Serie A: (16) Lazio 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 20:48

puff pisze:tomcatmi6 zalosne jest to co piszesz. takie glupie cwanikowanie, zero jakiegos obiektywnego komentarza.
A od kiedy komentarz kibica ma byc obiektywny? Chyba ze nie wiesz co znaczy to slowo, jesli tak to zapraszam www.sjp.pwn.pl . Zerknij od razu do dzialu "Interpunkcja" oraz "Wielkie litery".
po co takie farmazony pisac ?
Jak dla mnie, narzekanie na Thurama Capello Zlatana i kazdego kto popelni jakis blad, nie zrobi tego co wielce doswiaczeni uzytkownicy forum-trenerzy by zrobili, lub po prostu nie ebdzie nazywal sie Alex Del Piero, jest pisaniem farmazonow.
thuram nie zrobil katastrofalnego bledu ???????
Zrobil. A czy ja mowilem inaczej? Tylko ze czytajac poprzdnie wypowiedzi mialem wrazenie ze juz zostal skazany na pozarcie i od nastepnego meczu zagra ktos nowy. Pozatym, to ze Thuram zrobi blad raz na sezon, to akurat mnei nie martwi, a podalem przyklad Legrotaglie jako tego ze nie potraficie uszanowac tego co macie. Pamieta ktos moze "super" gre Legro? Czy wolelibyscie aby zamiast "robiacego katastrofalne bledy" Thurama gral ktos pokroju Legro?
Po prostu drazni mnie ze mimo to ze jest dobrze w Juve, ciagle slychac narzekania, bo to bo tamto, bo Capello sie nie zna na pilce... mimo ze mamy spora zaliczke punktowa przed 2 miejscem. Ale to nie wazne, wazne aby sobie ponarzekac bo tak fajnie jest powiedzec.. O ten Thuram zagral strasznie:o
ibrahimovic dobrze zagral ????
Wg niektorych zagral przyzwoicie. Jak dla mnie rowniez.
capello mial racje ze zrobil zmiany w 80 min ????????
Poki Juve zajmuje 1 miejsce z zapasem punktow to wypominanie jego decyzji jest jak dla mnie bez sensu. Szczegolnie ze Juve mialo jeszcze okazje do zdobycia bramki.
del piero zagral slabo ?????
Gdzie tak napisalem?
nie bede mowil o tych rozowych koszulkach bo to jest po prostu dno.
A ja sadze ze rozowe bylyby lepsze od czerwonych!!!!! Bo ladniej im do oczu pasuje:o
czlowieku, o co ci chodzi. po co tak idiotycznie czepiac sie wszystkiego.
Ja tylko w swoj sposob smieje sie z fali krytyki wylpywajacej za kazdym razem kiedy: Capello zrobi zmiany w 80 minucie lub pozniej, Juventus zremisuje:o, Zlatan nie strzeli gola i nie bedzie mial 3 asyst.
tutajm musialbym zacytowac cala twoja wypowiedz - zlikwidujmy forum i zabronmy krytycznych komenarzy wszystkim kibicom i prasie, bo w koncu jakim prawem moga oni wyrazac swoja opinie.
Tak samo oni moga wyrazac swoja opinie, tak samo ja moge miec do tej opinii wlasne odniesienie i je przedstawic na forum.
white_wolv pisze:tomcatmi - dziwi mnie Twoja wypowiedz(a przynajmniej znaczna jej czesc)... Confused

Nie rozumiem czemu doczepiasz sie do ludzi ktorzy staraja sie ocenic gre zawodnikow Juve we wczorajszym meczu.Nie rozumiem po co ta ironia i jakies zenujace teksty o Jurku Engelu i Legrotallie Rolling Eyes .
white_wol - to nie jest ocena, tylko bezsensowne narzekanie, tak jakby mialo cos zmienic. Pozatym nie lubie jak sie popada w skrajnosci, jak Thuram zagra wspaniale to jest Bogiem Turynu a jak sie pomyli to juz jest mieszany z blotem.
Ironia posluguje sie odkad pamietam, a to czy komus sie podoba czy nie to juz nie moja sprawa.
Teksty o Jurku Engelu mialy wysmiewac myslenie niektorych osob i wyjaskrawic to co opisalem wyzej apropo zmiennosci zdan.
Zlatan zagral slabo?
Tutaj chyba tez zaprzeczyc ciezko..wiec nie rozumiem czemu sie czepiasz kogos kto stwierdzil fakt.
Fakt to cos naukowo udowodnionego, pewnego. Wiec nie wiem na czyich opiniach sie opierasz.
Pozatym niektorzy jak widze uwazaja inaczej co do gry Zlatana w tym meczu.
Diego pisze: tomcatmi6 napisał:
Zwolnic Zlatana i sprowadzic Bobo Vieriego gralby w parze z DP.

Proponuję ściągnąć z wypożyczenia Marcelo Salasa.
On chyba rozwiazal kontrakt z Juve wiec odpada :(
romaneq pisze: A jeszcze porusze temat Appiaha. Widze, że niektórzy bardzo żałują, że go w kadrze Juventusu nie ma. Angry

Jak sobie przypomne jego "cudowne" zagrania w Pucharze Włoch z Atalantą czy pod koniec meczu ligowego bodajże z Calgiari czy Bologną, po których traciliśmy bramki, to ciesze się bardzo, że ten grajek opuścił nasze szeregi. OK
Nie mówię, że Blasi jest lepszy. Od początku twierdze, że Juve to dla niego za wysokie progi.
A pamietasz moze kiks Buffona? Tez niezbyt fajnie to wygladalo a jednak nie mowi sie o tym bez przerwy. Ogladales moze skroty LM, jak Appiah gral w swojej nowej druzynie? Pozatym pod koniec sezonu Stephen calkiem ladnie sobie poczynal i sadze ze bylby lepszym zmiennikiem niz Blasi, chyba ze chcial grac ciagle w 1 skladzie.

pozdr

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 21:29

@tomcatmi6

Oczywiście oglądałem wszystkie skróty LM. Z jego gry to pamiętam jedynie pięknego gola chyba z Schalke i nic poza tym. Owszem dobrze się prezentuje w nowym klubie ale nic poza tym. Fenerbache to nie Juventus, bez przesady.

On tak jak i Blasi jest dla mnie niewypałem. Ciesze sie, że odszedł i prawdopodobnie Blasiego czeka to samo. Może wcześniej w słabszych klubach coś tam "czarowali" i na tle zespołu prezentowali się lepiej. Ale po raz setny mówie "Juventus to za wysokie progi" dla tych graczy.
Potrzeba kogoś mocniejszego w razie kontuzji Pumy i Vieiry.

Appiah to jeszcze w pomocy grał za Lippiego, czasu miał sporo by się zaprezentować.

Takie jest moje zdanie. :D

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 21:33

tomcatmi6 pisze:Jak dla mnie, narzekanie na Thurama Capello Zlatana i kazdego kto popelni jakis blad, nie zrobi tego co wielce doswiaczeni uzytkownicy forum-trenerzy by zrobili, lub po prostu nie ebdzie nazywal sie Alex Del Piero, jest pisaniem farmazonow
:lol: proponuje samemu zajrzeć na wyżej wymienioną przez Ciebie stronę ale pod hasło STYLISTYKA :prochno: czasem lepiej przeczytać to co się napisało przed wysłaniem, bo takie zdanie są conajmniej mało zrozumiałe :)
tomcatmi6 pisze:white_wol
nawet nie potrafisz poprawnie napisać czyjegoś nicku :doh:

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 21:47

nordahl pisze:
romaneq pisze: Takie stwierdzenia nie mają - moim zdaniem - większego sensu. Co z tego, że ktoś grał lepiej jak przegrał czy zremisował ? :think:

PSV - Milan w zeszłorocznej edycji LM niech posłuży przykładem. Wszyscy pamiętają jak się skończyło. PSV samo sobie winne ...

