Jedenastka roku wg L'Equipe
- trampkarz
- Juventino
Szewczenko
- grał w finale LM
- "wprowadził" ukrainę do finałów MŚ.
- 23.11.2005 Fenerbache - Milan 0:4
- cały czas gra na było - nie było wysokim poziomie w klubie z ścisłego europejskiego TOP-u.
a jeśli chcesz statystyk to www.google.pl
- grał w finale LM
- cały czas gra na było - nie było wysokim poziomie w klubie z ścisłego europejskiego TOP-u.

- paku
- Juventino
Buhehe, ale w jakim styli weszli do tego finału ? Na ten finał zasłużyło sobie PSV, a nie Milan.trampkarz pisze:Szewczenko
- grał w finale LM
On wprowadził ? a ja zawsze myślalem ze drużyna składa sie z 11 zawodników

Fenerbache - Milan 0-4 ?
Roma-Juventus 1-4 ? Porównanie ? Fenerbache to średniak ;] a to ze strzelił 4 bramki zasługa dokładych podań ;]
Na miejsce Ukrainca powinien powedrowac Treze, Albo nawet Ronney

Bramkarz ? Co on takiego dokonał ? Bardziej nadawał by sie tam Cech.
Maldini ? Bueheh kpina, staruszkom mówimy NIE !

Gdzie Tam jest Zambrotta? Który nie ma sobie równych na skrzydłach obrony?
Najbardziej trafieni są tam Ronaldinho, i Eto. Reszta do wymiany ;]
Pozdrawiam
- wojti-s
- Juventino
Niezapominajcie, że Juve nie wiele zdziałało na arenie europejskiej w sezonie 2004/2005. A pół roku w wysokiej formie to chyba jednak zbyt mało by znaleźć się w jedensatce ( chodzi mi tutaj o Trezegueta, który jeżeli podtrzyma obecna forme to myśle, że w takowej sie znajdzie napewno 
Kogo mieli od nas dać
Ibra nie wykorzystał 100 w meczu z Liverpoolem, Buffon przyzwoicie( ale też poniżej możliwości), a cała drużyna miała jak pamiętamy obniżke formy w poprzednim sezonie dlatego odpadliśmy z LM. Więc już tak nie rozpaczajcie nad tym, że nie ma żadnego bianconerrego w składzie. Poprostu sobie na to niezasłuzyli ( poza tym wydaje mi sie, że L'Equipe -nie wiem czy dobrze napisałem
- większy nacisk kładzie na mecze w Champions League niż domowych podwórkach
)
Maldnini może i nie słusznie. CO do reszty to bym się zgodził. Może od nas Cannavaro by się nadawał. Tak poza tym to nie widzę nikogo ( oczywiście zaznaczam, iż chodzi mi o poprzedni sezon
). Scudetto scudettem, ale trzeba się również zaprezentować z dobrej strony w Europie 

Kogo mieli od nas dać

Ibra nie wykorzystał 100 w meczu z Liverpoolem, Buffon przyzwoicie( ale też poniżej możliwości), a cała drużyna miała jak pamiętamy obniżke formy w poprzednim sezonie dlatego odpadliśmy z LM. Więc już tak nie rozpaczajcie nad tym, że nie ma żadnego bianconerrego w składzie. Poprostu sobie na to niezasłuzyli ( poza tym wydaje mi sie, że L'Equipe -nie wiem czy dobrze napisałem

