Alex czy Zlatan? - temat inny niż wszystkie
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Może dla uspokojenia cytat capello, który znalazłem na stronie kibiców Fiorentiny
CAPELLO: "To był piękny mecz: pierwsza połowa fantastyczna pod względem jakościowym i golowym. W II połowie byliśmy już bardziej spokojni, ale chłopcy zagrali dobrze. Próbuje przekazywać moje zangażowanie i moją wolę drużynie, ale to i tak jest wielka drużyna. Del Piero jest w świetnej formie.Od teraz do maja dam pograć wszystkim zawodnikom.Cudownie, że wszyscy są w tak wybornej formie".
Zobaczymy więc ile da pograć Alexowi... Oby więcej niż dotychczas.
CAPELLO: "To był piękny mecz: pierwsza połowa fantastyczna pod względem jakościowym i golowym. W II połowie byliśmy już bardziej spokojni, ale chłopcy zagrali dobrze. Próbuje przekazywać moje zangażowanie i moją wolę drużynie, ale to i tak jest wielka drużyna. Del Piero jest w świetnej formie.Od teraz do maja dam pograć wszystkim zawodnikom.Cudownie, że wszyscy są w tak wybornej formie".
Zobaczymy więc ile da pograć Alexowi... Oby więcej niż dotychczas.
- Mr Cezary
- Juventino
Zgadzam się, że to Zlatan jest przyszłością Juve, ale czy to oznacza, że kiedy jest słabszy, niż schodzący już powoli z wielkiej sceny aktor, to powinien cały czas na siłę grać w pierwszym składzie?! Przecież tu chodzi o chwilę obecną, a w tej lepszy jest Alexdelakha pisze:A tak.. jasne! Bązbądźmy się kolejnego młodego zawodnika bo zagraża naszemu AlexowiOpanujcie się, już chcecie go oddawać a jeszcze sezon temu dziękowaliście Bogu za tego "słabiaka". Głównie, podkreślam głównie dzięki niemu mogliśmy cieszyć się z kolejnego tytułu mistrza Włoch i to dzięki niemu gra Bianconerrich stała się EFEKTowniejsza no i przede wszystkim EFEKTYWNIEJSZA! Takiego Juventusu dawno nie było. Już spory czas Stara Dama nie miała tak porządanego przez kluby piłkarza. Szwed wprowadził w tą gre wiele świeżości, jakiej Alex już dać nie może. Zastanówcie się... teraz chcecie się go pozbyć, ja tylko wam życze no i sobie żeby później nie okazało się że będzie on kolejnym Henry'm! A wtedy Juventus będzie już niepodzielnie prowadził w klasyfikacji "Kretyńskie posunięcie" Ehhh...
P.S.
Na forum już jest taki temat - mojego autorstwa.

- Bart_DB
- Juventino
Zamiast odpowiadać sobie na pytanie kto ma grać w następnym meczu, zastanowcie się, czy darzycie jakimkolwiek szacunkiem i zaufaniem sztab szkoleniowy Juve. Myślałem, że najważniejszy jest efekt gry i jeżeli do wyników nie ma zastrzerzeń to i nie powinno się czepiać składu jaki gra. Capello ma ustawione wszystko według własnej opinii i jak to chcecie zmienić to wyślijcie swoje dane osobowe do kierownictwa Juve i z pewnością was wezmą na trenera. Zacznijcie kibicować klubowi, a nie zawodnikom, bo co rok w trakcie mercato będziecie musieli zmieniać opinie na temat zawodników sprowadzanych i tych odchodzących.
A żeby było na temat. Według mnie Trezeguet powinien grać cały mecz. A Ibra i Alex po połowie. A Capello powinien się opierać na grze obydwu zawodników, oraz może się również spytać o opinie Davida. Bo to właśnie David stanowi o sile tego ataku i powinien mieć chociaż możliwośc rozmowy na ten temat z trenerem.
I jeszcze pare słów do użytkowników tego forum. Nauczcie się atakować opinie, a nie użytkowników.
A żeby było na temat. Według mnie Trezeguet powinien grać cały mecz. A Ibra i Alex po połowie. A Capello powinien się opierać na grze obydwu zawodników, oraz może się również spytać o opinie Davida. Bo to właśnie David stanowi o sile tego ataku i powinien mieć chociaż możliwośc rozmowy na ten temat z trenerem.
