorzeniem będzie wystawienie go na ławce .. poprostu brak szacunku. Wielu z Was ma racje, że Capello ma wyniki i statystyki go bronią. Jednak moralnie napewno nie jest wporządku.. ale o tym nie chce mi się z Wami gadać. Poprostu nie ma o czym.
- krystiank
- Juventino
Według mnie to powinien grać alex ale w 2 połowie !! i cala 2 połowe !! I tak Cappelo powinien dawać po 50% szansy na caly mecz im obu !! A DAwid to neich gra mecz i potem czy zalayeta czy mutu ! a szkoda że Cassano w Realu !! a tylko 5,5 mln !! a od juve chciel i4x wiecej
glupia sprawa ......Ale uwazma jedno że Cappelo nie powinien za bardzo ufać zlatanowi !! niech on zacznei grać z głowa tak jak Ronaldinho !!

- _Jah
- Juventino
Hehehe, inteligentne rozwiązanie.Marcin_FCJ pisze:Nie wyobrażam sobie by w najbliższym meczu nie zagrał Del Piero. Dlaczego? Bo przed spotkaniem odbierze nagrode za najlepszego strzelca w historii Juventusu. Powinien odebrać ją z opaską kapitańską na ręce i powinien grac akurat w tym meczu od początku. Wielkim upokorzeniem będzie wystawienie go na ławce .. poprostu brak szacunku.
Nie Ty tu jesteś od oceniania moralności trenera. Poza tym wstrzymajmy się jeszcze do meczu z Regginą. Może Alex rzeczywiście otrzyma szanse i tym samym nasze dywagacje dobiegną końca.Marcin_FCJ pisze: Wielu z Was ma racje, że Capello ma wyniki i statystyki go bronią. Jednak moralnie napewno nie jest wporządku.. ale o tym nie chce mi się z Wami gadać. Poprostu nie ma o czym.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Tom A Juve
- Juventino
_Jah : Jeśli tak nędznie grający Zlatan ma byc przyszłością JUVE to czarno to widzę ... Ale nie martw sie chłopie Są w naszym klubie osoby których opinie bardziej licza sie niż Capello i w końcu ktoś powie DOŚĆ TEGO I wtedy Zlatan będzie już tylko wspomnieniem jak np. Henry ( wspaniały zawodnik przecież , ale Serie A to dla niego były za duże progi ) Zlatan też być może się odnajdzie ale myślę że nie w JUVE Może liga hiszpańska gdzie pozwalają grać bardziej indywidualnie i czesto zachwycają się sztuczkami technicznymi mimo nieefektywności gry, zobaczymy... Ale to jest jak mówisz jego styl - kręcić nogami aby ładnie to wyglądało , czasem nawet udanie podać - ZA MAŁO JAK NA JUVE Jeśli nie zmieni się jego gra i skuteczność niedługo nie będzie już tematów Alex vs Ibra ALEX nie jednego młodego wilka pokonywał i dalej będzie to robił mimo swego niemłodego wieku Może ci to się nie podoba ale co to kogo obchodzi ? Fakty są faktami ! :o
jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...