Żużel - wszystko o speedway'u
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To ja może z niższej ligi
Ogólnie w 1 lidze w transferach tłok! Na rynku zostali już nieliczni zawodnicy.
Nasz TŻ Sipma Lublin praktycznie całkowicie zmienia skład . Celem jak każdy zapowiada, jest walka o e-ligę, czas pokarze. Nie wiem czy odrazu zaowocuje tak gruntowna przebudowa składu, wprawdzie to nie piłka nożna gdzie zgranie jest kluczowe, ale w porównianiu z poprzednim sezonem, nie został zakontraktowany żaden zawodnik, który bronił naszych barw.
Na chwilę obecną skład wygląda tak:
Krajowi:
-Knapp
-Rempała (wzmocnienie z e-ligi)
-Świst ( jw.)
Obcokrajowcy:
-Adam Shields (nie wiele mogę o nim powiedzieć)
-David Norris
-Bohumil Brhel
-Andreas Messing
-Lubos Tomicek
W sumie nowe nazwiska, nie widzialem większości w akcj, bo nawet nie jeźdizli w Polsce. Zobacyzmy jak się sprawdzą.
Tak jak powiedziałem, celem jest e-liga, jednakże jak patrzę na skład Ostrowa, ZKŻ, Rybnika i Gorzowa to szanse są jakie są. Zapowowiada się świetny i zacięty sezon, ja wierzę, że po latach powrócimy na najwyższy pułap rozrywkowy, bo każdy fanatyk żużla, pamięta jak kiedyś rozdawaliśmy karty, to były czasy
P.S Siedzę na tym forum godzinami i nie wiedziałem, że tu się tak gada o żużlu
:-D

Nasz TŻ Sipma Lublin praktycznie całkowicie zmienia skład . Celem jak każdy zapowiada, jest walka o e-ligę, czas pokarze. Nie wiem czy odrazu zaowocuje tak gruntowna przebudowa składu, wprawdzie to nie piłka nożna gdzie zgranie jest kluczowe, ale w porównianiu z poprzednim sezonem, nie został zakontraktowany żaden zawodnik, który bronił naszych barw.
Krajowi:
-Knapp
-Świst ( jw.)
Obcokrajowcy:
-David Norris
-Bohumil Brhel
-Andreas Messing
-Lubos Tomicek
W sumie nowe nazwiska, nie widzialem większości w akcj, bo nawet nie jeźdizli w Polsce. Zobacyzmy jak się sprawdzą.
Tak jak powiedziałem, celem jest e-liga, jednakże jak patrzę na skład Ostrowa, ZKŻ, Rybnika i Gorzowa to szanse są jakie są. Zapowowiada się świetny i zacięty sezon, ja wierzę, że po latach powrócimy na najwyższy pułap rozrywkowy, bo każdy fanatyk żużla, pamięta jak kiedyś rozdawaliśmy karty, to były czasy
P.S Siedzę na tym forum godzinami i nie wiedziałem, że tu się tak gada o żużlu

- BIGGI
- Qualità Juventino
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:To ja może z niższej ligiOgólnie w 1 lidze w transferach tłok! Na rynku zostali już nieliczni zawodnicy.
Krajowi:
-Knapp
-Świst ( jw.)
Obcokrajowcy:
-David Norris
-Bohumil Brhel
-Andreas Messing
-Lubos Tomicek
Tak jak powiedziałem, celem jest e-liga, jednakże jak patrzę na skład Ostrowa, ZKŻ, Rybnika i Gorzowa to szanse są jakie są. Zapowowiada się świetny i zacięty sezon, ja wierzę, że po latach powrócimy na najwyższy pułap rozrywkowy, bo każdy fanatyk żużla, pamięta jak kiedyś rozdawaliśmy karty, to były czasy![]()
P.S Siedzę na tym forum godzinami i nie wiedziałem, że tu się tak gada o żużlu:-D
Gorzów jeszcze jeszcze , ale Ostrów i Zielonka robią wrażenie. Sklad mamy mocny, szczególnie u siebie (jak nawierzchni dowiozą hehe) powinnismy wygrywać wszystko albo prawie wszystko (duzym znakiem zapytania Ostrów, mniejszym Zielonka)
A co do zawodników zagr. to Brhel i Norris w PL jezdzili.Brhel nawet w ost sezonie w Opolu (ok 12 pkt/mecz). Shields,Tomicek i Messing to debiuty.Szczególnie ciekawi mnie Messing - wschodząca gwiazda szwedzkiego zuzla

Nasi "jeźdzcy" w zagranicznych ligach prezentuja sie bardzo mocno, zobaczymy jak sprawdzą sie u nas.Shields zakonczył sezon w Anglii pozycję niżej od Joonasa takze nie mam nic przeciwko gdyby podobnie punktował 8) Norris analogicznie.Swista nie trzeba nikomu przedstawiac (pozdrowienia dla gorzowian i zielonogórzan

Takze zapowiadją sie ogromne emocje, a niewykluczone ze 3 miejsce tez bedzie premiowało awansem,gdyz głosno sie mowi teraz o powiekszeniu e-ligi do 10 druzyn.
Nic tylko czekać do kwietnia....