I jeszcze pare słów do użytkowników tego forum. Nauczcie się atakować opinie, a nie użytkowników.
ti porterò all'inferno con me.
- JUVEFANE_10
- Juventino
Dla mnie w wyjściowej 11 powinien grać Alex.Jest w formie a Zlatan tej formy nie ma.Jeżeli zagra w meczu z Reggina i zaprezentuję się tak wyśmienicie jak w meczu z Violą to może zagościc na dłużej w pierwszej 11
JESTEM OSZUSTEM
- pan Zambrotta
- Juventino
Tak. Jasne...temat inny niż wszystkie
Już nawet nie musicie zakładać kolejnych tematów odnośnie Alexa i Ibry. Dyskusje na temat, kto powinien grać u boku Trezeguet są wywoływane dosłownie w każdym temacie.
Zastanawia mnie właściwie tylko jedno - po "kiego grzyba" się kłócić? czy to ma sens? Zamiast cieszyć się z faktu, że mamy 3 równorzędnych napastników, Wy szukacie dziury w całym i chcecie ich klasyfikować: dlaczego Alex zamiast Ibry, albo czemu Ibra zamiast Alexa. Czy przez to, że jeden gra, a drugi siedzi na ławie traci drużyna? Nie. To my jesteśmy niedoścignionym liderem Serie A i jedną z najsilniejszych ekip na świecie. To Juventus korzysta na tym, że Ci wyżej wymienieni panowie walczą o miejsce w podstawowej jedenastce. To oni wchodzą w skład drużyny, która wygrywa.
Próbujemy bawić się w Capello i ustawiać podstawową jedenastkę drużyny. Tylko nie zauważamy, że Don Fabio ma koncepcję, którą rozdziela na poszczególnych zawodników. Może jest tak, że Ibra i Alex nie mają tych samych zadań. Więc po co się tu wymądrzać i burzyć koncepcję trenerowi? Stawiacie dobro zawodnika przed dobrem drużyny. Capello wygrywa, dobiera sobie piłkarzy do jego koncepcji, która jest niezawodna. U mnie ma duży kredyt zaufania, choćby wywalił ze składu Gianlukę Zambrottę.
EDIT
Wtedy będzie grało tylko 3 pomocników i zacznie się kolejna dyskusja: "Kto powninien grać - Emerson, czy Vieira"grandejuve pisze: W mniej znaczących meczach ze słabszymi można próbować gry z 3 zawodnikami w ataku, wtedy nie bedzie problemu.

Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2006, 17:02 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lypsky
- Juventino
Jeden mecz w coppa italia wiele nam nie powie, nie radziłbym się zbytnio "podniecać", bo rozczarowanie może być jeszcze większe.Shickit pisze: Jeśli ten 32-letni zawodnik potrafi strzelić hat-tricka 4. drużynie Serie a i mieć duży udział przy kolejnej bramce to tak.
Mogę wiedzieć ile spotkań Juve oglądałeś w tym sezonie?Shickit pisze: A Ty chcesz wygrać LM napastnikiem który grając około 15 meczy (w Serie a) strzela 3 bramki![]()
A drużyne rozlicza się ze zdobytych punktów.Shickit pisze:Napastnika rozlicza się z bramek a nie z dobrych podań,
Ciekawe czy tak samo chętnie ogłaszałbyś swoje mądrości gdyby Ibra grał egoistycznie i zdobywał więcej bramke.
Tak pomocnicy są od podawania, a napastnicy mają stać pod bramką i wbijać piłke do siatki. Wróć lepiej na podwórko.Shickit pisze:bo jak to już ktoś powiedział od tego są pomocnicy........
Ibrahimović ma większe możliwości i zespół pod jego nieobecność wiele traci.Shickit pisze:Więc stwierdzenie, że w tym momencie Zlatan jest lepszy od DP jest dla mnie conajmniej śmieszne.....
Wkońcu był to aż jeden mecz.Shickit pisze: Jakoś z Fiorentiną wytrzymał![]()
Wystarczy prześledzić chociażby sezon 2003/2004, słaba gra Dp i wiele kontuzji, a występował bardzo często.
