Na kogo stawiają bukmacherzy w LM ??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
kramnik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2005, 23:45

Ostatnio cos Barca wskoczyla w notowanich nawet przed Chelsea (co dla mnie jest smieszne, bo gdy tylko wygrali kilka spotkan juz sa na topie) - tymczasem udalo mi sie znalesc 1 notowanie w ktorym sa nie co inne lokaty ( www.ligamistrzow.com ), oto ono:

1. Juventus Turyn

2. Chelsea Londyn

3. Bayern Monachium

4. FC Barcelona

5. AC Milan

6. Inter Mediolan

- Real Madryt

- FC Liverpool

9. Arsenal Londyn

10. Olimpique Lyon

11. Villarreal

12. Werder Brema

13. Ajax Amsterdam

14. PSV Eindhoven

15. Benfica Lizbona

16. Glasgow Rangers

Piszcie co o tym sadzicie, jak juz wspomnialem, wedugl mnie murowany finał to Chelsea-Juventus , choc ostatnio spotkalem sie z ciekawym zjawiskiem. Mianowicie wiekszosc kibicow - podzielila sie na 2 obozy. Pierwszy z nich uwaza za glownych faworytów Barcelone i Ol.Lyon. Drugi reprezentuje Chelsea i Juventus. A zapomniano chyba o tylu wspanialych klubach....Liverpool, Bayern, Inter, Milan czy nawet PSV....?? Ja swoje zdanie podtrzymuje... :whistle:

Notch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 00:15

Dla mnie w podziale kibicow nie ma nic dziwnego. W druzynach Barcelony i O Loyn gre kreuja brazylijczycy. Nie ma tam duzo taktyki, jednosci druzyny. Graja troche na hurra, improwizuja. Maja tylko zaplanowany ogolny schemat meczu i jak wchodza na boisko to graja jak im sie podoba
Z kolei druzyny Chelsea i Juventusu sa to zespoly gdzie gra jest bardzo mocno ustalona przez trenerow. Przedewszystkim wyrachowanie i taktyka, improwizacji i kreatywnosc schodza na dalszy plan. W tych druzynach liczy sie zespol, nie ma tam pilkarza ktory jest najwazniejszy. Zawsze mozna kogos kims zastapic (nie wyobrazam sobie wygrywajacej Barcy bez Ronaldinho, a Lyonu bez Juninho). W juve i Chelsea jest inaczej. Niby sa najwazniejsi pilkaze (Zlatan i Lampard), ale nie wyrozniaja sie az tak ponad reszte. Dlatego uwazam ze Lige Mistrzow wygra Juve albo Chelsea, bo ich gra nie zalezy od tego czy Ronaldihno dzis sie wyspal.

stahoo pisze: To naprawdę mądra wypowiedź!
No baa
aSsItCh

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 00:35

Angielscy (czyli najlepsi) bukmacherzy typują następująco:

Chelsea - 5.00 E
Barcelona - 5.00 E
Juventus - 7.00 E
Milan - 8.00 E
Inter - 9.00 E
Bayern - 11.00 E
Lyon - 11.00 E
Real - 12.00 E

Gdyby nie ten Real to byłoby to całkiem możliwe, zamias Realu na samym dole powinno być PSV. Trzymam kciuki za Juventus.

Obrazek
Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
Sherpa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 01:50

a najnowsze notowania Williama Hilla brzmia:

Barcelona - 5.00
Chelsea - 5.50
JUVENTUS - 7.00
A C Milan - 9.00
Lyon - 10.00
Inter Milan - 12.00
Arsenal - 12.00
Bayern Munich - 13.00
Real Madrid - 15.00
Liverpool - 15.00
Villarreal - 21.00
P S V Eindhoven - 34.00
Werder Bremen - 51.00
Benfica - 51.00
Ajax - 51.00
Rangers - 101.00

Juve od poczatku okupuje tu 3 miejsce - dobra pozycja wyjsciowa do ostatecznego skoku na pierwsze miejsce w maju :-D

m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 08:24

Zebysmy sie wszyscy nie zdziwili jak Lyon wygra nikt na niego nie obstawia tak jak na Liverpool w tamtej edycji LM a to moze byc mila niespodzianka .

Aaaa...aaaaa mocniej
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 11:29

Na te notowania to należy patrzeć z przymrużeniem oka, w końcu to bukmacherka :-D .
Śmieszą mnie wypowiedzi niektórych, że Barcelona nie zasługuje czy też, że jest za wysoko i takie tam bzdury. Proszę spójrzcie na tą sytuacje nie jako kibice Juventusu.

Dla mnie NA TĄ CHWILĘ głównym faworytem jest właśnie Barcelona. Mówię na tą chwilę bo są poprostu nie do zatrzymania. Gdzie by nie grali i z kim zawsze atakują do przodu, pakują 2 i więcej goli na mecz i prawie nic nie tracą. Do tego grają bajecznie i widowiskowo. :bravo:

Faworytem jest także jak najbardziej Juventus. Nasi mają zwyżkę formy, aplikują dużo bramek, mało tracą. Doświadczony trener itp itd :bravo:

Ale co chce powiedzieć.
Faza Play-off jest w lutym. Do tego czasu Barca czy Juve mogą obniżyć loty czy też poprostu mieć gorszy dzień i po zawodach. Chelsea może nagle znowu niszczyć wszystkich po drodze jak wcześniej. Czy też nawet Milan nagle się przebudzi.
Poza tym doświadczenia z ostatnich edycji LM czy też z Euro z Portugalii nauczyło mnie, że faworyta poznamy po ostatnim gwizdku finału.

Obrazek
seba99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 12:15

Moim nr 1 jest oczywiście Juventus!! Po przybyciu Zlatana i Patrica siła ofensywna Juve jest niesamowicie potężna a jak już wiadomo, od wielu lat defensywa Mistrza Italii jest jedną z najlepszych na świecie.

Dziwi mnie, że tak "słabo" oceniany jest Lyon!! Według mnie mogą zajść daleko...

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 12:36

Ja chcialbym aby Juve w FINALE gralo z Barca bylby to naprawde ekscytujacy mecz oczywisci konczacy sie zwyciestwem JUVE.
Co do bukmacherów srawa przedstawia sie nastepujaco:
Juventus
Barca
Chelsea
Milan

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
juvinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 18:10

wszyscy kibice i cała kadra Juve czekają na to trofeum już od 1996, kiedy ostatni raz je zdobyliśmy....w tym roku musi być nasze... :twisted:

Forza Juve!!!!
manjuveman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 19:46

a co tam bukmacherzy i tak wygra najsilniejsza druzyna a kazdy wie ze taką jest JUVE

KubaA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 20:28

Jestesmy faworytem bukmacherow, ale nie wiem czy to dobrze. Byle nie poczuli by sie za pewnie to bedzie dobrze

juvinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 22:13

KubaA...masz rację, nie przechwalajmy ich za bardzo...jak zdobędą trofeum to będziemy chwalić...

Forza Juve!!!!
ledbetter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2005, 02:16

Faworytem bukmacherów nie jest JUVENTUS! Jest nim Barcelona albo Chelsea. Drużyna która przejdzie w tej parze, stanie się jedynym, głównym faworytem tej edycji LM. Przypuszczam że, kurs będzie około 3.00 na którąś z tych drużyn, podczas gdy na Juventus ( o ile przejdzie ;) ) kurs się nie zmieni. Zresztą sami zobaczycie notowania w 1/4 finału.

P.S. dla mnie zwycięzców LM jest dwóch : Juventus albo inna drużyna, dlatego też kursy mniej więcej są takie 6.00 że, wygra Juve i 1,20 że, wygra ktoś inny.

we believe.
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2005, 12:53

Dla mnie to obojętne, kto jest faworytem bukmacherów, bo i tak wygra ten kogo się nikt nie spodziewa, czyli Juve :wink: A tak na serio to może to zrobić każdy z wszystkimi czynnikami, które mogą mu pomóc... Wg mnie jeśli nie Juve to Lyon wygra LM, bo oni chca wejśc na stałe do czołówki i nie dadzą sobie pluć w kasze...

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2005, 13:43

Zmieni się kurs wszystkich drużyn, które awansują dalej. Juventusu najmniej - jemu bukmacherzy dają pewnie z 70% szans na awans. Musiałbym zerknąć na notowania.
Chelsea czy Barca - im dają pewnie po 50%
Dlatego kurs Juve w LM zmiejszy się nieznacznie, natomiast kurs Barcy czy Chelsea - wręcz przeciwnie...
Nie oszukujmy się, fakt, że faworytem jest Juve w tej chwili wynika tylko z faktu, że trafiliśmy na taki, a nie inny rozkład par w LM.
Juve będzie naturalnym faworytem najwczśniej w 1/2 finału - gdyż wtedy w LM może już nei być ani Barcy ani Chelsea...
(może być wcześniej - gdy Chelsea czy Barca - w zależności która przejdzie - zacznie grać katastrofalnie w lidze bądź dotknie tę drużynę plaga kontuzji - w przeciwnym wypadku to jesdna z tych drużyn będzie zawsze stawiana przed Juve :)
Ale to tylko Bukmacherstwo...

Dirty mind
ODPOWIEDZ