Serie A: (15) JUVENTUS 4-0 Cagliari

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Raffikki87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 13:44

Czas na Cagliari ,a więc przeciwnik który w tabeli jest nisko ,lecz w ostatnich 2 meczach zagrali dobre zawody .Nie wolno ich zlekceważyć ,(Fabio Capello napewno zmotywuje piłkarzy odpowiednio ).Jest okaja aby zwiększyć przewagę gdyż dziś Derby Mediolanu wieć któoś straci punkty .Mama cichą nadziej na kolejny dobry mecz Alexa (jak zagra),oraz na to że Zlatan wreszczie zacznie więcej w lidze strzelać .Warto utrzymać czyste konto po stronie straconych goli w dzisiejszym meczu .Trzeba zagrać na maxa aby nie sprawić sobie niepotrzebnych problemów .Myśle że dziś wygrywając Juve zakończy pierwszą runde z przewagą dwucyfrową .Zambro i Nedved są zagrożeni wykartkowaniem a za tydzien mecz z Lazio więc może lepiej gdyby Pavel dziś usiadł na ławce albo porostu nie faulował tyle ,to samo tyczy się Zambro (akurat tu wierze że dziś karteczki nie złapie) .Do przerwy świątecznej zostało już niewiele meczów. Zawodnicy Juve nie są zmęczeni tak jak w tamtym sezonie w tym okresie więc dziś wygramy ,mam nadzieje w dorbym stylu .Zobaczymy co się stanie .Cagliari ma juz 4 trenera w tym sezonie i warto a wrecz konieczne jest wykorzystanie braku odpowiedniej stabilizacji w Cagliai przez JUVE .

Więc FORZA JUVE!!!!!!!!!!! :D :P

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .

NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 16:37

No piotrek147 postarałeś się !!!!!!!! A ja mam dla was juz link do brameczek z pierwszej połowy oto one: http://tiny.pl/x1wt i http://tiny.pl/x1w7 mam nadzieje, że działają !!! Aha JUVE prowadzi już 4-0 hehe

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 17:00

Heh. Ciesze się z wygranej szczególnie tak wysokiej, którą łatwo było przewidzieć :D Ciesza mnie też 2 gole Treze, jedyna szkoda, ze nie trafili Ibra i Alex :/ Ale mysle, że i tak wspaniale zagrali (przynajmniej Ibra) i dzięki nim Juve wygrało :D

kamyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 17:06

brawo :bravo: juve piekna gra z wielkim zaangazowaniem jakby walczyli o mistrzostwo swiata a nie z ligowym przecietniakiem. Swietna postawa mutu,nedveda,ibry,treze :dance: :ball: :ball: :ball: :ball: :bravo:

teraz jeszcze zdobyc 6 punktow z lazio i siena :!: :!: :!: i chlopaki maja zasluzony 2 tygodniowy urlop. Forza juve :twisted:

pozdro :bravo: :ok:

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 17:08

SUUUUUPPPEEEEEERRRRRRRRRR!!!!!! Cieszę się strasznie z tak wysokiego zwycięstwa!!!!!!!!! Obstawiałem 3-0 ale nie mam nic przeciwko żebu JUVE wygrywał więcej niż obstawiam. Oczywiście dwie bramki strzelił niezawodny TREZEGOAL. Slyszałem, że ta 4 bramka to głównie jego zasługa bo kopnął piłkę ta odbiła się od słupka i dobił ją nogą obrańca drużyny... Calgari. Oby więcej takich meczów!! Pozdrawiam!!!

P.S Jak ktoś ma skrót albo dwie ostatnie bramki JUVE to niech pyknie na forum!!

Śmiter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 17:11

Jedziemy z koksem:) Oby tak dalej !! Teraz remis w Mediolanie i gites.

JUVE PONAD WSZYSTKO. AVE JUVE!!!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 17:25

Śmiter pisze:Jedziemy z koksem:)
zalicz jeszcze węgiel i miał i jedziemy naszą lokomotywą ktora jeszcze nie sapie (dobre decyzje capello w skladzie nie forsowanie tempa przygotowan juve) sadze ze juve ma prawie zapewnione MW ale ja bym chcial LM bo to jest cos wspanialego tworzenie wiekszej histori , niz we wloszech. ciesze sie ze juve wygral ten mecz forza juve i pavel :)

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 17:49

No swietna postawa Juve!!. Najważniejsze jest właśnie zwycięstwo nie ważne w jakim stylu, ale byle by wygrali, a oni zrobili to w wielkim stylu pokonujać aż Cagliari 4-0. W tamtym sezonie nie za łatwo grało się nam z tym przeciwnikiem w tym sezonie dosłownie ich zmiażdżyliśmy. Bramki dla Juve strzelili : Pavel Nedved w 10 minucie, David trezeguet w 18 i 53 minucie i jakiś koleś samobója se wsadził. Teraz mam nadzieję dla nas łatwa potyczka z Lazio rzym które dzisiaj przegralo z Livorno 2-1. Juventus zainkasował kolejne punkty i jeżeli Milan dzisiaj przegra to jestem pewny , że Mistrzostwo Włoch będzie nasze :) . Panowie wrzucajcie tutaj brameczki z dzisiejszego meczu :wink:

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 17:53

:dance:

Kolejne przekonywujące zwycięstwo na naszym koncie.