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wiedzialem, że zaraz Biggi coś skrobnie

Wiem wiem, mowiłem o innych, Brhel nawet woził naszego Joonasa, na 4 biegi jak się nie myle, wygrał 3, a jeden przegrał.BIGGI pisze: A co do zawodników to Brhel i Norris w PL jezdziliBrhel nawet w ost sezonie w Opolu.
Dokładnie, oby to się przełożyło na naszą ligę i będzie ok.BIGGI pisze:Nasi "jeźdzcy" w zagranicznych ligach prezentuja sie bardzo mocno, zobaczymy jak sprawdzą sie u nas.Shields zakonczył sezon w Anglii pozycję niżej od Joonasa takze nie mam nic przeciwko gdyby podobnie punktował 8) Norris analogicznie.
Fajnie by było, zawsze większa szasna na awans, a jak wspomnieliśmy ,konkurencja jest bardzo duża.BIGGI pisze:Takze zapowiadją sie ogromne emocje, a niewykluczone ze 3 miejsce tez bedzie premiowało awansem,gdyz głosno sie mowi teraz o powiekszeniu e-ligi do 10 druzyn.
Hehe, fakt, jendakże, nieporównywalnie bardziej czekam na 10 marcaBIGGI pisze:Nic tylko czekać do kwietnia....

- BIGGI
- Qualità Juventino
A bo przeczytałem zamiast WIEKSZOSC to WSZYSCYTi_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Wiem wiem, mowiłem o innych, Brhel nawet woził naszego Joonasa, na 4 biegi jak się nie myle, wygrał 3, a jeden przegrał.
ca
10 marca ??

ps. a juz kojarze....szkoda ze beze mnie
Nie chrzań tylko zbieraj kase, sam nie wiem jak to zrobię, ale czas nadszedł...
- juvetar
- Juventino
Bez żartów. Z pięcioma obcokrajowcami w składzie można poważnie myśleć o złocie.Ulisses z szatańską liczbą postów pisze:Licze na medal w tym sezonie... Jaki? Czas pokaże...
Hmmm, nabytkami? Wiemy, doszedł Crump i.... eee?RuTeK pisze:No to co ja będe gorszy..? Też sie pochwale nazymi nowymi nabytkami
Wiele straciłeś 8). Wesoło tutaj było przez ostatnie dwa lata.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:P.S Siedzę na tym forum godzinami i nie wiedziałem, że tu się tak gada o żużlu:-D
Więc ja coś doniosę o Mistrzu Polski 2004 i 2005.
Po ograniczeniu środków przez głównego sponsora - Rafinerii Trzebinia - całkowicie sprawdziły się scenariusze wieszczone przed około 700 dniami przez największych znawców żużla (w tym tutejszych). Zespół Unii Tarnów jest w rozsypce. Zostali tylko: aktualny IMŚ Tony Rickardsson, najlepszy polski zawodnik Tomasz Gollob wraz z bratem, aktualny IMP Janusz Kołodziej. Skład wzmocnił junior z Gorzowa - Paweł Hlib. Do tego Czech Dryml w rezerwie.
Wobec powyższych sympatykom tarnowskich żużlowców pozostaje wspominanie dwóch ostatnich lat sukcesów, rozpaczliwa obrona przed spadkiem z ekstraligi i obserwowanie walki o złoto, która rozegra się między budzącymi respekt i postrach ekipami z Medalikowa i Vratislavia. Może jeszcze poszaleje Bydgoszcz, wzmocniona świetnym Kościechą.
Wynik DMP to jedno, ale znakomita część kibiców czeka na pojedynki derbowe z Rzeszowem. Jak zawsze - będzie gorąco

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
- BIGGI
- Qualità Juventino
Mam nadzieje ze w obydwu meczach nie wyjda z dwudziestujuvetar pisze:
Wynik DMP to jedno, ale znakomita część kibiców czeka na pojedynki derbowe z Rzeszowem. Jak zawsze - będzie gorąco. Zarówno na torze, jak i na trybunach
.

