Stand up & Speak UP [szacunek dla Zoro]
- grandejuve
- Juventino
Inter powinien wstydzic sie za takich kibicow (konkretnie z Wloch), tym bardziej ze nie jest to ich pierwszy raz. Zoro postapil jak najbardziej slusznie i nalezą mu sie szczere przeprosiny od strony Interu. W kazdej druzynie moga zdarzyc sie tacy psychopaci i kilkoma okrzykami mogą zniszczyć opinie o klubie. Mam nadzieje, ze w Juventusie taka sytuacja nie bedzie miala miejsce. :-D
- klsmkr
- Interista
A czy my sie wysmiewamy tak jak Wy to robicie? Czy my na naszym forum zakladamy tematy o liczbie kibicow na meczach Juve? Nie przeszkadza Ci, ze krytykujac nas za rozpoczynanie tematu kibicow na Delle Alpi czy dopingu sami uzywacie argumentow pokroju "od 16 lat nic"???Damianinho 15 pisze:To ja ci też powiem, żebyś w ramach promocji nie wyśmiewał się, że na Juve przychodzi tyle kibiców, ile przychodzi.
Nie, to pewnie jakis zly duch pod Twoim pseudonimem caly czas utozsamia kibicow z klubem.Paolo_Rossi_1982 pisze:A, czy ja kogoś z wymienionej przez Ciebie Boskiej Trójcy oskarżylem w swoim ostatnim poście o kibicowanie własnym kibicom?
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Pragnę również zauważyć, że to właśnie kibice mają główny wpływ na to jak postrzegany jest klub np. za granicą. Możesz być pewien, że przy takim traktowaniu czarnych piłkarzy przez Waszych kibiców, żaden "kolorowy" nie pojawi się na San Siro w najbliższych latach 8)klsmkr pisze:Nie, to pewnie jakis zly duch pod Twoim pseudonimem caly czas utozsamia kibicow z klubem.
Kibice od zawsze byli, są i będą utożsamiani z klubem, z którym czują się związani emocjonalnie, czy tego chcesz czy nie. I nie mówię tu w każdym razie, o wspomnianych nastolatkach przed klawiaturami

- Jasiek-x
- Juventino
Dokładnie cie popieram. Każdy musi dbac o swoich, a tych którzy nie są przyzwoici ganic za zachowanie a nie bronić jakby nie byli świadomi co robią.grandejuve pisze:Inter powinien wstydzic sie za takich kibicow
- klsmkr
- Interista
Wlasnie o to mi chodzi. Problem w tym, ze o ile w mediach mozna czesto uslyszec o wystepkach kibicow, o tyle nic nie slychac o akcjach potepiajcych takie wybryki - i to nie dlatego, ze ich nie ma. I potem przykleja sie wszystkim kibicom klubu (a idac dalej - samemu klubowi) etykietke bandziorow i chuliganow. A to przeciez nie jest prawda, i wiem to ja, Ty i pewnie wiekszosc na forum. W takim razie po co te uogolnienia?Paolo_Rossi_1982 pisze:Pragnę również zauważyć, że to właśnie kibice mają główny wpływ na to jak postrzegany jest klub np. za granicą.
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No coś ty. Gratulujecie nam tak wspaniałej frekwencji. Macie po prostu powód do polewki (hahaha na takie Juve to 6 tys kibiców przychodzi, kiedy u nas 60) - świński remis, prawda? Czy my się wyśmiewamy? A jeśli nawet to metodą oko za oko, więc po prostu jeśli wyszukujemy słabych stron naszych klubów to my na wasz a wy na nasz?? Proste.klsmkr pisze:A czy my sie wysmiewamy tak jak Wy to robicie?
A czemu my mamy nie zakładać o chamskim zachowaniu kibiców Interu, które powtarza się już drugi raz? Czy mamy obok tego przejść obojętnie. Przynajmniej można skomentować, choć wiem, że to nic nie zmieni. Brzydzę się rasizmem, dlatego piszę w tym temacie.klsmkr pisze:Czy my na naszym forum zakladamy tematy o liczbie kibicow na meczach Juve?
@klsmkr - chodzi mi o to, abyś zrozumiał, że nie możecie uważać się za lepszych od Juventusu jeśli chodzi o kibiców. Co z tego, że u nas niewielu kibiców chodzi na mecze i na stadionie jest cicho, bo ja wole, żeby było cicho niż żeby było słychać rasistowskie piosenki śpiewane na Bogu ducha winnego piłkarza. Jeśli frekwencja na naszych meczach się poprawi, to wasi włoscy kibice będą w drugiej lidze kibicowania w porównaniu z naszymi kibicami
EDIT: Czy aby na pewno?
http://fcinter.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=25645#25645
- TdF
- Interista
To znaczy wolisz żeby na mecze Juventus przychodziło 5 tysięcy „normalnych” kibiców niż tak jak na Inter 70 tysięcy a w tym pięćdziesięcioosobowa grupka jak to napisałeś bydła ?Damianinho 15 pisze:Wolę, żeby na Juve przychodziło te kilka tysięcy normalnych kibiców a nie zwykłego, rasistowskiego bydła śpiewającego rasistowskie piosenki na jakiegoś piłkarza.
