Odtwarzacze mp3
- El Nino
- Juventino
Witam ! Postanowiłem "odnowić" ten temat.. Chciałbym sie Was zapytać czy macie jakies odtwarzacze 1 gigowe... JA chce kupic wlasnie mp3 z taką pamiecią i zastanawiam sie jakiej firmy. Wole z radiem.. Jak mozecie to poleccie coś.. mam na oku creative zena nano plus.
- leovince
- Juventino
Dobry pomysł^^Zlatan Ibrahimovic pisze:Witam ! Postanowiłem "odnowić" ten temat.. .
1gigowych nie znam zadnych pniewaz moim zdaniem odtwazacze te sa nieopłacalne dlatego że odtwarzacz taki (dobrej marki np. iriver, creative) kosztuje ok 600zł choziaz nie wiem czy ne wiecej Wiec lepiej kupic sobie creativa zen 4 gb za ta sama cene albo jeszcze lepiej creativa junkebox 60gb za ok 1000-1300zł Junkebox ma 60 razy wiecej pamieci niz chcesz a cena jest 2 razy wieksza wiec wg mnie sie opłaca.
- Szafranka
- Milanistka
A ja tam preferuję discman'y z funkcją odtwarzania mp3. Poprostu ściągam baaarrdzo dużo empeczy na płyty. Może i rzecz jasna jest większy, ale mi to nie przeszkadza. Mam duże kieszenie
. I jeszcze więcej zwykłych płyt. Które mogę spokojnie słuchać jak mi empecze wyjdą bokami.

No i bardzo dobrze zrobiłeś...Zlatan Ibrahimovic pisze:Witam ! Postanowiłem "odnowić" ten temat..
In your thoughts forsaken me,
In your heart forsaken, me,
Trust in my self righteous suicide
I, cry, when angels deserve to die,
- mil015
- Juventino
no ale discmana nie wezmiesz, jak chcesz pobiegac np.Szafranka pisze:A ja tam preferuję discman'y z funkcją odtwarzania mp3. Poprostu ściągam baaarrdzo dużo empeczy na płyty. Może i rzecz jasna jest większy, ale mi to nie przeszkadza. Mam duże kieszenie. I jeszcze więcej zwykłych płyt. Które mogę spokojnie słuchać jak mi empecze wyjdą bokami.
No i bardzo dobrze zrobiłeś...Zlatan Ibrahimovic pisze:Witam ! Postanowiłem "odnowić" ten temat..
- Szafranka
- Milanistka
Hm... Nie wezmę?? To dlaczego biorę 8)??? Choć muszę przyznać że ostatnio nie biorę ale to tylko ldatego, że jako wstyd i hańba kobiet jestem baaardzo niedelikatna i zepsułam sobie ściszanie, a nawet moja głowa nie wytrzymuje takiej głośności w kompletnej ciszymil015 pisze:no ale discmana nie wezmiesz, jak chcesz pobiegac np.
A więc jak masz discman'a z dobrym antyschock'iem jak mój [philips expanium] to możesz sobie swobodnie biegać