Maldnini może i nie słusznie. CO do reszty to bym się zgodził. Może od nas Cannavaro by się nadawał. Tak poza tym to nie widzę nikogo ( oczywiście zaznaczam, iż chodzi mi o poprzedni sezon
Zambrotta wcale nie prezentował się w poprzednim sezonie na tak wysokim poziomie jak za Lippiego. Miał znaczną obniżkę lotów, a niektóre jego błędy mnie raziły :?paku pisze: Gdzie Tam jest Zambrotta? Który nie ma sobie równych na skrzydłach obrony?
Pozdrawiam
- Mario_90
- Juventino
paku popieram cie we wszystkim, oprocz tego ze wszyscy oprocz Ronaldinho i Eto'o sa do wymiany. Wg mnie wiekszosc zawodnikow tam umieszczonych jest trafna. Ja wcale nie twierdze ze powinien sie znalezc tam ktos z Juventusu, trudno w Juve kogos bardzo wyroznic poniewaz Juve to jest swietny zespol jako calosc i nikt jakos bardzo nie wyroznia sie na tle innych.
Tylko nie piszcie ze gral w finale LM, bo zanim do nego doszedl to w polfinale mlodszy o ok. 18 lat Farfan ogrywal go jak chcial. 
To co takiego zrobil Maldini, ze tam sie znalazlwojti-s pisze:Zambrotta wcale nie prezentował się w poprzednim sezonie na tak wysokim poziomie jak za Lippiego. Miał znaczną obniżkę lotów, a niektóre jego błędy mnie raziły