Pozdro :-D
Jesli chodzi o zeszloroczna edycje LM i Milan to zupelnie inna sparawa. To nie jest odpowiedni przyklad. Milan gral gorzej i przegral. Jakie tu jest powiazanie? :think:
Jak jakie powiązanie ?
Napisałeś wcześniej, że Lazio grało lepiej i zasłużyło na wygraną. Więc ja odpisałem, że takie stwierdzenia pomeczowe nie mają sensu i za przykład podałem mecz, który zapewne wszyscy pamiętają. Rewanżowy mecz PSV z Milanem (chyba 3-1). W meczu tym Milan NIE ISTNIAŁ i napewno nie zasłużył na awans do finału ale gol Ambrosiniego zapewnił im awans.
To PSV grało lepiej, wszyscy bez wyjątku się z tym zgodzą. Ale to jednak Milan awansował. Wykorzystali moment nieuwagi.

Więc tak jak Ty o meczu z Lazio tak ja o tamtym meczu mogę napisać - Moim zdaniem to PSV zasłużyło na awans, grali lepiej itp itd.
Ale co z tego... ?

EOT :P
Pozdrawiam

Obrazek
Juve4ever10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 22:04

Do TOMCATMI6 - to "6" na koncu Twojego nicka to stopień dalna którego posiadasz? Jeszcze 4 stopnie i będziesz miał dana! Ale nawet teraz jestes juz mocno glupi...nara..i zrob cos z soba..najlepiej nic nie pisz..a jak tak bardzo lubisz pisac na klawiatórze to powciskaj sobie Alt+Ctrl+Delete

seba99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 22:25

Napisze krótko: Każda drużyna ma gorsze i lepsze dni!! Co do niektórych: oceniajcie Juve na podstawie 16 ligowych spotkań a nie tylko potyczki z Lazio!!

Co do Thurama to postawa w obecnym sezonie jest w stanie zatrzeć błąd w spotakaniu z Lazio!!

Dumni po zwycięstwie, WIERNI po porażce!!

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 22:34

tomcatmi6 pisze:to nie jest ocena, tylko bezsensowne narzekanie, tak jakby mialo cos zmienic. Pozatym nie lubie jak sie popada w skrajnosci, jak Thuram zagra wspaniale to jest Bogiem Turynu a jak sie pomyli to juz jest mieszany z blotem.
Bezsensowne narzekanie?Skrajnosci?
tomcatmi6 wczesniej pisze:
Marcin_fcj pisze:Taki błąd jak popełnił Thuram przy bramce dla Lazio to chyba trampkarzom się nie zdarza... Angry
wyrzucmy Thurama z druzyny i sciagnijmy na jego miejsce boskiego Legro.
Prosze wskaz mi w zdaniu ktore zacytowales(i na ktore jakze sensownie odpowiedziales,uzywajac w iscie mistrzowski sposob[w koncu uzywasz jej na codzien]ironii)jakas skrajnosc lub bezsensowne narzekanie.To nazywasz mieszaniem z blotem?To przepraszam jesli Trezeguet strzeli w meczu 2 samoboje nie wolno bedzie mi napisac "Treze zawalil mecz"?
tomcatmi6 pisze:Ironia posluguje sie odkad pamietam, a to czy komus sie podoba czy nie to juz nie moja sprawa.
Ironia na miejscu jest OK.Ironia dla ironii nie nadaje sie do sensownej dyskusji.
tomcatmi6 pisze:Fakt to cos naukowo udowodnionego, pewnego. Wiec nie wiem na czyich opiniach sie opierasz.
Slownik Jezyka Polskiego:
"Fakt - to, co zaszło lub zachodzi w rzeczywistości;

