Alex czy Zlatan? - temat inny niż wszystkie

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Sevanion

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 20:08

ja uwazam ze nie potrzebny poruszales ten temat zaniedlugo znow sie zacznie :) ale uwazam ze del piero powinien wyjsc w 1-szej jedenatce

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 20:55

Shickit pisze:Nie wiem co ma moja wypowiedź wspólnego z oglądaniem meczy,
To, że nie masz pojęcia jakie zadania ma Ibra.
Shickit pisze:ja tylko rozliczyłem Zlatana z ilości strzelonych bramek.
Do zadań napastnika należy nie tylko strzelanie bramek. Jestem w 100% przekonany, że to w dużej mierze dzięki Zlatanowi, David strzelił tak dużo goli.
Shickit pisze:Ale jęsli tak bardzo Ci zależy to nie oglądam na żywo meczy ale staram się oglądać ich skróty....
To wiele tłumaczy.
Shickit pisze:Być może......ale nawet jeśli drużyna spisuje się znakomicie można coś poprawić..... :roll:
Albo coś spieprzyć.
Shickit pisze: To że napastnika nie rozlicza się z podań nie oznacza że ma on stać na "sępa", równie dobrze może sam konstruować akcje
Powiedz to naszemu Davidowi.
Shickit pisze:z resztą nie ja wymyśliłem to stwierdzenie, a jedynie posługuję się nim :think:
Musisz się z tym zgadzać jeśli posługujesz się nim.
Shickit pisze:Jeśli masz zamiar w dyskusji ze mną posługiwać się tego typu tekstami to lepiej w ogóle nie dyskutujmy :angry:
Sorry, ale prezentujesz filozofie futbolu niczym mali chłopcy na boisku.
Shickit pisze:Może i użytkownicy dzielą się na dwa obozy, ale ja tym stwierdzeniem nie przeszedłem na żadną stronę, Chciałem tylko podkreślić, że nie jestem, jak wielu fanów Juve, wielkim fanem Alexa, a całego Juventusu. Zanim coś napiszesz przeczytaj dwa razy.
Przypuszczał, że nie zrozumiesz.
To stwierdzenie nie tyczyło się Ciebie, a Twoją wypowiedź (Nie jestem fanem Alexa) użyłem aby pokazać że forum podzieliło się na "fanów Alexa" i reszte, tyle.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Gość

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 21:02

Hehe dziwne jest dla mnie ze niektorzy mysla ze brak bramek ibrahimowica bierze sie z tego, ze zalicza duzo asyst (czyli niby nie gra juz tak egoistycznie ):D Niestety ale jak ktos oglada mecze to widzi ze mimo iz ibra zalicza asysty to i tak duz wiecej razy traci glupio pilke niz ja podaje. A wracajac do bramek jak juz napisalem brak bramek nie jest skutkiem wiekszej ilosci asyst, bo ibrahimovic swietnie potrafi znalezc sie w polu karnym i dojsc do sytuacji strzeleckiej ( ktorych ma sporo ) tylko ze nie potrafi ich wykorzystywac.... a szkoda.... bo gdyby strzelal tak jak potrafi podac to mogli bysmy miec w przyszlosci napastnika kompletnego.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 21:15

Odpowiedź jest prosta, w najbliższym spotkaniu powinien zagrać napewno Del Piero, dlaczego :?: Ludzie, on jest teraz w świetnej formie, napewno się stara, posadzenie go na ławce w TAKIEJ formie może źle zadziałać na niego, może go przygnębić. Rozumiem, grałby słabo to powinienby siedzieć na ławce, ale teraz nie ma wątpliwości, powinien grać bo na to zasługuje, nie nazwiskiem czy legendą, ale grą :!: Co do Ibry, niech gra, ale jeżeli ma on grać kosztem lepszych aktualnie zawodników(Del Piero, Mutu) to mówię ABSOLUTNIE NIE :!: Powinniśmy zagrać trójką w napadzie, myślę, że to najlepsze na dzień dzisiejszy rązwiązanie, choć napewno Zlatan zasługuje na ławkę, Del Piero napewno by siedział w sytuacji świetnej formy Szweda.

