Mecze Juve na TeamSpeaku
- wloski
- Juventino
przyglądam się temu tematowi od kiedy powstał i wiedze , że dużo osób chce się zaangażować w to radio czy nawet relacje live jednak jeśli będzie brak reakcji moderatorów to ponownie zakończy się na pomysłach. Prosił bym jakiegoś moderatora by wypiedział się na ten temat (pomysł) i powiedział czy coś takiego może zaistnieć na stronie JP czy pracujemy osobno (mowie my bo ja także mogę pomóc - grafika niewiem jakieś tam sprawy organizacyjne , jestem otwarty na wszelkie sugestie
)

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zgadzam się z przedmówcą
jakis mod lub Admin niech się wypowie w tej sprawie, bo bez was to nie ma szans na jakikolwiek rozruch
Jak widac coraz wiecej osob zgłasza się do pomocy, wiec jak na razie interes rozwija sie w dobrym kierunku 

- rafal005
- Juventino
A po co? Rzuca ktoś kolejny pomysł, zamiast od razu wziąć się za jego wykonanie. Moderatorzy tu nie są do niczego potrzebni. Potrzebna jest osoba z bardzo szybkim łączem oraz z Canal+. Bardzo szybkie łącze po to, aby mogła oglądać mecze przez internet i jednocześnie je komentować. Jeżeli mecz jest na C+, to szybkie łącze oczywiście nie potrzebne. Taki delikwent instaluje sobie TeamSpeaka, zakłada własny kanał na jakimś serwerze i wrzuca tutaj nazwę tego kanału i hasło do niego. Założyciel tego kanału będzie jednocześnie jego adminem, czyli będzie mógł kickować i banować innych, oraz wyciszać ich mikrofony, zatem problemów podczas meczów nie powinno być. Na kanale moźe być na raz nawet ponad 100 osób, zatem jest to liczba wystarczająca, bo na czacie liczba osób oscyluje wokół tej liczby.wloski pisze:Prosił bym jakiegoś moderatora by wypiedział się na ten temat
Na jakikolwiek rozruch to nie ma szans, jak wszyscy dalej będą tylko gadać i nic nie robić.Damianinho 15 pisze:jakis mod lub Admin niech się wypowie w tej sprawie, bo bez was to nie ma szans na jakikolwiek rozruch
- Negri
- Juventino
Spokojnie. Ja i Gregor już myślimy ale nie nad programem lecz nad radiem internetowym. Myślimy, że to będzie lepszy pomysł niż np Team Speak, bo wiecej osob bedzie mozna do tego nastroic. Gregor ma łacze 1mb/s. Myslę, że wystarczy, żeby pociągnąć radiorafal005 pisze:Na jakikolwiek rozruch to nie ma szans, jak wszyscy dalej będą tylko gadać i nic nie robić
- wloski
- Juventino
rafal ja mam 640 kb/s no , ale jednak nie mam ani C+ ani nie wiem czy to łącze starcza na wszystko co powiedziales ;/rafal005 pisze:A po co? Rzuca ktoś kolejny pomysł, zamiast od razu wziąć się za jego wykonanie. Moderatorzy tu nie są do niczego potrzebni. Potrzebna jest osoba z bardzo szybkim łączem oraz z Canal+. Bardzo szybkie łącze po to, aby mogła oglądać mecze przez internet i jednocześnie je komentować.wloski pisze:Prosił bym jakiegoś moderatora by wypiedział się na ten temat
- Corcky
- Juventino
Pomysł całkiem dobry, tylko wydaje mi się, że, aby powstało radio trzeba troszke kasy :doh:
Sloty(ilosć osób mogących słuchać radia) zależy na 100% od kasy i tu jest największy problem. Mówię, o tym bo wiem, jak było z "Radio Widzew", w którym zresztą mam swoje audycje (www.radio.widzewlodz.pl). Choć póki co, tam znaleźli się ludzie, którzy wpłacali kase na konto i radio powstało.
Może nie pwoiedziałem niczego nowego, ale chciałem dodać swoje trzy grosze - mam nadzieje w jakis sposób pożyteczne.
Gdyby ta inicjatywa zakończyła sie pomyślnie, gdyby była potrzeba mógłbym prowadzic audycje, tyle, ze nie z meczy(bo nie posiadam do nich w większości dostępu) - tylko np. jakies aktualności albo cos w tym stylu
Wydaje mi sie jednak, że to o czym pisze rafal005 ma większe szanse na powodzenie.
Pozdro.
Sloty(ilosć osób mogących słuchać radia) zależy na 100% od kasy i tu jest największy problem. Mówię, o tym bo wiem, jak było z "Radio Widzew", w którym zresztą mam swoje audycje (www.radio.widzewlodz.pl). Choć póki co, tam znaleźli się ludzie, którzy wpłacali kase na konto i radio powstało.
Może nie pwoiedziałem niczego nowego, ale chciałem dodać swoje trzy grosze - mam nadzieje w jakis sposób pożyteczne.
Gdyby ta inicjatywa zakończyła sie pomyślnie, gdyby była potrzeba mógłbym prowadzic audycje, tyle, ze nie z meczy(bo nie posiadam do nich w większości dostępu) - tylko np. jakies aktualności albo cos w tym stylu
Wydaje mi sie jednak, że to o czym pisze rafal005 ma większe szanse na powodzenie.
Pozdro.

Alessandro Del Piero ole!
- Negri
- Juventino
@Forza Del Piero
Słuchaj, oczywiście radio będzie grało przez wiele czasu i paru naszych userów oprócz mnie i Gregora będzie mogło prowadzić swoje audycje. Nie ma problemu, myślę, ze czasu w radio wystarczy. Tymczasem czekamy na kogoś, kto bedzie komentował mecze (kogoś z Canal+)
Słuchaj, oczywiście radio będzie grało przez wiele czasu i paru naszych userów oprócz mnie i Gregora będzie mogło prowadzić swoje audycje. Nie ma problemu, myślę, ze czasu w radio wystarczy. Tymczasem czekamy na kogoś, kto bedzie komentował mecze (kogoś z Canal+)
- m4Tiex
- Juventino
rafal ale jak kazdy bedzie nawijal na tym ts to bedzie straszny szum wiem to ze swojego doswiadcczenia bo codziennie siedze na TS i jak kazdy gada przynajmniej 5 osob to jest straszny chaos ,jedyny sposob kazdy kto bedzie niepotrzebnie nadawal bedzie mutowanyrafal005 pisze:A po co? Rzuca ktoś kolejny pomysł, zamiast od razu wziąć się za jego wykonanie. Moderatorzy tu nie są do niczego potrzebni. Potrzebna jest osoba z bardzo szybkim łączem oraz z Canal+. Bardzo szybkie łącze po to, aby mogła oglądać mecze przez internet i jednocześnie je komentować. Jeżeli mecz jest na C+, to szybkie łącze oczywiście nie potrzebne. Taki delikwent instaluje sobie TeamSpeaka, zakłada własny kanał na jakimś serwerze i wrzuca tutaj nazwę tego kanału i hasło do niego. Założyciel tego kanału będzie jednocześnie jego adminem, czyli będzie mógł kickować i banować innych, oraz wyciszać ich mikrofony, zatem problemów podczas meczów nie powinno być. Na kanale moźe być na raz nawet ponad 100 osób, zatem jest to liczba wystarczająca, bo na czacie liczba osób oscyluje wokół tej liczby.wloski pisze:Prosił bym jakiegoś moderatora by wypiedział się na ten temat
Na jakikolwiek rozruch to nie ma szans, jak wszyscy dalej będą tylko gadać i nic nie robić.Damianinho 15 pisze:jakis mod lub Admin niech się wypowie w tej sprawie, bo bez was to nie ma szans na jakikolwiek rozruch

ja moge miec channel admin (R SA) i chetnie bede mutowal

Aaaa...aaaaa mocniej
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
Nie umiesz czytac,masz wielką wadę wzroku (brak gałek ocznychwloski pisze:przyglądam się temu tematowi od kiedy powstał

Jeśli ktoś chce wiedzieć jakie jest zdanie adminow/modow na ten temat, to proponuje przeczytac pierwszą strone tego tematu.
- Szilgu
- Juventino
Po pierwsze:
Po drugie:
Milanistą? :lol: Zdaje się że wypowiedział się już w tej sprawie.... A w ogóle czy nie można czegoś raz zrobić bez pomocy aminów i modów
:!: Chyba nie jesteśmy jacys niepełnosprawni :? Zauważyłem że gdy tylko powstaje jakiś pomysł na forum, każdy od razu liczy na pomoc ze strony adminów i modów....ludzie opanujcie się!
poczytałem se trochę na necie i jestem pewny że bez kasy to radio nie pójdzie :? No chyba że chcemy stworzyć je dla max. 5 osób :lol: A więc proponowałbym jednak teamspeak, ewentualnie nadawać przez winampa..... zdaje się że ktoś w tym temacie zarzucił linka jak to robićDamianinho 15 pisze:Spokojnie. Ja i Gregor już myślimy ale nie nad programem lecz nad radiem internetowym. Myślimy, że to będzie lepszy pomysł niż np Team Speak, bo wiecej osob bedzie mozna do tego nastroic. Gregor ma łacze 1mb/s. Myslę, że wystarczy, żeby pociągnąć radio

Po drugie:
wloski pisze:Prosił bym jakiegoś moderatora by wypiedział się na ten temat
a Siewier to kim jestDamianinho pisze:jakis mod lub Admin niech się wypowie w tej sprawie, bo bez was to nie ma szans na jakikolwiek rozruch

- rafal005
- Juventino
Kanał na TeamSpeaku założony. Jak ktoś chce wyprobówać, to zapraszam
Oto instrukcja:
1. Ściągnij TeamSpeaka i go zainstaluj.
2. Uruchom go.
3. Z menu 'Connection' wybierz 'Quick Connect'.
4. Wpisz: Server address: 85.93.27.131:8768 Nickname: Twój dowolny nick. Pozostałe pola zostaw puste. Naciśnij 'Connect'.
5. Po połączeniu się zobaczysz po lewej stronie listę serwerów. Znajdź na liście kanał o nazwie 'JuvePolska' w pokoju 'Other rooms' (prawie na samym dole), kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz 'Switch to channel'. Gotowe.
1. Ściągnij TeamSpeaka i go zainstaluj.
2. Uruchom go.
3. Z menu 'Connection' wybierz 'Quick Connect'.
4. Wpisz: Server address: 85.93.27.131:8768 Nickname: Twój dowolny nick. Pozostałe pola zostaw puste. Naciśnij 'Connect'.
5. Po połączeniu się zobaczysz po lewej stronie listę serwerów. Znajdź na liście kanał o nazwie 'JuvePolska' w pokoju 'Other rooms' (prawie na samym dole), kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz 'Switch to channel'. Gotowe.
- wloski
- Juventino
rafcio punkt 15 powinnem tam być , ale sprobuje wczesniej zobaczymy jak to będzie obiadek , szkola wiec sa obowiazki , ale na "sete" się tam pokaze. dobrze ze zabrales sie za to zobaczymy jak z tym pojdzie wiesz kapa tylko taka ze do 150 dojdzie i potem koniec wiec trza trafić i zagrzać miejsce
pozdro dla rafala

pozdro dla rafala

- Mundek
- Juventino
Bardzo dobry pomysł z tym kometowaniem,tylko jedno ale- nie udzielajcie głosu zbyt wilu osobom bo zrobi sie rzeznia;/
i jak ktos zabiera głos to niech odsuwa mikrofon od głosników bo u innych strasznie szumi wtedy!!
i jak ktos zabiera głos to niech odsuwa mikrofon od głosników bo u innych strasznie szumi wtedy!!
... wtedy na ziemie zstąpił demon - głowe miał jedną, nogi miał dwie a na koszulce numer 17...
zwał sie David Trezeguet !!
zwał sie David Trezeguet !!
- Del Rajko
- Juventino
Chyba mała lipa z tego wyszła
Ciekawiej będzie za livescore.com
Ale
za pomysł :o