Mnie bardzo cieszą dwie bramki Treze. Ten chłopak jest niesamowity. Praktycznie w każdym meczu strzela bramki i to nie jakieś z 5 metrów. Idzie na króla strzelców i dogania powoli Toniego. A mógł przecież strzelić hat-tricka tylko że trafił w słupek a oborńca Cagliari strzelił samobójczą bramkę.

P.S. Mam nadzieję na remis w Derbach Mediolanu :twisted:

Grande Juve, Vinci Per Noi
Maselko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 18:06

kubinho 10 pisze::dance:

Kolejne przekonywujące zwycięstwo na naszym koncie.

Mnie bardzo cieszą dwie bramki Treze. Ten chłopak jest niesamowity. Praktycznie w każdym meczu strzela bramki i to nie jakieś z 5 metrów. A mógł przecież strzelić hat-tricka tylko że trafił w słupek a oborńca Cagliari strzelił samobójczą bramkę.
jakies bramki z 11 metrow ;) zartowalem ofkors, Treze jest bardzo wazny, mogl strzelic nawet 4 bo przy bramce Nedveda strzelil, bramkarz ja odbil w bok no i Nedved uderzyl. oby wiecej takich meczykow :)

Szczecin pozdrawia... ;)
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 18:08

Link do bramek.(pliki mpg,przecietna jakosc,wloski komentarz,bez powtorek);
Bramki pochodza z juveusa.net
EDIT:
Tutaj
znajdziecie linki do bramek,lepszej jakosci(wmv,komentarz arabski,kilka powtorek);
Bramki znalezione na www.juventuz.com
Ten samoboj... :lol:
Wieczorem derby Mediolanu i podejrzewam ze Milan potraci punkty.Jesli tak sie stanie..to nudne sie zrobi to SerieA :whistle:
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 18:45 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.

Adi10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 18:30

bardzo ladnie :) lubie takie wyniki nie powiem :dance: szkoda ze Treze nie strzelil hattricka :P i Ibra cos przysnal :P ale juz nie narzekam jest dobrze , teraz kolej na Lazio
pozdrawiam

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 18:34

No i świetnie. Po meczu w którym Juve zwyciężyło 4:0 zawsze mam świetny humor (ciekawe dlaczego :D ) Niezła gra Juve, efektowne zwycięstwo 4:0 w efektownym przekazie, tak można opisać to, co dzisiaj działo się na JP (a właściwie na Team Speaku :lol: ) Jednym słowem było świetnie. Rafal na spółę z Dizzym znakomicie dawali sobie radę w roli komentatorów spotkania (pomagał im tam jeszcze Duff chyba) - jednym słowem - pomysł Gregora de Ptasiora był trafiony w dziesiątkę. Było bardzo dużo osób, wszyscy chyba byli zadowoleni. Dizzy czasem puszczał niecenzuralne słowa :smile: ale pewnie jak widział zepsute sytuacje, to trochę go ponosiło. Usprawiedliwiał się tym, ze rzeczy trzeba nazywać po imieniu :wink: Komentarz był naprawdę znakomity i ci, którzy go nie słyszeli (m.in. Gregor) mogą czuć się naprawdę zawiedzeni. Za tydzień spotykamy się znowu, moze tym razem jakość będzie lepsza bo dawała się komentatorom we znaki (ten piksel który nazywam piłką, przemieszcza się między zawodnikami - cytat ) no i ziomki z Calgiari czy jak ich tam nazywaliście :-D bo nie znaliście nazwisk. Było świetnie, czuło się klimat po prostu :wink: zapomniałem dodać o ,,Czampadżiolo'' czyli o bramkarzu Calgiari. Oczywiście komentarz był jajcarski, przez co słuchać było ciekawiej. LM ja mogę kometować (jak zesztukuję mikrofon) bo ja się jakoś do tego dziś nie mogłem zabrać (byłem ciekawy jak to będzie z tym komentarzem) i byłem rozkojarzony jak diabli. Dziwi mnie, że szło to płynnie, bo rozdzielało się na tylu userów że hoho.