P.S Przypomniejcie sobie tamten sezon, większość twierdziła, że Alex musi siedzieć bo Ibrahimović jest poprostu lepszy(w lepszej formie/predyspozycji), teraz mamy identyczną sytuację, tylko, że to DP jest w lepszej formie. Myślę, że fani Szweda nie potrafią tego zrozumieć... :snooty:

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 21:40

Nie róbcie na siłe podziałów. Nie ma obozu fanów Szweda, jest natomiast (zawsze był) obóz fanów Del Piero. Nikt z nas nie zamyka drogi dla Alexa. Wręcz przeciwnie, wszyscy jesteśmy zadowoleni z jego aktualnej formy. My jedynie apelujemy o szacunek do decyzcji Dona Capello, dmuchamy na zimno, bo jeżeli znowu okaże się, że Zlatan wyjdzie w pierwszej '11' - nikogo ta decyzja nie powinna frustrować. Tylko tyle. Decyzja należy do trenera. We wczorajszym spotkaniu Zlatan nie grał, odpoczywał, dlatego wielce możliwe jest, że zobaczymy go znowu od 1 minuty. Zaś Del Piero? miejmy nadzieje, że otrzyma również swoją szanse. Nie ma sporu. Ale powtarzam po raz kolejny, szanujmy decyzje trenera.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 21:54

Głównie, podkreślam głównie dzięki niemu mogliśmy cieszyć się z kolejnego tytułu mistrza Włoch i to dzięki niemu gra Bianconerrich stała się EFEKTowniejsza no i przede wszystkim EFEKTYWNIEJSZA!
Delakha Twojego postu wynika, że Zlatan ma grać dlatego, że w poprzednim sezonie grał genialnie (czemu absolutnie nie przeczę!). Ale gdzieś słyszałem, że NIKT nie powinien grać w Juve za zasługi!! Zresztą nie sposób wymienić tu wszystkiego, czego dobrego zrobił dla nas Del Piero...

Cytat:
Dodatkowo Zlatan prócz tych podań nie pokazuje nic nadzwyczajnego Angry

Powiedz mi co tak nadzwyczajnego pokazuje DP jak ma okazje, pomijam wczorajszy mecz, bo w pucharze wloch graja rezerwy zespolow.
Pozatym jak dla mnie to Zlatan stara sie budowac akcje druzyny i uczestniczy w wymianie pilek
Del Piero praktycznie nie ma okazji czegoś pokazać...
Zamiast odpowiadać sobie na pytanie kto ma grać w następnym meczu, zastanowcie się, czy darzycie jakimkolwiek szacunkiem i zaufaniem sztab szkoleniowy Juve. Myślałem, że najważniejszy jest efekt gry i jeżeli do wyników nie ma zastrzerzeń to i nie powinno się czepiać składu jaki gra.
Takim tokiem myślenia od dziś w reprezentacji Polski (bo przecież wygrywamy prawda?) ma grać Rasiak!?
Wystarczy prześledzić chociażby sezon 2003/2004, słaba gra Dp i wiele kontuzji, a występował bardzo często.
nie mówimy o HISTORII !! tematem jest dzień dzisiejszy i niedzielny mecz!
Paolo_Rossi_1982 napisał:
No właśnie - jeden gra, a drugi siedzi na ławie ... gdzie rotacja?

Po co roatacja jak wygrywamy mecz za meczem?
Po to, żeby np starczyło sił na LM. W każdym szanującym się klubie zawodnicy raz grają raz siedzą na ławie. Poza tym to nie liga polska kiedy gra się niespełna 30 meczów w sezonie.. Pamiętaj, że piłkarze Juve to też są tylko LUDZIE! podatni na kontuzje, grypy itd.
Cytat:
Czyż nie powinni grać najlepsi? (czyt. napastnicy potrafiacy nie tylko podawać, ale i strzelać)

Owszem powinni i graja. Bo to ze DP zagra na super poziomie jeden mecz nie znaczy ze zapewni odpowiedni poziom wystepow przy grze co 4 dni.
No więc OK. W czym problem? Niech sobie Aleks pokopie w 4 meczach, zobaczymy że jest totalnym niewypałem bez formy, przekonamy się na własne oczy.Wróci Zlatan do składu i wszyscy będą happy nie?