- paku
- Juventino
wojti-s a kto Tych błędów nie robił ? Maldini nie robił ? Maldini powinien udac sie na emeryture juz ;] Tutaj także nie chodzi o to że ktos z Juve tam powinien być, ale to jest jedenastka pomyłek wg. mnie. Ostatnio w Gazecie Wyborczej pojawił sie ciekawy artykuł, "Najlepsi na świecie, czyli kto zatrzymałby Ronaldinho" Została tam wytypowana jedenastka, która mi sie bardzo podoba, znalazło się tam 2 zawodników Juve, a mianowicie Zambrotta, i Zlatan. A Jedenastka sie przedstawia następująco:
Cech
Chimbonda --- Terry --- R. Carvalho --- Zambrotta
Makelele
Gerrard --- Lampard
Henry ------------------------------------- Messi
Ibrahimović
Znalazła sie wzmianka o Buffonie, ale on powędrował na Ławke w tej 11.
Kontrkandydatem Cecha był oczywiście Gianluigi Buffon , od lat uchodzący za numer jeden na świecie, ale ostatniej wiosny popełniający błędy, a jesienią długo leczący kontuzję. Czy i kiedy odzyska formę, nie wiadomo. Ławka rezerwowych.
GIANLUKA ZAMBROTTA
to od kilku lat najlepszy boczny obrońca w Europie, bez względu na flankę, bo świetnie czuje się na obu, zresztą wszechstronnością dorównuje mu niewielu, bo rewelacyjnie spisuje się też jako klasyczny skrzydłowy. To jedyny Włoch w defensywie, bo ojczyzna catenaccio w ustawianiu zasieków na własnym polu karnym ostatnio niedomaga. Wystarczy przypomnieć sobie, co wyprawiają obrońcy Milanu, których reklamowano jako najlepszych na świecie, albo spróbować znaleźć reprezentanta Italii przed bramką Interu. Alessandro Nesty jeszcze nie ma można jednak przekreślać, więc wędruje, wspólnie z Carlesem Puyolem , na ławkę.
THIERRY HENRY
który wciąż porusza się jak pantera, ale jego gwiazda nieco przyblakła, bo Arsenal i reprezentacja Francji to drużyny dla niego po prostu za słabe. Henry woli oczywiście biegać po lewym skrzydle, ale ta drużyna będzie grała nowocześnie, więc dostanie pełną swobodę wymieniania się pozycjami z Messim. Wszystko po to, by dostarczać amunicji
ZLATANOWI IBRAHIMOVICIOWI
najbardziej brazylijskiemu napastnikowi świata wśród nie-Brazylijczyków. Brakuje mu regularności Andrija Szewczenki (ławka rezerwowych), ale w Serie A na podbój Serie A ruszył z takim hukiem, jak kiedyś Ukrainiec, a gdyby chcieć namalować sposób jego gry, trzeba wywołać ducha Salvadora Dalego - Szwed pochodzący z Bałkanów (może takiej mieszanki trzeba?) niczego nie robi na boisku zwyczajnie, w słowie "niekonwencjonalny" jego inność się nie mieści, a gol eliminujący Włochów z Euro 2004 (choć potem zagrali jeszcze jeden mecz) na pewno nie będzie ostatnim strzelonym przez niego piętą. Może tym razem wyeliminuje z mundialu Brazylię?
Trafiony, zatopiony. Pozdrawiam
Cech
Chimbonda --- Terry --- R. Carvalho --- Zambrotta
Makelele
Gerrard --- Lampard
Henry ------------------------------------- Messi
Ibrahimović
Znalazła sie wzmianka o Buffonie, ale on powędrował na Ławke w tej 11.
Kontrkandydatem Cecha był oczywiście Gianluigi Buffon , od lat uchodzący za numer jeden na świecie, ale ostatniej wiosny popełniający błędy, a jesienią długo leczący kontuzję. Czy i kiedy odzyska formę, nie wiadomo. Ławka rezerwowych.
GIANLUKA ZAMBROTTA
to od kilku lat najlepszy boczny obrońca w Europie, bez względu na flankę, bo świetnie czuje się na obu, zresztą wszechstronnością dorównuje mu niewielu, bo rewelacyjnie spisuje się też jako klasyczny skrzydłowy. To jedyny Włoch w defensywie, bo ojczyzna catenaccio w ustawianiu zasieków na własnym polu karnym ostatnio niedomaga. Wystarczy przypomnieć sobie, co wyprawiają obrońcy Milanu, których reklamowano jako najlepszych na świecie, albo spróbować znaleźć reprezentanta Italii przed bramką Interu. Alessandro Nesty jeszcze nie ma można jednak przekreślać, więc wędruje, wspólnie z Carlesem Puyolem , na ławkę.
THIERRY HENRY
który wciąż porusza się jak pantera, ale jego gwiazda nieco przyblakła, bo Arsenal i reprezentacja Francji to drużyny dla niego po prostu za słabe. Henry woli oczywiście biegać po lewym skrzydle, ale ta drużyna będzie grała nowocześnie, więc dostanie pełną swobodę wymieniania się pozycjami z Messim. Wszystko po to, by dostarczać amunicji
ZLATANOWI IBRAHIMOVICIOWI
najbardziej brazylijskiemu napastnikowi świata wśród nie-Brazylijczyków. Brakuje mu regularności Andrija Szewczenki (ławka rezerwowych), ale w Serie A na podbój Serie A ruszył z takim hukiem, jak kiedyś Ukrainiec, a gdyby chcieć namalować sposób jego gry, trzeba wywołać ducha Salvadora Dalego - Szwed pochodzący z Bałkanów (może takiej mieszanki trzeba?) niczego nie robi na boisku zwyczajnie, w słowie "niekonwencjonalny" jego inność się nie mieści, a gol eliminujący Włochów z Euro 2004 (choć potem zagrali jeszcze jeden mecz) na pewno nie będzie ostatnim strzelonym przez niego piętą. Może tym razem wyeliminuje z mundialu Brazylię?
Trafiony, zatopiony. Pozdrawiam
- trampkarz
- Juventino
Messi
Mówicie, że nie Szewczenko, to jakim prawem Messi?/wiem, to nie wasza 11/ co on osiągnął w ubiegłym roku? Tak... jest namaszczany na następcę największych, ale jest jeszcze młody i długa droga przed nim. Szewa ma pozycję, Messi wciąż na nią pracuje, musi się rozwinąć.
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale Szewczenko prowadzi też zakrojoną na szeroką skalę działalność charytatywną... Ale to raczej bez znaczenia.
Czy myślisz, ze jakbys w meczu z Fenerbache dostał 4 dobre podania to strzeliłbyś 4 bramki? Gratuluje poczucia humoru.
Mówicie, że nie Szewczenko, to jakim prawem Messi?/wiem, to nie wasza 11/ co on osiągnął w ubiegłym roku? Tak... jest namaszczany na następcę największych, ale jest jeszcze młody i długa droga przed nim. Szewa ma pozycję, Messi wciąż na nią pracuje, musi się rozwinąć.
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale Szewczenko prowadzi też zakrojoną na szeroką skalę działalność charytatywną... Ale to raczej bez znaczenia.
Czy myślisz, ze jakbys w meczu z Fenerbache dostał 4 dobre podania to strzeliłbyś 4 bramki? Gratuluje poczucia humoru.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2005, 12:26 przez trampkarz, łącznie zmieniany 1 raz.
- wloski
- Juventino
wiem wlasnie czytalem i chcialem ten artykul pokazac heh jednak mnie paku wyprzedziles wiesz ja sie tam nie zgadzam z tym skalem bo jedna obrona powinna byc polączona tak chelsea-juve Peireira-Terry-Cannavaro-Zambrotta ja nie nie gadam ,ale jak wspomniano w opisie o Zambro upada nasza obrona ale nie w juve co za glupie typy... przcierz mamy teraz super obrone zlozoną z bylego mistrza swita i europy, wicemistrzow europy i mlodej gwiazdy pokroju maldiniego nasza obrona jest imponująca , więc widze tu kunszt beznsensu...paku pisze:Ostatnio w Gazecie Wyborczej pojawił sie ciekawy artykuł, "Najlepsi na świecie, czyli kto zatrzymałby Ronaldinho" Została tam wytypowana jedenastka, która mi sie bardzo podoba, znalazło się tam 2 zawodników Juve, a mianowicie Zambrotta, i Zlatan
pomoc hem co oni lige angielska ogladają tylko !? co za cyrk to jest bezkomentarza mamy swietna 4 pomocnikow kazdy swiatowy i lepszy od nie jednego typa z pod "ciemnej gwiazdy" , ale coż ja sobie moge napisac moją 11 i tam bedą sami zawodnicy juve tylko ławka by była inna niz my teraz mamy...
napad az sie smiac chce (sorry Ibra) , ale ja konsekwentnie postwil bym na Treze czy oni są slepi ze chlop strzela 11 bramek w 9 meczach po kolei <co?>Ibra jest dobry sami zauwarzyli ze nie posiada on celownika , to kurde bral bym Davida emmm..
bramkarz mysle ze jak by Buffon gral to na sete zaloże sie byl by jak bramkarz w tej 11 no coż tak to jest slyszalem komentarze kibicow romy i interu ze juve gra tak zeby wyleiminowac innych z gry pierwsze slysze ja powinnem narekac (inni tez...)
wiecie dla mnie 11 juve jaka teraz jest to potęga swiata mysle ze jest mocniejsza od barcy tylko moze jak by juve z barca zagralo to moglo by przegrac bo jednak mają swietną pomoc i atak a co najwazniejsze w pilce kto wiecej strzela bramek ten wygrywa ale za to barca ma slabą obrone juz wogule zwtpilem jak Puyol zostac ograny przz Scheve to smiac mi sie chcialo...
pozrdrawiam wiem zostane skarcony za moje slowa tak to bywa ja bylem obiektywny i tyle a co do chelsea ten zespol jest obecnie jak arsenal sprzed dwoch , trzech zesonów na wlasnym podworku grac potrafia i to swietnie , ale gdzies jak pojada to nie , ale to jest pilka a ja nie jestem ekspertem swiatowym ;]
pozdro all (jeszcze raz)
- wojti-s
- Juventino
Zapytaj tych, którzy wybierali tą 11Mario_90 pisze:To co takiego zrobil Maldini, ze tam sie znalazlwojti-s pisze:Zambrotta wcale nie prezentował się w poprzednim sezonie na tak wysokim poziomie jak za Lippiego. Miał znaczną obniżkę lotów, a niektóre jego błędy mnie raziłyTylko nie piszcie ze gral w finale LM, bo zanim do nego doszedl to w polfinale mlodszy o ok. 18 lat Farfan ogrywal go jak chcial.
Haaaa i to jest to. To nie są typy wedle aktualnej formy tylko za całą dotychczasową kariere. Ja bym henrego dał na ławke a do ataku napewno Scheva ( chociażby za ta regluarność, moim zdaniem to najlepszy zakup Milanu od dawien dawnapaku pisze: HIERRY HENRY

- Junakson
- Madridista
Zgadzam się z Jezzo, skandalem jest to, że dali Coupeta, a nie Cassilasa. To właśnie Iker na chwilę obecną jest najlepszym goalkiperem na świecie. Gdyby nie on to Real przegrywałby większość meczy po 0:5. Jest on w wyśmienitej formie, zobaczcie jakąś relacje live z meczy Realu i przekonacie się, że mam rację.
- ulin
- Juventino
oj przeciez niedlugo bedzie Willi Sagnol 8)Pilekww pisze:Moim zdaniem jakis piłkarz Juve spokojnie powinien sie znaleść w tej jedynstce
Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
wygrywa JUVENTUS
- Tomek1900
- Juventino
No nie byłbym tego taki pewnien ,podobno Sagnol dogadał sie z Bayernem.ulin pisze:oj przeciez niedlugo bedzie Willi Sagnol 8)Pilekww pisze:Moim zdaniem jakis piłkarz Juve spokojnie powinien sie znaleść w tej jedynstce
A co do tematu to ten ranking tego dziennkia nie jest taki ważny.
Zobaczymy jaka bedzie jedynastaka wg kibiców
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Jeżeli nie weszło do finału to najwyraźniej na to nie zasłużyło... Mecz trwa 90 minut [+ doliczony czas] i to czy bramke strzeli się w 1, 50 czy 90 minucie nie gra roli. To, że PSV grało lepiej nie oznacza, że bardziej zasługiwało na awans. Nie pierwszy raz jest to tłumaczone na forum...paku pisze: Buhehe, ale w jakim styli weszli do tego finału ? Na ten finał zasłużyło sobie PSV, a nie Milan.
Ale to on był ostoją drużyny. To na niego spadła odpowiedzialność za gre Milanu. Włoscy kibice liczyli na niego, liczyli, że doda otuchy kolegam w najtrudniejszych chwilach i udało mu się to. Pomagał aktywnie w awansie.paku pisze: On wprowadził ? a ja zawsze myślalem ze drużyna składa sie z 11 zawodników
A poza tym utarte jest już stwierdzenie, że zawodnicy "wprowadzają" swoje drużyny np. do finału