Tak naprawde nawet nie chodzi mi o to co napisales.Bardziej wkurzyla mnie ta Twoja ironia..wogole nie nadaje sie to do dyskusji.Taki pomeczowy komentarz moim zdaniem nie przystoi osobie z "Q".. W tej Twojej cudownej ironii nie ma ani konstruktywnosci,ani zadnej opini(no moze poza tym ze Zlatan zagral dobrze)..wlasciwie to jest ona nie na temat & IMO ### warta.
Takimi wypowiedziami moim zdaniem tylko sie kompromitujesz..
pozdr

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 22:35

Uważam, że wynik remisowy 1-1 na wyjeździe z całkiem nieźle spisującym się drużyną, na zawsze gorącym terenie jakim jest Stadio Olimpico to bardzo dobry wynik. Nie oczekujmy od naszych zawodników cudów i tak w tym sezonie są naprawde znakomici :wink: .

Podobno (bo nie oglądałem meczu) nasz styl gry pozostawiał wiele do życzenia... hmm zdaża się, tym razem wystarczyło to tylko na remis, bo wiemy, że Juve nieraz grając słabo potrafi jednak mimo to ''wymęczyć'' zwycięstwo. Ważne, że nie przegraliśmy tego spotkania, kontynuujemy passe meczów bez porażek... szkoda, że nie meczów wygranych w Serie A.

Po raz kolejny wielkie brawa dla Treze :bravo: . Może później zagrał kiepsko, był niewidoczny, ale już taki ma styl gry. Tak czy siak kiedy gra od pierwszych minut zazwyczaj wsadzi jakąś brameczke. Fantastyczny snajper, przyznaje, że powoli wyrasta na mojego idola :D . Bramka może praktycznie z linni, ale jednak musiał wyskoczyć wyżej niż obrońca Lazio i znaleźć się we właściwym miejscu w odpowiednim czasie. Jeszcze raz brawa za chociaż jeden punkcik. Mam nadzieje, że na Stadio Delle Alpi powrócimy na ścieżke zwycięstw.

Lakier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 22:35

Juve4ever10 pisze:Do TOMCATMI6 - to "6" na koncu Twojego nicka to stopień dalna którego posiadasz? Jeszcze 4 stopnie i będziesz miał dana! Ale nawet teraz jestes juz mocno glupi...nara..i zrob cos z soba..najlepiej nic nie pisz..a jak tak bardzo lubisz pisac na klawiatórze to powciskaj sobie Alt+Ctrl+Delete
Nie masz kontrargumentow, to musisz na bluzgac?

Ja sie zgadzam w 99% z Tomcatim. Moim zdaniem rowniez nie nalezy najezdzac tan na Liliana, poniewaz kazdemu zawodnikowi moze przytrafic sie taki blad. Chociaz czasami widac brak skupienia Liliana w meczach ze slabszymi przeciwnikami. IMHO bez Cannavaro z naszym srodkiem obrony byloby krucho.

Co do Zlatana, to to chyba normalne ze czasami zagra troche slabiej niz nas do tego przyzwyczail, a wasze skomlanie ze Capello go za pozno zmienia mnie smieszy, czasami Zlatanowi nie idzie, ale zawsze mozemy liczyc ze zrobi jeden udany drybling w meczu i tym zapoczatkuje akcje po ktorej Juventus strzela gola. Przypomnijcie sobie np mecz z Bayernem (w Monachium) w zeszlej edycji LM. Oczywiscie mozna zauwazyc lekkie fawyryzowanie Zlatana przez Capello, ale dopkuki gra dobrze mi to nie przeszkadza. Chociaz z takim przeciwnikiem jak Siena, to Del Piero moglby zagrac od pierwszych minut.