Wniosek:
swoją drogą wolę mieć taki problem (Alex-Zlatan) niż np taki który mają kibice Interu (dlaczego nie potrafimy ograć Sieny?) lub Milanu (dlaczego przeciętna drużyna strzela nam na San Siro 3 bramki?)
:-D

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 22:08

DjJuve pisze:To, że nie masz pojęcia jakie zadania ma Ibra.
DjJuve pisze:Do zadań napastnika należy nie tylko strzelanie bramek. Jestem w 100% przekonany, że to w dużej mierze dzięki Zlatanowi, David strzelił tak dużo goli.
Zaskocze Cię. Wiem i rozumiem na czym polegają zadania Ibry. Jednak nawet od lekko cofniętego napastnika wymagam kilku bramek. Zlatan ma ich jedynie trzy. To raczej o nim dobrze nie świadczy...
DjJuve pisze:Albo coś spieprzyć.
Z tego wynika, że wg Ciebie ryzyko nigdy nie jest opłacalne. Zawsze można przegrać i co wtedy? :prochno:
DjJuve pisze:Musisz się z tym zgadzać jeśli posługujesz się nim.
DjJuve pisze:Sorry, ale prezentujesz filozofie futbolu niczym mali chłopcy na boisku.
Owszem zgadzam się z tym stwierdzeniem. Jednak twoja opinia o mojej filozofii jest dla mnie dosyć zabawna. Jeśli teoria mówiąca że napastników rozlicza się z bramek jest wg Ciebie teorią śmieszną, pochodzącą z podwórka to połowa polskich fachowców jest po prostu tępa. Sądzę że po prostu źle interpretujesz tą ,jak ją nazwałeś, filozofie. Już powiedziałem że Nie chodzi tuo to że napastnik ma stać czekać na piłkę i ją wpychać do siatki (akcja al'a van Nisterlooy), a konstruować akcje, podać, jednak głównym ich zadaniem powinno być zdobywanie bramek. Faktycznie są napastnicy którzy mają trochę inne zadania, ale co już napisałem, także oczekuje się od nich kilku bramek.
DjJuve pisze:Przypuszczał, że nie zrozumiesz
Wyobraź sobie, że nie jestem jeszcze aż tak głupi :angry: Przypominam Ci że w dyskusji atakujemy opinię a nie ich autorów bo coraz bardziej dajesz mi do zrozumienia że zapominasz o tym punkcie regulaminu.
DjJuve pisze:To stwierdzenie nie tyczyło się Ciebie, a Twoją wypowiedź (Nie jestem fanem Alexa) użyłem aby pokazać że forum podzieliło się na "fanów Alexa" i reszte, tyle.
Faktycznie źle zrozumiałem, ponieważ uznałem, że chodziło Ci o obozy fanów Alexa i Zlatana. Widocznie uważasz że ten drugi obóz nie istnieje (nawet domyślam się dlaczego).

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 22:11

Obserwuję ten temat od początku i na wstępie przyczepię się do jego tytułu. Zgadzam się z przedmówcami, że ten wyimaginowany spór Alex vs. Zlatan jest na tyle drażliwy, że kłótni nie da się uniknąć, mimo iż takie były intencje jego założyciela. Według mnie wypowiedzi zawarte w tym temacie powinny być dołączone do istniejącego już topicu. Bo co tak naprawdę zmieniło się od poprzedniego wątku? Wciąż zewsząd słychać zarzuty o faworyzowaniu Szweda, natomiast wczoraj Alex zagrał fenomenalne spotkanie... I to jedyny argument obecnie "ortodoksów Alexa", porównanie ostatnich meczów dwóch naszych wspaniałych napastników.

