Polowanie na argentyński brylant
- Bobryt
- Juventino
źrodło: wp.pl/przeglad sportowyTo nowy Lionel Messi - pisze o pewnym 17-latku z Argentyny dziennik "Marca". Ów chłopak to Sergio Aguero, zawodnik Independiente, który znajduje się w sferze zainteresowań trenera kadry Jose Pekermana. - Gra cudownie. Chyba go powołam.
Młodzieńca chce kupić Villarreal - Hiszpanie już proponują za niego 12 milionów euro! Prezes Julio Comparada chce jednak kilku milionów więcej. Aguerą interesuję się także Inter, Milan, Juventus i Chelsea
http://www.tribuneindia.com/2005/20050629/sp1.jpg

sam o chłopaku raczej nie słyszałem, ale fajnie jakby juve wyszlifowało jakiś diamencik, chociaż raczej patrząc na polityke klubu tak sie nie stanie

- ledbetter
- Juventino
Ja osobiście nie pochwalam podpisywania wielkich kontraktów z młodymi chłopakami gdyż, kasa może im zawrócić w głowie i pozostanie tylko wspomnienie że, kiedyś np. Sir Alex Ferguson powiedział: "Jesteś wielkim talentem..". Przykład Freddy Adu, poprzewracało mu się głowie i już zaczyna chodzić do nocnych klubów oraz przez niego ostatnio była napięta sytuacja w drużynie DC United. Świat o nim zapomni za 2-3 lata ... Dlatego twierdze że, najlepiej jak zawodnik rozwija się w swoim klubie, w swoim kraju i jak jest dopiero dosyć dojrzałym piłkarzem, powinien pokazać swoją wartość w innym, lepszym klubie.
we believe.
- DamKam
- Juventino
AdriaNeQ - z jednej strony masz racje... choc z drugiej, wcale nie musial by sie sprawdzic Twoj scenariusz
Ja osobiscie chcialbym zeby Juventus posiadal w swojej kadrze tak utalentowanego, mlodego i obiecujacego zawodnika i napewno ucieszyl bym sie na wiesc o tym, iz Juve go sprowadzilo
Choc oczywiscie jest to bardzo malo prawdopodobne. Juve jest klubem ktory stawia raczej na doswiadczenie :!: Przykladem moze byc chociaz wspaniala Primavera, z ktorej jakos wszyscy sie traca w mniejszych, slabszych klubach... a przeciez mogli by byc chociaz testowani w "pierwszym" Juventusie :doh: Brakuje mi czasem mlodosci w naszej druzynie, no ale coz... szkoda :roll:

- del kasa
- Juventino
Gadanie... do ilu to już takich diamentów Juventus się przymierzał :roll: trochę tego było. Ilu z tych obserwowanych diamentów gra w Juve? no ile- ZERO. Taka prawda. Tak jak powiedział DamKam działacze Bianconerich stawiają na doświadczonych zawodników czego najlepszym dowodem jest bardzo prawdopodobny transfer Willy Sangola do Juve czy też przed sezonowy zakup Patricka Vieiry. Jedynym młodzieńcem, który z powodzeniem grywa w naszej drużynie jest Chellini. Można by jeszcze zaliczyć do tego skromnego grona Blasiego, który gra w tym sezonie zdecydowanie lepiej niż przed rokiem.
Myslę, że nic z tego transferu nie bedzie...obym się mylił.
Myslę, że nic z tego transferu nie bedzie...obym się mylił.
- deszczowy
- Juventino
Gadanie... Kilka dobrych meczy i od razu "brylant"... Trochę wstrzemięźliwośći. !2 mln euro za chłopaka, który jest na dobrą sprawę wielką niewiadomą?!? Eee tam... Jakoś jestem na nie. Ale może po prostu ząb mnie boli?
- bagg
- Juventino
Aguero ma dopiero 17 lat, a poziom jaki prezentuje jest niezwykle wysoki. Jak na rgentyńczyka przystało świetnie drybluje. Jest szybki i przebojowy. Porównywany jest do Romario. Aguero nie jest gorszym napastnikiem od Teveza, Messiego czy Savioli.
W Independiente jest najważniejszą postacią. Nie tylko strzela gole, ale również zalicza asysty. Nie jestem typowym środkowym napastnikiem, ale często wdaje się w indywidualne akcje. Niesamoite jest to, że 17-latek ma już 9 goli w lidze. To głównie dzięki niemu Independiente ma 3 miejsce w lidze, chociaż zespół stać na więcej.
Aguero sam mówił, że nie chce crać we Włoszech. Najbardziej chce grać w Anglii, ale także w Hiszpanii. Dość dziwne poglądy jak na gracza takiego formatu. Jednak na obecną chwilę jeszcze się nie rusza.
Powyższy tekst to są informację, których się zdołałem o nim dowiedzieć. Wydaję się osobą nadzwyczaj ciekawą. Jak widać nie tylko strzela, ale i asystuje. Też nie jestem za tym żeby Go teraz sprowadzać. Może się skończyć tak jak z Saviolą :? Z resztą IMO Juve Go nie sprowadzi. Raczej nie mamy takiej polityki transferowej. Sprowadzanie talentów nie jest w naszym stylu. Co najwyżej możemy ściągnąć piłkarza już ukształtowanego, ale młodego(Zlatan). Aguero, więc życzę jak najlepiej. Chyba najlepszy kierunek dla niego to Villeral. Mógłby spróbować gry w 1. składzie i uczyłby się od mistrza Riquelme.
W Independiente jest najważniejszą postacią. Nie tylko strzela gole, ale również zalicza asysty. Nie jestem typowym środkowym napastnikiem, ale często wdaje się w indywidualne akcje. Niesamoite jest to, że 17-latek ma już 9 goli w lidze. To głównie dzięki niemu Independiente ma 3 miejsce w lidze, chociaż zespół stać na więcej.
Aguero sam mówił, że nie chce crać we Włoszech. Najbardziej chce grać w Anglii, ale także w Hiszpanii. Dość dziwne poglądy jak na gracza takiego formatu. Jednak na obecną chwilę jeszcze się nie rusza.
Powyższy tekst to są informację, których się zdołałem o nim dowiedzieć. Wydaję się osobą nadzwyczaj ciekawą. Jak widać nie tylko strzela, ale i asystuje. Też nie jestem za tym żeby Go teraz sprowadzać. Może się skończyć tak jak z Saviolą :? Z resztą IMO Juve Go nie sprowadzi. Raczej nie mamy takiej polityki transferowej. Sprowadzanie talentów nie jest w naszym stylu. Co najwyżej możemy ściągnąć piłkarza już ukształtowanego, ale młodego(Zlatan). Aguero, więc życzę jak najlepiej. Chyba najlepszy kierunek dla niego to Villeral. Mógłby spróbować gry w 1. składzie i uczyłby się od mistrza Riquelme.

- Apollo_83
- Juventino
Nie sądze, że Juve będzie go chciało kupić a raczej rywalizować z innymi klubami. Aguero jest jeszcze młody, nawet jakby przeszedł do Juve to nie grałby w pierwszym składzie i pewnie po jkaimś czasie Juve by go sprzedało:) Moggi stawia na sprawdzonych piłkarzy, którzy są rzeczywistym wzmocnieniem dla drużyny.
- Pirlo
- Juventino
Ja osobiscie uwazam za Juve powinno wreszczcie kupic jakiegos młodzika...bo może bardzo dobrze na tym wyjsc tak jak np. Barcelona na Messim czy PSV na Affelayu...ja bym z młodych w Juve widzial Samira Nasri...juz kiedys cos było ze Juve sie nim interesuje, to bardzo dobry i młody pomocnik, w Juve narazie grał by koncówki co najwyzej, ale za kilka lat mógłby byc kluczową postacią Juve..pszyszłosc jest w młodzierzy!!!!...a nie w Sagnolu...

- Gość
(( A szkoda... wszyscy widza jak gra teraz w Brcelonie Messi... on mogl by byc takim drugim Messim w Juve 
Ale jestem pewny 100% ze do nas nie trafi.

