PW: (1/8) Fiorentina 2-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 09:57

:: Coppa Italia :: 01.12.2005 :: 21:00 :: FIORENTINA - JUVENTUS ::

Zapowiedzi na ten mecz nie napisałem, ponieważ podobnie jak Capello nie przykładam większej wagi do Pucharu Italii, ale topic wypadałoby założyć :wink: Na niedzielny mecz w Serie A zapowiedź będzie oczywiście gotowa. Co do składu - Capello da pewnie odpocząć podstawowym graczom, szanse dostanie Balzaretti, pierwszy mecz po kontuzji zagra Gigi Buffon. W drugiej połowie mógłby wreszcie zadebiutować Brazylijczyk Gladstone. Jeżeli Viola wystąpi w najsilniejszym składzie (w co wątpię), to ciężko będzie tej jedenastce nawiązać równorzędną walkę. Jeżeli jednak Prandelli zdecyduje się na dublerów, to możemy spokojnie pokusić się nawet o zwycięstwo. Pamiętajmy jednak, że to w niedzielę, a nie dziś, będzie ono znacznie ważniejsze.

Przewidywany skład Bianconerich:
Buffon - Pessotto, Thuram, Kovac, Balzaretti - Blasi, Vieira, Giannichedda, Mutu - Del Piero, Zalayeta.

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 11:17

Sądze, że padnie remis 0-0 albo przegramy 1-2. Capello zapewne da pograć tym, którzy wiekszość czasu spędzają na ławce rezerwowych. Też jak moj porzednik rafal005 nie przykładam większej wagi do pucharu, więc niech się dzieje co chce :twisted: .

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 11:22

według mnie będzie 2-2,chociaż w pucharach zawsze dziwne rzeczy się dzieją...co do składu to chciałbym żeby Gladstone zagrał od początku w miejsce Thurama,no i za Vieirę mógłby grać Olivera(jeśli już jest zdrowy)

Obrazek
del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 12:00

Wszystko może się zdarzyć, każdy wynik jest prawdopodony. Tak krótko można skomentować to spotkanie.
Chociaż największą niewiadomą są składy obu drużyn. Znając Capello na pewno da pograć piłkarzom którzy zwykle grają mało albo w ogóle nie mają okazji wystepować w poważnych meczach. Będzie to z korzyścią i dla samych piłkarzy jak i również dla drużyny na przyszłość :wink:
Czego oczekuje od Bianconerich podczas tego meczu? Oczekuje zwycięstwa w końcu mamy bardzo wyrównaną ławke rezerwowych. Nawet jeśli wystąpimy w tym meczu w mocno zmienionym składzie piłkarze powinni dać z siebie maksiumum. Jest to idealna okazja dla potwierdzenia słów iż Juventus ma mocne i solidne zaplecze zawodników. Ponad to może okazać się, że ktoś po występie w tym meczu zyska w oczach Capello.
Fiorentina, na pewno nie wystąpi w najsilniejszym składzie. Dla nich priorytetem jest uzyskanie kwalifikacji do przyszło rocznych rozgrywek Champions League dlatego tez ważniejszy mecz bedzie w niedziele.
Warto tutaj przypomnieć sobie słowa Don Fabio z początku sezonu, który mówił, że Juventus będzie walczył na wszystkich frontach o najwyższe cele. Także odpadnięcie w pierwszej fazie Pucharu Włoch mimo tak cięzkiego meczu z Violą bedzie mozna uznać za porażke. :twisted:

Micassa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 12:52

nie wiecie na jakich mecz bedzie stacjach tv??

m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 12:52

Ten mecz mojim zdaniem bedzie sprawdzeniem zawodnikow ktorzy prawie albo wogole nie graja .Cieszy mnie to ,ze wkoncu Gigi zagra na bramce Bianconerich .Chyba nikt nie bedzie plakal jak Juve przegra ale liczyl bedzie sie wazny mecz w Serie A wlasnie z Fiorentina :)

Micass wejdz na Czat przed meczem albo w czasie meczu to moze jakis mily kibic ktory oglonda mecz ci poda link :)
Pzdr ;)

Aaaa...aaaaa mocniej
Sherpa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 13:02

Micassa pisze:nie wiecie na jakich mecz bedzie stacjach tv??
na RAI UNO o 21 - ja juz sie szykuje :twisted:

m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 13:03

Jest a Rai ??
to dobrze musze zaraz wszystko ustawic i gitara :)

Aaaa...aaaaa mocniej
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 13:07

A dla mnie w przeciwieństwie do niektórych tu kolegów, ten mecz nie schodzi wcale na 2 plan. Szkoda, ze przyjeło się, iż Puchar Włoch, to jedynie rozgrywki, które dają możliwość sprawdzenia dublerów.
Czekam już od 1995 r. w sukces w tym turnieju, ponieważ jak na pewno większośc wie, byłby to nas jubileuszowy, 10 tytuł. A jak mówiono, ma być za to dodatkowa gwiazdka na koszulce, nie wiem ile w tym prawdy, ale fajnie by się było przekonać.
Ostatnimi czasy, nie trafiali nam się już w 1/8 tak dobrzy rywale. No cóż, w tamtym sezonie viola prawie spadła, a teraz gra bardzo dobrze. Akurat musieliśmy trafić na nich :roll:
Innym podtekstem tego spotkania jest wielka kosa między klubami. Dla kibiców nie ma zaczenia czy jest to finał PUEFA, Serie A, mecz towarzyski czy co innego, liczy się zwycięstwo. Nienawidzimy się z nimi i każde zwycięstwo nad takim rywalem smakuje wyjątkowo.

W tamtym sezonie nam nie poszło, nasze rezerwy nie sprostały Atalancie. Teraz fiora chyba też nie wyjdzie w najsilniejszym składzie, ale pytanie co zaprezentuje nasz zespół, który zagra w takim zestawieniu pierwszy raz?
Osobiście liczę na bramkowy remis, który będzie dobrym rezultatem (o zwycięstwo będzie bardzo trudno), a w Turynie dokończymy dzieła.

Obrazek
m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 13:21

Ale widzisz nawet Don Fabio wystawia slabszy sklad bo nie przyklada sie wyjątkowo do Pucharu Włoch ale jak juz by Juve doszlo do finalu jestem pewny ,ze wystawil by najsilniejszy sklad a co do dodatkowej gwiazdki na koszulce bylo by bardzo ciekawie :)
Pozdrowka

Aaaa...aaaaa mocniej
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 15:02

Wg mnie będzie to trudny mecz, ale licze na male zwyciestwo Juve. typuje na 2-3. Niech Alex ustrzeli hat-tricka. :pray:

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 15:07

Jasiek-x pisze:Wg mnie będzie to trudny mecz, ale licze na male zwyciestwo Juve. typuje na 2-3. Niech Alex ustrzeli hat-tricka. :pray:
Mówisz, że liczysz na małe zwycięstwo a typujesz wynik 2-3 na dodatek hat-trick Del Piera :prochno: No to rzeczywiscie małe zwycięstwo... :D

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 15:21

del kasa pisze:hat-trick Del Piera
O, zgrozo! :roll:

Co do meczu to oczywiście będe miał okazję obejżec zarówno spotkanie dzisiejsze jak i niedzielne, kiedy to ponownie zagramy z Violą. Myślę, że dziś nalezy postawić na rezerwy, choć nie najgłębsze ponieważ zwycięstwo w dzisiejszej potyczce będzie miało pozytywny wpływ jeśli chodzi o morale naszych piłkarzy. Z drugiej strony jeśli przegramy dzisiaj w PW to determinacja w niedzielę może być o wiele większa 8)

Nie ma co liczyć również na dobre przyjęcie naszych piłkarzy we Florencji, chyba nie muszę pisać dlaczego 8) Tak więc oba spotkania będą trudne pod wieloma względami.

TreDelIbra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 15:33

To będzie trudny mecz,skład jest trochę rezerwowy, no ale przecież kazdy daje z siebie wszystko bez wzgledu na to czy jest podstawowym graczem czy nie,ponadto ci ktorzy walcza o miejsce w składzie, napewno będą chcieli się pokazać z dobrej strony Fabio :P.Bardzo cieszę się z powrtotu Gigiego :happy: Jestem ciekaw jak sie prezentuje po tak dlugiej przerwie :)
2 mecze z Violą w przeciągu 4 dni :/ To będą trudne i ciekawe pojedynki :wink:
Ważniejszy jest mecz w Serie A no ale ten mecz tez fajnie byloby wygrac.
Aczkolwiek osobiście stawiam na wynik 1:1 :)

FORZA JUVE

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2005, 15:50

rafal005 pisze:Zapowiedzi na ten mecz nie napisałem, ponieważ podobnie jak Capello nie przykładam większej wagi do Pucharu Italii, ale topic wypadałoby założyć :wink:
Gratuluje podejscia !! Mecz Fiora to cos wiecej niz zwykly mecz ligowy, czy pucharowy. Ale nie dziwie sie, ze ty tego nie rozumiesz. Oby tak dalej :bravo: .
Żeby nie bylo, ze nabijam, to dostosuje wiekszej czesci waszych postow.
Szczelimy 8 bramek, 6 del piera, a Gladsotone jest mlody i perspektywiczny, dlatego mysle o nim wieczorami. A poza tym to ja sie znam i jestem mondry, bo w tym sezoni czytalem wszystkie zapowiedzi Rafała007. Wielkie pozdro i szacunek. Forza Juve, Linkin Park i Szymon Majewski !!!

Zablokowany