Teraz może o samym meczu: rozpędzone Juve rozjechało Calgiari dokumentnie. Trez strzelił 2 gole i trzeciego tak w 75% też, więc można powiedzieć, że to taki moralny hat trick :wink: Dobry mecz zagrał Mutu, Rafal często podczas transmisji wykrzykiwał jego nazwisko (fajny dzwiek przy tym wydawał, kto nie słyszał ten nie wie o co mi chodzi :-D ) więc oznacza to, ze Adrian był bardzo aktywny. Nedved przyzwoicie, dołożył nogę do piłki i trafiła ona do siatki, co gol to gol, więc można było go ocenić nieco wyżej, ale ja tego nie robię, bo stać go na więcej. Miłym akcentem była obecność kibiców Legii na meczu. Nie możemy popadać w samozachwyt i się rozprężać bo za tydzień mecz z Lazio a jeszcze dziś Inter - Milan i mamy szansę odskoczyć Milanowi na jeszcze więcej punktów, przez co Milaniści zechcą to spotkanie wygrać, a Inter jest podwójnie zmotywowany, bo gdyby dzisiaj ograli Milan to wyszliby na pozycję wicelidera(kto czasem bywa na forum Interu, ten wie, że myślą o wygranej dziś i o tym, żeby nas gonić, bo przecież w tym roku mieli wygrać Scudetto wg pewnego pana) i na razie nic im nie wychodzi. Dzisiaj będą mieli szansę się odkuć Milanowi za ostatnie lata, bo chyba od 3 lat nie wygrali z Milanem. W tym meczu stawiam na podział punktów, co ani dla Interu (nie przeskoczą Milanu) ani dla Rosso-Nerrich nie będzie dobrym wynikiem.

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 18:35

i Ibra cos przysnal
Nie jestem pewien co do twojej deyzji. To, że nie strzelił bramki to nie znaczy, że zagrał słabo. Zobacz jak padła 3 bramka dla Juve... Ibrahimovic wtedy razem z Nedvedem rozprowadzili akcję jakby nie było gdyby go wtedy nie było w tamtym miejscu losy meczu mogłyby potoczyć się inaczej, ale to jest już mniejsza sprawa. Mam nadzieję, że Ibra strzeli w następnymmeczu jakiegos gola , a jak nie strzeli to niech rozegra dobre spotkanie :-D

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 18:37

Szczerze mówiąc o samym meczu nie ma co za dużo pisać, bo był niesamowicie jednostronny :). Można tylko wyciągnąć pewne ogólne konkluzje...

Zlatan - serce, płuco i prawa noga Juve - można powiedzieć, że odkąd ten chłopak przestał gwiazdorować i zaczął grać dla zespołu to każde jego zagranie stwarza naprawdę dobrą okazję na strzelenie bramki dla Juve. Dzisiejszy mecz nie był inny...

Nedved - Ostatnio krytykowany dzisiaj wyraźnie się odrodził... to znowu był ten genialny czech, który robił z piłką co chciał. Zwłaszcza ładnie wyglądała jego współpraca ze Zlatanem

Mutu - Nie można powiedzieć, że grał źle, ale na grę w pierwszym składzie nie zasługuje. Zdarzają mu się dobre akcje, ale nie jest pewnym punktem, ani pomocy, ani ataku. Idealny rezerwowy.

Abbiati - Naprawdę solidny i pewny bramkarz. Powiem więcej - w tym sezonie wyrasta na gwiazdę starej damy i moim zdaniem ( chociaż wywoła ono pewnie kontrowersje ) powinien bronić jak najdłużej, a Buffon niech spokojnie odzyskuje formę w rezerwach. Jestem pewien, że po tak długiej kontuzji jeszcze jakiś czas będzie dużo gorszy od ex Rossoneriego

No i najsmutniejsze - Delle Alpi... puste... żenująco puste Delle Alpi. Naprawdę beznadziejnie ogląda się mecze kiedy kamera pokazuje same puste krzesełka... to jest tragedia... ciekawe czy za rok większa frekwencja będzie na Communale... no i miejmy nadzieje, że "Alpejski" po remoncie wreszcie odżyje bo obecna sytuacja jest naprawdę fatalna... zresztą ameryki nie odkryłem bo wie to każdy nie tylko fan Juve :angry:

EDIT:
Zapomniałem o Trezeguecie - ten mecz był dosyć specyficzny, bo oprócz tego, że David popisał się dkutecznością i strzelił dwie bramki ( ale do tego jesteśmy przyzwyczajeni ) to wykazywał nawet aktywność w budowaniu akcji a to już rzadkość :) Ale jak widać - opłaciło się, bo grał znakomicie - oby tak dalej! Aha no i nie muszę chyba dodawać, że jest dla nas niezastąpiony i transwer do Arsenalu, czy gdziekolwiek indziej jest wykluczony :)
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 19:14 przez YoUri`, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany