Quiz (Filmy)
- Boncol
- Juventino
Powinno być tak jak dotychczas :!:
Jedynie pomysł z 24 godzinami mi się podoba
Pomysł forza bianco-neri
A co do filmu może jest to The Ring

Jedynie pomysł z 24 godzinami mi się podoba

A co do filmu może jest to The Ring

Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2005, 18:12 przez Boncol, łącznie zmieniany 2 razy.
- Włodar
- Juventino
"Martwe zło" ("The Evil Dead")?

Warto dodać, że film ten opowiada historię uczniów pewnej amerykańskiej szkoły. Ukazuje ich codzienne, spokojne, szkolne życie, spokojne dopóki...no właśnie, o tym dowiecie się jak sami obejrzycie. 8) Film jest przerażający, tym bardziej, że scenariusz pisany był na podstawie prawdziwych wydarzeń.

Zgadza się, Twoja kolej!Boncol pisze:Słoń
Warto dodać, że film ten opowiada historię uczniów pewnej amerykańskiej szkoły. Ukazuje ich codzienne, spokojne, szkolne życie, spokojne dopóki...no właśnie, o tym dowiecie się jak sami obejrzycie. 8) Film jest przerażający, tym bardziej, że scenariusz pisany był na podstawie prawdziwych wydarzeń.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2005, 23:21 przez Włodar, łącznie zmieniany 1 raz.
- pajzano
- Juventino
"Dotyk przeznaczenia" (oryginalny tytuł "The Gift").
Wybaczcie za tamto, strzeliłem z tą Listą Schindlera i nie zdążyłem zadać, bo musiałem jechać do Łodzi. Do internetu mam dostęp praktycznie tylko w weekendy, więc nie mogłem sprawdzić i zadać. Pomysł z 24 h sam miałem zaproponować, bo pamiętam, jak mnie irytowało, gdy ktoś zgadł i nie zadawał :oops: Tak więc popieram pomysl - niech tak będzie.
Ponieważ mam pewność co do "Dotyku...", oto zagadka ode mnie (żeby nie przedłużać):

Ten film jest bardzo znany, a dom dość charakterystyczny
Twoja kolej.
Wybaczcie za tamto, strzeliłem z tą Listą Schindlera i nie zdążyłem zadać, bo musiałem jechać do Łodzi. Do internetu mam dostęp praktycznie tylko w weekendy, więc nie mogłem sprawdzić i zadać. Pomysł z 24 h sam miałem zaproponować, bo pamiętam, jak mnie irytowało, gdy ktoś zgadł i nie zadawał :oops: Tak więc popieram pomysl - niech tak będzie.
Ponieważ mam pewność co do "Dotyku...", oto zagadka ode mnie (żeby nie przedłużać):

Ten film jest bardzo znany, a dom dość charakterystyczny
Otóż toJuventin pisze:Czyzby Beetle Juice, czyli Sok z Żuka?

Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2005, 01:06 przez pajzano, łącznie zmieniany 1 raz.
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- Bany_DG
- Juventino
Czyzby Beetle Juice, czyli Sok z Żuka?
http://img41.imageshack.us/img41/6682/miesaki4mu.jpg
Sorry za duza fotke, ale mniejszej nie mam
Banał
EDIT:
http://img41.imageshack.us/img41/6682/miesaki4mu.jpg
Sorry za duza fotke, ale mniejszej nie mam

Banał
EDIT:
Tak jest :-D Mój ulubiony film, nie długo emisja w PolsacieBoncol pisze:Filadelfia![]()
![]()
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2005, 01:23 przez Bany_DG, łącznie zmieniany 1 raz.
- white_wolv
- Juventino
21 Gram(ów) 8)
Bardzo dobry film poruszajacy wiele problemow natury moralnej,religijnej.
Polecam.
Wracamy do Polski:
.Jakkolwiek padla propozycja aby jesli ktos zle odpowie nie mogl podac kolejnej odpowiedzi wczesniej niz za 24h..ale co tam..zadajesz.
Co do "Czasu Surferow"..moim zdaniem to najlepsza polska komedia ostatniej dekady.Ogladalem to juz z 4 razy(w czasach gdy jeszcze pracowalem w kinie),ostatnio mam to na HDD i czasem poprawiam sobie humor ogladajac wybrane fragmenty.Humor jest prosty co nie przeszkadza w tym zeby rozbawic sie do lez...POLECAM tym ktorzy jeszcze nie widzieli.....BTW: skowyrne :lol:
Ocena tego filmu w duzej mierze zalezy od podejscia.Jesli "Czas.." oglada sie na luzie,nie wymagajac niczego(zadnych trikow aktorskich,zlozonej fabuly,wyszukanego humoru itd) to ten film naprawde daje rade.A ze jest on Kiczem to sie zgodze..ten film ma byc kiczem z zalozenia
.
Bardzo dobry film poruszajacy wiele problemow natury moralnej,religijnej.
Polecam.
Wracamy do Polski:

