Polowanie na argentyński brylant
- Marcin_FCJ
- Juventino
Nie chce w Juve jakichś Brazylijskich czy Argentyńskich talentów. Dla mnie w Juve poiwnno grać jak najwięcej Włochów. Rozejrzyjmy się po własnym podwórku nim pójdziemy na łatwizne... We Włoszech nigdy nie brakowało potencjalnych geniuszy i jestem pewny iż nie brakuje !
- rokfor
A ja znam kolesia o ile sie nie myle to ofensywny pomocnik, rozgrywajacy wiec ktos kogo teoretycznie zawsze nam brakowalo bo jak mozna pisac o braku w naszej linii srodkowej skoro mamy dwoch najlepszych pomocnikow na swiecie na tej pozycji...
I taka mała ciekawostka...pewnie zaraz zostanie zbesztany ale pamietam tego Aguero z managera i tam rozwijal sie wspaniale...
Pozdrawiam
I taka mała ciekawostka...pewnie zaraz zostanie zbesztany ale pamietam tego Aguero z managera i tam rozwijal sie wspaniale...
Pozdrawiam
- Fedo
- Juventino
Czemu mialbys zostac zbesztany ? ja też gram w managerka i sie tego nie wstydze ...rokforJUVE pisze:A ja znam kolesia o ile sie nie myle to ofensywny pomocnik, rozgrywajacy wiec ktos kogo teoretycznie zawsze nam brakowalo bo jak mozna pisac o braku w naszej linii srodkowej skoro mamy dwoch najlepszych pomocnikow na swiecie na tej pozycji...
Pozdrawiam

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No właśnie. I to jest akurat zły tok myślenia, przez który sprowadzasz się tylko do piłkarzy z klubowego kraju. Zobacz ile zagranicznych piłkarzy jest w pierwszej jedenastce JUVE. Thuram, Camoraniesi, Vieira, Emerson, Nedved, Ibrahimovic, Trezeguet - więc nawet ściągając choć ze dwa takie talenty za np 2 mln euro czy nie warto, żeby się rozwinęły i potem choć jeden grał w wyjściowej jedenastce? Myślę, że jest to nadzwyczaj opłacalny interes. Oczywiście przyznam Ci rację, że możemy ściągać talenty z Włoch, ale kiedy są lepsi w Brazylii czy w Argentynie to nie ma co bawić się w jakieś sentymentyMarcin_FCJ pisze:Nie chce w Juve jakichś Brazylijskich czy Argentyńskich talentów. Dla mnie w Juve poiwnno grać jak najwięcej Włochów. Rozejrzyjmy się po własnym podwórku nim pójdziemy na łatwizne... We Włoszech nigdy nie brakowało potencjalnych geniuszy i jestem pewny iż nie brakuje !

- RuTeK
- Juventino
Czy Ja o Czyms Nie WiemDamianinho 15 pisze:Zobacz ile zagranicznych piłkarzy jest w pierwszej jedenastce JUVE. Camoraniesio

Wracajac do tematu To bardzo cetnie zobaczyl bym mlodego/perspektywicznego gracza ktory w przyszlosci mogl by czarowac w Juventusie
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak, można powiedzieć że jest to piłkarz zagraniczny, bo ma Włoskie obywatelstwo, powtarzam obywatelstwo a pochodzi z Argentyny. Wiec można to dwojako interpretować, lecz dla mnie Camor jest zagraniczny bo urodził się w Argentynie a że ma papierek na obywatelstwo Włoskie to już inna sprawa.Rutek pisze:Czy Ja o Czyms Nie Wiem
- bagg
- Juventino
A w jakiej reprezentacji gra? Dziękuję to wszystko do Ciebie.Damianinho 15 pisze:Tak, można powiedzieć że jest to piłkarz zagraniczny, bo ma Włoskie obywatelstwo, powtarzam obywatelstwo a pochodzi z Argentyny. Wiec można to dwojako interpretować, lecz dla mnie Camor jest zagraniczny bo urodził się w Argentynie a że ma papierek na obywatelstwo Włoskie to już inna sprawa.Rutek pisze:Czy Ja o Czyms Nie Wiem
Gościu rzeczywiście prezentuje b. dobry poziom, ale powiedział, że do Serie A nie chce. Tak więc chyba koniec tematu co do niego.

- Jasiek-x
- Juventino
Dokładnie, przyznaje racje. tacy młodzi tylko od dryblowania sa na lige hiszpańską, a nie włoską, gdzie piłkarz musi umieć grać i w ataku i w obronie. A nie, że czeka z przodu tylko na podanie i nie zwraca uwagi na to, że drużyna nie nadąża z obroną. Dla takich nie ma tu miejsca...Marcin_FCJ pisze:Nie chce w Juve jakichś Brazylijskich czy Argentyńskich talentów. Dla mnie w Juve poiwnno grać jak najwięcej Włochów. Rozejrzyjmy się po własnym podwórku nim pójdziemy na łatwizne... We Włoszech nigdy nie brakowało potencjalnych geniuszy i jestem pewny iż nie brakuje !
- ketchupinho
- Juventino
Czyli Kaka sie nie nadaje tak? Fajnie, nie powiem :lol:Jasiek-x pisze:Dokładnie, przyznaje racje. tacy młodzi tylko od dryblowania sa na lige hiszpańską, a nie włoską, gdzie piłkarz musi umieć grać i w ataku i w obronie. A nie, że czeka z przodu tylko na podanie i nie zwraca uwagi na to, że drużyna nie nadąża z obroną. Dla takich nie ma tu miejsca...Marcin_FCJ pisze:Nie chce w Juve jakichś Brazylijskich czy Argentyńskich talentów. Dla mnie w Juve poiwnno grać jak najwięcej Włochów. Rozejrzyjmy się po własnym podwórku nim pójdziemy na łatwizne... We Włoszech nigdy nie brakowało potencjalnych geniuszy i jestem pewny iż nie brakuje !
- Jasiek-x
- Juventino
ej sory,ale on gra tutaj od jakiegos czasu, zreszta ja mowie o Juve, anie milanie... Widać własnie jak jest genialny, nie umi pomóc to Milan przegrywa... patrz mecz z Chievoketchupinho pisze:Czyli Kaka sie nie nadaje tak? Fajnie, nie powiem :lol:

- sieka
- Juventino
Według mnie Juve ma wystarczająco dobry skład i nie musi obecnie szukać nowych piłkarzy....Jak historia sama pokazła w Juventusie grają sprawdzeni piłkarze i to dobrze wychodzi...nie ma czasu na eksperymenty w składzie...ilu to juz sie przewineło przez Juve młodych piłkarzy którzy mieli być potencjalnymi gwiazdami a w Juve sie nie potrafili przebić do składu ..większosc z nich jest obecnie na wypozyczeniu . 
...............JUVE...........
- Wojczejkch
- Juventino
Nie zgodzę się z tymi, którzy nie chcieliby tego chłopaka. Dlaczego?? Mówi wam coś nazwisko Henry? On był nasz, a się go pozbyliśmy i co? Teraz trzeba by za niego zapłacić pare ładnych Euro... Kaka, Messi, Robinho... Czemu oni grają w Milanie, Barcie i Realu? Bo tamci potrafią stawiać na młodych i choćby dzisiaj było widać jak sie to opłaca (chodzi mi o występ Kaki). A argumenty typu: "co chwile jest jakiś młody talent i nic z niego nie wyrasta, więc pewnie to samo będzie z tym" absolutnie mnie nie przekonuje, bo jak będziemy tak myśleć to daleko nie zajedziemy. pzdr
Wojczech 7
- Juverulez!
- Juventino
tarara mówisz jakby w Juve Zlatana nie było :> Przeciez on tez jest dosc młody /np w porównaniu z Kaką/ i tez jest przyszłoscią klubu. Tak czy inaczej ten argentynski diament na pewno by sie nam przydał. Ale ja jakos nie widze Moggiego który wypisuje czek na 12 mln euro /albo i wiecej/ za "niegotowy produkt" ...
- Gość
Heh nie gadajcie ze nie przebil by sie do skladu itp. bo Messi jakos sie przebija do skladu Barcy :> ( i to w jakim stylu, gra kapitalnie ) a co do tych talentow to moze pamieacie jakiegos Alex Del Piero ?? :> 
I kim ten Alex stal sie w Juve??

I kim ten Alex stal sie w Juve??