Roni ma ZLOTA PILKE, a kto ma ZLOTY PLASZCZ trenera ??

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
kramnik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2005, 23:31

JAKI BYŁ NAJLEPSZY TRENER W TYM SEZONIE ???

Kto zas powinien zostac trenerem roku (to bardzo ciekawe pytanie !!!) ???

Oto moi kandydaci:

1. Mourinho (Chelsea)
2. Capello (Juve)
3. Le Guen (Ol. Lyon)
4. Benitez (Liverpool)
5. Hidding (PSV)
6. Mancini (Inter)
7. Ancelotti (Milan)
8. Magath (Bayern)
9. Rajjkard (Barca)
10. Luxemburgo (Real)

Wedugl mnie trener Barcy tak naprawde nie wniosl tak wiele do gry 'Dumy Kataloni' - skierowal poprostu gre na zdecydowana ofensywe.
Trener Realu wyciagnal 'Krolewskich' z powaznego dolku.
Trener Bayernu zbudowal naprawde swietnie dzialajaca taktycznie druzyne.
Patrzac na prace trenera Milanu - to on chyba nic nie zrobil, to raczej sami pilkarze Milanu, sami sie ratowali.
Mancini ?? Wedugl mnie swietny sezon, gdyz pomimo ogromu remisow, Inter chyba tylko w 3 meczach zagral gorzej niz przeciwnik i przypadkowo odpadl z LM.
Trener PSV pokazal, ze jest mistrzem - rewelacyjny szkoleniowiec - co ukazuje od dawna.
Benitez kapitalnie kierowal gra Liverpoolu z LM, ale w lidze juz nie bylo tak kapitalnie.
Trener Lyonu mial bardzo dobry sezon, ale przegral bezposredni pojedynek z Hiddingiem (coz za fascynujace stwierdzenie) :-).
Capello tradycyjnie uczy zwyciezac, odbudowal Juventus i z mysla w przyszlosc idzie dalej. Najgorszym momentem odkad prowadzi Stara Dame jest pamietny mecz z "The Reds".
Trener Chelsea to moim zdaniem Maszyna. Wielki profesor footbollu i bezapelacyjny skandalista. Swietny trener co udowodnil juz z Fc Porto, mimo wszystko - maszyny sa obliczalne...

Oto moja kolejnosc:

1. Hidding
2. Capello
3. Mourinho
4. Mancini
5. Benitez
6. Luxemburgo
7. Magath
8. Le Guen
9. Rajjkard
10. Ancelotti

Jak widac u mnie zwyciezyl - Guus Hidding (PSV).

PS:

Kod: Zaznacz cały

Ronaldinho oczywiscie moim zdaniem nie zasluzenie zdobyl nagrode. Czym on zasluzyl ?? Magia pilki ?? Ibra jest w tym niekwestinowanym mistrzem (jego zwody sa niepowtarzalne i jednorazowe). Gra w sezonie ?? (liga Hiszpanska) - polowa jego spotkan byla slabiotkich - i pod tym wzgledem napewno lepszy byl Lampard, Gerrard, Zidane, Ibrahimovic, Veron (ktory jakims cudem wogole nie kandydowal), Kaka a nawet Adriano. Gra w LM ?? Tu lepsi byli moim zdaniem ponownie Lampard, Gerrard, Kaka oraz Van Bommel. Miom zdaniem Roni powinien byc poza 1 piatka - i jego reklama jest DLA MNIE oczywista, ale nie wszyscy musza widziec to co ja.

Zlota pilka wedugl mnie powinna zawedrowac w rece 
Verona (ten niestety nie mial takiej mozliwosci), ewentualnie Kaki, a nie obrazil bym sie gdyby zdobyl ja Lampard, Gerrard, Ibrahimovic czy tez Adriano (ten sezon sie nie liczy u niego, hehe). 