Ale jestem pewny 100% ze do nas nie trafi.
- bagg
- Juventino
Tak...panowie kupmy do tego jeszcze Adu, Rivaldo jr itp. itd.
Trzeba zrozumieć, że kupowanie talentów to nie jest domena Juventusu. Moggi jeśli już kupuje młodego gracza to już ogranego i ukształtowanego(Zlatan). Trzeba się przyzwyczaić, że w Juve raczej nie będzie grał nikt pokroju Messiego, Aguero czy innych talentów. Pozatym Serie A jest bardzo trudna dla mlodych zawodników. Oczywiście są wyjątki, ale wyjątek potwierdza regułę. Ale jak dla mnie to i tak tylko plota.
Trzeba zrozumieć, że kupowanie talentów to nie jest domena Juventusu. Moggi jeśli już kupuje młodego gracza to już ogranego i ukształtowanego(Zlatan). Trzeba się przyzwyczaić, że w Juve raczej nie będzie grał nikt pokroju Messiego, Aguero czy innych talentów. Pozatym Serie A jest bardzo trudna dla mlodych zawodników. Oczywiście są wyjątki, ale wyjątek potwierdza regułę. Ale jak dla mnie to i tak tylko plota.

- Jasiek-x
- Juventino
Ja znowu mam pytanie.. Po co cały czas mówimy o kupnie nowych, skro juz jest dość młodzieży, w którą warto inwestować. Chociaz z drugiej strony może potem żałowac ze sie mlodego nie sciagnelo i ze nie gra dla klubu... Jednak ja wolalbym wyszkolic balzaretiego czy chielliniego badz gladstone. To przecież oni są obecnie w reku Juve i to oni powinni byc pod największa opieką. To im trzeba zapewnić pełny rozwój, a nie tym, których los jest niepewny i których w ogole nie znamy... Wg mnie to zly pomysl, ale decyzja zależy do Moggiego i innych... ja sie dostosuje (bede musial :lol: )...
- KINIEK
- Juventino
Kupić tak młodego piłkarza za 12 milionów czy nawet więcej, by było trochę ryzykowne. Niedawno w FIFA Football na TV4 czy coś takiego, była o nim mowa. Z tego co pamiętam to prezentuje się bardzo dobrze, szczególnie jeśli chodzi o technikę. Ale co trochę słyszy się o jakimś talencie, a ilu z nich wyrasta później na miarę wielkich graczy? Niektórzy pozostają wiecznymi talentami, no ale może akurat z nim tak nie będzie. Rzeczywiście wspominał także, że chciałby zagrać w Premiership, bodajże w Arsenalu więc wątpię by serieA mu odpowiadało. W każdym razie gdyby ode mnie zależała ta decyzja to bym go nie kupował i tak też będzie na 98% 

- El Nino
- Juventino
HHMM.. Ja popieram sciaganie do druzyny mlodych i kreatywnych pilkarzy-jeszcze nastolatków.. Trzeba szukac nastepcow wielkich gwiazd za jeszcze tanie pieniadze.
Heh ja pamietam tego goscia z CM'A... Jak grałem Boca Juniors to na prawej pomocy wymiatal.. Ale to tylko gra..
Heh ja pamietam tego goscia z CM'A... Jak grałem Boca Juniors to na prawej pomocy wymiatal.. Ale to tylko gra..
- ketchupinho
- Juventino
Ej deszczowy, mam pytanie. Ty go widziales w akcji ze mowisz ze zagral kilka dobrych meczy? A jak ja Ci powiem ze to jest najwieksza gwiazda ligi Argentynskiej w wieku 17 lat to co Ty na to? Ze Chelsea w wakacje oferowala za niego 15 mln euro ale ich Independiente wysmialo. Widzialem go na Eurosporcie kiedys, to jak patrzylem to ten koles jest lepiej wyszkolony technicznie niz Messi. I 12 mln ojro to nie tak duzo, skoro Lyon wydal 15 mln na Freda. Jak ja bym chcial go w Juve. No ale nadzieja jest w tym, ze Capello w sierpniowym sparingu sie podobno Messim zauroczyl, a ze Sergio prezentuje podobny styl gry, to moze uda sie go do nas sciagnac.. Ja bym bardzo chcial, zeby wreszcie jakis wielki talent gral w Starej Damie.deszczowy pisze:Gadanie... Kilka dobrych meczy i od razu "brylant"... Trochę wstrzemięźliwośći. !2 mln euro za chłopaka, który jest na dobrą sprawę wielką niewiadomą?!? Eee tam... Jakoś jestem na nie. Ale może po prostu ząb mnie boli?