William Gallas od nastepnego sezonu w Juve ??
- DamKam
- Juventino
Media są przekonane - William Gallas przejdzie po zakończeniu sezonu za darmo z Chelsea Londyn do Juventusu Turyn.
Francuski piłkarz wielokrotnie sugerował, że będzie chciał szukać nowych wyzwań, a odpowiada mu Turyn i drużyna Stara Dama. Przede wszystkim z powodu "kolonii" Francuzów - w Juve grają już Lilian Thuram, Patrick Vieira, David Trezeguet oraz Jonathan Zebina, którego ma zastąpić obrońca Chelsea.
Narazie działacze obu drużyn milczą w tej sprawie, lecz to nic nowego - Luciano Moggi nie zwykł zapowiadać najbliższych transferów.
Gallas gra w linii obronnej zarówno jako stoper, jak i boczny obrońca.
zrodlo: www.juventusturyn.com
Ciekawe, ciekawe
Kolejny ewentualny zawodnik na zasadzie wolnego transferu... i to nie byle jaki
Choc jak narazie jest to chyba dosc malo powazna informacja, wyolbzymiona przez prase.
Ale z drugiej strony lepiej bylo by uslyszec o bardziej mlodym, perspektywicznym zawodniku :!: No ale coz... Lucek ma troche inny punkt widzenia i kolejny raz potwierdza sie okreslenie Juve- "Stara Dama"
Francuski piłkarz wielokrotnie sugerował, że będzie chciał szukać nowych wyzwań, a odpowiada mu Turyn i drużyna Stara Dama. Przede wszystkim z powodu "kolonii" Francuzów - w Juve grają już Lilian Thuram, Patrick Vieira, David Trezeguet oraz Jonathan Zebina, którego ma zastąpić obrońca Chelsea.
Narazie działacze obu drużyn milczą w tej sprawie, lecz to nic nowego - Luciano Moggi nie zwykł zapowiadać najbliższych transferów.
Gallas gra w linii obronnej zarówno jako stoper, jak i boczny obrońca.
zrodlo: www.juventusturyn.com
Ciekawe, ciekawe

Ale z drugiej strony lepiej bylo by uslyszec o bardziej mlodym, perspektywicznym zawodniku :!: No ale coz... Lucek ma troche inny punkt widzenia i kolejny raz potwierdza sie okreslenie Juve- "Stara Dama"

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja już sam nie wiem. Nie odniosę się do tego tak dobitnie, ponieważ to tylko spekulacje, ale jeśli jendak miałoby sie tak stać.... . Nie ma ukrywać, że Gallas jest obrońcą Światowej klasy. Gra w pierwszym składzie, w jednym z najmocniejsyzch klubów i rep. Francji, w dodatku potrafi też strzelać gole. No i nie zapominajmy, że będzie za darmo, co jest specjalnością Lucka
Wybór wydaje się być duży, bo Moggi ma również ochotę na Sagnola, następnego obrońcę Światowej klasy. Osobiście dla mnie, obaj reprezentują bardzo zbliżony poziom i obaj są za darmo. Jedyną różnicę jaką dostrzegam między nimi to, lepsze wyzkolenie techniczne Sagnola, jak na obrońcę to robi wrażenie, zaś Gallas częściej strzela gola. W sumie to jest mi obojętne, który nas zasili, a może obaj? 8) Jednak niemalże pewne, jest iż Zebina odejdzie, tak więc spodziewajmy się, że latem, mimo odejścia Zebiny, liczba Francuzów w naszym zespole pozostanie nie zmieniona 8)
Wybór wydaje się być duży, bo Moggi ma również ochotę na Sagnola, następnego obrońcę Światowej klasy. Osobiście dla mnie, obaj reprezentują bardzo zbliżony poziom i obaj są za darmo. Jedyną różnicę jaką dostrzegam między nimi to, lepsze wyzkolenie techniczne Sagnola, jak na obrońcę to robi wrażenie, zaś Gallas częściej strzela gola. W sumie to jest mi obojętne, który nas zasili, a może obaj? 8) Jednak niemalże pewne, jest iż Zebina odejdzie, tak więc spodziewajmy się, że latem, mimo odejścia Zebiny, liczba Francuzów w naszym zespole pozostanie nie zmieniona 8)