Vieira troche przystopowoal w porownaniu z poczatkiem sezonu.. oby jak najszybciej odzyskal mistrzowska forme ;]

Obrazek

Ti amo Juventus per sempre.
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 22:51

Juve4ever10 pisze:Do TOMCATMI6 - to "6" na koncu Twojego nicka to stopień dalna którego posiadasz? Jeszcze 4 stopnie i będziesz miał dana! Ale nawet teraz jestes juz mocno glupi...nara..i zrob cos z soba..najlepiej nic nie pisz..a jak tak bardzo lubisz pisac na klawiatórze to powciskaj sobie Alt+Ctrl+Delete
człowieku forum służy do dyskusji, wymiany poglądów itp. a jeśli się nie zgadzasz z czyimś zdaniem to wysuń jakieś kontrargumenty, a nie bluzgasz na niego :doh: a tak na marginesie: ty masz na końcu "10" :lol:

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 01:19

Shickit pisze: proponuje samemu zajrzeć na wyżej wymienioną przez Ciebie stronę ale pod hasło STYLISTYKA Prochno czasem lepiej przeczytać to co się napisało przed wysłaniem, bo takie zdanie są conajmniej mało zrozumiałe
A jak juz sie czepiamy to zdanie zaczynamy z wielkiej litery i konczymy kropka. ;)

Pozatym, przykro mi ze nie lapiesz sie w bardziej rozbudowanych zdaniach. :(
tomcatmi6 napisał:
white_wol
nawet nie potrafisz poprawnie napisać czyjegoś nicku Doh
Przeczytaj sobie post na ktory odpowiadalem, oraz moj post jeszcze raz...i jeszcze raz...i jeszcze raz... poki zrozumiesz o co mi chodzilo. Uwierz, nie jest to trudne ;)
@tomcatmi6

Oczywiście oglądałem wszystkie skróty LM. Z jego gry to pamiętam jedynie pięknego gola chyba z Schalke i nic poza tym. Owszem dobrze się prezentuje w nowym klubie ale nic poza tym. Fenerbache to nie Juventus, bez przesady.
No tak, tez racja, ale pamietaj ze mowimy tu o rezerwowych. W sumie w zeszlym sezonie nie bylo klasowego drugiego pomocnika i musial grac albo Blasi albo Appiah ( no czasami Tacch ).
Potrzeba kogoś mocniejszego w razie kontuzji Pumy i Vieiry.
No dobry pomysl, tylko ze ciezko jest pogodzic klase zawodnika i jego ambicje. Zaden zawodnik o poziomie zblizonym do Pumy i Vieiry nie zgodzi sie na role rezerwowego ;)
Ale jakby Moggiemu udalo sie sciagnac takiego zawodnika to naprawde bylbym szalenie zadowolony.
:rotfl:
white_wolv pisze:To nazywasz mieszaniem z blotem?To przepraszam jesli Trezeguet strzeli w meczu 2 samoboje nie wolno bedzie mi napisac "Treze zawalil mecz"?
Owszem, ale tak jest co kolejke, ze szuka sie kozla ofiarnego. Thuram zawalil, to nie powinno sie po nim jechac, wsciekac tylko dopingowac i wspierac. Niestety mamy taka a nie inna mentalnosc wiec pewnie narzekania aby sobie ponarzekac beda zawsze.
Ironia na miejscu jest OK.Ironia dla ironii nie nadaje sie do sensownej dyskusji.
Zalezy kto jak widzi "na miejscu". Dla mnie bylo to na miejscu i nie jest moim zmartwieniem to ze Tobie sie nie podoba.
Taki pomeczowy komentarz moim zdaniem nie przystoi osobie z "Q"..
Popros kogos jak Cie to tak bardzo razi aby mi zdjal "Q". Nie prosilem o przyznanie tego wyroznienia, pisze tak jak pisalem zawsze i nie mam zamiaru tego zmieniac. Oczywiscie jestem bardzo zadowolony z tego ze mnie wyrozniono i nie widze powodu aby mi to wyroznienie zabrano.
W tej Twojej cudownej ironii nie ma ani konstruktywnosci,ani zadnej opini(no moze poza tym ze Zlatan zagral dobrze)..
A od kiedy ironia jest konstruktywna albo za jej pomoca wyraza sie opinie?
Takimi wypowiedziami moim zdaniem tylko sie kompromitujesz..
Masz prawo tak sadzic, nie bede w to wnikal. Mysle ze kompromitujac sie i tak odbiegam poziomem od wypowiedzi wielowykrzyknikowych najezonych bledami ortograficznymi. Nie sadze abym obnizal az tak drastycznie poziom.

