LM: (06) Rapid Wiedeń 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 16:22

Witam! Zaraz spadną na mnie gromy, za to, iż wyprzedziłem Rafała w założeniu tematu, dlatego dodam kilka słów wyjaśnienia na początek. Otóż, zostałem poproszony przez niego o napisanie tejże zapowiedzi, gdyż jemu na przeszkodzie stanęły inne zajęcia. Ja również musiałem działać w pośpiechu, dlatego proszę o wyrozumiałość. Na mecz z Cagliari wróci już stary, dobry Rafał :wink:

Myśląc o meczu w Wiedniu, większość z nas ma jeszcze zapewne w pamięci ostatnią potyczkę na Delle Alpi, zakończoną zwycięstwem Starej Damy 3:0. Gole zdobyli wtedy Trezeguet, Mutu i Ibrahimovic. Juventus przeważał wtedy przez praktycznie cały mecz, dlatego rozmiary zwycięstwa były zasłużone.

Przed dzisiejszym meczem nierozstrzygnięta jest nadal kwestia, który zespół - czy Bayern czy Juventus - zajmie pierwsze miejsce w grupie. Bilans bezpośrednich pojedynków między tymi dwoma potężnymi klubami jest idealnie równy. Ponieważ trudno zakładać, że ci wielcy faworyci stracą w tej kolejce punkty, o prymacie w Grupie A zadecyduje najprawdopodobniej lepszy stosunek bramkowy. Na razie o jednego gola mniej stracili Bawarczycy.

W ostatnim grupowym meczu dojdzie być może do małej rewolucji w składzie. Capello zapowiada, że da pograć zawodnikom do tej pory rzadziej wykorzystywanym, ale znajdującym się oczywiście w szerokiej kadrze meczowej Juventusu. Możliwe, iż na ławce rezerwowych usiądzie jeszcze Gigi Buffon, który musi na razie spokojnie odbudować swoją mistrzowską formę z poprzedniego sezonu. Jedynym zawodnikiem naszego zespołu, który nie zagra z powodu kontuzji jest Emerson. Doznal on drobnego urazu w ostatnim ligowym spotkaniu z Fiorentiną. Miejmy nadzieję, że dublerzy, którzą walczą przecież o miejsce w składzie, rozegrają wyśmienite spotkanie i być może zapewnią Juve przodownictwo w grupie.

A jak przedstawia się sytuacja w drużynie Rapidu? Wiedeńczycy stracili już nawet teoretyczne szanse na awans do Pucharu UEFA, dlatego teraz grają tylko i wyłącznie o pietruszkę. W weekend grają oni ważny ligowy mecz z drużyną Austrii Salzburg, dlatego chcieliby pewnie dobrze wypaść by podbudować swoje morale. Obecnie Rapid jest w lidze dopiero na 6 pozycji, a ich ostatnie spotkanie z zespołem SV Pasching zakończyło się zwycięstwem 3:1. W drużynie z Wiednia nie zobaczymy kontuzjowanego Marcina Adamskiego.

Prawdopodobne składy:

Rapid: 24 Payer, 23 Dober, 26 Valachovic, 22 Bejbl, 2 Adamski, 11 Hofmann, 13 Katzer, 7 Hlinka, 8 Ivanschitz, 25 Kincl, 10 Akagunduz.

Juventus: 32 Abbiati, 3 Chiellini, 6 Kovac, 21 Thuram, 14 Balzaretti, 18 Mutu, 4 Vieira, 20 Blasi, 16 Camoranesi, 10 Del Piero, 25 Zalayeta.