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2005, 00:23

To może moja główka dziś troszeczke sobie pomyśli i przedstawie moje zdanie co jest równo znaczne z charakterystyką:
kramnik pisze:Mourinho (Chelsea)
sądze że jest to najbardziej popularny trener świata , bardzo znany ,rozpoznawalny i świetny w swiom fachu większość manager'ów piłkarskich jest okrasana jego podobizną jest obecnie poprostu największym "publicznym" trenerem w świecie piłki

Obrazek
kramnik pisze:Capello (Juve)
obecnie jest także dobrze rozpoznawanym za sukcesy,rekordy i podbne poprostu osiągnięcia , charakteryzuje się że jest wielkim autortetem dla pilkarz mlodych (Cassamo , Ibrahimović) , także starszych bardziej doświadczonych (Del Piero , Tommasi czy Pannuci) cechuje się tym ,że jego drużyny to żelazna konsekwentcja od początku do końca meczu , jego obrona zawsze jest najlepsza ,a atak najbardziej efektowny

Obrazek
kramnik pisze:Le Guen (Ol. Lyon)
jego drużyna powstała od podstaw jak mało inne przez niego samego ! czyżby to był młody trener ktory dąrzy do sukcesów z małymi drużynami !?! sama wiadomość , że 4 mistrzostwa powędrowalr do jednej drużyny jest czymś fascynującym w krotkiej karieże tego dobrego trenera

Obrazek
kramnik pisze:Benitez (Liverpool)
po Mourinho to chyba drugi trener w świecie ktory urzywa swojej glowy w połączeniu z komputerem , jego taktyki są świetnie i często nawet są dobierano pod gorszego zawodnika w drużynie ! robi to co umie , dla mnie byłby godnym następcom w Juve , Dona Fabia który wiecznie nie będzie tu pracować przecierz

Obrazek
kramnik pisze:Hidding (PSV)
PSV to dziwna drużyna rok w rok traci świetnych zawodników których wyszukał sam Hidding , potrafi taj Le Guen z niczego zrobić potenge o obecne jego sukcesy to PSV w półfinale LM 2004/2005 i zakfalifikowanie się Australii do Mistrzostw Świata

Obrazek
kramnik pisze:Mancini (Inter)
obecnie coś mu nie idzie może nie posiada takiej mocy jak w Lazio gdzie był wolny elektronem robił wszystko sam bo posiadał włdze w Interze nie rozwija się na miare wielkich trenerów włoskich czyżny został za niedlugo zwolniony ??? może jeszcze nie potrafi utrzymać presji ciązącej na nim (Inter bez mistrzowstwa 23 lata !)

Obrazek
kramnik pisze:Ancelotti (Milan)
ostanio coś podpadł panu "premierowi" jego sukcesy są wielkie , ale obecnie jego drożyna nie prezentuje niczego wielkiego !? powinnien odmłodzić skład , gdyż średnia wieku jest wieksza niz srednia wieku w zespole Juventusu Turyn , daleko nie pojedzie na takim "sprzecie" jakie teraz ma !

Obrazek
kramnik pisze:Magath (Bayern)
ma swoją jedną wielką cechce nie denerwuje się tak szybko ja to czyni wielu świetnych trenerów , ale także rzado się cieszy , może ukrywa swoją wielką radośc i trzymie ją na koniec sezonu ?!? stworzył bardzo ciekawy zespół , wygrana z Juve to po części zasluga sędziego , ale mecz wygrał Bayern może i sie mu należało...

Obrazek
kramnik pisze:Raijkard (Barca)
przedstawiciel piłki nożnej posiada silny zespół (wtedy się mowi to nie gra trener grają sami pilkarze , to nie prawda) , jego drużyna pieknie i efektownie gra na początku było cienko , ale sie rozpędził wróże mu takie sukcesy trenerskie w Barcy ja piłkarskie w Milanie

Obrazek
kramnik pisze:Luxemburgo (Real)
powinniec wrocic do pilki brazylijskiej nie sprwadził sie w Realu a może to jednak jakaś klątwa ? chyba nie bo jeśli by była to by ją odczarował przecierz tak wiele zrobil w Brazyli , więc powinnien także umiec w hiszpani...

Obrazek

pozdro chlopaki :) i dziewczyny oczywiście :P

Maselko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2005, 00:41

Jak dla mnie tak na trzezwo i bez zadnego subietywizmu ;) najlepszym trenerem jest Hidding, co prawda wydaje mi sie ze w Juve by sie teraz nie przydal, dopiero jak bedzie trzeba kompletnie odmlodzic sklad ;) mimo ze oddaje dobrych zawodnikow to co chwile dochodzi jakis mlody zdlony pilkarz... to tyle.

Szczecin pozdrawia... ;)
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2005, 01:15

kramnik pisze:3. Le Guen (Ol. Lyon)
Ciekaw jestem czemu akurat jego umieściłeś w tej swojej klasyfikacji. Przypomnę, iż trenerem Lyonu jest obecnie Gerard Houllier, a wybierając trenera roku chyba nie powinniśmy kierować się jedną rundą, podczas której prowadził on zespół? Rozumiem, mistrzostwo Francji to spore osiągnięcie, ale przy takim potencjale Lyon'u nie powinno być inaczej...
kramnik pisze:5. Hidding (PSV)
Hiddink...
kramnik pisze:9. Rajjkard (Barca)
Rijkaard...
kramnik pisze:Trener Realu wyciagnal 'Krolewskich' z powaznego dolku.
Po czym znowu ich w ten dołek wpędził... Real nie wygrał meczu od trzech tygodni i prezentuje się żałośnie, jak na klub o takiej renomie. Nie widzę więc podstaw by Brazylijczyka wyróżniać...
kramnik pisze:Inter chyba tylko w 3 meczach zagral gorzej niz przeciwnik i przypadkowo odpadl z LM.
Śmiem twierdzić, że Inter w zeszłorocznej edycji Ligi Mistrzów odpadł zdecydowanie zasłużenie, w starciu z Milanem okazali się zdecydowanie gorsi... Pogląd ten podzielają chyba też kibice "Nerrazurrich", którzy dali wyraz swojej dezaprobaty na poczynania ich zespołu, doprowadzając do przerwania meczu... :wink:
wloski pisze: [Mourinho] - sądze że jest to najbardziej popularny trener świata
To, że jest znany to nie znaczy, że popularny. Jakoś nie znam zbyt wielu osób, które darzą go sympatią, a w mediach często krytykowana jest jego pycha i arogancja. Więc z tą popularnością jest troszkę na bakier...
wloski pisze: [Capello] - cechuje się tym ,że jego drużyny to żelazna konsekwentcja od początku do końca meczu , jego obrona zawsze jest najlepsza ,a atak najbardziej efektowny
A nie miałeś na myśli może efektywności?

Zauważyłem pewną prawidłowość. Otóż, kramnik, sporządziłeś listę najlepszych według Ciebie trenerów, ale są na niej tylko ci, którzy pracują w naprawdę potężnych, europejskich klubach. Może warto by zagłębić się szerzej w ten temat i popatrzeć na słabsze drużyny, w których często bardziej osobowość i talent szkoleniowca ma większy wpływ na zespół. Przykładem może tutaj być trener Udinese z zeszłego sezonu, czyli jeśli mnie pamięć nie myli Luciano Spalletti ( jeśli jestem w błędzie to poprawcie :wink: ). Na pewno praca, która włożył w zbudowanie tam silnego zespołu jest nieporównywalnie większa od tego co z Realem zrobił Luxemburgo :P

I jeszcze taka jedna dygresja:
wloski pisze:To może moja główka dziś troszeczke sobie pomyśli
A potem...
równo znaczne
dąrzy
karieże
urzywa
przecierz
potenge
w hiszpani
Nie to, żebym się czepiał :P Czy to naprawdę taki problem wrzucić przed wysłaniem tekst, który się napisało, do Worda? Rozumiem, każdy ma prawo do błędu ale bez przesady... Nie wspomniam już nawet o wyjątkowej w Twoim przypadku interpunkcji i tym, że nie ma jakiegoś konkretnego podziału na zdania :!: A tyle się mówi o upadku poziomu forum... Bykom stop!

Obrazek
m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2005, 07:45

Mojim zdaniem z Murinho zrobili za duza gwiazde jako trenera on teraz uwaza sie za cfaniaka owszem zyskal moj szacunek jak wygral z FC Porto LM ale to nie znaczy ,ze zaraz ma byc 1 , co to Capello to powinien byc na 1 miejscu nie to ,ze jest trenerem Juve tylko poprostu jest znanym i szanowanym trenerem na claym swiecie ,Rijjkard powinien byc napewno w 1 3-jce bo oglondalem trening w programie i widzialem ,ze bardzo sie przyklada do tej druzyny mimo ,ze Barca ma wspanialych pilkarzy i zgrany zespol a co do innych nie ma zaskoczenia

Aaaa...aaaaa mocniej
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2005, 15:59

kedzier pisze:Bykom stop!
ja się nie kłóce ,ale wiesz poprawiać i wytykać mi błedy potrafisz ok pisać nie umie...
ByKom StOP
naucze się pisać poprawniej o godzinie 24 kiedy spać mi sie chce a siły to ja nie mam za wiele a i myślenie jest z powolnione

pozdro Kędzier ;/

---------
przepraszam za błędy złoisz mnie kędzier dalej...

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2005, 16:27

Dla mnie dwa pierwsze miejsca należą się Capello - wiadomo za co :bravo: :bravo: :bravo: :happy: oraz Hiddinkowi - wiadomo podjęcie pracy w klubie, który dobrze się trzyma oraz w reprezentacji Australii, którą wprowadził na Mistrzostwa Świata, trzeci może być Benitez za wygranie LM, a czwarty Muorinho za genialny talent taktyczny.

lukimiszczu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2005, 16:49

Ja co do tej 2 kwestii. Jeżeli Twoim zdaniem Ronaldinho nie zasłużył na złota piłke to naprawde nie ogladałes zadnego meczu z jego wykonanie. Jestem kibicem juve ale potrafie docenic to, że ktoś jest lepszy... Zlatan oczywiscie jest wspaniałym piłkarzem i jego zwody sa niepowtarzalne ale czesto tez jest samolubny i gubi sie w swoich dryblingach. Ale najbardziej to mnie rozbił tekst ze Ronie grał słabiutko w lidze :rotfl: to był po prostu hit... gratuluje znajomosci europejskiej piłki

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2005, 17:26

wloski pisze:
kramnik pisze:Benitez (Liverpool)
po Mourinho to chyba drugi trener w świecie ktory urzywa swojej glowy w połączeniu z komputerem , jego taktyki są świetnie i często nawet są dobierano pod gorszego zawodnika w drużynie ! robi to co umie , dla mnie byłby godnym następcom w Juve , Dona Fabia który wiecznie nie będzie tu pracować przecierz

kramnik pisze:Mancini (Inter)
(Inter bez mistrzowstwa 23 lata !)
Inter 23 lata bez mistrzostwa :rotfl: kto Ci to powiedział?? przecież rok 1989 nie był 23 lata temu.

Benitez... z tego co sie obecnie oriętuje to w Liverpoolu go nie nawidzą. Jego transfery nazwali "Rafalucją" odeszło wielu graczy którzy mieli być przyszłoscia tego zespołu. Może i taktycznie jest bardzo dobrym trenerem jedank pozbył się zbyt wielu zawodników.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2005, 00:23

Oczywiście był nim Marco van Basten.

Trzeba być geniuszem, żeby mając do dyspozycji piłkarzy - instytucje grających w każdym znaczącym klubie Europy trzon reprezentacji oprzeć na graczach takich jak: CASTELEN, MADURO, OPDAM, BABEL, BOULAHROUZ czy KROMKAMP.

i ta reprezentacja wygrywa!

ODPOWIEDZ