Serie A: (16) Lazio 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 12:48

rafal005 pisze:Sobotni pojedynek będzie miałby szczególne znaczenie dla Giuliano Giannichedy, który zamienił Rzym na Turyn po spędzeniu czterech sezonów w Lazio, jednak z powodu kontuzji będzie pauzował przez miesiąc i na murawę nie wybiegnie.
Zaczyna się. Źle staną na nogę i już miesiąc do tyłu, czyli jak lekarze mówią miesiąc, to minimum 1,5 miesiąca :think: Cóż, w sumie nie duża strata bo Giannichedda dla mnie gra słabo, ale jak spisze się Blasi? :think: Kolejny raz powiem, że zbyt pochopnie pozbyliśmy się Appiaha...teraz byłby niezbędny.
rafal005 pisze:Z powodu urazów do Rzymu nie pojadą Emerson i Adrian Mutu. Rumun nie będzie grał przez miesiąc, a Brazylijczyk przez około dwa tygodnie.
Emerson doznał kontuzji w końcówce meczu z violą, 4 grudnia. Oto co pisało się po tym meczu.

,,Juventus dementuje pogłoski jakoby kontuzja Emersona miała być poważna.
W 90. minucie spotkania z Fiorentiną, wygranego przez Starą Damę 2:1, utykający Emerson został zmieniony przez Roberta Kovaca.
Były obawy, ze Brazylijczyk nabawił się poważniejszej kontuzji, lecz późniejsze badania wykazały, że problem nie jest poważny.
Były gracz AS Roma nie zagra w jutrzejszym spotkaniu z Rapidem Wiedeń - Juventus ma zagwarantowany awans, więc nie warto ryzykować zdrowiem zawodnika, który powinien być gotowy już na niedzielne spotkanie z Cagliari.''

Jak ja tego nienawidze :angry: Piszą, że nic nie jest, a okazuje się, ze zawodnik wypada nam ze składu na miesiąc :?

Co do Mutu. Kiedy on się nabawił kontuzji to ja nie wiem :think: Zagrał świetny mecz z Cagliari a teraz niewiadomo dlaczego, nie zobaczymy go na boisku przez...miesiąc :?
rafal005 pisze:Już za tydzień do gry powinien być gotowy Jonathan Zebina. Z kontuzjami nadal borykają się Birindelli i Buffon, który zwichnął duży palec u nogi i powróci do gry dopiero w styczniu.
Zebina już odpada, ciekawe czy jak będzie zdolny do gry, Zambro wróci na swoje na swoją lewą stronę, a Zebina zajmie prawą, co tym samym zepchnie dobrze spisującego się Chielliniego na ławkę...
Buffon to ma dramatyczny sezon :(
Jajku...jakie babole :P Ale spokojnie, na nas się specjalnie zmotywuje.
DamKam pisze:,,Golkiper Lazio Rzym, a przy tym były zawodnik Juventusu Angelo Peruzzi stwierdził, że boi się dzisiejszego meczu przeciwko byłej drużynie.
Juventus to najsilniejsza drużyna w Europie. Śmiem twierdzić, że nawet najlepsza na świecie. Można się go bać. Do tego są jeszcze w formie i gniotą przeciwnika za przeciwnikiem! Grają tam wspaniali zawodnicy. Przed meczem z nimi ogarnia mnie strach...''
Gadanie...profesjonalista tak nie mówi :P Zwykła zasłona dymna i tyle, zwłaszcza jesli się patrzy na doświadczenie jakie niewątpliwie ma Peruzzi. To nie lata, kiedy mogą mu się trzęść nogi, ale fajnie by było jakby sobie coś wrzucił :P
m4Tiex pisze: P.S w poniedzialek patrze na telegazete Polsatu Sport i bylo napisane 21:30 w czwartek bylo napisane 20:30 a dzisiaj sprawdzam i juz jest dopiero o 22 dzwini są :/
Racja, dajął ciała :| Lepsze to niż nic, ale mogliby już puścić o 21.30 :roll:

A więc co do meczu. Już zacieram ręce na myśl o tym pojedynku. Czas całkowicie podbić Rzym, czego dokonaliśmy w tamtym sezonie. Piękne uczucie, zwłaszcza jak się razem w meczach z ,,rzymianami'' zdobywa 12 na 12 możliwych pkt. :twisted:
Nie będzie łatwo, nastawią się na nas co jest oczywiste, grają dobrze u siebie, wkońcu wykorzystują atut własnego boiska.
W sumie gramy w optymalnym składzie, jedynie brak Emersona, ale jakże duży brak :think: Wreszcie mieliśmy dłuższy odpoczynek, liczę na swieżość naszych zawodników. Jeszcze 2 mecze i przerwa, damy radę, musimy! Dziś liczą się tylko 3 pkt. Rzym będzie nasz :!:

Obrazek
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 12:52

ja o 20:30 wyłączam prąd w domu żeby nie kusiło mnie sprawdzenie wyniku,o 21:20 włączam prąd i oglądam jak na live!!! :smile:
co do spotkania to myślę że będzie 0-1, lub 1-2.
szkoda że Adrian i Puma nie mogą grać,Blasi na środku pomocy-to budzi mój lęk i obawy...ale mam nadzieję że sobie poradzi
FORZA JUVE

Obrazek
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 13:25

Licze na widowiskowy mecz. Padnie dużo goli, tak mysle :wink: Wg mnieJuve jeśli nie wzgardzi nimi to bez problemów wygra i typuje wynik 1:3 (dla Juve Zlatan, Treze i Alex :D ), a dla Lazio może sobie strzelić, np. Peruzzi :rotfl: . No, chyba jednak stzrela tą bramkę, byle żeby to nie był DiCanio :angry: Poza tym licze na prawie niemożliwe potknięcie Milanu lub Interu :pray: Forza Juve!!! :bravo:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 13:32

Na Stadio Olimpico z Lazio rzeczywiście nie grało się nam nigdy łatwo :roll: W poprzednim sezonie wymęczyliśmy zwycięstwo 1:0. Kiedyś Stadion Olimpijski był twierdzą nie do zdobycia, kiedy Lazio było potęgą nie tylko w Serie A, ale i w Europie. Teraz jest to poprostu trudny teren. I mam nadzieję, że z trudem, ale wygramy :wink: Nie ma co liczyć, że Milan i Inter stracą punkty :stop: Mamy nad nimi dużą przewagę i nie można jej roztrwonić! Liczę, że Treze poraz kolejny coś ustrzeli, a Abbiati będzie bronił równie dobrze jak dotychczas :lol: Zadowoli mnie skromne 1:0.

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 13:47

Lazio. Od razu przypomina mi się mecz w zeszłym sezonie. 0-1 po golu Nedveda w samej końcówce. Jeden z najwspanialszych meczy Juve jakie oglądałem. :dance:

Myślę, że Lazio będzie dotrzymywało dziś kroku do czasu aż Juve strzeli na 0-1 i po meczu. :D

Obrazek
ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 13:49

NO to już dzisiaj mecz z Lazio. Bedzie bardzo ciężko, bo z Lazio żadko wychodziło nam na Olimpico. Przed zwyciestwem z poprzedniego sezonu(1-0) ostatni raz wygraliśmy tam z nimi chyba w 1999. Ale trzeba powlaczyc, bo ostatnio jesteśmy na fali. Z Roma też gralismy na tym stadionie a wynik każdy zna 8) Licze że 3 pkt pojadą do Turynu, żeby przewaga nam nie stopniała przed marcowymi meczami w LM.
FORZA JUVE

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 13:56

Juve jest na fali i wygrywa, Lazio raczej średniak do pokonania. Szkoda Emersona w środku pola, ale może Blasi zagra mecz zycia.. :D Reszta graczy jest "sprawna" wiec nie widze innej mozliwosci niz wygrana :P Licze na Davida, ktory ostatnio jest naszym najlepszym zawodnikiem. Mam nadzieje, ze dogoni wkoncu Toniego i siegnie po króla strzelców :) FORZA JUVE!