A Ty możesz być pewien, że nie będzie żadnego problemu bo dziwnym trafem te „bydło” nie żadnych problemów z „kolorowymi” grającymi w Interze. Mało tego nie ma także problemu z kolorowymi grającymi w innych klubach, a nawet w Messinie (poza Zoro oczywiście).Paolo_Rossi_1982 pisze: Możesz być pewien, że przy takim traktowaniu czarnych piłkarzy przez Waszych kibiców, żaden "kolorowy" nie pojawi się na San Siro w najbliższych latach 8)
Znaczy się nie mówisz o sobie ?Paolo_Rossi_1982 pisze: I nie mówię tu w każdym razie, o wspomnianych nastolatkach przed klawiaturami![]()

Inter per Sempre

- Negri
- Juventino
Owszem wolę, dlatego, że na Inter przyjdzie może i 70 tys normalnych ludzi i przez min 200 osób (wątpie, aby było tak dobrze słychać 50 osób, żeby zawodnik dokładnie słyszał słowa piosenki) kibice Interu oraz Inter (bo kibice to nieodłączna część klubu) wyrobia sobie świetną opinię. Nie będzie się mówić o 70 tys dobrych kibiców ale na czołówki gazet trafią właśnie ci rasistowscy. Natomiast w Juve nawet jeśli przychodzi 6 tys to będzie się mówić o nich dobrze, bo nie ma tam tzw bydła.TdF pisze:To znaczy wolisz żeby na mecze Juventus przychodziło 5 tysięcy „normalnych” kibiców niż tak jak na Inter 70 tysięcy a w tym pięćdziesięcioosobowa grupka jak to napisałeś bydła ?
Serio? Może mają śpiewać na swoich? Fajnie by to wyglądało. Kibice Interu śpiewają na jednego ze swoich zawodników rasistowskie piosenki. Widzisz? Nie ma co się cieszyć z tego, że nie śpiewają na swoich, bo swoich graczy, mimo tego, że murzynów, szanują. Więc to bez sensu pisać, że nie ma problemu z kolorowymi grającymi w Interze :roll: [/quote]A Ty możesz być pewien, że nie będzie żadnego problemu bo dziwnym trafem te „bydło” nie żadnych problemów z „kolorowymi” grającymi w Interze.
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2005, 20:06 przez Negri, łącznie zmieniany 1 raz.
- klsmkr
- Interista
No wlasnie chyba niekoniecznie. Przyklad? W tym temacie merytoryczna dyskusja skonczyla sie w momencie, gdy kibic Juventusu napisal Kibice Interu poraz kolejny pokazują swoj poziom....żałosne jak oni potrafia sie osmiszać . Potem rzeczywiscie gonzo wspomnial o Waszych kibicach, ale jak widac to nie my zaczelismy.Damianinho 15 pisze:Czy my się wyśmiewamy? A jeśli nawet to metodą oko za oko, więc po prostu jeśli wyszukujemy słabych stron naszych klubów to my na wasz a wy na nasz??
Nikt nigdy na JuvePoland nie pisze, jak to wspaniale potrafia sie zachowac nasi kibice (a zareczam, ze nawet w tym sezonie byly takie mozliwosci). Oczywiscie to co sie ostatnio sie stalo chwaly kibicom nie przynosi, ale to chyba troche za duzo, zeby wyzywac nas wszystkich od rasistow.Damianinho 15 pisze:A czemu my mamy nie zakładać o chamskim zachowaniu kibiców Interu, które powtarza się już drugi raz?
Wiem o tym. Ale w druga strone to tez dziala.Damianinho 15 pisze:@klsmkr - chodzi mi o to, abyś zrozumiał, że nie możecie uważać się za lepszych od Juventusu jeśli chodzi o kibiców.
To jest wysmiewanie sie? Mam policzyc, ile "rotfli" poszlo u Was przy okazji tematu rankingu IFFHS?Damianinho 15 pisze:EDIT: Czy aby na pewno?
http://fcinter.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=25645#25645
- Negri
- Juventino
@klsmkr
a nuż więcej. To może lepiej policz. Ten temat jeszcze się nie rozwinął więc nie radzę typować.