Nie, lepiej żeby walił na "pałe", niż sciągał na siebie uwage obrońców i doskonale podawał.Shickit pisze: O tak lepiej żeby napastnik asystował niż strzelał:lol:
Tu leży problem. Kibice z tego forum sami stwarzają wojne na lini Dp-Ibra, dzieląc się na dwa obozy. Czy do cholery nie jesteśmy kibicami tego samego klubu?Shickit pisze:Nie jestem fanem Alexa,
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- grandejuve
- Juventino
Dla mnie Alex jest numerem 1 i to jego darze większym sentymentem. Nie znaczy to jednak, że nie lubie Zlatana. Obydwoje są wspaniałymi piłkarzami i nie ma sensu ich porównywać. Dlatego też uważam, że Capello powinien korzystać z piłkarzy którzy są w danym czasie w lepszej dyspozycji. Nigdy nie chciałbym odejścia Ibrahimovica, gdyz za pare lat, kiedy Alex zakończy kariere to on bedzie podporą drużyny. W mniej znaczących meczach ze słabszymi można próbować gry z 3 zawodnikami w ataku, wtedy nie bedzie problemu. 

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
No właśnie - jeden gra, a drugi siedzi na ławie ... gdzie rotacja?pan Zambrotta pisze:Czy przez to, że jeden gra, a drugi siedzi na ławie traci drużyna?
Ta 'walka' wydaje się dośc nierówna ...pan Zambrotta pisze:To Juventus korzysta na tym, że Ci wyżej wymienieni panowie walczą o miejsce w podstawowej jedenastce.
A kto powiedział, że klub straci na tym jesli Capello postawi w kilku meczach Serie A na piłkarza, który strzela bramkę w prawie kazdym spotkaniu, o ile dane mu jest zagrać więcej niż 20 min? Czyż nie powinni grać najlepsi? (czyt. napastnicy potrafiacy nie tylko podawać, ale i strzelać) Nie chcę mysleć, co stanie się gdy Trezeguet przestanie trafiac do siatki rywali na kilka kolejek. Francuz zasiądzie na ławie? Prawdopodobnie ...pan Zambrotta pisze:Stawiacie dobro zawodnika przed dobrem drużyny.
Druga sprawa, że są na tym forum ludzie (do których ja się zaliczam), którzy chcą aby Del Piero pojechał na Mistrzostwa Świata. Szczerze mówiąc nie widzi mi się trzymanie kciuków za Tottiego i radość po strzelniu przezeń bramki ...

Sytuacja jest dziwna i dla wielu zapewne irytująca. Robi nam się czeski film ... Ja, jak już kiedyś wspomniałem nie zmienie zdania na temat Capello dopóty, dopóki nie wygramy Ligi Mistrzów, a przynajmniej nie znajdziemy się w finale. Scudetto? Ja sądze, że z takim składem jaki teraz trenuje Don Fabio, mistrzostwo Włoch wygrałby nawet Franciszek Smuda (;p) - oczywiście żartuję. Nie wiem natomiast, jak inni ale ja mam już dosyć czekania na kolejny sukces w Europie kosztem entego zwycięstwa na własnym terenie ...

A teraz, moje drogie dzieci ładnie mnie scytujcie i podzielcie moją wypowiedzieć na dziesiątki części, wytykajac mi przy tym kazdy błąd ortograficzny i interpunkcyjny! Ole!
OT
Napisałem "OT" i miałem już z Państwem nie dyskutować ale tego przepuścić nie mogę. Nienawidzę jednej rzeczy, mianowicie wciskanie mi do ust słów, których niewypowiedziałem i niewypowiedziałbym bezpodstawnie. Gdzie ja Drogi Tomcatmi napisałem, że chcę zwolnienia Capello?tomcatmi6 pisze:Zly...zly Capello. Powinni o zwolnic i wtedy Juve by mialo 3 miejsce ale gralby Alex co najwazniejsze (!).

Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2006, 17:47 przez Paolo_Rossi_1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tony
- Juventino
Witam!
