Marsz Równości bis .
- herr_braun
- Juventino
No tak. Prawda. Jako że nie lubie się powtarzać to dodamm tylko że jest takie powiedzenie że jak się komuś da palec to on chce całą rękę. W Holandii też wszytsko zaczynało się od parad równości, tolerancji, wolności itp. A jak tam jest każdy widzi. Ćpuni łażą sobie legalnie po ulicach a uczciwy, starszy obywatel boi się iść do szpitala b eutanazja szalejeKOPEĆ pisze:Ja nie jestem zbyt tolerancyjną osobą jeżeli chodzi o homoseksualizm. Dla mnie jest to choroba, zboczenie i wszystkie tym podobne określenia, jak najbardziej pasują do tej dewiacji. Marsze równości to są totalne bzdury i bardzo dobrze robią prezydenci miast, tłumiąc je nawet siłą. Ja sam, gdyby taki marsz miał się odbyć w Katowicach, poszedłbym protestować przeciwko marszowi. Tacy ludzie też powinni szanować prawo i jeżeli coś jest z nim niezgodne, powinni się dostosować, a nie jeszcze demonstrować, że są inni i chcą być traktowani równo. Ja też mogę sobie iść i zrobić np. Marsz fanów Juventusu, bo hce, żebyśmy zaczeli być zauważalni i traktowani tak samo... nie no paranoja totalna. Hasło "Zrobimy z Wami to co Hitler z Żydami" było troszeczke przesadzone muszę przyznać(pomysłowe też), no ale jak usłyszałem, że rozważana jest kara dla ludzi wykrzykujących to hasło, to uznałem, że z prawem też coś nie tak. Ludzie są zbulwersowani wybrykami tych odmieńców, żeby nie powiedzieć wybryków, pod wpływem emocji różne hasła przychodzą do głowy. Geje nie mogą mieć takich praw jak zwykli ludzie, byłoby to nie na miejscu, niemoralne i w ogóle chore. Przecież jak wytłumaczyć dziecku, że nie ma mamy, tylko dwóch ojców? To pozostaje dla mnie niepojęte. Podsumowując, GEJOM MÓWIMY STANOWCZE NIE.

Widzę że uległeś wpływom mediów i traktujesz nietolerancje jako zło absolutne :shock:Siewier pisze:Dzięki za cynk 8)KOPEĆ pisze:Ja nie jestem zbyt tolerancyjną osobą
No akurat hasło było denne i przez takich idiotów przeciwników gejostwa nasze lewackie media przerabiają na nazistówSiewier pisze:Masz racje , było TROSZECZKE przesadzone , ciesze sie , że musisz to przyznać.KOPEĆ pisze:Hasło "Zrobimy z Wami to co Hitler z Żydami" było troszeczke przesadzone muszę przyznaćJak cholera.KOPEĆ pisze:(pomysłowe też)

No tak. Hipokryzja tryska, Siewer. Z jednej strony wolność słowa, tolerancja a z drugiej za same chasła, czyli bądź co bądź słowa, karać.Siewier pisze:O ile w polskim prawie jest mase idiotycznych przepisow o tyle w tym elemencie bije wiele brawaKOPEĆ pisze:no ale jak usłyszałem, że rozważana jest kara dla ludzi wykrzykujących to hasło, to uznałem, że z prawem też coś nie tak.wszystkim tym, którzy maja zamiar ukarać tych ,którzy głoszą takie hasła.
Gdzie tu sens?
Tak. Idiotom w różowych wdziankach, którzy uważają swoją chorobę za powód do dumy :?Siewier pisze:choroba, zboczenieodmieńców,wybryków,niemoralnei w ogóle chore.:?
:?
Ja mówie stanowcze NIE - IDIOTOMKOPEĆ pisze:GEJOM MÓWIMY STANOWCZE NIE.
- Bany_DG
- Juventino
Po tym co tu przeczytałem jestem zszokowany sredniowieczem, jakie tu panuje, ciekaw jestem ilu "heteryków" ma wogóle jakies pojęcie o homoseksualizmie, czy większosc waszych opini bierze się z nauk naszego najmadrzejszego koscioła (Jestem katolikem, ale kosciół jest dla mnie istną parodią :? ) i ludzi pokroju Rydzyka i Romka Giertycha :? Co tu nie mówic "idiotów", bo jak nazwac ludzi którzy jeden, stoi za Młodzieza Wszechpolską, a drugi próbuje "przejac" władze w kraju
Mowa o słubach, a po cholere im ślub koscielny, wystaczy im papierek który tak bardzo ułatwi im zycie (wspólny podatek, odbieranie poczty itp) a widze że dla większosci ślub kojarzy sie z kiczowatą ceremonią w kosciele
Duzo MUSI sie zmienic w rozumowaniu niektórych z was :?