Sędzia: Jara (Czechy)

Ja osobiście liczę na zdecydowaną wiktorię naszej drużyny. Pierwsze miejsce w grupie możemy osiągnąć tylko, jeśli zaaplikujemy Austriakom odpowiednią ilość goli. Teoretycznie awans jest juz zapewniony, ale mecz jednak toczy się o dużą stawkę. Wszak zespoły z drugich miejsc spotkają sie w 1/8 LM ze zwycięzcami grup... Teoretycznie więc, łatwiej powinno nam być, gdybyśmy tą grupę wygrali... Ale drugie miejsce zajęła przecież Chelsea, a los bywa złośliwy :wink:

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 16:29

Mecz wypadalo by oczywiscie wygrac :wink: Ale ja, tak jak Capello uwazam iz mozna by wystawic ciut "slabszy" sklad :!: Wprawdzie zalezy mi na pierwszym miejscu w grupie, ale z drugiej strony niech odpoczna ci ktorzy sa faktycznie zmeczeni a pokaza ci ktorzy dostaja mniej szans od trenera, np. Balzaretti czy Zalayeta :ok: Mam nadzieje ze zagra Alex i chcialbym zeby pokazal sie z dobrej strony... i moze strzeli kolejna brameczke :P

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 16:51

Ja znowu będe optymista i wytypuje łatwiutkie zwycięstwo Juve 3-0 :D Mysle, że Bianconerri poradzą sobie z nimi bez problemów. Chciałbym, żeby strzlił: Ibra, Treze i Alex :pray: Ale i tak najważniejsze będzie wyprzedzenie Bayernu i awans z pierwszego w grupie... a dalej po podbój Europy :bravo: :pray: :happy:

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 17:22

Ja sądze, że Capello będzie chciał wlaczyć o pierwsze miejsce, żeby trafić teoretycznie na słabszą drużynę z 2 koszyka. Obstawiam, że wygramy 2-0. Brameczki strzelą Alex i Mutu. Nie będe pisał, że bedzie się grało łatwo i pewnie wygramy bo już tak napisalem jak Juve ostanio grał w LM.

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 18:36

Szkoda, że Capello wystawił rezerwowy skład. Zobaczymy jak tam nasz rezerwa zagra. Niestety nie zagra GIGI, ale Capello obiecał, że wystawi go już w nastepnym meczu z Caligari. Ja stawiam, że wygramy 1-0 po bramce Zalayety. Myślę, że to będzie ostatni mecz Abbiatiego w tym sezonie. Chyba,że Don Fabio da mu zagrać np: jak zapwnimy sobie 29 scudetto ALE NIE KRACZMY POZDRAWIAMQ!!!!!!!!!!!!! Aha jesycye jedno gdyby po meczu ktoś miał już linka do skrótu to bardzo bym prosił aby udostępnył!!!!

merfi99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 18:55

gdzie i jak mozna obejrzec mecz juve w internecie ??

dexoff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 19:54

niestety chyba nigdzie:((.jak ktos cos wie to niech da znac!!

Z ostatniej chwili!!!

mecz jest na SPORT ITALIA na SopCascie!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2005, 20:38 przez dexoff, łącznie zmieniany 1 raz.

-=Różnie bywa=-
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 20:19

Nie wiem gdzie w necie, natomiast podobno mecz poleci na Italia 1. Ci co mają Cyfrę + niech włączają na 156 kanał :wink:

Co do meczu, to mam nadzieję, że Bayern nie wygra w Belgii, a my wygramy dwoma bramkami z Rapidem :smile:

Maselko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 21:44

nikt nic nie pisze... Juve do przerwy 3-0 a Bayern 1-1, leci moze gdzies ten mecz ? jaki jest sklad ? jesli troche "rezerwowy" to widac ze ci co zazwyczaj nie grali sa glodni gry ;)

juz wiem jaki sklad... wcale nie jest tak bardzo "rezerwowy" jak mi sie wydawalo, ale i tak cieszy 3-0 ;)

Szczecin pozdrawia... ;)
kamyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 21:53