Nie będę się na razie rozdrabniał i cytował skrupulatnie każdego zdania z którym się nie zgadzam. Chcę tylko powiedzieć, że z grubsza moje poglądy są zbieżne z tym co piszą tomcatmi6, pan Zambrotta, DjJuve i _Jah (kolejność przypadkowa). Dla mnie nadrzędnym celem są zwycięstwa Starej Damy i Capello według mnie powinien być rozliczany właśnie z wyników jakie osiąga. Niech w podstawowej jedenastce grają ci, którzy potrafią zrealizować jego taktykę, pasują do konkretnego przeciwnika i ci do których trener ma największe zaufanie. W tym sezonie pomijany jest często Del Piero, symbol Juventusu... Jakie mamy jednak podstawy by krytykować trenera? Czyż bilans, jaki obecnie ma Juve, nie mówi sam za siebie? Rezultaty potwierdzają, że droga, którą obrał jest słuszna. To prawda, cierpi na tym nasz idol, Del Piero, ale tak widocznie musi być, sezon jeszcze się nie skończył i zobaczymy go na pewno w niejednym prestiżowym spotkaniu. Nie chcę by Juventus stał się klubem, w którym priorytetem jest występ jakiegoś gracza, kosztem wyników. Nie zrozumcie mnie źle, ja również należę do pokolenia, które wychowało się na fenomenalnych występach Alexa w Juve... Zlatan nigdy nie zajmie Jego miejsca w moim sercu. Ale jeśli Capello uważa, że Ibra wnosi więcej do gry i bardziej pasuje mu do stylu gry, to powinniśmy to zaakceptować. Del Piero jest teraz w świetnej formie i udowodnił to w spotkaniu z Fiorentiną. Don Fabio na pewno to dostrzegł i będzie wiedział jak to odpowiednio wykorzystać. On jest lepszym strategiem niż my wszyscy razem wzięci! Rozumiem, że połowa z was mogłaby mu nie ufać, gdyby Juventus błąkał się w granicach 3-4 miejsca... Ale w obecnej sytuacji, grzechem jest według mnie szukanie na siłę problemu, podczas gdy oglądamy jeden z silniejszych zespółów w historii Juve! Wypada zadać sobie pytanie co jest ważniejsze: szczęście jednostki czy sukcesy drużyny? Nie twierdzę, że z Alexem w składzie nic nie wygramy, bo już nieraz to uczyniliśmy. Staram się jednak zrozumieć Capello, który dobiera graczy odpowiednich do swojej taktyki.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie jest zbytnio chaotyczna? Naprawdę, temat wywołuje spore emocje :wink: A paru zawziętym krytykom Szweda, czekającym tylko na jego błąd, radzę trochę ochłonąć. Szacunek należy się każdemu Bianconeremu!

Obrazek
daniello-89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 22:52

Witam wszystkich! Ja osobiście całego meczu nie oglądałem. Nie mam tv satelitarnej ani nic z tych rzeczy. Czytając jednak opinie po wczorajszym meczu jestem przekonany,że Del Piero musi zagrać w kolejnych meczach w 1. jedenastce. Widzialem skróty i można zauważyć, że Alex jest w formie. Strzelał wczoraj jak za starych dobrych lat :-D Sądzę, że dla Ibry było by lepiej, gdyby w niedzielę usiadł na ławce. Zgadzam sie z twórcą tego tematu na forum jt10, że dla dobra klubu powinien grać na daną chwilę zawodnik bedący w najlepszej dyspozycji. Del Piero pokazał, że jest głodny bramek i dlatego gra tak wyśmienicie. Miał małą przerwę, która mu bardzo dobrze zrobiła. Myślę, że Ibra też potrzebuje takiego odpoczynku i przeanalizowania swej gry. Mógłby co nie co poprawic, patrząc na grę Juve z ławki. Ale mam takie przeczucia, że nasz Capello boi się go chyba posadzić na ławce. Jestem fanem Del Piero, ale uważam również, że Ibra to świetny zawodnik. Po prostu nie możliwe jest grać stale na wysokim poziomie. Dlatego nic by się nie stało i sądzę, że to najlepsze rozwiązanie, aby Alex zagrał z Regginą (nie wykluczone, że w kolejnych meczach również) w wyjściowym składzie. Pozdro :) P.S. Ale Reggina będzie miała rzeźnię w niedziele :-D Lepiej niech wogóle nie przyjeżdża do Turynu :D

fanjuvekubat

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 23:00

Moim zdaniem jasne jest że powinien grac DEL PIERO. Nie oto chodzi że Ibra jest cieniem samego siebie itd. Po prostu Del Piero to Del Piero. A tak nawiasem mówiąc to nigdy nie przepadałem za grą Ibry za czasów jeszcze kiedy grał w Ajaksie nie lubiłem jego "dziwnych" popisów. A tak wogóle to moim zdaniem atak powinien być Mutu - Del Piero. Lub Del Piero - Ibra. Wiem że Treze strzela dużo goli i wogóle ale jednak jest to piłkarsko słaby gracz. Moim zdaniem oczywiście.

Pozdro dla wszystkich prawdziwych fanów Juve.
:-D
[/b]

Del Piero, Mateja, Shaq, Hannawald, Funaki, Rasiak, Candeloro
LG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 23:04

A ja jestem fanem obu. Dla mnie Treze mógłby nie grac w ogóle. Ale patrzę obiektywnie na to co się dzieje obecnie i widać że Alex powinien dostac szansę. A jeśli Zlatan posiedzi parę meczy na ławce, to moze "wejdzie" mu na ambicje i zacznie grac troszkę lepiej. Fajnie że ma najwięcej asyst, ale jest co bądź napastnikeim i na swym koncie powinien miec troche wiecej bramek. Tak więc albo 3 z przodu, albo Treze i Alex w najbliższym meczu.

Lepiej nie pić nic na balu niż kibicem być Realu.
ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 23:12

fanjuvekubat pisze: Wiem że Treze strzela dużo goli i wogóle ale jednak jest to piłkarsko słaby gracz.
Sory, ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ze śmiechu :rotfl:

wedle życzenia, post do usunięcia

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 23:13

Paolo_Rossi_1982 pisze:A teraz, moje drogie dzieci ładnie mnie scytujcie i podzielcie moją wypowiedzieć na dziesiątki części, wytykajac mi przy tym kazdy błąd ortograficzny i interpunkcyjny! Ole!
Mniemam ze to bylo skierowane w moja strone. Tak wiec wyjasnie Ci dlaczego cytuje. Robie to aby moja wypiowiedz byla czytelna, nie lubie wklejac calej strony tekstu aby odpowiedziec na jedno zdanie.
Co do wytykania bledow, staram sie walczyc z niechlujstwem i obnizaniem poziomu forum - poniewaz niektore posty wolaja o pomste do nieba.
Napisałem "OT" i miałem już z Państwem nie dyskutować ale tego przepuścić nie mogę. Nienawidzę jednej rzeczy, mianowicie wciskanie mi do ust słów, których niewypowiedziałem i niewypowiedziałbym bezpodstawnie. Gdzie ja Drogi Tomcatmi napisałem, że chcę zwolnienia Capello? Neutral Grr ...
Napisalem tak bo troche dla mnie niezrozumiale jest oskarzanie Capello o to ze ktos nie gra. To on jest trenerem i ma swiete prawo wystawiac kogo mu sie podoba i kiedy sie podoba. Poki wyniki mamy najlepsze od lat to nie widze podstaw aby mowic cokolwiek zlego na Capello.
Shickit pisze: Nie wiem co ma moja wypowiedź wspólnego z oglądaniem meczy, ja tylko rozliczyłem Zlatana z ilości strzelonych bramek.Ale jęsli tak bardzo Ci zależy to nie oglądam na żywo meczy ale staram się oglądać ich skróty....
To na jakiej podstawie mowisz o grze zawodnika? Na skrotach masz w dobrym przypadku 10% calego meczu, wiec tak szczerze mowiac to niewiele mozna sie z nich dowiedziec.
Tu chyba mnie nie zrozumiałeś. tomcatmi6 napisał, że asystowanie jest ważniejsze od strzelania, ja tym stwierdzeniem chciałem pokazać, iż się z tym nie zgadzam i bawi mnie taka opinia.
Wybacz ale nic takiego nie powiedzialem, twierdze ze asysty sa tak samo wazne jak bramki, poniewaz w lwiej wiekszosci gole padaja z asyst i gdyby nie te asysty to Treze nie mialby takiego bilansu bramkowego.
A co do zmiany zdania to raczej dotyczy Ciebie, przecież stwierdznie za pomocą którego sezon temu krytykowałeś DP, teraz je podważasz....hmmm Think I kto tu zmienia zdanie....?
Tak tylko Alex wtedy o ile pamietam nie byl krolem asyst, wiec nie mial udzialu przy tylu bramkach dla Juve.
Nie wytrzymałby, ale wcześniej mówiłeś/pisałeś o tym że nie wytrzyma 90 minut, teraz zaś-że nie wytrzyma trzech meczy w ednym tygodniu.
Tak tylko jesli chcialbys aby gral to by kondycyjnei nie wytrzymal i znow by cos w nim peklo i by byl klopot.
Póki co tak, ale gdy przestanie to co zrobimy?
Wejdzie DP i on zajmie miejsce gorzej grajacego zawodnika. Poki cos takiego nie ma miejsca wiec Alex bedzie dalej siedzial jak sadze.
Co do pierwszej części tej wypowiedzi; owszem pomogła, ale powiedziałem PRAWIE ponieważ odbudował ją kosztem Montelli...
Trener ma sie przejmowac druzyna a nie jednym zawodnikiem (chocby nie wiem jak zasluzonym dla druzyny). Mi sie to bardzo podoba ze nie ulega presji przy wybieraniu skladu.

