Muzyka instrumentalna - szukam wykonawców
- mesju
- Qualità Juventino
Wiem, że był już temat o techno. Sam chętnie słucham takiego rodzaju muzyki, ale przychodzą chwilę, kiedy mam ochotę "odlecieć" z tego świata
Wtedy włączam sobie jaką muzykę, gdzie słychać same instrumenty, a głos pojawia się niezwykle rzadko. Moim ulubionym wykonawcom jest KennyG a kawałek Innocence mnie rozwala. Znacie jakiś podobnych wykonawców? Macie swój ulubiony kawałek z tego rodzaju muzyki? A tak swoją drogą, jeśli ktoś się interesuje: z chęcią posłuchałbym muzyki (od czasu do czasu, siur), która była emitowana przez stacje radiowe na początku kiwetnia tego roku. Wielkie dzięki 

- Yari
- Juventino
Dokładniej chodzi Ci o coś a'la symfonicznego ?:)
Ja polecam filmową muzyke , twórczośc Hansa Zimmer'a , szczególnie świetne są tu soundtrack z gladiatora ( np genialna ,,barbarian horde")i króla artura ( ,,Do You Think I'm Saxon" lub ,,Budget Meeting" ).
Muzyka z ,,Alexandra" autorstwa Vangelisa . ,,Roxane's Veil" - słuchając tego utworu ciarki przechodza po całym ciele , coś pięknego.
Polecam remix z władcy pierścieni ,,Requim for a dream" , ale oryginał również
.
Świetny jest kawałek ,,U96" z filmu Das boot.
Poszukam czegoś ciekawego na dysku , ostatnio zaniedbałem niemetalowe ,,kawałki"
.
Ja polecam filmową muzyke , twórczośc Hansa Zimmer'a , szczególnie świetne są tu soundtrack z gladiatora ( np genialna ,,barbarian horde")i króla artura ( ,,Do You Think I'm Saxon" lub ,,Budget Meeting" ).
Muzyka z ,,Alexandra" autorstwa Vangelisa . ,,Roxane's Veil" - słuchając tego utworu ciarki przechodza po całym ciele , coś pięknego.
Polecam remix z władcy pierścieni ,,Requim for a dream" , ale oryginał również

Świetny jest kawałek ,,U96" z filmu Das boot.
Poszukam czegoś ciekawego na dysku , ostatnio zaniedbałem niemetalowe ,,kawałki"

- Wojtom
- Juventino
Jeśli chodzi o tego rodzaju muzykę, to osobiście bardzo lubie jej słuchać i odprężać się przy niej.
Jeden utwór, który jest zapewne wielu osobom znany mi się bardzo podoba:
Saxophone - Candy Dulfer & Dave Stewart - Sax & Violins
Oto link dla zainteresowanych:
http://rapidshare.de/files/8349516/Saxo ... s.mp3.html
Swoją drogą, lubie czasami posłuchać R-Kelly 8)
"The Storm is Over" , "I belive I can fly", czy "If I could turn back the hands of time" wymiatają
...chillout... 8)

Saxophone - Candy Dulfer & Dave Stewart - Sax & Violins
Oto link dla zainteresowanych:
http://rapidshare.de/files/8349516/Saxo ... s.mp3.html
Swoją drogą, lubie czasami posłuchać R-Kelly 8)
"The Storm is Over" , "I belive I can fly", czy "If I could turn back the hands of time" wymiatają

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- swiergot
- Juventino
A ja będę oryginalny - polecam muzykę z seriali i filmów Star Trek, zwłaszcza tę, której autorem jest geniusz (niestety, ś.p.) Jerry Goldsmith, i zwłaszcza z filmu Star Trek: First Contact.
Tutaj jest lista seriali, w każdym są do pobrania MP3 z muzyką z czołówki w różnych wersjach, poza tym są informacje o soundtrackach. A tutaj jest spis filmów i można ściągnąć całe soundtracki.
Tutaj jest lista seriali, w każdym są do pobrania MP3 z muzyką z czołówki w różnych wersjach, poza tym są informacje o soundtrackach. A tutaj jest spis filmów i można ściągnąć całe soundtracki.