A według Ciebie np. Rapid Wiedeń czy FC Bruggea to potęgi? Nie.paku pisze:
Fenerbache - Milan 0-4 ?
Roma-Juventus 1-4 ? Porównanie ? Fenerbache to średniak ;] a to ze strzelił 4 bramki zasługa dokładych podań ;]
A jednak żaden z naszych napastników nie zdołał strzelić czterech bramek którejś z tych drużyn.
Nie próbuje tu poniżyć Zlatana, Trezegueta czy Del Piero po prostu staram się być obiektywnym.
Nawet Roony... Napisałeś to tak jakby Rooney był baardzo przęciętnym graczem, a Schevchenko jeszcze przeciętniejszym. Troche obiektywizmu. To jest jedenastka roku 2005, a nie jesieni 2005...paku pisze: Na miejsce Ukrainca powinien powedrowac Treze, Albo nawet Ronney![]()
Czy Trezeguet strzelił bramkę L'poolowi kiedy była potrzebna najbardziej? Niestety nie...
Ale mam też dobrą wiadomość dla Ciebie

Zdania były podzielone... Jedni dziennikarze obstawiali za Cechem, inni wyróżniali Coupeta... Najwyraźniej więcej było tych drugichpaku pisze: Bramkarz ? Co on takiego dokonał ? Bardziej nadawał by sie tam Cech.