Maselko pisze:nikt nic nie pisze... Juve do przerwy 3-0 a Bayern 1-1, leci moze gdzies ten mecz ? jaki jest sklad ? jesli troche "rezerwowy" to widac ze ci co zazwyczaj nie grali sa glodni gry ;)

ed: ucielo mi pytanie...
tak jak podali wyzej italia 1 i 156 kanal cyfry mamy meczyk a sklad nastepojacy abbiati-balzartti,kovac,thuram,chiellini-camor,blasi,vieira,mutu,zlatan,del piero

pozdro :ball: :ball: :ball:
pisze posta a w tym czasie kincl strzela na 3-1

ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 22:05

No i super :-D 3-0 po p[ierwszej połowie, 2 bramki Alexa, licze na powtórke z 96'. Szkoda że Abbiati zagral a nie Buffon. Słyszałem gdzieś że podobno lekki uraz :? Oby od tej kontuzji nie zaczęłi sie nastepne. Trzeba mu dac więcej odpocząć, żeby sie chłopak skleijił :prochno: Balzaretti zagrał, super mam nadzieje że znowu pokaże się z dobrej strony. Szkoda że Fabio nie dał odpocząć Camoranesiemu.
P.S.Manchester bliski UEFA :twisted:

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
kamyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 22:13

trezegol17 pisze: Szkoda że Fabio nie dał odpocząć Camoranesiemu.
P.S.Manchester bliski UEFA :twisted:
camor nie zagra w niedziele w lidze bo zostal zawieszony za brutalny faul i uderzenie z bani w zawodnika fiorentiny i wtedy sobie odpocznie

a przy obecnych wynikach czyli villareal lille 0-0 i benfica mu 2-1 to manchester nawet do uefa nie wchodzi

pozdro

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 22:47

Rapid Wieden 1-3 Juventus Turyn :)

Przy remisie Bayernu wychodzimy jako pierwsi :). Przyznam, że oglądałem tylko 2 połowę, a 1 tylko skrót. Co można powiedzieć? Ładne, a nawet bardzo ładne bramki, zwłaszcza Del Piero, który chyba pozazdrościł wyczynu Pirlo z Meczu z Schalke :). Zlatan, Camor jak zwykle na wysokim poziomie. Trzeba powiedzieć, że w 2 połowie tempo znacznie siadło, Juventus był usatysfakcjonowany wynikiem więc tylko czekał... no i się doczekał... 2 mecz z rzędu tracimy głupią bramkę po naprawdę fatalnym błędzie obrony ( która nota bene cały mecz spisywała się dobrze ). Bianconeri tak sie rozluźnili, że wynik mógłbyć zupełnie inny, gdyby nie świetny Abbiati, który kilkukrotnie ratował nas od utraty bramki. Raz pomógł nam także troche sędzia, kiedy to po rzucie wolnym wykonywanym przez Rapid była ewidentna ręka w polu karnym ( chyba Vieira w murze )... Ale na pewno nie można powiedzieć, że wypaczyło to wynik, gdyż sytuacja została niezauważona nawet przez graczy Rapidu, którzy nawet nie protestowali. Cóż pozostaje? Tylko się cieszyć z kolejnego zwycięstwa i przewodnictwa w kolejnej ( po Serie A ) tabeli :).

FORZA JUVE!!!

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 22:47

Wygraliśmy 3-1 i przy remisie Bayernu 1-1 wychodzimy z pierwszego miejsca :D Brawo dla Alexa za strzelenie 2 brameczek :bravo:. Teraz pozostaje się modlić, żeby Juve nie trafiło na Chelsea, które awansowało z 2 miejsca :pray:.
Ale Manchester wtopił. Kurcze nie jest to już ta sama drużyna, z przed kilku lat z którą to Juve rozgrywał dobre mecze :twisted:

baca222

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 22:54

meczu nie widzialem ale wygrana cieszy. cieszy tesz remis bayernu przez co wychodzimy z pierwszego miejsca w grupie. Brawo alex.
Jakby można to prosil bym o link do skrutu meczu lub do bramek . pozdro!!!!
forza juve!!!!

Zablokowany