Musze przyznac,ze troche mnie martwia Wasze komentarze - zwlaszcza te kiedy atakujecie Zlatana,ze zamaist strzelania wielu bramke bardzo czesto podaje... Nie wiem czy pamietacie ale przeciez Alex dawniej - gdy gral w ataku z Inzaghim ale takze w sezonach 2001/02 czy 2002/03 takze bardzo czesto byl tym ostatnim podajacym... Zreszta Alessandro Del Piero nigdy nie nalezal do "snajperow" tylko do kreatywnych, znakomitych tehcnicznie napastnikow - potrafil i nadal potrafi dryblowac, strzelac i podawac - jest po prostu swietny. Dlatego prosze nie atakujcie Zlatana za to, ze nie strzela tylu bramek - od tego faktycznie jest Trezeguet!!! A co do tego kto powinien grac napisze: w najblizszych meczach niech wybiegnie w pierwszym Alex ( bo jakby nie patrzec 7 minut dlka takiego mistrza do jest faktycznie nie do pomyslenia, przecie zon ma dopiero 31 lat i moze jeszcze na najwyzsyzm poziomie spokojnie "pykac" ze 3 sezony!!! ) bo na to zasluzyl, a Ibra troche posiedzi i przemysli pare spraw i jeszcze poprawi i tak juz swoja dobra gre:) Alex jest moim najlepszym zawodnikiem ale jzu nie pod wzgledem czysto pilkarskim ale jako czlowiek, wielka postac wloskeigo futbolu i zywa legenda Juve - moje ukochanego klubu od lat i to wlasnie dlatego szanuje takze Zlatana - mlodego i swietnego pilkarza, ktory musi sie jeszcze wiele nauczyc - i niech gra chlopak i sie ogrywa, ale Alex jeszcz enie umarl - krol nadal zyje i tez nalezy mu sie podstawowa 11 - moze nie zawsze ale 7 minut TO JEST NAPRAWDE PRZEGIECIE!!!
Pozdrawiam wszsytkich zarowno fanow talentu Alexa jak i Ibry:)
FORZA JUVE !!!
Musze przyznac,ze troche mnie martwia Wasze komentarze - zwlaszcza te kiedy atakujecie Zlatana,ze zamaist strzelania wielu bramke bardzo czesto podaje... Nie wiem czy pamietacie ale przeciez Alex dawniej - gdy gral w ataku z Inzaghim ale takze w sezonach 2001/02 czy 2002/03 takze bardzo czesto byl tym ostatnim podajacym... Zreszta Alessandro Del Piero nigdy nie nalezal do "snajperow" tylko do kreatywnych, znakomitych tehcnicznie napastnikow - potrafil i nadal potrafi dryblowac, strzelac i podawac - jest po prostu swietny. Dlatego prosze nie atakujcie Zlatana za to, ze nie strzela tylu bramek - od tego faktycznie jest Trezeguet!!! A co do tego kto powinien grac napisze: w najblizszych meczach niech wybiegnie w pierwszym Alex ( bo jakby nie patrzec 7 minut dlka takiego mistrza do jest faktycznie nie do pomyslenia, przecie zon ma dopiero 31 lat i moze jeszcze na najwyzsyzm poziomie spokojnie "pykac" ze 3 sezony!!! ) bo na to zasluzyl, a Ibra troche posiedzi i przemysli pare spraw i jeszcze poprawi i tak juz swoja dobra gre:) Alex jest moim najlepszym zawodnikiem ale jzu nie pod wzgledem czysto pilkarskim ale jako czlowiek, wielka postac wloskeigo futbolu i zywa legenda Juve - moje ukochanego klubu od lat i to wlasnie dlatego szanuje takze Zlatana - mlodego i swietnego pilkarza, ktory musi sie jeszcze wiele nauczyc - i niech gra chlopak i sie ogrywa, ale Alex jeszcz enie umarl - krol nadal zyje i tez nalezy mu sie podstawowa 11 - moze nie zawsze ale 7 minut TO JEST NAPRAWDE PRZEGIECIE!!!
Pozdrawiam wszsytkich zarowno fanow talentu Alexa jak i Ibry:)
FORZA JUVE !!!
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Po co roatacja jak wygrywamy mecz za meczem?Paolo_Rossi_1982 pisze:No właśnie - jeden gra, a drugi siedzi na ławie ... gdzie rotacja?
Zacznie gorzej isc i wtedy stosuje sie rotacje.
A po co zmieniac cos co bardzo dobrze dziala? Poki wygrywamy nie nalezy nic zmieniac, bo nie ma po co.A kto powiedział, że klub straci na tym jesli Capello postawi w kilku meczach Serie A na piłkarza, który strzela bramkę w prawie kazdym spotkaniu, o ile dane mu jest zagrać więcej niż 20 min?