Nie.Bebik pisze:sezon na leszcza?
Raczej "Czas surferow"Bebik pisze:no to może "czas serferów"
Co do "Czasu Surferow"..moim zdaniem to najlepsza polska komedia ostatniej dekady.Ogladalem to juz z 4 razy(w czasach gdy jeszcze pracowalem w kinie),ostatnio mam to na HDD i czasem poprawiam sobie humor ogladajac wybrane fragmenty.Humor jest prosty co nie przeszkadza w tym zeby rozbawic sie do lez...POLECAM tym ktorzy jeszcze nie widzieli.....BTW: skowyrne :lol:
No tak..zapomnialem o Dniu Swira..no to moze rzeczywiscie 2gie miejsceKOPEĆ pisze:Co do najlepszej polskiej komedii dekady, to raczej bym był skłonny wytypować "Dzień Świra".
Ocena tego filmu w duzej mierze zalezy od podejscia.Jesli "Czas.." oglada sie na luzie,nie wymagajac niczego(zadnych trikow aktorskich,zlozonej fabuly,wyszukanego humoru itd) to ten film naprawde daje rade.A ze jest on Kiczem to sie zgodze..ten film ma byc kiczem z zalozenia
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2005, 13:49 przez white_wolv, łącznie zmieniany 4 razy.
- J1897
- Juventino
sezon na leszcza?
no to może "czas serferów"
przepraszam, nie doczytałem się tego :oops: ale co tam... daję...

dajesz...
no to może "czas serferów"
przepraszam, nie doczytałem się tego :oops: ale co tam... daję...

ano oczywiście, że tak :-DBoncol pisze:Negocjator
dajesz...
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2005, 14:00 przez J1897, łącznie zmieniany 2 razy.
- KOPEĆ
- Juventino
Ja niestety nie zgodze się z Tobą, wg mnie jest to totalny kicz, beznadzieja, niskobudżetowa produkcja zrobiona w pośpiechu. Karygodna gra aktorska(oprócz lindy i zamachowskiego), no poprostu dla mnie takie filmy nie powinny powstawać.white wolv pisze:Co do "Czasu Surferow"..moim zdaniem to najlepsza polska komedia ostatniej dekady
Co do najlepszej polskiej komedii dekady, to raczej bym był skłonny wytypować "Dzień Świra".
No.. szkoda że się spóźniłem ze zgadywaniem o pół godziny bo jestem świeżo po tym filmie

EDIT: Czy ten film wyżej to może jest Jackie Brown?
ano właśnie miałem pisać(edytować) tylko komp mi sie zawiesił... trudno dawaj Boncol coś ciekawego.Boncol pisze:Negocjator
Wstyd nie wiedzieć Samuel L. Jackson i Kevin Spacey rules
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2005, 13:57 przez KOPEĆ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Boncol
- Juventino
Negocjator
Jako że jestem na 100% pewny Negocjatora zadaje

Jako że jestem na 100% pewny Negocjatora zadaje

Radidam pisze:podpowiedz
Wydaje mi sie że troche za wcześnie na podpowiedź :evil:BOOM pisze:" o dwoch takich co ukradli ksiezyc" ??? :rotfl:
podpowiedz plz
Niestety nieJa-JUVE-nek pisze:A wracając do filmu to może chodzi o film "Uśpieni" ?

Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2005, 14:28 przez Boncol, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
- stefan590
- Juventino
Leon Zawodowiec. Klasyka każdy powinien znać. Świetny film.
Jako że jestem w 100% pewien swojej odpowiedzi zamieszczam swój screen, a kolega który umieścił swoją zagadkę nie wiadomo skąd niech usunie swój post, albo zrobi to jakiś moderator.
Mój Screen pochodzi ze świetnego filmu, który opowiada o pewnym genialnym przestępcy. Jeden z najlepszych jakie widziałem:

Jako że jestem w 100% pewien swojej odpowiedzi zamieszczam swój screen, a kolega który umieścił swoją zagadkę nie wiadomo skąd niech usunie swój post, albo zrobi to jakiś moderator.
Mój Screen pochodzi ze świetnego filmu, który opowiada o pewnym genialnym przestępcy. Jeden z najlepszych jakie widziałem:

Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2005, 16:10 przez stefan590, łącznie zmieniany 1 raz.