- BIGGI
- Qualità Juventino
Z wzajemnoscią....ale to takie nasze wschodnie zatarczki hehe.juvetar pisze:Czyżby Lublin nie przepadał za drużyną znad Wisłoka?
Zresztą....jakbym Ci powiedział jak Nas potraktowali na ostatnim meczu u nich na stadionie to....szkoda słów. U nas na forum zuzel.info pisze paru kibiców z Tarnowa (m.in niejaki Jaga) skad wiem ze równiez ich nie...hmmm lubicie :lol: Ale juz w nastepnym sezonie moze miniemy sie w ligach hehe
- juvetar
- Juventino
Rzeszów to odwieczny rywal, więc ciężko pałać sympatiąBIGGI pisze:U nas na forum zuzel.info pisze paru kibiców z Tarnowa (m.in niejaki Jaga) skad wiem ze równiez ich nie...hmmm lubicie :lol: Ale juz w nastepnym sezonie moze miniemy sie w ligach hehe

Zresztą każdy kto był emocjonalnie związany z derbami wie, że są to niepowtarzalne emocje.
Liczę na przekonujące zwycięstwo u siebie. A dodatkowa wygrana na wyjeździe to potrójna radość

- Ulisses
- Qualità Juventino
Zabrzmiało bardzo IRONICZNIE... Moim zdaniem Tarnów jest i tak jednym z wielkich faworytów do złota, a nie do spadku jak to nazywasz :lol: :doh: U Was jak nie ma mistrza, to już jest zła drużyna i rozpacz... My się cieszymy z każdego medalu, choć niesmak za zeszły sezon został - widomo oczekiwania były duże... Uwazam, że licza się cztery zespoły:juvetar pisze:Wobec powyższych sympatykom tarnowskich żużlowców pozostaje wspominanie dwóch ostatnich lat sukcesów, rozpaczliwa obrona przed spadkiem z ekstraligi i obserwowanie walki o złoto, która rozegra się między budzącymi respekt i postrach ekipami z Medalikowa i Vratislavia. Może jeszcze poszaleje Bydgoszcz, wzmocniona świetnym Kościechą.
- Włókniarz Częstochowa
- Unia Tarnów
- WTS Wrocław
- Polonia Bydgoszcz
Reszta nie podejmie większej walki z ta czwórką... Bedzie jak w siatkówce...
A co do finansowania przez RT, to zamknie jeszcze mocniej kurek z kasa jeśli w tym roku UT nie wywalczy złota... To samo nas czeka ze Złomrexem - jesli nie będzie oczekiwanych przez sponsora medali... I to lepszych niż z brązu...

- Ulisses
- Qualità Juventino
Ku zaskoczeniu wszystkich dziś zamontowano pierwszy 17,5-metrowy słup oświetleniowy przy wyjściu z drugiego łuku. Tego faktu nasza redakcja nie mogła przeoczyć, dzięki czemu możecie oglądać bardzo ciekawą fotorelację. Słupy będą montowane systematycznie, a do montażu reszty ściągnięty zostanie (zaraz po Nowym Roku) potężny, stacjonarny dźwig, który w tej chwili jest na budowie Sanepidu przy Jasnogórskiej. Im bliżej parkingu tym słupy będą wyższe, gdzie osiągną wysokość 23 metrów. Oprócz pierwszego słupa oświetleniowego montowane są... prefabrykaty! Prace te rozpoczęto od sektora centralnego. Układane są na poprzecznych belkach żelbetowych, gdzie stalowe fragmenty rantów prefabrykatów przyspawywane są do kątowników zakańczających stopniowanie belek. Z dnia na dzień trybuny uzyskają swój zamierzony kształt. Zgodnie z otrzymaną informacją wzdłuż prefabrykatów (po ich przytwierdzeniu) zamontowane zostaną stalowe "szyny" wysokości ok. 10 cm na których montowane będą krzesełka. Obecnie największe utrudnienie dla robotników to spore ilości śniegu, które trzeba mozolnie usuwać. Zapraszamy do galerii.
Źródło: www.stadionckm.com (czyli moja strona
)
Źródło: www.stadionckm.com (czyli moja strona
- juvetar
- Juventino
Się porobiło.
Koniec roku to w światku transferowym walka pomiędzy Wrocławiem i Częstochową o Holtę, który długo nie mógł się zdecydować gdzie chce jeździć (czyt. - gdzie więcej obiecają). Wszystkich przebiła prezesowa Stali Rzeszów i to właśnie rzeszowską ofertę wybrał najlepszy zawodnik Włókniarza.
Spore osłabienie medalików (kolejne! dwóch liderów poszło w Polskę; wcześniej Walasek). Duże wzmocnienie beniaminka.
Koniec roku to w światku transferowym walka pomiędzy Wrocławiem i Częstochową o Holtę, który długo nie mógł się zdecydować gdzie chce jeździć (czyt. - gdzie więcej obiecają). Wszystkich przebiła prezesowa Stali Rzeszów i to właśnie rzeszowską ofertę wybrał najlepszy zawodnik Włókniarza.
Spore osłabienie medalików (kolejne! dwóch liderów poszło w Polskę; wcześniej Walasek). Duże wzmocnienie beniaminka.
- Ulisses
- Qualità Juventino
No niestety się porobiło... Ciagle funkcjonuje powiedzenie "Kasa Misiu, Kasa..." Uwaznie przygladam się tej sprawie i moge juz na spokojnie stwierdzic, że Holta na konferencji prasowej dał mocno ciała... zachował się mega arogancko i beszczelnie... Klub mu wisi pieniadze? Sorry, ale za ładne oczy prezesa Włokniarz nie dostałby licencji... tym bardziej, że mamy potwierdzenie przelewu... Zarzucił, że pieniadze wpłyneły za pozno... Oczywiscie ma rację, ale wczesniej jakos przez 6 sezonów nie robił problemów i wszystko było o.k (zawsze pod koniec roku spływają pieniądze z giełdy).... Kolejny jego zabawny argument to sprawa Ułamka... sorry, ale od ustalania składu jest trener i zarząd, a nie zawodnik choćby nie wiem jaki był... Holta tu nie ma nic do gadania... I na koniec - mówi ,że nasz klub jest nieprofasjonalny... to juz jest smieszne... Najpierw przez 7 lat dzieje mu sie tu krzywda, załatwiaja mu obywatelstwo, płacili solidne pieniadze jak nie jezdził jeden sezon, po wypadku w Lesznie jak skopali go zawodnicy Unii cała Częstochowa staje za nim murem, on poleca nasz klub Lee Richardsonowi, a tu nagle zmienia zdanie... Cos tu nie tak... Oto krótka rozmowa z Holtą po konfernecji za www.ckmwlokniarz.pl :
"Czy masz jakikolwiek dowód na to, że klub nie wypłacił Ci tych pieniędzy np. wyciąg z konta bankowego?
- Na dzień dzisiejszy nie dysponuję żadnymi dowodami.
Jeszcze kilka dni temu czytałem w gazecie Twoją wypowiedź. Mówiłeś wtedy, że klub jest profesjonalnie prowadzony... Kiedy zmieniłeś zdanie?
- Wtedy kiedy Pan Maślanka złamał obietnicę.
Gdyby prezes powiedział Ci, że nie ma takiej możliwości, aby nie kontraktować Ułamka zostałbyś w klubie?
- Trudno mi na to pytanie odpowiedzieć. Negocjowałbym, ale raczej nie.
Na spotkaniu ze sponsorami powiedziałeś ?Zostaję w Częstochowie?. Czy wtedy naprawdę chciałeś zostać?
- Chyba tak...
Kibice mają prawo myśleć, że próbowałeś oczernić klub, aby wytłumaczyć swoje odejście...
- Zarzuty, o których mówiłem są prawdziwe. Poniosły mnie nerwy i może trochę źle to wszystko przedstawiłem."
i jeszcze jeden wazny text:
"słowa Mariana Maślanki do Rune Holty:
- Gdy spytałem się, Rune, Ciebie, czy jak nie podpiszemy kontraktu z tym zawodnikiem, to zostaniesz na naszych warunkach,
odpowiedziałeś, że nie, bo pieniądze są najważniejsze, kończąc stwierdzeniem, że życie jest brutalne - zauważył prezes
częstochowskiego klubu."
Jak widac, to się wydurnił i zrobił z siebie dziecko... Nie przystoi to zawodowcowi... Myślę, że to jednak spora wina jego Managera (Holta czytał to z kartki i pewnie sam nie pisał) - Gęsiarza, który oprócz managerki Holty prowadzi dom publiczny
Serio... To on jest pazerny na kase i to on namącił... Poza tym Rzeszów i Wrocław zachowywały się jak dwie rozwydrzone panienki podkupując nam zawodnika... A jeszcze nie tak dawno zxarzucali mu, że to nie jest Polak, że "oszukujemy" itd... a teraz jak nadazyła się okazja to się mało co nie pozabijali... My nie jestesmy głupi i nie postawimy na szali 1/4 budżetu, bo zawodnik ma kaprys tyle zarabiać i nie chce jezdzić z Ułamkiem... Rzeszów wysalił za Holte 1/2 budzetu! Myslęm, że znów znikna z mapy żużlowej Polski na parę ładnych lat, tak jak kiedyś pompowali kase w Śwista... Oni niczego się nie potrafia uczyć tam na "ukrainie"
Dwoma zawodnikami meczu nie wygrają... Co do naszego składu, to myslę, że mozemy powalczyć o medal.. Po utracie Holty będę się cieszył z czegokolwiek... Walaska zastapiliśmy Hancockiem (nikt mu nie ma za złe, że odszedł - powiedział wprosat, ze chce do ZG i wiecej kasy od nich... rozstalismy sie w sympatycznej atmosferze)... Do tego mamy Lee. który moze nie będzie ustepował wiele Holcie... Sullivan tez powinien jechac swoje... Ułamek jak się nie połamie, to tez będzie robił sporo punktów... Pytanie co z Drabikiem... Jesli zrobi sobie sprzęt to powinien smigac... On jest jak Sawina - jeden sezon bdb , drugi beznadziejny... Juniorzy sa o.k. Po odejsciu z juniorów Rempały, Kołodzieja, Miedzińskiego, Ząbika (o ile dobrze pamietam) to Szczepaniak i Hafencbrock (ciekawe jak pojedzie) nie powinni miec zbyt wielkiej konkurencji (tylko Hlib)... nie jest źle... Poza tym czekamy na nowiutki stradion, gdzie juz montuja maszty oswietleniowe i trybuny wykładaja betonowymi prefabrykatami (płytami) - www.stadionckm.com
"Czy masz jakikolwiek dowód na to, że klub nie wypłacił Ci tych pieniędzy np. wyciąg z konta bankowego?
- Na dzień dzisiejszy nie dysponuję żadnymi dowodami.
Jeszcze kilka dni temu czytałem w gazecie Twoją wypowiedź. Mówiłeś wtedy, że klub jest profesjonalnie prowadzony... Kiedy zmieniłeś zdanie?
- Wtedy kiedy Pan Maślanka złamał obietnicę.
Gdyby prezes powiedział Ci, że nie ma takiej możliwości, aby nie kontraktować Ułamka zostałbyś w klubie?
- Trudno mi na to pytanie odpowiedzieć. Negocjowałbym, ale raczej nie.
Na spotkaniu ze sponsorami powiedziałeś ?Zostaję w Częstochowie?. Czy wtedy naprawdę chciałeś zostać?
- Chyba tak...
Kibice mają prawo myśleć, że próbowałeś oczernić klub, aby wytłumaczyć swoje odejście...
- Zarzuty, o których mówiłem są prawdziwe. Poniosły mnie nerwy i może trochę źle to wszystko przedstawiłem."
i jeszcze jeden wazny text:
"słowa Mariana Maślanki do Rune Holty:
- Gdy spytałem się, Rune, Ciebie, czy jak nie podpiszemy kontraktu z tym zawodnikiem, to zostaniesz na naszych warunkach,
odpowiedziałeś, że nie, bo pieniądze są najważniejsze, kończąc stwierdzeniem, że życie jest brutalne - zauważył prezes
częstochowskiego klubu."
Jak widac, to się wydurnił i zrobił z siebie dziecko... Nie przystoi to zawodowcowi... Myślę, że to jednak spora wina jego Managera (Holta czytał to z kartki i pewnie sam nie pisał) - Gęsiarza, który oprócz managerki Holty prowadzi dom publiczny
- BIGGI
- Qualità Juventino
http://www.zmiasta.pl/?mod=details&id=138&sid=2
Tutaj filmik do pobrania z tej konferencji
:twisted:
Tutaj filmik do pobrania z tej konferencji
- Ulisses
- Qualità Juventino
Tak trochę off-topicowo... www.zmiasta.pl to nasza telewizja internetowa
Nie tylko jest o sporcie (AZS, CKM, RKS, Tytan), ale i ogólne informacje z miasta oraz kulturalne
Tam jest więcej materiałów niz ten co podałeś - wystarczy kliknąć na sport i ckm Włokniarz, a sa 3 materiały z konferencji... (jakośc wyjątkowo słaba, bo im padła kamera:/) Tak to maja wszystko o.k.