- paku
- Juventino
1.Weszli do finału, ale bardziej sie skompromitowali tym finałem niż pólfinałem ;] Przypomina mi się strzał Ukrainca w dogrywce z 1 metra, (słownie: JEDNEGO !) wprost w ręce DudkaJa-JUVE-nek pisze:Jeżeli nie weszło do finału to najwyraźniej na to nie zasłużyło... Mecz trwa 90 minut [+ doliczony czas] i to czy bramke strzeli się w 1, 50 czy 90 minucie nie gra roli. To, że PSV grało lepiej nie oznacza, że bardziej zasługiwało na awans. Nie pierwszy raz jest to tłumaczone na forum...paku pisze: Buhehe, ale w jakim styli weszli do tego finału ? Na ten finał zasłużyło sobie PSV, a nie Milan.
Ale to on był ostoją drużyny. To na niego spadła odpowiedzialność za gre Milanu. Włoscy kibice liczyli na niego, liczyli, że doda otuchy kolegam w najtrudniejszych chwilach i udało mu się to. Pomagał aktywnie w awansie.paku pisze: On wprowadził ? a ja zawsze myślalem ze drużyna składa sie z 11 zawodników
A poza tym utarte jest już stwierdzenie, że zawodnicy "wprowadzają" swoje drużyny np. do finału
A według Ciebie np. Rapid Wiedeń czy FC Bruggea to potęgi? Nie.paku pisze:
Fenerbache - Milan 0-4 ?
A jednak żaden z naszych napastników nie zdołał strzelić czterech bramek którejś z tych drużyn.
Nie próbuje tu poniżyć Zlatana, Trezegueta czy Del Piero po prostu staram się być obiektywnym.
Nawet Roony... Napisałeś to tak jakby Rooney był baardzo przęciętnym graczem, a Schevchenko jeszcze przeciętniejszym. Troche obiektywizmu. To jest jedenastka roku 2005, a nie jesieni 2005...paku pisze: Na miejsce Ukrainca powinien powedrowac Treze, Albo nawet Ronney![]()
Czy Trezeguet strzelił bramkę L'poolowi kiedy była potrzebna najbardziej? Niestety nie...
Ale mam też dobrą wiadomość dla CiebieLicze, że w 2006 roku nie będzie wątpliwości co do wyższości Trezegueta nad resztą
Zdania były podzielone... Jedni dziennikarze obstawiali za Cechem, inni wyróżniali Coupeta... Najwyraźniej więcej było tych drugichpaku pisze: Bramkarz ? Co on takiego dokonał ? Bardziej nadawał by sie tam Cech.
2. Włoscy kibice kibicowali Ukrainie ? Pierwsze słysze

3. Heh, Ale nasi napastnicy strzelają tak ze mają tylko jedna porażke w lidze, i jedną w LM ;] Wole wygrywac niż patrzec jak w jednym meczu napastnik strzeli 4 bramki, a w drugim nie potrafi uderzyc celnie na bramke.
4. Jak dla mnie Schevchenko jest średniakiem ;] Nie wiem dlaczego on jest tak wychwalany, juz lepiej gra nasz Zalażeta

5. Nominacja Coupeta, do 11 roku jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Na jego miejsce znajde 10 innych kandydatów którzy są znacznie lepsi.
Tyle na ten temat.
Ps. http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=57688 LICYTOWAC !

- Ja-JUVE-nek
- Juventino
1. Ale to wyróżnienie nie zostało przydzielone za 1 mecz (a raczej za jego jedną połowe i dogrywke) tylko za cały rok.paku pisze:1.Weszli do finału, ale bardziej sie skompromitowali tym finałem niż pólfinałem ;] Przypomina mi się strzał Ukrainca w dogrywce z 1 metra, (słownie: JEDNEGO !) wprost w ręce Dudka
2. Włoscy kibice kibicowali Ukrainie ? Pierwsze słysze![]()
3. Heh, Ale nasi napastnicy strzelają tak ze mają tylko jedna porażke w lidze, i jedną w LM ;] Wole wygrywac niż patrzec jak w jednym meczu napastnik strzeli 4 bramki, a w drugim nie potrafi uderzyc celnie na bramke.
4. Jak dla mnie Schevchenko jest średniakiem ;] Nie wiem dlaczego on jest tak wychwalany, juz lepiej gra nasz Zalażeta
5. Nominacja Coupeta, do 11 roku jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Na jego miejsce znajde 10 innych kandydatów którzy są znacznie lepsi.
Tyle na ten temat.
Ps. http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=57688 LICYTOWAC !
2. Yyy... Ukrainie? Chyba raczej Ukraińcowi grającemu w Milanie.... Pozostawie twój komentarz bez komentarza

3. Ale przez cały rok tak było? Przez cały rok Juventus wygrywał....
Piszesz coraz większe głupoty...
4. To gdzie Ty masz oczy, jeśli uważasz, że Schevchenko jest średniakiem?
5. Tak to znajdź ich... Ale zanim to zrobisz sprawdź w jakich grają klubach i jaka obrona im "pomaga". A poza tym oglądasz ligę francuską? Jeśli tak, to byś nie miał wątpliwości skąd nominacja Coupeta....