anjuventino pisze:Zlatan w obecnej formie kompromituje siebie i co gorsza klub. Dwa udane zagrania na mecz, ciągłe faule, piętki, angielki i inne wygibasy to żenada. Zero efektywności. Tego nie da się oglądać. Czas odpocząć na ławie i trochę zastanowić się nad sobą
Dobry zart. Ty chyba nawet skrotow nie ogladasz. A jesli ogladasz to chyba jakies inne kanony oceny stosujesz. Te wygibasy to sztuczki techniczne, wiem ze fajnie jakby gral u nas Pippo i tylko dostawial noge, ale wtedy nie byloby komu grac.
FAZZI pisze:Niestety ale jak ktos oglada mecze to widzi ze mimo iz ibra zalicza asysty to i tak duz wiecej razy traci glupio pilke niz ja podaje.
To ciekawe skad sie biora te asysty? :think:
Lord_ Juve pisze:Odpowiedź jest prosta, w najbliższym spotkaniu powinien zagrać napewno Del Piero, dlaczego Question Ludzie, on jest teraz w świetnej formie, napewno się stara,
Ciezko jest ocenic forme ogladajac jeden mecz w pucharze. Ciekaw jestem jakby sie zaprezentowal w przyszlych dwoch meczach, czy by zagral wszystkie na rownym poziomie.
posadzenie go na ławce w TAKIEJ formie może źle zadziałać na niego, może go przygnębić.
I bedzie musial udac sie do psychoanalityka :(
Powinniśmy zagrać trójką w napadzie, myślę, że to najlepsze na dzień dzisiejszy rązwiązanie,
A kto w takim razie powinien usiasc z pomocy?
Przypomniejcie sobie tamten sezon, większość twierdziła, że Alex musi siedzieć bo Ibrahimović jest poprostu lepszy(w lepszej formie/predyspozycji), teraz mamy identyczną sytuację, tylko, że to DP jest w lepszej formie.
W tamtym sezonie DP gral wiecej i dalo sie okreslic w jakiej jest formie nie po jednym meczu tylko po wystepach w serii meczy.
jt10 pisze:Takim tokiem myślenia od dziś w reprezentacji Polski (bo przecież wygrywamy prawda?) ma grać Rasiak!?
Rasiak nie ma tylu asyst, pozatym jest drewniany.
nie mówimy o HISTORII !! tematem jest dzień dzisiejszy i niedzielny mecz!
Dlaczego nie mamy mowic o historii? Bo cos nei tak bylo z Alexem i rgal piach?
Pozatym tematem jest pytanie czy Alex powinien grac za Zlatana w pierwszym skladzie a nie dzien dzisiejszy i niedzielny mecz.
Po to, żeby np starczyło sił na LM. W każdym szanującym się klubie zawodnicy raz grają raz siedzą na ławie. Poza tym to nie liga polska kiedy gra się niespełna 30 meczów w sezonie.. Pamiętaj, że piłkarze Juve to też są tylko LUDZIE! podatni na kontuzje, grypy itd.
Jakos nie zauwazylem aby Zlatanowi dolegala grypa, byl jakos znacznie zmeczony lub cos w tym stylu. Pozatym wlasnie po to DP siedzi na lawce, zeby wejsc w razie kontuzji gracza z podstawowego skladu. Capello przed meczem w LM wystawi rezerwowy napad aby podstawowy mogl wypoczac. Po to wlasnie jest rotacja. Pozatym w kazdym normalnym klubie sa gracze podstawowi i rezerwowi, czy widziales aby Lamparda kiedykolwiek Mourinho zmienial na innego gracza?
No więc OK. W czym problem? Niech sobie Aleks pokopie w 4 meczach, zobaczymy że jest totalnym niewypałem bez formy, przekonamy się na własne oczy.
To nie jest liga szostek, ze moze "sobie pokopac 4 mecze", tylko rozgrywki o prestiz i pieniadze. To jest biznes, a Capello musi miec pewnosc i dlatego nie robi zmian. Bo zwykle jak sie cos zmienia to albo mozna naprawic albo popsuc. A po co ryzykowac jak druzyna gra swietnie i sa bardzo dobre wyniki?
Shickit pisze: Faktycznie są napastnicy którzy mają trochę inne zadania, ale co już napisałem, także oczekuje się od nich kilku bramek.
Jak widac Capello oczekuje od Zlatana albo bvramek albo asyst i jak widac Zlatan spelnia te oczekiwania dlatego gra.
daniello-89 pisze:Ale Reggina będzie miała rzeźnię w niedziele Very Happy Lepiej niech wogóle nie przyjeżdża do Turynu Very Happy
A czy to nie z Reggina przegralismy w zeszlym sezonie mecz od ktorego zaczelo sie psuc conieco? :) Bo wtedy chyba "niezatrzymywalna machina Juventusu " miala rozjechac ten zespol. Mam nadzieje ze pilkarze nie popelnia tego samego bledu i nie zachlysna sie dobra forma.

pozdr

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 23:29

kedzier - W istocie udało Ci się spokojnym trybem, podsumować sytuacje.

Wszyscy jesteśmy pokoleniem, które miłuje Alessandro Del Piero. Kiedy ten piłkarz staje przy linii bocznej, a sędzia techniczny podnosi tabliczke świetlną z numerem -10-, w każdym burzy się biało-czarna krew. Jest to szczególny moment, który każe wierzyć, że wydarzy się zaraz swoisty cud. To jest prawdziwe Serce Juventusu. Lecz walczyć musimy nie tyle sercem, ile Rozumem. A za rozum odpowiada Don Capello.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 23:44

tomcatmi6 pisze:To na jakiej podstawie mowisz o grze zawodnika? Na skrotach masz w dobrym przypadku 10% calego meczu, wiec tak szczerze mowiac to niewiele mozna sie z nich dowiedziec.
Ano na podstawie tych 10% meczu, ilości strzelonych bramek, asyst oraz not......
tomcatmi6 pisze:Wybacz ale nic takiego nie powiedzialem, twierdze ze asysty sa tak samo wazne jak bramki, poniewaz w lwiej wiekszosci gole padaja z asyst i gdyby nie te asysty to Treze nie mialby takiego bilansu bramkowego.
W tym wypadku musiałem źle Cię zrozumieć :doh: Napisałeś że jeśli napastnik wystawia piłkę drugiemu zawodnikowi zamiast strzelić to lepiej to o nim świadczy......ja zrozumiałem, że jeśli napastnik asystuje to lepiej niż gdyby strzelił........
tomcatmi6 pisze:Tak tylko Alex wtedy o ile pamietam nie byl krolem asyst, wiec nie mial udzialu przy tylu bramkach dla Juve.
Faktycznie......nie wziąęłme tego pod uwagę....tak więc odwołuje te słowa :) .
tomcatmi6 pisze:Tak tylko jesli chcialbys aby gral to by kondycyjnei nie wytrzymal i znow by cos w nim peklo i by byl klopot.
Osobiście chciałbym aby dano mu zagrać w kolejnym meczu, jeśli zawiedzie do składu wróci Zlatan, jeśli nie będzie grał dalej. Nie chcem aby grał wciąż w pierwszej jedenastce, bo rozumiem że w wieku 32 lat człowiek szybciej się męczy.
tomcatmi6 pisze:Poki cos takiego nie ma miejsca wiec Alex bedzie dalej siedzial jak sadze.
Mimo wszystko uważam, że w następnym meczu zagra Alex. Może nie zagrzeje długo miejsca w pierwszym składzie, ale sądze że po takim meczu Fabio da mu szansę.
tomcatmi6 pisze:Trener ma sie przejmowac druzyna a nie jednym zawodnikiem (chocby nie wiem jak zasluzonym dla druzyny). Mi sie to bardzo podoba ze nie ulega presji przy wybieraniu skladu.
Tak, ale moim zdaniem to duża wada jeśli Fabio nie zważa na formę poszczególnych piłkarzy i w dalszym ciągu do składu powołuje zawodników w słabszej formie. Dlatego napisałem "prawie". Gdybym uważał, że najważniejsze jest dobro jednostki nie powiedziałbym "prawie" a "zwolnić Capello"...
tomcatmi6 pisze:Jak widac Capello oczekuje od Zlatana albo bvramek albo asyst i jak widac Zlatan spelnia te oczekiwania dlatego gra
Jak widać.....

ODPOWIEDZ