Mimo dzielącej nas bariery klubowej pzdr
A czy się nie ośmieszyli? Czy raczej obrzydzili kibicom Interowi ten klub? Może należało ich za to pochwalić? Myślę, że nawet bardzo dobrze zrobili. Władze Interu powinny przeprosić Zoro a ci kibice, którzy urządzili sobie śpiewanie powinni mieć zakaz wstępu na San Siro.W tym temacie merytoryczna dyskusja skonczyla sie w momencie, gdy kibic Juventusu napisal Kibice Interu poraz kolejny pokazują swoj poziom....żałosne jak oni potrafia sie osmiszać
My zaczęliśmy. I czy takie zachowanie kibiców Interu nie jest wystarczającym powodem by zacząć?? Bo mi się wydaje, że jednak jest a jeśli wam się wydaje że nie tzn że nie jesteście w ogóle samokrytyczni wobec swojego klubu i nie umiecie przyznać się do błędu i głupoty swoich kibiców.Potem rzeczywiscie gonzo wspomnial o Waszych kibicach, ale jak widac to nie my zaczelismy
Widziałem nie jednego i nie dwa posty w których wspominano o tym, że u nas frekwencja jest marna a może i jakiś topic został gdzieś założony? W każdym razie Juventini potrafią przyznać się do błędu.Nikt nigdy na JuvePoland nie pisze, jak to wspaniale potrafia sie zachowac nasi kibice
Ja wiem o co ci chodzi ale we Włoszech po takim skandalu (Zoro dolewa oliwy do ognia) będzie krążyć przekonanie, że co trzeci kibic Interu to rasista. I sławy to waszemu klubowi na pewno nie przyniesie.Oczywiscie to co sie ostatnio sie stalo chwaly kibicom nie przynosi, ale to chyba troche za duzo, zeby wyzywac nas wszystkich od rasistow
A zobaczymy ile pójdzie u wasTo jest wysmiewanie sie? Mam policzyc, ile "rotfli" poszlo u Was przy okazji tematu rankingu IFFHS?

Mimo dzielącej nas bariery klubowej pzdr
- Venomik
- Juventino
Jeśli mogę wtrącić kilka zdań?
Nie przepadam za Interem.
Uważam, że mają słabego trenera.
Złą politykę transferową.
Ale szanuję ten klub. I bądźmy szczerzy: nawet jeśliby uznać (wybaczcie fani Interu - to tylko założenie!), że wśród kibiców Interu znajduje się wiecej kibiców godnych potępienia - w niczym to nie zmieni mojego zdania o klubie. Teraz, gdy nie jest ono dobre - jest to oczywiste. Ale nawet gdyby to był jeden z moich ulubionych klubów, bądź klub neutralny - byłoby mi tylko żal, że mają takich kibiców.
Powtórzę - szanuję Inter i chciałbym, by takich ludzi jak Ci kibice było jak najmniej. Nie cierpiałby klub, który ma niewielkie szanse z tym walczyć (zrozumiemy to my - kibice Juve, gdy ktoś z naszych kibiców będzie bohaterem tak głośnej sprawy).
Dlatego krytyka kibiców - tak! Ale nie krytyka klubu! (z tego powodu).
Nie przepadam za Interem.
Uważam, że mają słabego trenera.
Złą politykę transferową.
Ale szanuję ten klub. I bądźmy szczerzy: nawet jeśliby uznać (wybaczcie fani Interu - to tylko założenie!), że wśród kibiców Interu znajduje się wiecej kibiców godnych potępienia - w niczym to nie zmieni mojego zdania o klubie. Teraz, gdy nie jest ono dobre - jest to oczywiste. Ale nawet gdyby to był jeden z moich ulubionych klubów, bądź klub neutralny - byłoby mi tylko żal, że mają takich kibiców.
Powtórzę - szanuję Inter i chciałbym, by takich ludzi jak Ci kibice było jak najmniej. Nie cierpiałby klub, który ma niewielkie szanse z tym walczyć (zrozumiemy to my - kibice Juve, gdy ktoś z naszych kibiców będzie bohaterem tak głośnej sprawy).
Dlatego krytyka kibiców - tak! Ale nie krytyka klubu! (z tego powodu).
Dirty mind
- gonzo
- Interista
Właśnie, a forum ma już ponad rok i dopiero komuś przyszło do głowy żeby założyć taki temat. W dodatku nie jestem pewien czy nie jest to spowodowane tym co zostało napisane tutaj.Ten temat jeszcze się nie rozwinął więc nie radzę typować.
To szkoda że nie doczytałeś o tym jak kibice Parmy wrzucali na Toldo i Materazziego.No, brawo! Kolejny powód do dumy ...
Skoro uważasz że tak nie napisałeś, to nie rozumiesz znaczenia słów które piszeszA, czy ja kogoś z wymienionej przez Ciebie Boskiej Trójcy oskarżylem w swoim ostatnim poście o kibicowanie własnym kibicom?