- adir93
- Juventino
ja mam Samsunga YP-U1 512 MB pamięci. menu po polsku , ocenił bym go na w skali do 10 na 10
nie mam co do niego żadnych uwag HUCZNIE POLECAM.
aha wygląda tak http://www.netzwelt.de/gallery/picture/ ... warz_1.jpg
aha wygląda tak http://www.netzwelt.de/gallery/picture/ ... warz_1.jpg
adri93
- leovince
- Juventino
Philips expanium to nie jest dobry discman (mam go i wiesza sie a anti shock tez nie jest rewelaxcyjny).
Chciałbym zapytac co sodzicie o odtwarzaczu Creative dmp fx100 512 MB moze ma go ktos z was. Prosze o komentarze. :]
Chciałbym zapytac co sodzicie o odtwarzaczu Creative dmp fx100 512 MB moze ma go ktos z was. Prosze o komentarze. :]
- El Nino
- Juventino
No właśnie.. Ja mam discmana sony z funkcją mp3 i radiem, ale chce kupic małe mp3, bo jest bardziej praktyczne.. MOge je wziąść kiedy biegam, lub jeżdże na nartach (już nie długo)..mil015 pisze:no ale discmana nie wezmiesz, jak chcesz pobiegac np.Szafranka pisze:A ja tam preferuję discman'y z funkcją odtwarzania mp3. Poprostu ściągam baaarrdzo dużo empeczy na płyty. Może i rzecz jasna jest większy, ale mi to nie przeszkadza. Mam duże kieszenie. I jeszcze więcej zwykłych płyt. Które mogę spokojnie słuchać jak mi empecze wyjdą bokami.
Aha i a propos tych mp3 z wiekszą pamiecią i nie wiele droższych to odpowiem tak.. mi właściwie nie jest potrzebne (albo mi sie tak wydaje) tyle giga w odtwarzaczu.. Zrobiłem segregacje mp3 w kompie i wyszło mi właśnie coś koło 1 g.. Jeszcze pomyśle
Dzięki za odpowiedzi !!
Heh dostałem mp3 pod choinke.. Creative muvo n200 (1 gb z radyjkiem)
Polecam ten model, ma pare dodatkowych funcji np. kodek mp3 wmontowany w odtwarzacz-mozliwosc kodowania z discmana, z plyt..
- gorczas
- Juventino
Dostałem ostatnio w prezencie ten odtwarzacz.
Na początku użytkowania sprawował się nawet dobrze (można nawet powiedzieć, że jego jakość była zaskakująca w porównaniu do jego ceny
). Jedynie tylko słuchawki możnaby wymienić.
Jednak postanowiłem zaktualizować firmware, żeby moje grajdełko "widziało" pliki video z innym rozszerzeniem niż mtv. Ściągnąłem i zainstalowałem firmware "typeC1 3.2.16". Jednak po instalacji tego softu odtwarzacz już nie ruszył :?
I mam tu pytanie do Was. Czy ktoś miał już kiedyś taki problem i wie jak go rozwiązać
Jak myślicie, czy przyjmą go na gwarancję
PozdrQ
Na początku użytkowania sprawował się nawet dobrze (można nawet powiedzieć, że jego jakość była zaskakująca w porównaniu do jego ceny
Jednak postanowiłem zaktualizować firmware, żeby moje grajdełko "widziało" pliki video z innym rozszerzeniem niż mtv. Ściągnąłem i zainstalowałem firmware "typeC1 3.2.16". Jednak po instalacji tego softu odtwarzacz już nie ruszył :?
I mam tu pytanie do Was. Czy ktoś miał już kiedyś taki problem i wie jak go rozwiązać

PozdrQ
- mil015
- Juventino
jezeli firmware masz prosto ze strony producenta to raczej nie bedziesz mial problemów z gwarancjągorczas pisze:Dostałem ostatnio w prezencie ten odtwarzacz.
Na początku użytkowania sprawował się nawet dobrze (można nawet powiedzieć, że jego jakość była zaskakująca w porównaniu do jego ceny). Jedynie tylko słuchawki możnaby wymienić.
I mam tu pytanie do Was. Czy ktoś miał już kiedyś taki problem i wie jak go rozwiązaćJak myślicie, czy przyjmą go na gwarancję
![]()
PozdrQ
- kapec
- Juventino
mam dmp fx100 256MB. bardzo dobra jakosc dzwieku i fajny sprzęt. moglby miec wprawdzie troszke wiecej pamieci ale nie narzekam...bo wystarczy ze zamieniam pliki mp3 na wma o jakosci 96kbps i piosnka dwa azy mniej zajmuje a jakosc sie nie rozni.leovince pisze:Philips expanium to nie jest dobry discman (mam go i wiesza sie a anti shock tez nie jest rewelaxcyjny).
program na zamiane formatów muzycznych jest dodawany na plytce.super sprawa
Juventus - today, tommorow, always
- gorczas
- Juventino
Niestety firmware ściągałem z linka podanego na jakiejś stronce i nie był on podpisany czy jest to oficjalny firmware producenta :?mil015 pisze:jezeli firmware masz prosto ze strony producenta to raczej nie bedziesz mial problemów z gwarancją
- Szafranka
- Milanistka
A to masz kobznięty model 8). Mój działa dobrze poza tym, że sama z się go uszkodziłam [wcisnełam za moooocno przycisk ściszana i koniec]. A tak to u mnie anti shock jest bezzarzutny. Skaczę, trzęsę, i Bóg wie co robie, a ten przerywać nie chceleovince pisze:Philips expanium to nie jest dobry discman (mam go i wiesza sie a anti shock tez nie jest rewelaxcyjny).

Ojojoj... I zaczyna się poślizg. A trzeba było ściągać oficjalne, bo teraz to co się stanie Bóg to jeden wie...gorczas pisze:Niestety firmware ściągałem z linka podanego na jakiejś stronce i nie był on podpisany czy jest to oficjalny firmware producentamil015 pisze:jezeli firmware masz prosto ze strony producenta to raczej nie bedziesz mial problemów z gwarancją.

Praktyczne, praktyczne... Ależ ty praktyczny jesteś kurczakiZlatan Ibrahimovic pisze:No właśnie.. Ja mam discmana sony z funkcją mp3 i radiem, ale chce kupic małe mp3, bo jest bardziej praktyczne.. MOge je wziąść kiedy biegam, lub jeżdże na nartach (już nie długo)..

- mil015
- Juventino
tu sie nie zgodzę z tobą droga Szafranko, gdyż mówiąc ze widziałas mp3 cięze od twojego discmana sugerujesz odrazu ze wszytstkie są cięzkie i słabe, a tak nie jest... uwazam ze Zlatan chce kupic sobie lekki a nie cięzki który ty widziałas.Szafranka pisze:Praktyczne, praktyczne... Ależ ty praktyczny jesteś kurczakiZlatan Ibrahimovic pisze:No właśnie.. Ja mam discmana sony z funkcją mp3 i radiem, ale chce kupic małe mp3, bo jest bardziej praktyczne.. MOge je wziąść kiedy biegam, lub jeżdże na nartach (już nie długo)... Widziałam odtwarzacze empeczy duuużo cięższe od mojego discmana :shock: . A co do biegania... Przecierz ja z nim biegam o czym wspominałam... A na nartach uszkodzenie discmana jest tak samo prawdopodobne... Przy czym z jednej strony discman jest większy, a odtawrzacz empeczy mniejszy i łatwiej go zgnieść
.
Discmana jest dużo łatwiej popsuc gdyz zawiera on w sobie częsci mechaniczne, a one są bardzo wrażliwe na wstrząsy. Pozatym empetrójka to tak jakby "jedna całość" przez to jest wytrzymalszy, a discmen ma "klapke" która łatwo moze pęknąc przy upadku
Mniejszy nie oznacza ze łatwiej go zgniesc... juz daje przykład co łatwiej jest zgniesc główke od szpilki czy np. metalową tacke. Niby tacka większa ale łatwiej ją zgiąc niz główke od szpilki
- Spitfire
- Juventino
mam ten sam odtwarzacz i miałem ten sam problem,na drugi dzień po zakupie musieli mi wimieniać słuchawki,bo prawa ciszej grała,a co do sprzętu to nie moge narzekać,jak na razie działa:)deep pisze:Czytam sobie o odtwarzaczach i zwróciłem uwagę, że piszecie, iż słuchawki dodawane do Creative sa niewygodne... nie tylko to jest ich wadą! Ja kupiłem niedawno MuVo FX FM 512MB, sprzęcik polecam, menu, funkcjonalność itp super, a dźwięk... hmm, dopóki nie zmieni się słuchawek to nie jest najlepiej!! Oryginalne słuchawki Creative to jedno wielkie G!! Na tym nie da się posłuchać muzyki w dobrej jakości. No, chyba że ktoś słucha rapujących <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, to i tak wszystko jedno, ale już jakakolwiek muzyka, w której pojawiają sie instrumenty muzyczne wymaga lepszych słuchawek. Ja zakupiłem Sennheiser'y i od razu wszystko zaczęło ładnie grać.
Pozdrawiam
tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna