TECHNO...!
- gregor_g4
- Juventino
A ja myślałem ze podgatunki Techno to tribal, acid, german itd… Ale coz widocznie zylem w bledzie, dobrze ze mnie uświadomiłeś.paku pisze:Najbardziej lubiane podgatunki techno to: trance, house, i hardstyle.
Techno, Trance, House i Hardstyle, to zupełnie rozne gatunki i NIE SA PODGATUNKAMI MUZYKI TECHNO. Jednak wszytkie zaliczaja się do szerokopojetej MUZYKI ELEKTRONICZNEJ.
Możesz jasniej…?paku pisze:Benassi i jego trancy ...![]()
Skoro jestes uparty to zyj dalej tkwiąc w bledzie.paku pisze: Tiesto tworzy Techno, i nikt mnie do innego zdania nie przekona !
Masz i to bardzo duze,paku pisze: a braków w tej dziedzinie nie mam uwierz mi ;]
Poczules się przez to lepiej … + 5 punktow w lidze chuliganowPaku pisze:A jednak nie przyznaje sie do błedu, ponieważ napisalem dobrze, Internista
Jak mogl słyszeć skoro tego nie Graja w Energy…klsmkr pisze: Jasne. A Ty slyszales chociaz jeden utwor Jeffa Millsa albo Chrisa Liebinga?
Skoro Clubbase prezentuje super poziom to co powiedziec o np. Carli Roce, Dianie D’Rouz, Siasi, Gogo, Poziomie X, Tomashu Gee, Grzegorzu eS - którzy stanowia polska czolowke.kapec pisze:i nie zgadzam sie ze polska jest zacofana...bo clubbase prezentuje jak dla mnie super poziom muzyki klubowej..
A mówiąc ze Polska nie jest zacofana pod względem muzycznym jestes w wielkim Bledzie. Popatrz na taka Slowacje maja 2 wielkich DJ jednych z najlepszych na swiecie : Umek i Valentino Kanzyani. Czesi potrafia zorganizwoac swietne imprezy techniczne, podobnie Wegrzy gdzie na Mayday zjeżdżają się sami wielcy muzyki Techno. Dlaczego tak nie może być w Polsce? Odp jest bardzo prosta. Muzyka Techno ma bardzo mala liczbe odbiorcow.
Podstawowy problem jest taki, ze przeciętny Polak, za techno uwaza kazda muzyke która zawiera mocny bas. I potem dochodzi wlasnie do takich nieporozumień, jak ktos pisze np. w temacie Techno, ze Kalwi i Remi bądź Clubbase to swietni dj grajacy Techno…
- gregor_g4
- Juventino
Ok zgodze sie, jednak ta kultura wg mnie zaczyna zanikac, dzisiaj jedyne co laczy ludzi to podobny styl ubierania sie i milosc do tej samej muzyki. Nie interesuje sie muzyka technicza dlugo bo ok 3-4 lata, ale z relacji ludzi, ktorzy "siedza" w tym duzo dluzej wiem, ze dawniej ta kultura to bylo cos wiecej niz tylko podobny styl ubierania sie.wojti-s pisze:Gregor ale nie zaprzeczysz, że House, Trance itp to część klutury Techno. I na tym polega błąd - ludzie słysząc techno zazwyczaj kojarzą to sobie z całą kultura a nie konkretnym gatunkiem muzycznym.
A co do ludzi - denerwuje mnie ich niewiedza, tak jak wczesniej napisalem, wystarczy ze slysza bas i dla nich to juz jest Techno. Podobnie userzy wypowiadajacy sie w tym temacie ktory brzmi: TECHNO wypisuja rzeczy ktore nie maja z ta muzyka zbyt duzego zwiazku. A co najgorsze tkwia w przekonaniu ze muzyka ktorej sluchaja to wlasnie techno.
Dodatkowo, ludzi ktorzy wiedza co to jest Techno jest bardzo malo, w Polsce pod pojeciem Techno ludzie rozumieja papke serwowana w tandetnych dyskotekach przez Dj pokroju C-boola ,Clubbase czy innych.
Miedzy innymi dlatego jestesmy duzo w tyle za Czechami, Slowakami, czy tez Wegrami jesli chodzi o poziom wiedzy na temat muzyki elektronicznej.
- kapec
- Juventino
wogole sie nie rozumiemy...
nadal uwazam ze clubbase prezentuje wysoki poziom...
a Polacy mają coraz wiecej dobrych dj...
mi chodzi o to ze Polacy lubią sie bawic i dzieje sie w miare sporo imprez...dlatego sadze ze pod tym wzgledem nie odbiegamy...
napewno nie ma u nas typowych dyskotek gdzie graja jeden rodzaj muzyki...
ale czy zawsze musimy krytykowac Polakow...uwazam ze w tej dziedzinie nie jestesmy az tak zacofani ...
to na pewno nie to co niemcy...ale ale rozne" odlamy muzki elektornicznej" sie u nas dobrze przyjmuja...
nadal uwazam ze clubbase prezentuje wysoki poziom...
a Polacy mają coraz wiecej dobrych dj...
mi chodzi o to ze Polacy lubią sie bawic i dzieje sie w miare sporo imprez...dlatego sadze ze pod tym wzgledem nie odbiegamy...
napewno nie ma u nas typowych dyskotek gdzie graja jeden rodzaj muzyki...
ale czy zawsze musimy krytykowac Polakow...uwazam ze w tej dziedzinie nie jestesmy az tak zacofani ...
to na pewno nie to co niemcy...ale ale rozne" odlamy muzki elektornicznej" sie u nas dobrze przyjmuja...
Juventus - today, tommorow, always
- paku
- Juventino
LOL, następny, ;]gregor_g4 pisze:A ja myślałem ze podgatunki Techno to tribal, acid, german itd… Ale coz widocznie zylem w bledzie, dobrze ze mnie uświadomiłeś.paku pisze:Najbardziej lubiane podgatunki techno to: trance, house, i hardstyle.
Techno, Trance, House i Hardstyle, to zupełnie rozne gatunki i NIE SA PODGATUNKAMI MUZYKI TECHNO. Jednak wszytkie zaliczaja się do szerokopojetej MUZYKI ELEKTRONICZNEJ.Możesz jasniej…?paku pisze:Benassi i jego trancy ...
Skoro jestes uparty to zyj dalej tkwiąc w bledzie.paku pisze: Tiesto tworzy Techno, i nikt mnie do innego zdania nie przekona !Masz i to bardzo duze,paku pisze: a braków w tej dziedzinie nie mam uwierz mi ;]Poczules się przez to lepiej … + 5 punktow w lidze chuliganowPaku pisze:A jednak nie przyznaje sie do błedu, ponieważ napisalem dobrze, InternistaJak mogl słyszeć skoro tego nie Graja w Energy…klsmkr pisze: Jasne. A Ty slyszales chociaz jeden utwor Jeffa Millsa albo Chrisa Liebinga?
Skoro Clubbase prezentuje super poziom to co powiedziec o np. Carli Roce, Dianie D’Rouz, Siasi, Gogo, Poziomie X, Tomashu Gee, Grzegorzu eS - którzy stanowia polska czolowke.kapec pisze:i nie zgadzam sie ze polska jest zacofana...bo clubbase prezentuje jak dla mnie super poziom muzyki klubowej..
A mówiąc ze Polska nie jest zacofana pod względem muzycznym jestes w wielkim Bledzie. Popatrz na taka Slowacje maja 2 wielkich DJ jednych z najlepszych na swiecie : Umek i Valentino Kanzyani. Czesi potrafia zorganizwoac swietne imprezy techniczne, podobnie Wegrzy gdzie na Mayday zjeżdżają się sami wielcy muzyki Techno. Dlaczego tak nie może być w Polsce? Odp jest bardzo prosta. Muzyka Techno ma bardzo mala liczbe odbiorcow.
Podstawowy problem jest taki, ze przeciętny Polak, za techno uwaza kazda muzyke która zawiera mocny bas. I potem dochodzi wlasnie do takich nieporozumień, jak ktos pisze np. w temacie Techno, ze Kalwi i Remi bądź Clubbase to swietni dj grajacy Techno…
Trance, Hosusy itp to są odłamy techno co ja nazywam podgatunkami,
przeczytaj może tego linka co dałem wczesniej ;]
a byłes moze Ty kiedys w energy ze sie tak wypowiadasz ? puki co jest to najlepszy klub w polsce ;]
ClubBasse, gra najlepsza polska muzyke klubową i do innego zdania mnie nie przekonasz ;]
wojti-s no pewnie ze sie spotkamy i pogadamy ;> Pozdrawiam
EOT
- klsmkr
- Interista
To ze jakis "znawca" uznal sobie house za podgatunek techno nic nie znaczy. Poczatki techno przypadaja na lata 1983 - 84 czyli w czasie, kiedy house byl juz popularny w amerykanskich klubach. I to sa fakty z ktorymi nie mozna dyskutowac. Problem w tym, ze Ty tak naprawde nie masz zielonego pojecia o tej muzyce. Ale poniewaz techno jest "trendy" to Ty i Tobie podobni dorabiacie sobie teoryjki o tym jak to techno jest nazwa zamienna z terminem "muzyka elektroniczna". Poczytaj sobie to i posluchaj kawalkow na wspomnianej juz przeze mnie stronie: http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html to moze wreszcie zrozumiesz, ze wypisujesz bzdury.paku pisze:LOL, następny, ;]Trance, Hosusy itp to są odłamy techno co ja nazywam podgatunkami,
- paku
- Juventino
Co do muzyki house, to moge po częsci Ci przyznac racje, ponieważ niektórzy uwazają ja jako odrebny gatunek niż techno, ale wg mnie tranc to podgatunek czy też odłam techno i nikt i nic mnie nie przekona do innego zdania. Pozdrawiamklsmkr pisze:To ze jakis "znawca" uznal sobie house za podgatunek techno nic nie znaczy. Poczatki techno przypadaja na lata 1983 - 84 czyli w czasie, kiedy house byl juz popularny w amerykanskich klubach. I to sa fakty z ktorymi nie mozna dyskutowac. Problem w tym, ze Ty tak naprawde nie masz zielonego pojecia o tej muzyce. Ale poniewaz techno jest "trendy" to Ty i Tobie podobni dorabiacie sobie teoryjki o tym jak to techno jest nazwa zamienna z terminem "muzyka elektroniczna". Poczytaj sobie to i posluchaj kawalkow na wspomnianej juz przeze mnie stronie: http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html to moze wreszcie zrozumiesz, ze wypisujesz bzdury.paku pisze:LOL, następny, ;]Trance, Hosusy itp to są odłamy techno co ja nazywam podgatunkami,
- klsmkr
- Interista
Ja juz nie mam ochoty na dalsza dyskusje. Jezeli jednak zmienisz zdanie i bedzies chcial dowiedziec sie czegos wiecej o muzyce elektronicznej, to odsylam do strony Ishkura (link juz podawalem). Tam znajdziesz co trzeba.paku pisze:ale wg mnie tranc to podgatunek czy też odłam techno i nikt i nic mnie nie przekona do innego zdania.
EOT.
- koksu_klb
- Juventino
kłócicie się a i tak macie w dupie co pisze druga strona
dajcie lepiej tytuly swoich ulubionych mp3 i może zaczniemy się wypowiadać na ich temat
ja ostatnio przesluchalem 3 kawałki i mi się podobają
max farenthide - get down
kboox - feelin right
-||- - everybody like you
jeżeli htos lubi c-boola to wpadnie mu to w ucho
pozdro
dajcie lepiej tytuly swoich ulubionych mp3 i może zaczniemy się wypowiadać na ich temat
ja ostatnio przesluchalem 3 kawałki i mi się podobają
max farenthide - get down
kboox - feelin right
-||- - everybody like you
jeżeli htos lubi c-boola to wpadnie mu to w ucho
pozdro
- andre64
- Juventino
moje naj...
Airscape - Sosei [F&W Remix]
DJ Marck feat Active Bass - Infinity (Club Mix)
Tom Neville - Just Fuck (Sandy Wilhelm and DJ Flex mix)
The Roc Project Feat. Tina Arena - Never (Filterheadz Remix)
Bas van Veen - Total Recall
Chanel - My Life (Seamus Haji Remix Vocal)
Syke & Sugarstarr - Ticket To Ride
Pulsedriver - Slammin (Tune Up Remix)
Narcotic Trust - I Like It (Club Mix)
Max Graham Vs Yes - Owner Of A Lonely Heart
Kalwi & Remi - El Ninio (DJ Speed rmx)
Junior Jack - Stupidisco
Hot Ice - Lambada 2005
Global Deejays - Its The Music (Real Booty Babes Remix)
FUNKY PEOPLE - Waiting for you
Fatboy Slim - Love Island
DJs At Work - Your Love (B1 Baltic Bass Mix)
Djs At Work - Your Love(Club Mix)
DJ Shog - This Is My Sound
Dj Sputnik - Africa (Sasha Dith Remix)
Dj bomba - crazy pipe (vocal club mix)
Bananarama - Look On The Floor (Yomanda Remix)
Arash - Bora Bora (House Mix)
clubringer_-_lambada_2004_(club_mix)
4 Strings - High On Life
Stephen JK - Puristick (club mix)
Airscape - Sosei [F&W Remix]
DJ Marck feat Active Bass - Infinity (Club Mix)
Tom Neville - Just Fuck (Sandy Wilhelm and DJ Flex mix)
The Roc Project Feat. Tina Arena - Never (Filterheadz Remix)
Bas van Veen - Total Recall
Chanel - My Life (Seamus Haji Remix Vocal)
Syke & Sugarstarr - Ticket To Ride
Pulsedriver - Slammin (Tune Up Remix)
Narcotic Trust - I Like It (Club Mix)
Max Graham Vs Yes - Owner Of A Lonely Heart
Kalwi & Remi - El Ninio (DJ Speed rmx)
Junior Jack - Stupidisco
Hot Ice - Lambada 2005
Global Deejays - Its The Music (Real Booty Babes Remix)
FUNKY PEOPLE - Waiting for you
Fatboy Slim - Love Island
DJs At Work - Your Love (B1 Baltic Bass Mix)
Djs At Work - Your Love(Club Mix)
DJ Shog - This Is My Sound
Dj Sputnik - Africa (Sasha Dith Remix)
Dj bomba - crazy pipe (vocal club mix)
Bananarama - Look On The Floor (Yomanda Remix)
Arash - Bora Bora (House Mix)
clubringer_-_lambada_2004_(club_mix)
4 Strings - High On Life
Stephen JK - Puristick (club mix)
wiecznie JUVENTUS I JUVE 

- BartekGajda9
- Juventino
mam pytanko do interesujących sie muzyką...macie moze w swoich zasobach piosenke Clubbgroove - I Want U (SQ1 mix)? jesli tak to prosze umiesćcie ją na jakims serwerze, bede bardzo wdzieczny 

- Conrad JUVE
- Juventino
ja polecam: Eastclubbers-bungee
Eastclubbers-It's a dream
Eastclubbers-All systems go
Eastclubbers-like a drug
Eastclubbers-Silence
Eastclubbers-Crazy
Eastclubbers-Wonderful dancing
Eastclubbers-Happy
Eastclubbers-Feelin
Eastclubbers-Beat Is Coming
Groove Factory-Euphoria
Groove Factory-Happy People
Manieczki-PKP
Not Complete DJ's-Party People
Bennasi Bros-Castaway
Bennasi Bros-Feel Alive
Bennasi Bros-Every Single Day
Cascade-Everytime We Touch
Cascade-Bad Boy
Cascade-Miracle
DJ JEAN-Feel It
Dj Alligator Project-Davaj Davaj
Flashrider-Sex in the club
Eastclubbers-like a drug
Eastclubbers-Silence
Eastclubbers-Crazy
Eastclubbers-Happy
Eastclubbers-Feelin
Groove Factory-Euphoria
Manieczki-PKP
Bennasi Bros-Castaway
Bennasi Bros-Feel Alive
Cascade-Bad Boy
Cascade-Miracle
DJ JEAN-Feel It
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- ULAT
- Juventino
widzę że mamy podobne gusta ale...z tego co wcześniej wyczytałem to wymienione przez Ciebie utwory to nie techno. Sam wcześniej myślałem że takie np Kalwi&Remi, EastClubbers, D-Tune, ATB, ScooterConrad JUVE pisze:ja polecam: Eastclubbers-bungee
Eastclubbers-like a drug
Eastclubbers-Silence
Eastclubbers-Crazy
Eastclubbers-Happy
Eastclubbers-Feelin
Groove Factory-Euphoria
Manieczki-PKP
Bennasi Bros-Castaway
Bennasi Bros-Feel Alive
Cascade-Bad Boy
Cascade-Miracle
DJ JEAN-Feel It

- Conrad JUVE
- Juventino
ja polecam: Eastclubbers-bungee
Eastclubbers-like a drug
Eastclubbers-Silence
Eastclubbers-Crazy
Eastclubbers-Happy
Eastclubbers-Feelin
Groove Factory-Euphoria
Manieczki-PKP
Bennasi Bros-Castaway
Bennasi Bros-Feel Alive
Cascade-Bad Boy
Cascade-Miracle
DJ JEAN-Feel It
Flashrider-Sex in the club[/quote]
widzę że mamy podobne gusta ale...z tego co wcześniej wyczytałem to wymienione przez Ciebie utwory to nie techno. A co moze Hip-Hop ??? :shock:
Eastclubbers-like a drug
Eastclubbers-Silence
Eastclubbers-Crazy
Eastclubbers-Happy
Eastclubbers-Feelin
Groove Factory-Euphoria
Manieczki-PKP
Bennasi Bros-Castaway
Bennasi Bros-Feel Alive
Cascade-Bad Boy
Cascade-Miracle
DJ JEAN-Feel It
Flashrider-Sex in the club[/quote]
widzę że mamy podobne gusta ale...z tego co wcześniej wyczytałem to wymienione przez Ciebie utwory to nie techno. A co moze Hip-Hop ??? :shock:
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- Szymek
- Juventino
Dla mnie podgatunki Techno nie mają znaczenia. Jednak widzę, że dla niktórych robią ogromną różnicę. Co do ulubionych Dj'ów to zdecydowanie Dj Tiesto i Dj Aligator. Lubie też posłuchać C-Bool'a, MC Vspshkina, 4 Strings, Max Farenthide i Manieczek. A tak na marginesie to polecam wszystkim utwór Toples - Hej, Hej Dobry Dj
Nie mam wypreferowanego gustu muzycznego, lubie posłuchac sobie wszstkiego, lecz Techno słucham najczęściej.
To jeden z moich ulubionych kawałków.

Będą z ciebie ludzieConrad JUVE pisze:Dj Aligator Project - Davaj Davaj