Oooo, prorok. Nie tylko wspaniały napastnik...żaden "kolorowy" nie pojawi się na San Siro w najbliższych latach
Ale po pierwsze - Inter zagrał na San Siro nie wiem ile meczów i nigdy nie czytałem oskarżen o rasistowskie piosenki a po drugie stadion to nie szpital. A po trzecie - nie było w Messinie żadnych rasistowskich piosenekbo ja wole, żeby było cicho niż żeby było słychać rasistowskie piosenki śpiewane na Bogu ducha winnego piłkarza.
Czyli są rasistami czy nie ?mimo tego, że murzynów, szanują
- Negri
- Juventino
@Gonzo
No właśnie. Czyli jednak przyszło. Więc czemu macie się czepiać do nas skoro u was są tematy potępiające Juve? Może mamy się przed wami kłaść i pomagać się deptać?Właśnie, a forum ma już ponad rok i dopiero komuś przyszło do głowy żeby założyć taki temat.
A czy użytkownik do którego piszesz pochwalił kibiców Parmy? Wydaje mi się że nie. Ta wypowiedz nie jest skierowana do mnie, wiec nie będe jej rozwijał, bo takie stwierdzenia jak to w moim mniemaniu mijają się z celem.szkoda że nie doczytałeś o tym jak kibice Parmy wrzucali na Toldo i Materazziego
Co do tego, że żaden murzyn nie będzie chciał grać w Interze to miał 100% racji i nie trzeba do tego być żadnym prorokiem. Chyba, że dla ciebie taka dedukcja to już prorokowanie. A że wspaniały napastnik nie zaprzeczam.Oooo, prorok. Nie tylko wspaniały napastnik...
Jak sam widzisz wasi kibice w coraz dziwniejszy i głupszy sposób próbują zwrócić na siebie uwagę czy coś w tym stylu bo jeżeli do tej pory nie śpiewali to teraz nagle zaczęli i myślą, że to jest fajne :roll:Inter zagrał na San Siro nie wiem ile meczów i nigdy nie czytałem oskarżen o rasistowskie piosenki
Są. Ale swoich piłkarzy nie będą deprymować. Chyba im zależy na wynikach klubu jeśli są prawdziwymi kibicami (o ile są)Czyli są rasistami czy nie ?
Wydaje się, ze były. A jesli nie piosenki to wyzwiska. A to prawie jedno i to samo, więc nie wiem czy dochodzenie czy to byly obelgi czy piosenki nie ma absolutnie żadnego sensupo trzecie - nie było w Messinie żadnych rasistowskich piosenek
- klsmkr
- Interista
Damianinho 15 pisze:Co do tego, że żaden murzyn nie będzie chciał grać w Interze to miał 100% racji i nie trzeba do tego być żadnym prorokiem. Chyba, że dla ciebie taka dedukcja to już prorokowanie. A że wspaniały napastnik nie zaprzeczam.
No jasne - nasi kibice to chamy, rasisci (bo czesc z nich raz obrazila czarnoskorego pilkarza) i faszysci tez, bo maja zgode z Lazio. Staraja sie tez zwrocic na siebie uwage, bo na zadnym innym stadionie we Wloszech nie wrzuca sie na pilkarzy. Sa tez zli, bo wypominaja brzydkie rzeczy kibicom innych klubow, chociaz sztandarowym tekstem ich oponentow jest "od x lat nie wygraliscie nic, wiec teraz tez nic nie wygracie". Martins, Diarra czy Boumsong sa na razie niewolnikami bialych pilkarzy w Interze (wlasnie po to Inter ma tyle szkolek w Afryce!) ale po ostatnich wydarzeniach stopa czarnoskorego pilkarza juz nie stanie na terenie budynkow klubowych Nerazurrich.Damianinho 15 pisze:Jak sam widzisz wasi kibice w coraz dziwniejszy i głupszy sposób próbują zwrócić na siebie uwagę czy coś w tym stylu bo jeżeli do tej pory nie śpiewali to teraz nagle zaczęli i myślą, że to jest fajne :roll:
A to wszystko dzieje sie we Wloszech - kraju bez afer sportowych, lejacych sie kibicow i dopingu, gdzie tylko kibice Interu wyrozniaja sie in minus.
EOD. Po prostu wymiekam.
- ULAT
- Juventino
Jak dla mnie to w tej dyskusji wszystko zostało powiedziane. Żeby nie było niedomówień to jak mi się zdaję MY kibice JUVE nie potępiamy Interu (jak to myślą fani tego zespołu na tym forum) tylko kibiców. Tyle chciałem powiedzieć tytułem podsumowania bo ta dyskusja staje się że tak się wyrażę jałowa i nic nowego oprócz ,,kulturalnego" rzucania w siebie mięsem nie przynosi 8)