Serie A: (16) Lazio 1-1 JUVENTUS
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Appiah jak Appiah... we wczorajszym meczu przydałby się Tacchinardi :x :evil: a Blasi powinien na stałe przenieść się na obrone bo gra na tej pozycji duzo lepiej mu wychodzi niżeli w pomocy.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:I jeszcze pozdrowienia dla Appiaha, który jest o 5 klas lepszy od razem wziętych Gianniecheddy i Blasiego, na pozycji def. pomocnika.
- Paulo
- Juventino
Ludzie sensacja !!! Pierwszy raz w tym sezonie Juventus pokazali w polskiej TV !!! Tak właśnie oglądałem sobie informacje sportowe na Polsacie i patrzę a tu liga włoska, myślałem że spadnę z krzesła. Szkoda tylko, że pokazali Juventus przez pryzmat tego, że nie wygrał meczu i zaliczył "sensacyjny remis" z Lazio, a nie bo to obecnie jedna z najlepszych drużyn Europy i świata. Po prostu błazenada w polskiej TV 

- Mr Cezary
- Juventino
Meczu niestety nie mogłem obejrzeć, ale widziałem dzisiaj skrót. Wiem, że to nie to samo, dlatego nie będę się obszernie wypowiadał. Liczyłem na skromna zwycięstwo, ale remis nie jest chyba zły. Widziałem, że w sytuacjach podbramkowych było mniej więcej po równo. Fatalny błąd Thurama. Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowy wypadek przy pracy, bo jak wiemy Lilian ma już 33 lata i szukać dla niego zmiennika powoli zacząć by wypadało... Gol na 1:1 - instynkt Trezeguet'a i przytomność umysłu Nedveda. Mieliśmy też inne okazje, ale świetnie bronił nasz były Juventino Peruzzi.
Wielu z Was narzeka na Zlatana
Nie wiem, ale w tym skrócie, to Zlatan brał udział przy prawie każdej ofensywnej akcji naszego zespołu. Decyzję pozostawiam Capello, choć sam zobaczyłbym wkońcu w pierwszym składzie Alexa Del Piero :doh:...
Wielu z Was narzeka na Zlatana

- Michael900
- Juventino
Skoro pokazali ten mecz w pryzmacie, że Juventus nie wygrał meczu i zaliczył "sensacyjny remis" z Lazio to właśnie znaczy, że chyba jest jedną z lepszych drużyn nawet na świecie.Paulo pisze:Szkoda tylko, że pokazali Juventus przez pryzmat tego, że nie wygrał meczu i zaliczył "sensacyjny remis" z Lazio, a nie bo to obecnie jedna z najlepszych druży Europi i Świata.
A poza tym to troche śmieszą mnie wypowiedzi tych, którzy myślą, że Juventus zagrał w tym meczu "wręcz fatalnie". Juventus wygrał 14 na 16 meczów, jest liderem Serie A z dużą przewagą i chyba będzie mistrzem Włoch. A na dodatek Lazio jeszcze nie przegrało na swoim stadionie w tym sezonie. Ten mecz można zaliczyć do udanych, bo nie przegraliśmy go a co więcej mogliśmy wygrać. Według mnie to był wypadek przy pracy.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- M.
- Juventino
I Tomka Hajto.tomcatmi6 pisze:wyrzucmy Thurama z druzyny i sciagnijmy na jego miejsce boskiego Legro.
Może sprowadzimy Lewandowskiego i Magierę?tomcatmi6 pisze:niech Vieira siedzi na lawce wraz z Blasim a w srodku pola bedzie gral .... (?)
Proponuję ściągnąć z wypożyczenia Marcelo Salasa.tomcatmi6 pisze:Zwolnic Zlatana i sprowadzic Bobo Vieriego gralby w parze z DP.
Franciszek Smuda!tomcatmi6 pisze:Capello tez jest slaby, mysle ze Jurek Engel bylby o wiele lepszym trenerem, pozatym by wystawial Alexa (!)
Prawda jest taka, że oglądałeś inny mecz :roll: .tomcatmi6 pisze:A co takiego zrobil? Bo eni widzialem aby padl gol na 1-2 ? Zlatan przynajmniej sie jakos przyczynil do strzelenia tej bramki.
Szkoda straconych punktów, przyzwyczaiłem się już do wygrywania
:roll:
- uszaty
- Juventino
No i nie myliłem się był remis 1:1
:) Kiedyś w końcu Juve musiało zremisować, dobrze że zremisowali z Lazio a nie z kimś innym pokroju Empoli bo to był by troche wstyd. Myślę, że wynik sprawiedliwy obie drużyny zasłużyły na chociaż 1 pkt. Juve wciąż ma sporą przewagę nad Interem i Milanem więc wynik 1:1 zbytnio mnie nie martwi 

- nordahl
- Milanista
Hm..
Jestem odmiennego zdania, Lazio gralo lepiej, chodzila im pila przy nodze dlugo i wydaje mi sie, ze to oni zasluzyli na zwyciestwo.Myślę, że wynik sprawiedliwy obie drużyny zasłużyły na chociaż 1 pkt.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Szilgu
- Juventino
Niestety ale tu muszę Ci przyznać racje :? Juve grało nieskładnie, bez pomysłu na grę, do tego piłkarze Lazio robili nas jak chcieli.... przykładowo sytuacja w pierwszej połowie z Rocchimnardahl pisze:Jestem odmiennego zdania, Lazio gralo lepiej, chodzila im pila przy nodze dlugo i wydaje mi sie, ze to oni zasluzyli na zwyciestwo.uszaty pisze:Myślę, że wynik sprawiedliwy obie drużyny zasłużyły na chociaż 1 pkt

z jakiego wypożyczeniaDiego pisze:Proponuję ściągnąć z wypożyczenia Marcelo Salasa.

- mnowo
- Qualità Juventino
Mysle, ze niedosyt wielu wynika stad, ze oprocz meczu z Milanem wszystko do tej pory wygralismy- remis w takim ukladzie jest swego rodzaju rysą na szkle.. ale faktem jest, ze wywieziony punkt z meczu z Lazio na wyjezdzie nie jest az takim "zlym wynikiem".
Nie trzeba sie sugerowac tez tym, ze nieco wczesniej na tym samym stadionie pograzylismy inny rzymski klub.
Blad Thurama? Zdarza sie.. co prawda nikt nie bedzie szczesliwy, i pewnie Thuram swoje sie nasluchal od trenera albo innych, ale nie znaczy to, ze jest kiepskim pilkarzem.
Co do formy pozostalych- pozwole tutaj nie wdawac sie w dyskusje
Nie chcialbym przez przypadek wpasc w wir dyskusji "Del Piero Vs. Ibrahimovic"...
Faktem jest, ze ten remis powinien nas czegos nauczyc, i miejmy nadzieje, ze wyciagniemy z niego wnioski.
Nie trzeba sie sugerowac tez tym, ze nieco wczesniej na tym samym stadionie pograzylismy inny rzymski klub.
Blad Thurama? Zdarza sie.. co prawda nikt nie bedzie szczesliwy, i pewnie Thuram swoje sie nasluchal od trenera albo innych, ale nie znaczy to, ze jest kiepskim pilkarzem.
Co do formy pozostalych- pozwole tutaj nie wdawac sie w dyskusje
Faktem jest, ze ten remis powinien nas czegos nauczyc, i miejmy nadzieje, ze wyciagniemy z niego wnioski.
- Wojtom
- Juventino
To jest prawda. Wyglądało to wszystko tak pięknie, że aż nie chce się wierzyć, że nie wygraliśmy kolejnego meczu, ale...mnowomiejsky pisze:Mysle, ze niedosyt wielu wynika stad, ze oprocz meczu z Milanem wszystko do tej pory wygralismy- remis w takim ukladzie jest swego rodzaju rysą na szkle..
Myśle, że był to taki "chłodnawy" prysznic dla naszych. Może i dobrze, bo nie oszukujmy się, kiedyś to się musiało stać. Ja się w pewnym sensie ciesze, że nastąpiło to z Lazio w Rzymie, a nie na Delle Alpi z kimś kiepskim.white_wolv pisze:Tu akurat pelna zgodnosc....lepiej teraz dostac z Lazio niz w LM odpasc z Werderem (tfu tfu).
Nie ma co kpić z ludzi, którzy krytykują naszych zawodników. Thuram nie powinien się tak zachować kilka metrów od bramki i to trzeba zaznaczyć. I nie trzeba sprowadzać Legro czy Kłosów...
Tego niestety nie da się uniknąć... Jedynym wyjściem jest nie czytanie tych wszystkich "kłótni" ale coraz częściej występują one wszędzie, nawet w topicach meczowych... nie wspominając już o oddzielnych tematach :roll:mnowomiejsky pisze:Nie chcialbym przez przypadek wpasc w wir dyskusji "Del Piero Vs. Ibrahimovic"...
Gramy ze Sieną i powinniśmy spokojnie sobie poradzić, Milan może mieć problemy z Livorno na wyjeździe, natomiast Inter spokojnie winien poradzić sobie z Empoli, mimo tego, że Fiorentina im nie podołała w niedzielę.
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- romaneq
- Juventino
Takie stwierdzenia nie mają - moim zdaniem - większego sensu. Co z tego, że ktoś grał lepiej jak przegrał czy zremisował ?nordahl pisze:Hm..
Jestem odmiennego zdania, Lazio gralo lepiej, chodzila im pila przy nodze dlugo i wydaje mi sie, ze to oni zasluzyli na zwyciestwo.Myślę, że wynik sprawiedliwy obie drużyny zasłużyły na chociaż 1 pkt.

PSV - Milan w zeszłorocznej edycji LM niech posłuży przykładem. Wszyscy pamiętają jak się skończyło. PSV samo sobie winne ...
Pozdro :-D
A jeszcze porusze temat Appiaha. Widze, że niektórzy bardzo żałują, że go w kadrze Juventusu nie ma.

Jak sobie przypomne jego "cudowne" zagrania w Pucharze Włoch z Atalantą czy pod koniec meczu ligowego bodajże z Calgiari czy Bologną, po których traciliśmy bramki, to ciesze się bardzo, że ten grajek opuścił nasze szeregi.

Nie mówię, że Blasi jest lepszy. Od początku twierdze, że Juve to dla niego za wysokie progi.
Co do Thurama to "Ten się nie myli co nic nie robi". Dobrze, że się pomylił w takim meczu a nie w o wyższą stawkę.
- piotrek147
- Juventino
Oto link do calego meczu:
http://d25.yousendit.com/F/3LTPWZ0W1XBK ... us.torrent
Jest to torrent, zajmuje on 414mb i jest chyba z chinskiej tv.
A to link do moim zdaniem najlepszego programu do torrenta:
http://download.bitcomet.com/bitcomet/bitcomet.exe
http://d25.yousendit.com/F/3LTPWZ0W1XBK ... us.torrent
Jest to torrent, zajmuje on 414mb i jest chyba z chinskiej tv.
A to link do moim zdaniem najlepszego programu do torrenta:
http://download.bitcomet.com/bitcomet/bitcomet.exe
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Między innymi ja o tym mówiłem więc się odniosę do tego. Oczywiście masz rację, bo takie zagrania miały miejsce, szczególnie to w meczu z Cagliari gdy zatańczył breake-danca na bosiku, i straciliśmy gola na 1-1 w 90 min. Też chciałem, żeby prędko odszedł. Po tym meczu siedział bardzo długo na ławce, w ogole nie grał, występował Blasi. Jednak Appiah dostał kolejną szansę, ktorą moim zdaniem wykorzystał. Za szybko podjeliśmy decyzję, trzeba było zaczekać jeszcze 1 sezon, nie każdy umie się szybko odnaleźć w nowym klubie i odrazu błyszczeć, widocznie potrzebował czasu. Cóż, nadal twierdzę, że teraz byłby pierwszą alternatywą dla Emersona i Vieiry.romaneq pisze: A jeszcze porusze temat Appiaha. Widze, że niektórzy bardzo żałują, że go w kadrze Juventusu nie ma.![]()
Jak sobie przypomne jego "cudowne" zagrania w Pucharze Włoch z Atalantą czy pod koniec meczu ligowego bodajże z Calgiari czy Bologną, po których traciliśmy bramki, to ciesze się bardzo, że ten grajek opuścił nasze szeregi.![]()
Nie mówię, że Blasi jest lepszy. Od początku twierdze, że Juve to dla niego za wysokie progi.
Thuram to profesjonalista, jednak jeśli chodzi o moje zdanie to niech sobie nawet żongluje w polu karnym, ale jak wygrywamy 2,3-0. Ponadto założe się, że nikt by nie podchodzil do tego z takim dystansem, jeśli inne drużyny byłby bliżej nas w tabeli. Na szczęście tak nie jest i dalej mamy sporą przewagę.romaneq pisze:Co do Thurama to "Ten się nie myli co nic nie robi". Dobrze, że się pomylił w takim meczu a nie w o wyższą stawkę.![]()
Tak więc gramy dalej, było mineło, to już przeszłość.

- nordahl
- Milanista
Jesli chodzi o zeszloroczna edycje LM i Milan to zupelnie inna sparawa. To nie jest odpowiedni przyklad. Milan gral gorzej i przegral. Jakie tu jest powiazanie?romaneq pisze: Takie stwierdzenia nie mają - moim zdaniem - większego sensu. Co z tego, że ktoś grał lepiej jak przegrał czy zremisował ?![]()
PSV - Milan w zeszłorocznej edycji LM niech posłuży przykładem. Wszyscy pamiętają jak się skończyło. PSV samo sobie winne ...
Pozdro :-D

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Szilgu
- Juventino
Milan grał gorzej i przegrał?nordahl pisze:Jesli chodzi o zeszloroczna edycje LM i Milan to zupelnie inna sparawa. To nie jest odpowiedni przyklad. Milan gral gorzej i przegral. Jakie tu jest powiazanie?romaneq pisze:Takie stwierdzenia nie mają - moim zdaniem - większego sensu. Co z tego, że ktoś grał lepiej jak przegrał czy zremisował ?
Pozdro

Zdaje się że to nie był pierwszy sezon Appiaha w Juve więc nie wiem jak miał się odnaleźć u nas?Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Jednak Appiah dostał kolejną szansę, ktorą moim zdaniem wykorzystał. Za szybko podjeliśmy decyzję, trzeba było zaczekać jeszcze 1 sezon, nie każdy umie się szybko odnaleźć w nowym klubie i odrazu błyszczeć, widocznie potrzebował czasu.