Serie A: (14) Fiorentina 1-2 JUVENTUS
- mnowo
- Qualità Juventino
Ja nie bede pisal rozwlekle. Chcialem tylko powiedziec, ze bardzo ciesze sie ze zwyciestwa, co jest zrozumiale, poza tym cieszy mnie to, ze mecz byl atrakcyjny i zarowno jedna, jak i druga strona potrafila stworzyc wiele sytuacji i niezle widowisko pilarskie.
Juve mialo wiele sytuacji, wiele miala tez Fiora. Swietna gra Camoranesiego- to, co zrobil w pewnym momencie z Fiore i z drugim pomocnikiem Fiorentiny- mistrzostwo
Niesamowicie to wyglada, jak na jakiejs reklamie Nike, czy co...
Dobra gra napastnikow- Trezegueta i Ibrahimovica. Przy pierwszej bramce Ibra asystowal, przy drugiej podal swietnie na glowe Trezegueta, choc nie bylo to takie "typowe" podanie.. kopnac tak wysoko i tak precyzyjnie.. niezle :roll:
3 punkty, pierwsza porazka Fiorentiny na wlasnym terenie.. Niech nas zapamietaja 8)
Teraz pozostaje jedynie czekac na to, az Buffon wroci do pelni sil fizycznych i psychicznych. Brawo, Panowie.
Juve mialo wiele sytuacji, wiele miala tez Fiora. Swietna gra Camoranesiego- to, co zrobil w pewnym momencie z Fiore i z drugim pomocnikiem Fiorentiny- mistrzostwo

Dobra gra napastnikow- Trezegueta i Ibrahimovica. Przy pierwszej bramce Ibra asystowal, przy drugiej podal swietnie na glowe Trezegueta, choc nie bylo to takie "typowe" podanie.. kopnac tak wysoko i tak precyzyjnie.. niezle :roll:
3 punkty, pierwsza porazka Fiorentiny na wlasnym terenie.. Niech nas zapamietaja 8)
Teraz pozostaje jedynie czekac na to, az Buffon wroci do pelni sil fizycznych i psychicznych. Brawo, Panowie.

- Vincitore
- Juventino
Wspaniałe widowisko możemy być zadowoleni zagraliśmy bardzo dobry mecz ale niestety najbardziej sprawiedliwym wynikiem byłby remis, w zasadzie to gdyby wszyscy wykorzystali swoje sytułacje to ten remis byłby gdzieś w granicach 4-4. Trezeguet to jest właśnie taki napastnik który przez cały mecz czuwa i można powiedzieć że co mu "Ugotują" to "Zje" mam nadzieje że każdy wie o co mi chodzi. Zaliczył asyste a w zasadzie kopie asysty takiej jaką zaliczył w 9 kolejce z Sampdorią. Brawa należą sie kademu bardzo dobrze zagrał Camoranesi strzelił bramkę , woził wszystkich jak chciał no i ten tunel już nawet nie pamiętam komu go założył. Teraz możemy powiększyć przewagę nad Milanem bo graja teraz derby Mediolanu a my podejmujemy słabe w tym sezonie Cagliari ale i ich nie można lekceważyć już nam dwa zespoły tego pokroju napsóły krwi. tzn Ascoli i Treviso.
PS: Dragon , na skrócie który podał Paolo_Rossi jest siatka Camora
PS: Dragon , na skrócie który podał Paolo_Rossi jest siatka Camora

- Venomik
- Juventino
Mnie w komentatorach na Canal+ spodobało się zmienne nastawienie dla Juve - co chwilę komentowali, że albo Juve gra bezbarwnie, można oczekiwać więcej, albo koncertowo - i tak na zmianę przez całą drugą połowę 
Moim zdaniem zwycięstwo jest raczej zasadne. Fakt, Viola miała 2 poprzeczki i słupek. Ale poza sytuacją Toniego nie były to znakomite sytuacje. Nie potrafili sobie takowych wypracować (bo strzału z 30 metrów, jakkolwiek ładny by on nie był, trudno nazwac dobrą okazją do strzelenia bramki). W całym meczu było ich może 2-3.
Z naszej strony sytuacji 100% także nie było wiele. Ale pozostałych było naprawdę sporo.
Więc byliśmy zespołem lepszym.
Czy na tyle, by Viola odeszła bez dorobku punktowego? Różnie można interpretować, ale ja tam się cieszę z 3 punktów. Na koniec sezonu nikt tego pamiętać nie będzie.
Abbiati zagrał bardzo dobre spotkanie. NIe zawinił przy bramce, nie miał niepewnych interwencji. Zgodzę się tylko z komentarzem strzału Toniego - bramkarz na 17 metr powinien wybiegać tylko po to, by wybić piłkę.
Zambrotta - dobry mecz, włączał się do ofensywy, choć do kilku interwencji w obronie można mieć zastrzeżenia. 6.5
Thuram - znakomite spotkanie
Momentami był praktycznie zaporą nie do przejścia - z takim obrońcą najlepsi snajperzy świata nam niegroźni - bo nie będą mieli sytuacji strzeleckich. Choć z drugiej strony to chyba on nie upilnował zawodnika Violi (Toniego?) przy strzale głową w poprzeczkę. 7,5
Cannavaro - słaby mecz w wykonaniu naszego defensora. Szczęście, że mieliśmy obok niego Thurama, bo mogłoby się gorzej skończyć. Zwłaszcza, że nie miałzawodników światowej klasy do pilnowania. 5
Chiellini - lepiej od Cannavaro, więc dostanie odpowiednią notę. Choć było to słabe spotkanie w wykonaniu defensora. Często źle się ustawiał i bardzo powoli wracał po akcjach w ofensywie. Akcjach, dodajmy, rzadko wnoszących coś ciekawego. 5,5
Nedved - początkowo bezbarwnie, później jednak się rozkręcił. Szkoda tylko, że strzały miał bardzo niecelne. 6
Vieira - bezbarwnie i słabo w ofensywie. Zupełnie nie brał ciężaru gry na siebie - jedynie rozdzielał piłki na skrzydła. Chcę Vieirę z początku sezonu! 6
Emerson - ardzo dobry występ Brazylijczyka. Sporo pracował, rozgrywał piłkę, czasem sam ciągnął akcję. O znakomitym podaniu do Zlatana wspominać nie będę
Siódemki jednak nie dostanie, musiałby grać pewniej 6,5
Camoranesi - widać, że kryzys ma już za sobą. Znów znakomicie ciągnął akcje na swoim skrzydle, często wracał wspomagać (a czasem i wypełniać lukę) Chielliniego. Także dzięki bramce oceniam go na równi z Thuramem - 7,5
Trezeguet - ciężko oceniać tego zawodnika. Przez cały mecz niewidoczny - wyłączając 4 akcje. Zmarnował jedną znakomitą asystę Zlatana, jedną wykorzystał. Naprawdę długo się zastanawiałem co mu dać, ostatecznie postawiłem na 6.
Zlatan - podobnie jak Camor - okres słabszej gry ma już za sobą. Przestał być także egoistą. Nie mówie o golu Francuza - w takich sytuacjach każdy musi podawać, ale o zwód w polu karnym. Po pierwszym zwodzie miał znakomitą sytuację do oddania strzału, on jednak powtórzył zwód i chciał podawać do Trezegeuta. Któż przypuszczał, że kiedyś będę go ganił za to, że nie strzelał?
Miał kilka strat, kilka bardzo ładnych rozegrań. Pokazywał się partnerom, starał się. Dostanie ode mnie 7.
Żadnego karnego dla Violi sobie nie przypominam. Mógłbym więc tylko spytać w której to było minucie? Tak z ciekawości chcę obejrzęc tę "kontrowersyjną" sytuację.
A Zlatan nie zasłużył na kartkę. Nikt do tej pory nie zauważył, że grał w tym spotkaniu dość czysto. Bez brutalnych zagrań. Ta jedna sytuacja - gdy strzelał, została tak zinterpretowana przez sędziego, jego zdanie. Z doświadczenia (kibica
) wiem, że najczęściej takich sytuacji w ogóle się nie gwizda. W końcu oboje (Zlatan i obrońca) robili to, co do nich należało 

Moim zdaniem zwycięstwo jest raczej zasadne. Fakt, Viola miała 2 poprzeczki i słupek. Ale poza sytuacją Toniego nie były to znakomite sytuacje. Nie potrafili sobie takowych wypracować (bo strzału z 30 metrów, jakkolwiek ładny by on nie był, trudno nazwac dobrą okazją do strzelenia bramki). W całym meczu było ich może 2-3.
Z naszej strony sytuacji 100% także nie było wiele. Ale pozostałych było naprawdę sporo.
Więc byliśmy zespołem lepszym.
Czy na tyle, by Viola odeszła bez dorobku punktowego? Różnie można interpretować, ale ja tam się cieszę z 3 punktów. Na koniec sezonu nikt tego pamiętać nie będzie.
Abbiati zagrał bardzo dobre spotkanie. NIe zawinił przy bramce, nie miał niepewnych interwencji. Zgodzę się tylko z komentarzem strzału Toniego - bramkarz na 17 metr powinien wybiegać tylko po to, by wybić piłkę.
Zambrotta - dobry mecz, włączał się do ofensywy, choć do kilku interwencji w obronie można mieć zastrzeżenia. 6.5
Thuram - znakomite spotkanie

Cannavaro - słaby mecz w wykonaniu naszego defensora. Szczęście, że mieliśmy obok niego Thurama, bo mogłoby się gorzej skończyć. Zwłaszcza, że nie miałzawodników światowej klasy do pilnowania. 5
Chiellini - lepiej od Cannavaro, więc dostanie odpowiednią notę. Choć było to słabe spotkanie w wykonaniu defensora. Często źle się ustawiał i bardzo powoli wracał po akcjach w ofensywie. Akcjach, dodajmy, rzadko wnoszących coś ciekawego. 5,5
Nedved - początkowo bezbarwnie, później jednak się rozkręcił. Szkoda tylko, że strzały miał bardzo niecelne. 6
Vieira - bezbarwnie i słabo w ofensywie. Zupełnie nie brał ciężaru gry na siebie - jedynie rozdzielał piłki na skrzydła. Chcę Vieirę z początku sezonu! 6
Emerson - ardzo dobry występ Brazylijczyka. Sporo pracował, rozgrywał piłkę, czasem sam ciągnął akcję. O znakomitym podaniu do Zlatana wspominać nie będę

Camoranesi - widać, że kryzys ma już za sobą. Znów znakomicie ciągnął akcje na swoim skrzydle, często wracał wspomagać (a czasem i wypełniać lukę) Chielliniego. Także dzięki bramce oceniam go na równi z Thuramem - 7,5
Trezeguet - ciężko oceniać tego zawodnika. Przez cały mecz niewidoczny - wyłączając 4 akcje. Zmarnował jedną znakomitą asystę Zlatana, jedną wykorzystał. Naprawdę długo się zastanawiałem co mu dać, ostatecznie postawiłem na 6.
Zlatan - podobnie jak Camor - okres słabszej gry ma już za sobą. Przestał być także egoistą. Nie mówie o golu Francuza - w takich sytuacjach każdy musi podawać, ale o zwód w polu karnym. Po pierwszym zwodzie miał znakomitą sytuację do oddania strzału, on jednak powtórzył zwód i chciał podawać do Trezegeuta. Któż przypuszczał, że kiedyś będę go ganił za to, że nie strzelał?
Miał kilka strat, kilka bardzo ładnych rozegrań. Pokazywał się partnerom, starał się. Dostanie ode mnie 7.
Żadnego karnego dla Violi sobie nie przypominam. Mógłbym więc tylko spytać w której to było minucie? Tak z ciekawości chcę obejrzęc tę "kontrowersyjną" sytuację.
A Zlatan nie zasłużył na kartkę. Nikt do tej pory nie zauważył, że grał w tym spotkaniu dość czysto. Bez brutalnych zagrań. Ta jedna sytuacja - gdy strzelał, została tak zinterpretowana przez sędziego, jego zdanie. Z doświadczenia (kibica

Dirty mind
- DamKam
- Juventino
Bardzo cieszy kolejna, wazna wygrana
I jakby tego bylo malo, powiekszylismy przewage nad Milanem
Ale trzeba przyznac ze Viola zagrala rowniez bardzo dobrze i tak jak powiedzial Capello- sprawiedliwszy bylby remis :!: W kilku sytuacjach mielismy sporo szczescia... no ale wkoncu mowi sie, iz sczescie sprzyja lepszym
Z tego co widzialem to cala druzyna zagrala bardzo dobrze; coraz lepiej Abiatti
Camorowi juz widac przeszlo i gra jak dawniej
Dobry mecz Zlatana, chyba bez zadnych glupich wybrykow 8) Niezawodny Treze
itd, itd...
no i musze powiedziec to co zwykle: oby tak dalej

no i musze powiedziec to co zwykle: oby tak dalej

- white_wolv
- Juventino
Nie moge sie z tym zgodzic.Ostatnie 15min bylo bardzo zachowawcze ze strony Juventusu,nasze ataki byly niezdecydowane,mala iloscia zawodnikow.Remis wydawal sie zadowalac Capello(co zauwazyli nawet komentatorzy C+) ktory ani myslal zmienic zmeczonego Nedveda czy Camoranesiego(co akurat przypadkowo wyszlo na dobre bo Mauro pod koniec meczu wyroznial sie tylko faulami)._Jah pisze:Od początku do końca - remis - nikogo nie interesował.
- swiergot
- Juventino
Czego oczekujesz od napastnika takiego jak Trezeguet? Czy bramka i można powiedzieć asysta wystarczą tylko na 6? Może przypominasz sobie mecz, w którym Trezeguet był widoczny?venomik pisze:Trezeguet - ciężko oceniać tego zawodnika. Przez cały mecz niewidoczny - wyłączając 4 akcje. Zmarnował jedną znakomitą asystę Zlatana, jedną wykorzystał. Naprawdę długo się zastanawiałem co mu dać, ostatecznie postawiłem na 6.
Według mnie ze wszystkich zawodników Juve najmocniej dał się we znaki Chiellini. Dowód? Proszę:
http://herkules.pcz.pl/~swiergot/chiellini-boom.avi
:-D

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Jeśli mowa o video z wczorajszego spotkania to na wyróżnienie zasługuje Camoranesi i jego 'Jimi Hendrix' oraz odpalenie papierosa, rzuconą na murawę zapalniczką 8)
Bramka + 'Hendrix'
http://www.megaupload.com/?d=939IPQLQ
Papieros, przepiękna siatka oraz faul i uderzenie głową Pasquale:
http://www.megaupload.com/?d=DAH45TS2
Bramka + 'Hendrix'
http://www.megaupload.com/?d=939IPQLQ
Papieros, przepiękna siatka oraz faul i uderzenie głową Pasquale:
http://www.megaupload.com/?d=DAH45TS2