- steru
- Qualità Juventino
W tym temacie mogę napisać jedno a mianowicie : Cafe del Mar ! Słyszal ktoś te składanki ?? Chillout jakich mało, naprawdę cudowne dźwięki, czasem delikatny damski wokal i odlot gwarantowany.Nie będę tu wrzucał pojedyńczych kawałków bo można to znaleźć na emulu bez problemu.Naprawdę zachęcam
- OskarG
- Juventino
To to jest mój ulubiony utwór z saksofonem.Wojtom pisze: Saxophone - Candy Dulfer & Dave Stewart - Sax & Violins
Polecam również inne utwory Candy Dulfer
Mike Oldfield - ogólnie
np słynne - Tubular Bells
Ogólnie muzyka Filmowa - Którą wymienił Yari.
dodał bym Last Samurai - również Hanns Zimmer
StarWars - napewno John Williams czy ktoś jeszcze nie wiem.
Wszelkie wydania albumów z udziałem orkiestr - symfoniczne

Dodał bym Gitarzystów
Steve Vai
Joe Satriani - tu polecam mój ulubiony utwór nr 08 - Mountain Song z albumu wydanego w 2002 - Strange Beautiful Music
Dodał bym THE ROCK (TWIERDZA) - ale nie mam jej w tej chwili i nie pamietam czy to do konca są same instrumenty.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2005, 23:58 przez OskarG, łącznie zmieniany 2 razy.

- Lizard
- Juventino
Osobiście to nie wiem, jaki rodzaj muzyki wykonuje wspomniany przez Ciebie KennyG (orkiestra, gitary, czy też psychodela stworzona z różnych dźwięków
).
Ze swojej strony mogę polecić Joe Satriani'ego: kawał świetnego, "wioślarskiego" rzemiosła, wirtuoz gitary, który tworzy bardzo melodyjne, łatwo wpadające w ucho utwory. Jak dla mnie to takie "optymistyczne" granie, miło się tego słucha.
Druga opcja to Apocalyptica: wiolenczele + skrzypce w tym wypadku dają świetny efekt tym bardziej, iż w swym dorobku mają covery chociażby Sepultury ("Inquisition Symphony" !), a w ich wykonaniu może przypaść ten utwór praktycznie każdemu, niezależnie od tego czy słucha się techno czy coś innego. Wolniejsze ("piękniejsze"
) kawałki również się znajdą, być może coś przypadnie komuś do gustu. Osobiście wolę to "cięższe" granie w ich wykonaniu.
A z filmowych soundtrack'ów to najbardziej przypadł mi ten z "Ostatniego Mohikanina", motyw przewodni jest świetny i długo pozostaje we łbie
Tyle że na kompie tego nie mam, więc dawno już nie słuchałem, a całość posiadam na kasecie, co jest dla mnie małym problemem. Nie odpalam już czegoś takiego u siebie.
Ze swojej strony mogę polecić Joe Satriani'ego: kawał świetnego, "wioślarskiego" rzemiosła, wirtuoz gitary, który tworzy bardzo melodyjne, łatwo wpadające w ucho utwory. Jak dla mnie to takie "optymistyczne" granie, miło się tego słucha.
Druga opcja to Apocalyptica: wiolenczele + skrzypce w tym wypadku dają świetny efekt tym bardziej, iż w swym dorobku mają covery chociażby Sepultury ("Inquisition Symphony" !), a w ich wykonaniu może przypaść ten utwór praktycznie każdemu, niezależnie od tego czy słucha się techno czy coś innego. Wolniejsze ("piękniejsze"
A z filmowych soundtrack'ów to najbardziej przypadł mi ten z "Ostatniego Mohikanina", motyw przewodni jest świetny i długo pozostaje we łbie

- mesju
- Qualità Juventino
Kenny G to przede wszystkim super saksofonLizard King pisze:Osobiście to nie wiem, jaki rodzaj muzyki wykonuje wspomniany przez Ciebie KennyG (orkiestra, gitary, czy też psychodela stworzona z różnych dźwięków).
W tym przypadku trudno się nie zgodzić. Polecam cover "Nothing else matters"Lizard King pisze:Druga opcja to Apocalyptica: wiolenczele + skrzypce w tym wypadku dają świetny efekt tym bardziej, iż w swym dorobku mają covery chociażby Sepultury ("Inquisition Symphony" !), a w ich wykonaniu może przypaść ten utwór praktycznie każdemu, niezależnie od tego czy słucha się techno czy coś innego. Wolniejsze ("piękniejsze") kawałki również się znajdą, być może coś przypadnie komuś do gustu. Osobiście wolę to "cięższe" granie w ich wykonaniu.

- LordJuve
- Juventino
Ja polecam całą ścieżke dźwiękową do trylogii Władca Pierścieni. Wiele utworów stworzonych przez geniusza tego typu muzyki, czyli Howarda Shore potrafi pomóc zapomnieć o tym świecie. Nie wiem czy o taki rodzaj muzyki wam chodziło, ale ta jest naprawde świetna. Polecam słuchać na dobrym sprzęcie audio...
Część utworów:
- 1. The Prophecy
- 2. Concerning Hobbits
- 3. The Shadow of the Past
- 4. The Treason of Isengard
- 5. The Black Rider
- 6. At The Sign Of The Prancing Pony
- 7. A Knife In The Dark
- 8. Flight To The Ford
- 9. Many Meetings
- 10. The Council of Elrond
- 11. The Ring Goes South
- 12. A Journey in the Dark
- 13. The Bridge Of Khazad Dum
- 14. Lothlorien
- 15. The Great River
- 16. Amon Hen
- 17. The Breaking of the Fellowship
- 18. May It Be
- 19. Aniron
- 20. Concerning Hobbits
- 21. Lothlorien
Naprawde polecam, są tu kawałki dźwięczne i przyjemne jak i dość "ciężkie".
Część utworów:
- 1. The Prophecy
- 2. Concerning Hobbits
- 3. The Shadow of the Past
- 4. The Treason of Isengard
- 5. The Black Rider
- 6. At The Sign Of The Prancing Pony
- 7. A Knife In The Dark
- 8. Flight To The Ford
- 9. Many Meetings
- 10. The Council of Elrond
- 11. The Ring Goes South
- 12. A Journey in the Dark
- 13. The Bridge Of Khazad Dum
- 14. Lothlorien
- 15. The Great River
- 16. Amon Hen
- 17. The Breaking of the Fellowship
- 18. May It Be
- 19. Aniron
- 20. Concerning Hobbits
- 21. Lothlorien
Naprawde polecam, są tu kawałki dźwięczne i przyjemne jak i dość "ciężkie".
- Alexa Del Piero
- Juventino
Wolę oryginalną wersję 'Lily was here' ale ta też jest niezłaWojtom pisze:Saxophone - Candy Dulfer & Dave Stewart - Sax & Violins
:lol:Oskar8 pisze:Polecam również inne utwory Candy Dulfer
Bardzo lubię muzykę instrumentalną, szczególnie Jarre'a i Oldfield'a. Polecam też Vanesse Mae (świetna skrzypaczka)
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Johnny777
- Juventino
A ja pójdę w nieco inną stronę i polecę również muzykę instrumentalną, ale gitara klasyczna...
Paco De Lucia - to dla mnie Supermistrz tego instrumentu na którym ja nieudolnie próbuję już od jakiegoś czasu grać
Właśnie w tej chwili kręci mi się w wieży jego płyta nagrana wraz z Al Di Meola i John'em Mc Laughlinem "The Guitar Trio" - Nie jest to może nowość ale za to kawał dobrej muzy
-polecam szczególnie tym którzy zacynają przygodę ze słuchaniem takiej muzy. A to dlatego że Panowie przezntują różne style gry.
A Z soundtracków polecam "Gladiatora" - dla mnie ta płyta "wymiata"

Właśnie w tej chwili kręci mi się w wieży jego płyta nagrana wraz z Al Di Meola i John'em Mc Laughlinem "The Guitar Trio" - Nie jest to może nowość ale za to kawał dobrej muzy

A Z soundtracków polecam "Gladiatora" - dla mnie ta płyta "wymiata"

- Sebus
- Juventino
POLECAM
muzyka filmowa
Gladiator
king arthur
the rock
troya
lord of the rings
passia
pearl harbour
last mohicans
dla odprezenia tez posluchaj sobie jazzu
takiego jak: take 6 ,chick correa czy michel camillo[zwlaszcza ostatnia solowa plyta]pianiista
to sa plytki ktore ci sie spodobaja jak chcesz troszeczke spokojnie wzaciszu domowym polamentowac
znam wiecej:)
muzyka filmowa
Gladiator
king arthur
the rock
troya
lord of the rings
passia
pearl harbour
last mohicans
dla odprezenia tez posluchaj sobie jazzu
takiego jak: take 6 ,chick correa czy michel camillo[zwlaszcza ostatnia solowa plyta]pianiista

to sa plytki ktore ci sie spodobaja jak chcesz troszeczke spokojnie wzaciszu domowym polamentowac

znam wiecej:)