Wydarzenie jesieni na Reymonta Wisła:Legia
- Juve Master
- Juventino
Już dzisiaj przy ulicy Reymonta w Krakowie miejsce mieć będzie klasyk ligi polskiej Wisła Kraków vs Legia Warszawa :-D
Sytuacja obu zespołów jest niemal identyczna ponieważ mają tyle samo meczów rozegranych i tyle samo punktów tylko bilans bramkowy lepszy ma Wisła Kraków. W Krakowie roztzrygnie sie dzisiaj zatem kto zostanie liderem po połowie sezonu.
Legia jest ostatnio na fali wygrała kilka meczy z rzedu w przeciwieństwie do swojego rywala, u którego panuje prawdziwa dezorganizacja.
Podopieczni Kulawika przechodzą istną huśtwkę formy. Z jednej strony przegrywają ze słabą Arka żeby potem efektownie wygrać derby z Cracovią !
Myślę jednak, ze na takie spotkanie jak z Legią wiślacy dodatkowo się zmobilizują i wygrają 8)
Mój typ 2:1 dla Wisły
Przypuszczalne składy:
Wisła: Majdan - Baszczyński, Kłos, Stolarczyk, Dudka - Błaszczykowski, Cantoro, Barreto, Zieńczuk - Kuźba, Paweł Brożek.
Legia: Fabiański - Szala, Ouattara, Rosłoń, Kiełbowicz - Sokołowski, Burkhardt, Djokovic, Szałachowski - Włodarczyk, Janczyk.
Mecz transmitowany będzie dziś wieczorem około 20.20 na Canal +
Sytuacja obu zespołów jest niemal identyczna ponieważ mają tyle samo meczów rozegranych i tyle samo punktów tylko bilans bramkowy lepszy ma Wisła Kraków. W Krakowie roztzrygnie sie dzisiaj zatem kto zostanie liderem po połowie sezonu.
Legia jest ostatnio na fali wygrała kilka meczy z rzedu w przeciwieństwie do swojego rywala, u którego panuje prawdziwa dezorganizacja.
Podopieczni Kulawika przechodzą istną huśtwkę formy. Z jednej strony przegrywają ze słabą Arka żeby potem efektownie wygrać derby z Cracovią !

Myślę jednak, ze na takie spotkanie jak z Legią wiślacy dodatkowo się zmobilizują i wygrają 8)
Mój typ 2:1 dla Wisły
Przypuszczalne składy:
Wisła: Majdan - Baszczyński, Kłos, Stolarczyk, Dudka - Błaszczykowski, Cantoro, Barreto, Zieńczuk - Kuźba, Paweł Brożek.
Legia: Fabiański - Szala, Ouattara, Rosłoń, Kiełbowicz - Sokołowski, Burkhardt, Djokovic, Szałachowski - Włodarczyk, Janczyk.
Mecz transmitowany będzie dziś wieczorem około 20.20 na Canal +
- Mario_90
- Juventino
Jestem zagorzalym fanem Legii i mam nadzieje ze to ona zwyciezy
Ale wynik tego spotakania bardzo trudno jest wytypowac, poniewaz Legia jest na fali, ale takze Wisła w meczu z Cracovia pokazala ze potrafi nadal dobrze grac. Duze znaczenie moze miec to ze Wisla gra na wlasnym stadionie, ale mam nadzieje ze mimo tego Legia wygra 

- P!otr
- Juventino
Ja nie pasjonuje się jakoś Polską ligą bo i w sumie nie ma czym. Ale takie mecze jak Wisła - Legia czy Wisła - Cracovia, Wisła - Groclin warto obejrzeć bo jest na co. Mimo że poziom naszej ligi nie jest jakoś wybitnie wysoki to jednak takie meczyki przyciągają fanów piłki przed tv (jeśli mają C+) Ja jestem bardziej za Wisłą. Do Legi nic nie mam ale jakoś uderza mnie to że klub ze stolicy w którym powinny być pieniądze i warunki do stworzenia wielkiego zespołu no jakoś to nie funkcjonuje. Czekam na rónie ciekaw mecz jak to ostatnio miało miejsce z Cracovia gdzie Wisełka zagrała naprawde swój jeden z najlepszych mecz w ostatni czasie. Ja typuje wynik Wisła 2 - 0 Legia.
- steru
- Qualità Juventino
I wreszcie najbardziej oczekiwany mecz sezonu Orange Ekstraklasy.
Osobiście jestem kibicem Legii Warszawa dlatego z całego serca wierze że legioniści zanotują 8 zwycięstwo z rzędu.Zdaje sobie sprawę z tego że będzie cholernie ciężko wywieżć te 3 punkty z Krakowa ale jak to się mówi trzeba mieć zawsze nadzieje
Biorąc pod uwagę ostatnie poczynania tych dwóch zespołów faworytem jest Legia.Zespół ten gra ostatnio perfekcyjnie w przeciwieństwie do Wisły która dobre mecz przeplata ze słabszymi występami.Dzisiejszy mecz jest o stawkę mistrza jesieni więc jest o co walczyć.
Szkoda że nie będzie mi dane obejrzeć tego meczu z trybun stadionu i braku Canal + ale zawsze zostaje relacja akcja po akcji na Onecie.MAm nadzieje że po meczu humor będzie równie dopisywał jak po zwycięstwie Juventusu
Osobiście jestem kibicem Legii Warszawa dlatego z całego serca wierze że legioniści zanotują 8 zwycięstwo z rzędu.Zdaje sobie sprawę z tego że będzie cholernie ciężko wywieżć te 3 punkty z Krakowa ale jak to się mówi trzeba mieć zawsze nadzieje
Szkoda że nie będzie mi dane obejrzeć tego meczu z trybun stadionu i braku Canal + ale zawsze zostaje relacja akcja po akcji na Onecie.MAm nadzieje że po meczu humor będzie równie dopisywał jak po zwycięstwie Juventusu
- bblackk
- Juventino
Narazie meczu nie skomentuję... ale proponuje wszystkim w najbliższym czasie, uważne oglądanie Sportu, na stacji TVN i TVN 24, bo dziennikarze tych kanałów odwiedzili warszawskie Multikino, gdzie kibice Legii oglądali mecz z Wisłą
Jeżeli ktoś rozpozna w telewizji mnie, lub DjJuve, to dostanie Qualitkę!
Nie przegapcie Sportu i powodzenia :lol:
Edit: :x Wisła - Legia? Z dużej chmury... duży dzesz (a pożniej śnieg
)
Wdowczyk zaskoczył wszystkich ustawieniem stołecznej drużyny, bo wyglądało na to, że Legia przyjechała tu wybijać piłkę z własnej połowy. Jednak taka taktyka okazała się strzałem w "10". Wisła była więcej przy piłce, coś tam próbowała wykombinować, ale nic z tego nie było, a groźne akcje z kontry wyprowadzała Legia, tylko wykończenia brakowało, bo to co wyczyniał Sokołowski, czy Djokovic, wołało o pomstę do nieba :roll:. Sędzia powinien sobie obejrzeć w domu powtórkę spotkania i zobaczyć wszystkie te faule i chamskie zachowanie piłkarzy, które puścił płazem. Cantoro powinien końcówkę meczu oglądać z ławki rezerwowych, bo chyba każdy widział jaki z niego dobry piłakrz... ale ręczny :x
Chociaż mecz nie był wybitnym widowiskiem, to z wyniku jestem zadowolony, aczkolwiek zabrakło trochę szczęścia i lepszej pogody (no, ale nie wymagajmy od Krakowa za wiele
).
Na dodatek czuje się oszukany przez stację TVN, bo obejrzałem większość wiadomości sportowych i nic nie wspominali o warszawskich kibicach w Multikinie
Na swój występ w telewizji będe musiał jeszcze trochę poczekać 

Edit: :x Wisła - Legia? Z dużej chmury... duży dzesz (a pożniej śnieg

Wdowczyk zaskoczył wszystkich ustawieniem stołecznej drużyny, bo wyglądało na to, że Legia przyjechała tu wybijać piłkę z własnej połowy. Jednak taka taktyka okazała się strzałem w "10". Wisła była więcej przy piłce, coś tam próbowała wykombinować, ale nic z tego nie było, a groźne akcje z kontry wyprowadzała Legia, tylko wykończenia brakowało, bo to co wyczyniał Sokołowski, czy Djokovic, wołało o pomstę do nieba :roll:. Sędzia powinien sobie obejrzeć w domu powtórkę spotkania i zobaczyć wszystkie te faule i chamskie zachowanie piłkarzy, które puścił płazem. Cantoro powinien końcówkę meczu oglądać z ławki rezerwowych, bo chyba każdy widział jaki z niego dobry piłakrz... ale ręczny :x
Chociaż mecz nie był wybitnym widowiskiem, to z wyniku jestem zadowolony, aczkolwiek zabrakło trochę szczęścia i lepszej pogody (no, ale nie wymagajmy od Krakowa za wiele

Na dodatek czuje się oszukany przez stację TVN, bo obejrzałem większość wiadomości sportowych i nic nie wspominali o warszawskich kibicach w Multikinie

Ostatnio zmieniony 28 listopada 2005, 21:39 przez bblackk, łącznie zmieniany 1 raz.

- Mrówa
- Juventino
Można się było spodziewać remisu...
Chociaż Wdowczyk zapowiadał że Legia jedzie do Krakowa po 3 ptk.
to widać było że przyjechali po 1 ptk i go wywieźli...
Myślę że wynik sprawiedliwy,co prawda Wisła miała sporą przewagę to Legia stworzyła lepsze sytuacje do zdobycia bramki...
WISŁA RULEZZZZ :twisted:
Chociaż Wdowczyk zapowiadał że Legia jedzie do Krakowa po 3 ptk.
to widać było że przyjechali po 1 ptk i go wywieźli...
Myślę że wynik sprawiedliwy,co prawda Wisła miała sporą przewagę to Legia stworzyła lepsze sytuacje do zdobycia bramki...
WISŁA RULEZZZZ :twisted:

- Gregor del Ptasior
- Juventino
Dokładnie. Wdowczyk jest zbyt pewny siebie. A tymczasem 3 punktów nie było. Legia grała bardzo defensywnie, chociaż kilka razy zamarło mi serce, ale Radek się spisywał
No trudno
Straszny obciach, że Legii nie pokonaliśmy, ale warunki były tak ciężkie, że drużyny nie pokazały na co je stać. Ale mistrz itak zostanie w Krakowie 
Forza JUVE !!! Forza TS !!!

Forza JUVE !!! Forza TS !!!
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Tak... Spewnością byście wygrali
Gdybanie chyba nie ma tutaj sensu, bo Ty możesz sobie pogdybać i ja mogę. też mogę mowić o niewykorzystanych sytuacjach Wisły i o tym, że miała dużą przewagę na boisku, a Legia tylko kontrowała. Gdyby to, gdyby tamto... Skończyło się remisem i już. Dla mnie osobiście to wstyd dla Wisły, bo Legia kompletnie niczego nie pokazywała, poza tym,l że dobrze się broniła.
FORZA JUVE !!! FORZA TS !!!

FORZA JUVE !!! FORZA TS !!!
- Michal17
- Juventino
Legia miała by szanse wygrać jeśli umiała by grać z równymi sobie (o lepszych nie wspominając)...
Wisła miała by szanse wygrać gdyby miała choć jednego dobrego napastnika-snajpera...
A tak dostaliśmy marne widowisko obnażające słabość polskiej Ekstraklasy i drużyn w niej występujących. Grunt, że Mistrz (narazie tylko jesieni) zostaje w Krakowie...
Wisła miała by szanse wygrać gdyby miała choć jednego dobrego napastnika-snajpera...
A tak dostaliśmy marne widowisko obnażające słabość polskiej Ekstraklasy i drużyn w niej występujących. Grunt, że Mistrz (narazie tylko jesieni) zostaje w Krakowie...
- Jasiek-x
- Juventino
Moim zdaniem było beznadziejnie bo bez goli, bez żadnych emocji. Przynajmniej Legii udało sie wywalczyć remis co jest dlanich bardzo dobre. Czas aby Wisla sie w koncu przebudzila i twardo zaczela stąpać po ziemi...
- piton
- Juventino
Jestem zagorzałym fanem Legii i nie zgodzę się, że Wisła była lepsza we wczorajszym "hicie". Owszem Wisła dominowała, miała większą statystykę posiadania piłki, ale czy stworzyła jakąs dogodną sytuację pod bramką Legii??? Może jedynie strzał Brożka. Gdyby Włodarczyk miał lepszego "nosa" i wiedział gdzie spadnie piłka, a Sokołowski ze spokojem wykończył 100% sytuację to cieszylibyśmy się z pierwszego zwycięstwa w Krakowie od 4 lat. Nie wspominam nawet o akcjach Djokovica i Szałachowskiego... Wdowczyk nastawił Legię defensywnie i jego plan legioniści wykonali. Mam nadzieję że Legia nie będzie teraz traciła punktów ze średniakami i kolejne MP będzie nasze... no i zapraszam na Łazienkowską...