- El Nino
- Juventino
NO dobrze by było.. Kolejne wzmocnienie.. Byłby raczej rezerowym, ale większa rywalizacja w składzie zawsze sie przydaje.. Gallas jest dobrym zawodnikiem i uważam że w Chelsea powinien grac w pierwszym składzie zamiast Del Horno (z tego co widziałem to częsciej gra Hiszpan)..
Ale na razie to tylko plotki.. Wiecie moze czy wyjaśniła się już sprawa z Sagnolem ?? Może czytaliście jakiś wywiad z nim gdzie sie wygadał
Ale na razie to tylko plotki.. Wiecie moze czy wyjaśniła się już sprawa z Sagnolem ?? Może czytaliście jakiś wywiad z nim gdzie sie wygadał

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No i znowu rewelacja. Tak świetny defensor jak Gallas w Juventusie. I to w dodatku za darmo, Moggi po prostu wie co robi. Jesli przyjdzie do nas i Sagnol, to możemy pożegnać Zebinę z uśmiechem na ustach. Nawet po zakończeniu kariery przez Thurama (z czym trzeba się liczyć) Gallasa można przestawić na środek obrony i on tam również sobie radzi. Z tego co wiem to on gra na każdej pozycji w obronie przez co naprawdę można zrobić niezłe przemeblowanie w obronie. Na prawą dać Sagnola, na lewą Gallasa a do pomocy mógłby śmiało iść Zambrotta. Tych dwóch zawodników spowodowałoby, że Capello miałby o kilka kombinacji więcej i mógłby naprawdę na każdy mecz zmieniać pozycję poszczególnych zawodników. O ile dobrze mi wiadomo, to Thuram grywał również na prawej obronie, przez co mógłby się zamieniać pozycjami z Gallasem. Jest tutaj jeden mankament - Chellini good bye, ale musiał się z tym liczyć. W Juventusie grają najlepsi i przychodzą też dobrzy gracze, a Chellini niestety do jedenastki łapał się nie będzie.
- Juve Master
- Juventino
No to będziemy niedługo mieć w kadrze JUVE więcej Francuzów niż Włochów :-D :!: W dodatku jeśli ta informacja jest prawdziwa oczywiście
będą to zawodnicy światowej klasy (Thuram, Gallas, Sagnol, Vieira oraz Trezeguet) Nie licząc Zebiny, który prawdopodobnie odejdzie. Niech się postara nasz mafioso, bo jak do nas trafi ktoś z dwójki Gallas Sagnol to będzienmy mieli "defensywę-marzenie", która będzie koszmarem nocnym napastników Calcio i LM także :twisted:
Przepraszam, zapomniałem o Bonnefoi

Przepraszam, zapomniałem o Bonnefoi
- Bart_DB
- Juventino
Ale w jaki sposób on ma grać w pierwszym składzie? On jest prawym obrońcą z tego co wiem, a na prawej stronie gra Zambrotta. Logicznie wychodzi, że Zambro będzie przesunięty na lewą obronę, a Chiellini grzeje ławę. Coś nie widzę Gallasa w Juve. Jest lepszy na dzień dzisiejszy od Chielliniego, ale jeżeli jest gadka o chęci odmłodzenia składu to nie sprowadzajmy zawodnika w wieku 28 lat.
- Mateo
- Juventino
Wczoraj właśnie dostałem w nocy eska od T-bara z tą wiadomością, która zarówno mnie bardzo zaskoczyła jak i zadowoliła. Gallas to obrońca z najwyższej półki, o czym świadczy sam fakt regularnego grania w takim klubie jak Chelsea. Ma 28 lat, więc jest w stanie jeszcze pograć na wysokim poziomie przez conajmniej 2-3 lata, w dodatku sprowadzamy go za darmo
. Gdybyśmy musieli wyłożyć za niego gotówke no to wtedy byłbym przeciwny temu transferowi, a tak z miło chęcią zobacze go w koszulce Juventusu. Chciałbym aby ta informacja się potwierdziła. Brawo dla Moggiego. Juve ma teraz kupe kasy za ostatnio podpisane kontrakty, ale nie rzuca ich na prawo i lewo
. Gallas, Sagnol i de Jong za darmo... byłoby pięknie.

