Juventus sprzedał prawa do transmisji.....

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
graju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2005, 22:46

powiedzcie mi ile kosztuja bilety na mecz juve w serie A

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 14:56

venomik pisze:
Ja-JUVE-nek pisze: Wszyscy narzekają na polityke transferową Realu, a kiedy widzą w Juventusie pieniądze chcieliby by Juventus zamienił się w Real... Eh :|
Popraw mnie, ale narzekania na politykętransferową Realu opierają się na przeinwestowaniu linii ofensywnej, natomiast marginalizowaniu linii defensywnej.
Nie ma w tym nic złego, że klub kupi uznanego i ogranego zawodnika (jakim jest bez wątpienia Vieira!). W końcu Juve już od pewnego czasu stawia na doświadczenie.
Nie miałem na myśli kupna Vieiry.
Tylko pojawiła się informacja o sprzedaniu praw do transmijsi meczy, a wszyscy już wypisują nie wiadomo jakie transfery - a to jest cechą charakterystyczną Realu.

Obrazek
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 15:15

No to Juve nam się wzbogaciło, takie wysokie kontrakty z Tamoilem i Mediaset. Naprawde wspaniała kasa. Licze, że nasi działacze jednak wydadzą ją w jakiś rozsądny sposób. Chciełbym aby zostały one wydane na transfery... ale takie, które nam są naprawde potrzebne by wzmocnić drużyne i dokupić graczy, na których pozycjach nie mamy zbyt dobrych zmienników. Nie zależy mi na bezsensownych i spektakularnych transferach, w końcu mamy już wspaniałą drużyne :wink: .

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2005, 13:07

Prezydentowi US Palermo - Maurizio Zamparini'emu nie podoba się to, że Juventus podpisał kontrakt z telewizją Mediaset na 248 mln euro.
"Władze Juventusu interesują się tylko swoim klubem i nie patrzą na innych. Liczę na to, że pozostałe drużyny z ligi zaprotestują i nie będą chciały z nimi grać. Juventus dostanie za to 248 mln. euro, więc niewiele zostanie pozostałym klubom."
Luciano Moggi nie pozostał obojętny wobec tych zarzutów:
"Zamparini chce dostać tyle pieniędzy ile największe kluby Serie A. To trochę śmieszne, przecież Palermo nie należy do tej czołówki."
zrodlo: www.ligawloska.ys.pl

... oczywiscie to wina Juventusu, ze Mediaset zaplacilo tak ogromne pieniadze :lol: Po prostu nam zazdrosci i tyle :!: Przeciez normalnym jest, iz najwieksze pilkarskie potegi dostawaja najwiecej pieniedzy z praw telewizyjnych :whistle:

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2005, 14:21

No to powiem tyle ,ze dzieki tym pieniadzom stajemy sie jednym z najbogatszych klubow na swiecie . Wielkie pieniadze - wielkie mozliwosci i oczywiscie problemy :stop: bo nie dziwi mnie ze inne kluby protestuja , kazdy chcialby cos dostac -ale jak wszyscy wiemy - dostaja tylko najbogatsi i najlepsi :dance: ... mam tylko nadzieje ze Juve wyda te pieniadze bardzo rozsadnie :pray:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2005, 15:10

Bob Sapp pisze:Konto 'Bianconerich' zasili bagatela 248 mln euro tak pisze na www.ligawloska.ys.pl no ale czym wiecej tym lepiej z taką fortuną mozemy kupić Wielu doskonałch piłkarzy .Az sie niemoge doczekac tych lat to bedzie miodzio SKŁAD 8)
Watpie, zeby Moggi planowal wydanie chocby 1/5 tej kwoty na transfery, ktore na dzien dzisiejszy i zblizajaca sie druga polowe sezonu nie sa nam zupelnie potrzebne. Wydaje mi sie, ze kwota ta zostanie przeznaczona w wiekszosci na jakas powazna inwestycje - stadion, itp. Juventus nigdy nie szastal pieniedzmi bez powodu i dlatego uwazam, ze i tak bedzie tym razem - Moggi woli sprowadzac pilkarzy, ktorym koncza sie kontrakty, a pieniadze wydaje tylko w ostatecznosci. Jestem bardzo zadowolony z tej umowy, bo bez pieniedzy niewiele da sie dzis w futbolu osiagnac. :bravo:

ODPOWIEDZ