Owszem powinni i graja. Bo to ze DP zagra na super poziomie jeden mecz nie znaczy ze zapewni odpowiedni poziom wystepow przy grze co 4 dni.Czyż nie powinni grać najlepsi? (czyt. napastnicy potrafiacy nie tylko podawać, ale i strzelać)
Wtedy jego miejsce zajmie niezawodny DP a ze strzela w prawie ( jak ktos tu powiedzial wczesniej, robi roznice... ) kazdym meczu bramke, to nie bedzie problemu.Nie chcę mysleć, co stanie się gdy Trezeguet przestanie trafiac do siatki rywali na kilka kolejek.
Jesli Lippi lubi ogladac PW to moze wezmie Alexa, jesli jest w tak wspanialej formie. Pozatym trenerzy tez miedzy soba rozmawiaja wiec nic straconego.Druga sprawa, że są na tym forum ludzie (do których ja się zaliczam), którzy chcą aby Del Piero pojechał na Mistrzostwa Świata.
Mi tez bo kibicuje Polsce a nie Wlochom.Szczerze mówiąc nie widzi mi się trzymanie kciuków za Tottiego i radość po strzelniu przezeń bramki ... Whistle
Zly...zly Capello. Powinni o zwolnic i wtedy Juve by mialo 3 miejsce ale gralby Alex co najwazniejsze (!).Przez Capello, Del Piero traci szansę na występy nie tylko w Juventusie, ale i w reprezentacji Włoch.
Dla mnie, poki Juventus (caly!) wygrywa, to do Capello nie mozna miec zastrzezen bo w pilce liczy sie wysilek calej druzyny i to cala druzyna zdobywa punkty. A zespolem dowodzi trener a nie gasnaca gwiazda.
Heh dobre, to kto wg Ciebie, wystawiajac Alexa co mecz bylby w stanie konkurowac w LM z Chelsea i Barcelona? Bo nie znam drugiego trenera do tego zdolnego oprocz Capello.Ja, jak już kiedyś wspomniałem nie zmienie zdania na temat Capello dopóty, dopóki nie wygramy Ligi Mistrzów, a przynajmniej nie znajdziemy się w finale.
Tylko jeszcze jest jeden myk. Ten sklad przebudowal wlasnie Capello. To jest jego zasluga ze Juve tak gra, czy to Ci sie podoba czy nie. Wiem ze bardzo musi byc denerwujace to ze Juventus moze poradzic sobie bez Del Piero i nie jest tak jak kilka lat temu od niego uzalezniony.Ja sądze, że z takim składem jaki teraz trenuje Don Fabio, mistrzostwo Włoch wygrałby nawet Franciszek Smuda (;p) - oczywiście żartuję.
Tak jak juz ktos powiedzuial, wyslij swoje CV do siedziby Juve, moze wezma Ciebie na prezydenta Juve, bedziesz mial okazej zwolnic Capello i wprowadzic trenera-pacynke ktory bedzie wystawial w kazdym meczu DP tak jak w Realu jst wsytawiany Raul.Nie wiem natomiast, jak inni ale ja mam już dosyć czekania na kolejny sukces w Europie kosztem entego zwycięstwa na własnym terenie ... Neutral
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- pan Zambrotta
- Juventino
Ale ja się tylko pytam, czy przez to drużyna traci punkty i zawala mecze ?Paolo_Rossi_1982 pisze:No właśnie - jeden gra, a drugi siedzi na ławie ... gdzie rotacja?pan Zambrotta pisze:Czy przez to, że jeden gra, a drugi siedzi na ławie traci drużyna?
Widzę. Ale ja wierzę, że to co robi Capello, jest słuszne.Paolo_Rossi_1982 pisze:Ta 'walka' wydaje się dośc nierówna ...pan Zambrotta pisze:To Juventus korzysta na tym, że Ci wyżej wymienieni panowie walczą o miejsce w podstawowej jedenastce.
Powinni grać najlepsi, ale to nie Ty decydujesz o tym kto jest lepszy. O tym decyduje trener i jeśli taki jest Jego wybór, trzeba to uszanować.Paolo_Rossi_1982 pisze:A kto powiedział, że klub straci na tym jesli Capello postawi w kilku meczach Serie A na piłkarza, który strzela bramkę w prawie kazdym spotkaniu, o ile dane mu jest zagrać więcej niż 20 min? Czyż nie powinni grać najlepsi? (czyt. napastnicy potrafiacy nie tylko podawać, ale i strzelać)pan Zambrotta pisze:Stawiacie dobro zawodnika przed dobrem drużyny.
- _Jah
- Juventino
Jak to gdzie? wczorajszy występ Del Piero to była rotacja.Paolo_Rossi_1982 pisze: gdzie rotacja?
Skąd wiesz, skoro nawet nie wiesz o co idzie w tej 'walce'? Nie wiesz jakie zadania powierzane są tymże napastnikom. Zaniechaj więc takich opinii.Paolo_Rossi_1982 pisze: Ta 'walka' wydaje się dośc nierówna ...
Nie przesadzaj. Bądźmy poważni.Paolo_Rossi_1982 pisze: piłkarza, który strzela bramkę w prawie kazdym spotkaniu, o ile dane mu jest zagrać więcej niż 20 min?
Mundial to ostatnia sprawa, która Nas powinna interesować. Nie rozumiem jak możesz łączyć ze sobą te wydarzenia. Naszym priorytetem jest dobro Starej Damy, a nie indywidualne perypetie Alexa w kadrze.Paolo_Rossi_1982 pisze: Druga sprawa, że są na tym forum ludzie (do których ja się zaliczam), którzy chcą aby Del Piero pojechał na Mistrzostwa Świata. Szczerze mówiąc nie widzi mi się trzymanie kciuków za Tottiego i radość po strzelniu przezeń bramki ...Przez Capello, Del Piero traci szansę na występy nie tylko w Juventusie, ale i w reprezentacji Włoch. Chyba nikt nie wyobraża sobie libero reprezentacji, który nie mieści się w jedenastce własnego klubu ...
![]()
I teraz powinieneś pogrubić czcionke, bo ten tekst jest weryfikacją Twego podejścia do całej sprawy. Czynnik kluczowy? wymagania postawione na ostrzu noża. Wybujała ambicja, wielki cel, który musi zostać zrealizowany. Tak też wprowadzam niewielką poprawkę, otóż powinien, w co wszyscy mocno wierzymy, ale wcale nie musi. Zrozum, że na tym etapie w gre wchodzi szereg czynników niezależnych. To nie jest takie proste i oczywiste jak Ci się wydaje. Z kolei Scudetto to szczególne trofeum. Pokazuje systematyczność, ciągłość procesu wpajanego w życie każdego dnia przez naszego Dona. Nie bądź dzieckiem. Obrona trofeum to naprawdę wspaniała sprawa. Musimy być ciągle skoncentrowani, gdyż walka wciąż trwa... nie przysypiajmy.Paolo_Rossi_1982 pisze: Sytuacja jest dziwna i dla wielu zapewne irytująca. Robi nam się czeski film ... Ja, jak już kiedyś wspomniałem nie zmienie zdania na temat Capello dopóty, dopóki nie wygramy Ligi Mistrzów, a przynajmniej nie znajdziemy się w finale. Scudetto? Ja sądze, że z takim składem jaki teraz trenuje Don Fabio, mistrzostwo Włoch wygrałby nawet Franciszek Smuda (;p) - oczywiście żartuję. Nie wiem natomiast, jak inni ale ja mam już dosyć czekania na kolejny sukces w Europie kosztem entego zwycięstwa na własnym terenie ...
I co to ma znaczyć? Próbujesz ironni? będziemy robić to dopóty, dopóki nie przestaniesz rzucać kamieniem w któregokolwiek z Juventino.Paolo_Rossi_1982 pisze: A teraz, moje drogie dzieci ładnie mnie scytujcie i podzielcie moją wypowiedzieć na dziesiątki części, wytykajac mi przy tym kazdy błąd ortograficzny i interpunkcyjny! Ole!
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Martin B.
- Juventino
Jak dla mnie to liczy sie dobro dla drużyny..ale na chwilę obecna to zdecydowanie Del Piero prezentuje sie lepiej od Zlatana..więc Alex powinien zagrać w 1-wszej jedenastce z Regginą i nie tylko, bo skoro dalej bedzie prezentował swoją świetną forme to może doprowadzić Juve do zwtcięstwa w lidze mistrzów
Brawo Del Piero i oby tak dalej
Brawo Del Piero i oby tak dalej

- Szilgu
- Juventino
Może jeden nie, ale przecież Alex prócz tego meczu, kilka razy pokazał się z bardzo dobrej strony wchodząc w meczach z ławki rezerowych.....DjJuve pisze:Jeden mecz w coppa italia wiele nam nie powie, nie radziłbym się zbytnio "podniecać", bo rozczarowanie może być jeszcze większe.Shickit pisze:Jeśli ten 32-letni zawodnik potrafi strzelić hat-tricka 4. drużynie Serie a i mieć duży udział przy kolejnej bramce to tak.
Nie wiem co ma moja wypowiedź wspólnego z oglądaniem meczy, ja tylko rozliczyłem Zlatana z ilości strzelonych bramek.Ale jęsli tak bardzo Ci zależy to nie oglądam na żywo meczy ale staram się oglądać ich skróty....DjJuve pisze:Mogę wiedzieć ile spotkań Juve oglądałeś w tym sezonie?Shickit pisze:A Ty chcesz wygrać LM napastnikiem który grając około 15 meczy (w Serie a) strzela 3 bramki![]()
Być może......ale nawet jeśli drużyna spisuje się znakomicie można coś poprawić..... :roll: A gdyby Ibra grał egoistycznie i zdobywał bramki to owszem miałbym do niego zastrzeżenia ale zdecydowanie mniejszeDjJuve pisze:A drużyne rozlicza się ze zdobytych punktów.Shickit pisze:Napastnika rozlicza się z bramek a nie z dobrych podań,
Ciekawe czy tak samo chętnie ogłaszałbyś swoje mądrości gdyby Ibra grał egoistycznie i zdobywał więcej bramke.

To że napastnika nie rozlicza się z podań nie oznacza że ma on stać na "sępa", równie dobrze może sam konstruować akcje chodzi mi tylko o to, iż od czasu do czasu napastnik powinien strzelić kilka bramek a Ibra tego nie robi.....z resztą nie ja wymyśliłem to stwierdzenie, a jedynie posługuję się nimDjJuve pisze:Tak pomocnicy są od podawania, a napastnicy mają stać pod bramką i wbijać piłke do siatki.Shickit pisze:bo jak to już ktoś powiedział od tego są pomocnicy........

Jeśli masz zamiar w dyskusji ze mną posługiwać się tego typu tekstami to lepiej w ogóle nie dyskutujmyDjJuve pisze:Wróć lepiej na podwórko.

Możliwoście? Owszem. Jednak kto jest w lepszej formie podlega już dyskusji.DjJuve pisze:Ibrahimović ma większe możliwości i zespół pod jego nieobecność wiele traci.Shickit pisze:Więc stwierdzenie, że w tym momencie Zlatan jest lepszy od DP jest dla mnie conajmniej śmieszne.....
Faktycznie był to tylko jeden mecz, ale powiedziałem/napisałem to, cytując słowa użytkownika tomcatmi6, mówiące o tym iż nie wytrzyma pełnych 90 minut z Regginą.DjJuve pisze:Wkońcu był to aż jeden mecz.Shickit pisze:Jakoś z Fiorentiną wytrzymał![]()
Wystarczy prześledzić chociażby sezon 2003/2004, słaba gra Dp i wiele kontuzji, a występował bardzo często.
Tu chyba mnie nie zrozumiałeś. tomcatmi6 napisał, że asystowanie jest ważniejsze od strzelania, ja tym stwierdzeniem chciałem pokazać, iż się z tym nie zgadzam i bawi mnie taka opinia.DjJuve pisze:Nie, lepiej żeby walił na "pałe", niż sciągał na siebie uwage obrońców i doskonale podawał.Shickit pisze:O tak lepiej żeby napastnik asystował niż strzelał:lol:
Może i użytkownicy dzielą się na dwa obozy, ale ja tym stwierdzeniem nie przeszedłem na żadną stronę, Chciałem tylko podkreślić, że nie jestem, jak wielu fanów Juve, wielkim fanem Alexa, a całego Juventusu. Zanim coś napiszesz przeczytaj dwa razy.DjJuve pisze:Tu leży problem. Kibice z tego forum sami stwarzają wojne na lini Dp-Ibra, dzieląc się na dwa obozy. Czy do cholery nie jesteśmy kibicami tego samego klubu?Shickit pisze:Nie jestem fanem Alexa,
Zmieniać się, być może zmieniają ale nie dotyczy to mnie. Przytocz mi fragment gdzie skrytykowałem Cię w ten sposób.... A co do zmiany zdania to raczej dotyczy Ciebie, przecież stwierdznie za pomocą którego sezon temu krytykowałeś DP, teraz je podważasz....hmmmtomcatmi6 pisze:Od asyst rowniez sa cofnieci napastnicy, nie wiem czy zauwazyles jak ustawiony jest zwykle Zlatan, jesli zauwazyles, to nie powinno Cie dziwic ze tak duzo asystuje. W zeszlym sezonie, gdy podalem ten argument przeciwko DP, to padly glosy oburzenia, ze napastnik nie musi tylko strzelac ale rowniez ma asystowac... dziwnie zmieniaja sie glosy userowShickit pisze:Napastnika rozlicza się z bramek a nie z dobrych podań, bo jak to już ktoś powiedział od tego są pomocnicy

Nie wytrzymałby, ale wcześniej mówiłeś/pisałeś o tym że nie wytrzyma 90 minut, teraz zaś-że nie wytrzyma trzech meczy w ednym tygodniu.tomcatmi6 pisze:A czy wytrzymalby mecz z Palermo, pozniej Fiorentine i Reggine w ciagu tygodnia? Szczerze watpie. A jesli by wytrzymal to znow by skonczyl tak jak kilka lat temu z Deportivo.Shickit pisze:Jakoś z Fiorentiną wytrzymał Think
Póki co tak, ale gdy przestanie to co zrobimy?tomcatmi6 pisze:Jak dla mnie moze tylko asystowac, wazne zeby robil to regularnie i dzieki jego podaniom Juve wygrywalo mecze. A ma u nas poki co kto strzelac, bo mamy Trzeguet'a.Shickit pisze:O tak lepiej żeby napastnik asystował niż strzelał Smile Laughing Gdyby tak było nie miałby kto strzelać bramek, bo przecież lepiej asystować niż strzelać Whistle
Co do pierwszej części tej wypowiedzi; owszem pomogła, ale powiedziałem PRAWIE ponieważ odbudował ją kosztem Montelli... tylko podkreśliłem że nie jest nieomylny. Co do drugiej; nawet jeśli mam wiedzę o wiele mniejszą od Capello to każdy może wyrażać swoje zdanie. Moje jest takie że Capello, mimo ze naprawdę dobrze prowadzi nasze ukochane Juve to popełnia jeden błąd-prowadzi je kosztem Alexa, który nawet kiedy jest w formie, nie dostaje szansy gry. Chyba że w PW, jednak tam nie może pokazać pełni swoich umiejętności, ponieważ tam grają rezerwy i choćby strzelił i 10 bramek i tak powiedziałbyś że to tylko rezerwy.tomcatmi6 pisze:A powiedz mi jak grala Roma w czasie gdy Capello byl trenerem? Chyba troche pomogla jego obecnosc w odbudowaniu potegi rzymskiego klubu?Shickit pisze:PRAWIE robi różnicę.....wystarczy spojrzeć co w Romie robił z Montellą......... Niestety ale wydaje mi się, że u nas powtarza ten błąd, jeśli chodzi o Alexa..... Co nie oznacza że nie cenię Capello, bo uważam że to jeden z najlepszych trenerów na świecie....
Wydawac Ci sie moze, poki co mi sie wydaje ze nie Ty jestes od oceniania czy Capello popelnil blad, bo chyba masz mniejsza wiedze o pilce od niego. To czy popelnia blad nie wystawiajac Alexa, okaze sie na koniec sezonu, gdy bedziemy podliczac trofea ( o ile jakies beda ) i oceniac zawodnikow.
Gdyby grał tyle co on, to być może tak. Jednak ja jedynie sugeruje aby częściej dawać szanse gry DP.tomcatmi6 pisze:Szczerze powiedziawszy, wydaje mi sie ze Alex by gral gorzej od Zlatana gdyby gral tyle co on.Shickit pisze:PS:Nie jestem fanem Alexa, ale trzeba być ślepym żeby nie zauważyć kto w tym momencie jest w lepszej formie. Angry
POZDRO
- anjuventino
- Juventino
W tej chwili jest jedyna możliwa opcja w ataku: Alex - Treze. Zlatan w obecnej formie kompromituje siebie i co gorsza klub. Dwa udane zagrania na mecz, ciągłe faule, piętki, angielki i inne wygibasy to żenada. Zero efektywności. Tego nie da się oglądać. Czas odpocząć na ławie i trochę zastanowić się nad sobą