Fakt w Chelsea najczęściej gra na lewej obronie, a na tej pozycji mamy już Chielliniego i Zambrotte. Jednak jeśli mnie pamięć nie myli Gallas nieraz grał i bardzo dobrze sobie radził w środku obrony, a tam mamy świetnych, ale już coraz starszych Canne i Thurama. Tam bym mu znalazł pozycje na boisku.Ale w jaki sposób on ma grać w pierwszym składzie?
- Jasiek-x
- Juventino
Cały czas mówi sie o transferze kogos nowego, w sumie z Juve łaczy się coraz więcej piłkarzy, w tym kilku obrońców... Dla mnie to w sumie obojętne, kto z nich trafi na Delle Alpi. Dla mnie najważniejsze to to, aby wnieśli jak najwięcej dobrego do drużyny i dzięki temu Juve mogło sięgać po coraz to nowe sukcesy. Licze na mądrość działaczy i moim zdaniem wybiorą najlepszych, jak zreszta prawie zawsze 
- Radidam
- Juventino
Moim zdaniem Wiliam Gallas to zawodnik switaowej klasay. Kupiony z Chelsea za 9,5 mln Euro z Sm Cean stał sie od razu jednym z podstawowych zawodnikow trojkolorowych i Chelsea. Ostatnio wygrywał rywalizacje o skład z Paulo Ferreira na prawej stronie i na srodku bloku defensywnego z Ricardo Carvalho. Napewno w Juventusie przydałby sie bo Lilian Thuram to juz swoje najlepsze lata ma za soba i trafiaja sie mu neistety bledy np. z Lazio 1-1. Jest zawodnikiem bardzo funkcjonalnym moze grac na srodku i na prawej.

- Pirlo
- Juventino
Ja od początku mówiłem ze Gallas powinien przejsc do Juve a nie ten Sagnol dla którego liczy sie chyba tylko kasa...i powoli moje marzenie zaczyna sie spełniać
Jeden z najlepszych obronców na swiecie zagra w Juve..cos pieknego
narazie to tylko spekulacje ale mówis sie o nich juz dosć długo wiec spokojnie...szkoda tylko ze dopiero po sezonie bo ja wolałbym juz teraz
Sagnol juz podpisał z Bayernem podobno a De Jong jeszcze sie musi duzo nauczyc zeby grac w pierwszym składzie Juve...

A to niby dlaczegoŁukasz pisze:Sagnol albo de Jong byliby lepsi.

- MaX__
- Juventino
Uwazam,ze to typowa "kaczka dziennikarska"
Ale,coz..Gallas jest francuzem,szybko zaaklimatyzowalby sie w Juve.
Moze grac na lewej lub na srodku obrony.
Byc moze,bylby to idealny nastepca Thurama.
Jaka mamy przewage,ze go pozyskamy,a chealse nie przedluzy z nim kontraktu?
Napewno nie pieniadze,lecz upragnione przez niego na srodku obrony.
Mysle,ze moglby zastapic Thurama juz w nowywm sezonie.
widac,ze Thuram nadal jest profesorem,lecz brak mu zwinnosci.
Wkoncu ma 33-34lata..
Wiec podsumywujac:
Jestem jak najabrdziej za..
Wole go niz Sagnola i Nigela.
ps: Maxwell?? lewa strona Maxwell prawa: Zambrotta.??
Maxwell do wziecia jest w lipcu...
Ale,coz..Gallas jest francuzem,szybko zaaklimatyzowalby sie w Juve.
Moze grac na lewej lub na srodku obrony.
Byc moze,bylby to idealny nastepca Thurama.
Jaka mamy przewage,ze go pozyskamy,a chealse nie przedluzy z nim kontraktu?
Napewno nie pieniadze,lecz upragnione przez niego na srodku obrony.
Mysle,ze moglby zastapic Thurama juz w nowywm sezonie.
widac,ze Thuram nadal jest profesorem,lecz brak mu zwinnosci.
Wkoncu ma 33-34lata..
Wiec podsumywujac:
Jestem jak najabrdziej za..
Wole go niz Sagnola i Nigela.
ps: Maxwell?? lewa strona Maxwell prawa: Zambrotta.??
Maxwell do wziecia jest w lipcu...

FoRza JuVe !!
"NaDmiaR KłoPotóW SpaLaĆ JaK ZieLoNe Liście"
Juventus & Widzew Forever.
Jesteś moim wrogiem??
"NaDmiaR KłoPotóW SpaLaĆ JaK ZieLoNe Liście"
Juventus & Widzew Forever.

- jacolinho
- Juventino
Sadze ze gallas byl by dobrym zawodnikiem w juve bardzo by sie przydal. Jego umiejetnosci sa bardzo duze i dlatego jak by przyszedl do juventusu to inni zawodnicy mogli by sie od niego wiele nauczyc:pp 8) :twisted: 

- JUVEFANE_10
- Juventino
Powiem szczerze wolałbym Manciniego!Gallas mnie jakoś nie przekonuje!A to co Mancini w ostatnich dniach wyprawia to przechodzi najlśmielsze oczekiwania!
JESTEM OSZUSTEM