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 13:56

Ciężki mecz się zapowiada i te kontuzje które nawiedziły Juve :?Zapowiada się ciekawy meczyk.Juventus powinien wygrać 2-1 z Lazio. Bramki dla nas strzelą Zlatan i Treze. Ja idę do baru obejrzeć Juve bo korciło by mnie żeby sprawdzić wynik za nim puszczą mecz na PolsatSport. :twisted:

uszaty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 14:39

To będzie trudny mecz dla Juve mimo iż Lazio nie jest tak mocne jak chociażby kilka sezonów wstecz to wziąż jest to dobra drużyna której trzeba sieobawiać. Wydaje mi się że dzisiaj padnie remis 1:1 w końcu kiedyś Juve musi zremisować w Serie A. Być może stanie się to już dziś.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 14:44

Niezbyt często mam możliwość obejrzenia meczu Juve w Serie A. Dziś mimo, że mecz na PS zostanie puszczony z lekkim poślizgiem mam zamiar odciąść się od świata i doczekać do tej 22 bez sprawdzania wyniku spotkania ;)

Mam nadzieje, ze po rozjechaniu romy na Olimpico ten sam los spotka drugą drużynę ze stolicy. Juventus przystępuje do meczu osłabiony. Mnie szczególnie martwi brak Emersona. Gdyby na ławce był Mutu tez czuł bym się pewniej... Licze na wielkiego Trezeguet, który ma wspaniały sezon i mam nadzieje, ze dziś po raz kolejny trafi do siatki rywala :twisted: Jeśli chodzi o wynik to obstawiam skromne 0-1 dla nas. Ważne, aby zdobyć kolejne trzy punkty i spokojnie obserwowac jutrzejsze poczynania Milanu, Violi i Interu 8)

Forza Juve :!:

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 16:02

To bedzie ciezki mecz.
Prezes Lazio Claudio Lotito wydaje sie byc pewny siebie:
"Mam nadzieje, że po meczu z nami Moggi będzie musiał zaakceptować porażkę"
Przynajmniej Trener Rossi jest rozsadny i obiektywnie ocenia mozliwosci swojego zespolu mowiac ze Biancoselesti maja znikome szanse na ogranie Starej Damy.

w Rzymie jednak wiecej razy wygrywali Biancocelesti 24 a juve tylko 23 mam nadzieje ze dzis juve wygra po raz 24. Dobrze ze nie zagra Cesar bo to obecnie chyba ich najlepszy zawodnik. W Juve nie zagra Emerson i to moze miec kluczowe znaczenie.
Mysle ze wygramy 1-0 po bardzo ciezkim meczu.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 16:15

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: Kolejny raz powiem, że zbyt pochopnie pozbyliśmy się Appiaha...teraz byłby niezbędny.
W pełni sie zgadzam...jego sprzedaz moze jeszcze Juve drogo kosztować...to był najwiekszy bład Juve od czasu sprzedazy Henry"ego!!

A co do dzisiejszego meczu to bedzie ciezko ale Juve jest w dobrej formie i powinno sobie poradzic...mysle ze 0-1 i bedzie git...chcociaz jak znam Treze to on se bedzie chciał strzelic :wink: no niech bedzie to 0-2 i bramy Ibry i Treze :D A moze Nedved błysnie jak przed rokiem??Zobaczymy wieczorem...

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 19:27

Mecz bedzie transmisjowany na PolsacieSport o 20:25 !!!!! :D

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 19:41

Swider10 pisze:Mecz bedzie transmisjowany na PolsacieSport o 20:25 !!!!! :D
a skąd masz to info ? wszędzie pisze, że Lazio- Juve będzie o 22.00 :roll:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2005, 19:46

Cris pisze:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: Kolejny raz powiem, że zbyt pochopnie pozbyliśmy się Appiaha...teraz byłby niezbędny.
W pełni sie zgadzam...jego sprzedaz moze jeszcze Juve drogo kosztować...to był najwiekszy bład Juve od czasu sprzedazy Henry"ego!!
Dziś koleja bramka Appiaha dla Fenerbahe, już nie wiem, która z kolei... :roll:
UlTrAs pisze:
Swider10 pisze:Mecz bedzie transmisjowany na PolsacieSport o 20:25 !!!!! :D
a skąd masz to info ? wszędzie pisze, że Lazio- Juve będzie o 22.00 :roll:
Albo sobie robi jaja, albo pomylił Polsat Sport z Polsatem Sport Extra. Nie ma co się łudzić.

Obrazek
Zablokowany