pozdr

puff

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 03:36

tomcatmi6 pisze:
puff pisze:tomcatmi6 zalosne jest to co piszesz. takie glupie cwanikowanie, zero jakiegos obiektywnego komentarza.
A od kiedy komentarz kibica ma byc obiektywny? Chyba ze nie wiesz co znaczy to slowo, jesli tak to zapraszam www.sjp.pwn.pl . Zerknij od razu do dzialu "Interpunkcja" oraz "Wielkie litery".
obiektywizm m IV, D. -u, Ms. ~zmie, blm
1. «bezstronność, rzeczowość, postawa badawcza wolna od uprzedzeń»
Obiektywizm badań, ocen.

tomcatmi6 - heh, nie znam znaczenia. dobre. to jest znaczenie ze slownika do ktorego dales linka. dobrze ze przynajmniej tutaj sie rozumiemy. twoja wypowiedz na pewno nie byla bezstronna i wolna od uprzedzen, a przede wszystkim nie byla rzeczowa.
A jak juz sie czepiamy to zdanie zaczynamy z wielkiej litery i konczymy kropka.

Pozatym, przykro mi ze nie lapiesz sie w bardziej rozbudowanych zdaniach.
Teksty o Jurku Engelu mialy wysmiewac myslenie niektorych osob i wyjaskrawic to co opisalem wyzej apropo zmiennosci zdan.
Zerknij od razu do dzialu "Interpunkcja" oraz "Wielkie litery".
POZA TYM pisze sie rozlacznie a slowo "apropo" nie istnieje. sorry ze to pisze bo takie glupoty zawsze staram sie po prostu pomijac ale bez przesady. po co wszystkiego sie czepiac. patrzac z punktu widzenia poprawnej polszczyzny to ze nie uzywam wielkich liter jest na pewno mniejszym bledem niz to ze nie uzywam polskich znakow. dlaczego z tym nie miales problemu? bo sam robisz to samo i bedac tak skrupulatnym powinienes to zmienic. jednak tak na prawde nie ma to wiekszego znaczenia bo nie przeszkadza w zadnym stopniu w odczytaniu wiadomosci. jeszcze raz sorry za zboczenie z tematu ale chce po prostu bysmy wyjasnili sobie, ze w przyszlosci, jak juz nie bedziemy mieli nic sensownego do powiedzenia nie bedziemy po prostu zabierac glosu zamiast czepiac sie rzeczy nawet nie drugo czy trzeciorzednych lecz zupelnie niewaznych. to do niczego nie prowadzi.

wracajac do rzeczy. jesli mowisz ze zlatan zagral przyzwoicie w sposob oczywisty wpisujesz sie w spor alex - ibra, stajac po stronie tego drugiego. dlaczego? dlatego, ze nawet po tak zenujacym wystepie swojego pupila nie potrafisz go jednoznacznie skrytykowac. twierdzenie ze zlatan przyczynil sie do bramki jest tez mocno naciagniete. owszem zostal sfaulowany w okolicy pola karnego ale alex rowniez zostal sfaulowany w okolicach pola karnego. wiec ich zaslugi pod tym wzgledem sa dokladnie takie same. to ze po faulu na del piero nie padl gol nie jest juz jego wina, podobnie jak to ze po wolnym wykonywanym po faulu na zlatanie zdobylismy bramke nie jest zasluga zlatana. jego zasluga jest wywalczenie rzutu wolnego.

@Lakier
Oczywiscie mozna zauwazyc lekkie fawyryzowanie Zlatana przez Capello, ale dopkuki gra dobrze mi to nie przeszkadza.
dopoki gra dobrze mi tez nie przeszkadza ale jak gra tragicznie powinien zejsc. z drugiej strony del piero tez gra swietnie w tym roku. dlaczego wiec role nie mialyby sie odwrocic i dlaczego to alex nie mialby grac w pierwszym skladzie
Chociaz z takim przeciwnikiem jak Siena, to Del Piero moglby zagrac od pierwszych minut.
ta wypowiedz jest chyba nie na miejscu.

harvard - deadline january, 1 2006
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 15:23

tomcatmi6 pisze:
Shickit pisze: proponuje samemu zajrzeć na wyżej wymienioną przez Ciebie stronę ale pod hasło STYLISTYKA Prochno czasem lepiej przeczytać to co się napisało przed wysłaniem, bo takie zdanie są conajmniej mało zrozumiałe
A jak juz sie czepiamy to zdanie zaczynamy z wielkiej litery i konczymy kropka. ;)

Pozatym, przykro mi ze nie lapiesz sie w bardziej rozbudowanych zdaniach. :(
Nie łapie się w bardziej rozbudowanych zdaniach? :lol: Proszę przecztaj sobie to co napisałeś, a później oceniaj moje umiejętności czytania ze zrozumieniem....
tomcatmi6 pisze:
tomcatmi6 napisał:
white_wol
nawet nie potrafisz poprawnie napisać czyjegoś nicku Doh
Przeczytaj sobie post na ktory odpowiadalem, oraz moj post jeszcze raz...i jeszcze raz...i jeszcze raz... poki zrozumiesz o co mi chodzilo. Uwierz, nie jest to trudne ;)
wybacz faktycznie nie przyczytałem tego co komentowałeś :? I wyobraź sobie że wystarczyło abym raz przeczytał to co napiałeś aby zrozumieć co miałeś na myśli :wink:

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 16:09

tomcatmi6 jest dla Was jak trener. Respektujcie to co do Was pisze. Wyroznia sie dalekowzroczna oceną sytuacji. Nie pisze tego co widzi, ale zastanawia sie nad skutkiem wlasnych slow. Wy z kolei? urywacie sie z drzewa i myslicie, ze mozecie wziac kamien i rzucic go w strone tak fundamentalnych zawodnikow jak Thuram i Ibrahimovic. Myslicie, ze macie do tego prawo, ale nie zastanawiacie sie nawet nad tym, ze potegujecie tym jedynie bajzel w glowach ludzi nie zwiazanych tak mocno z realiami tej druzyny. Narzekaniem nic nie wskoracie. Nie lepiej zachowac spokoj i opanowanie? wyciagnac wnioski? nie kierowac sie jednym meczem, ale kierowac sie pryzmatem przyszlosci? ten sam thuram po meczu z Violą byl dla Was kims, a teraz jest nikim. Gdzie wasza odpowiedzialnosc? robicie tylko zamieszanie i napelniacie zloscia serca ludzi, ktorzy maja do tego odpowiedni dystans. Na koniec, powtarzam, Del Piero jest rezerwowym!!! - zrozumcie to w koncu.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 17:58

Shickit pisze: Milan grał gorzej i przegrał? :think: Coś Ci się kolego pomyliło :smile: romaneq mówi o meczu z PSV a Ty zdaje się o finale LM.... :prochno:
Ja caly czas mowie o tym meczu, romaneq wspomnial o meczu z PSV wiec adekwatnie do tego napisalem komentarz. Grali padake-przegrali. Nie wiem czego nie rozumiesz.. Nie napisalem, ze nie awansowali.. tylko, ze przegrali. Wspomnialem rowniez, ze to nie dobry przyklad, bo tu chodzilo o awans [psv-acm] a w meczu Juve o punkty w serieA.

Radze na przyszlosc czytac ze zrozumieniem.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
Zablokowany