Kolego widze że nie mamy o czym rozmawiac, jezeli swoje opinie czerpiesz z deblinych stereotypówherr_braun pisze:Tak. Idiotom w różowych wdziankach, którzy uważają swoją chorobę za powód do dumy
- Dionizos
- Juventino
Widze, ze obywatel S. szaleje...jejejeeeeeee !!!!

Czyli katolikiem nie jestes.Jestem katolikem, ale kosciół jest dla mnie istną parodią
Jakze odkrywcza teza...Duzo MUSI sie zmienic w rozumowaniu niektórych z was
Nikt mu tego nie zabrania. Mimo to, wiekszosc spoleczenstwa uwaza ich stan za nienormalny, wiec zbieranie sie wielkimi grupami i paradowanie przez miasto, w normalnym kraju bedzie wywolywac takie reakcje. Taka parada to zbyt nachalny sposob prezentowania swojej innosci.Czemu mialby nie miec prawa do chodzenia ze swoim chlopakiem za reke normalnie po ulicy?
czy większosc waszych opini bierze się z nauk naszego najmadrzejszego koscioła (Jestem katolikem, ale kosciół jest dla mnie istną parodią ) i ludzi pokroju Rydzyka i Romka Giertycha Co tu nie mówic "idiotów", bo jak nazwac ludzi którzy jeden, stoi za Młodzieza Wszechpolską, a drugi próbuje "przejac" władze w kraju
Stereotypy powielane przez Ciebie nie sa idiotyczne, jego tak? Gratulujeherr_braun napisał:
Tak. Idiotom w różowych wdziankach, którzy uważają swoją chorobę za powód do dumy
Kolego widze że nie mamy o czym rozmawiac, jezeli swoje opinie czerpiesz z deblinych stereotypów

- Bany_DG
- Juventino
Jestem, ale prawdą jest że teraz jest to TYLKO instytucja, która na dodatek kompromitowana jest przez ludzi pokroju RydzykaDionizos pisze:Czyli katolikiem nie jestes.Jestem katolikem, ale kosciół jest dla mnie istną parodią
Dziekuje bardzo, ale nie ironizowałbym tego tak jak ty, wypowiedzi na pierwszej stronie tematu pokazują, jak zacofane mamy społeczeństwoDionizos pisze:Jakze odkrywcza teza...Duzo MUSI sie zmienic w rozumowaniu niektórych z was
- Dionizos
- Juventino
"...wierzę w święty, powszechny i apostolski kościół...". Ty nie wierzysz, więc nie jesteś katolikiem...Juventin pisze:Jestem, ale prawdą jest że teraz jest to TYLKO instytucja, która na dodatek kompromitowana jest przez ludzi pokroju Rydzyka
- Bany_DG
- Juventino
Nie napisałem ze nie wierzę, napisałem ze to co sie tam się dzieję jest parodią, i tylko "ślepy" by tego nie zauwazył. Po za tym moze zostawmy kwestie religijne jako prywatną sprawe kazdego z nasDionizos pisze:"...wierzę w święty, powszechny i apostolski kościół...". Ty nie wierzysz, więc nie jesteś katolikiem...Juventin pisze:Jestem, ale prawdą jest że teraz jest to TYLKO instytucja, która na dodatek kompromitowana jest przez ludzi pokroju Rydzyka
- pan Zambrotta
- Juventino
"Temat-rzeka" znów się rozlał...
Pozwoliłbym na przemarsze gejów i lesbijek. Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię i nie możemy zabronić im krzyczenia o równości wobec innych. Nieważne, czy im się to faktycznie należy, czy też nie. Od samej manifestacji nic się przecież nie stanie.
Muszą być jednkak organizowane w odpowiednim tonie. To znaczy, bez obrazków jak to jeden gej ma obroże na szyi i jest prowadzony przez drugiego. Przecież takie zachowanie wywołuje, powiedzmy to sobie szczerze, zgorszenie. I mylisz się Martin mówiąc, że w Niemczech te protesty nikomu nie przeszkadzały. Bo tam takich obrazków było pełno...
To właśnie w starożytności homoseksualizm był na porządku dziennym. Młodzi uczniowie, w zamian za naukę i dach nad głową, wyświadczali swoim nauczycielom usługi seksualne. Niewykluczone, że Aleksander Wielki uprawiał z Arystotelesem seks oralny...
Co się tyczy sprawy akceptacji związków homoseksualnych: jest to zachowanie nienormalne i niereligijne, jednak jestem zdania, że należy je akceptować. Oczywiście za wyjątkiem adoptowania dzieci. Chcesz być homoseksualistą, to sobie bądź. Tylko nie paraduj w obścisłym i obdartym stroju, czy też nie liż się z innym partnerem na środku ulicy. Bo to wywołuje zgorszenie i nie wszyscy muszą to widzieć.
I to jest ta różnica, którą nie rozumie polskie społeczeństwo. Polacy są przeciw manifestacjom, gdyż uważają, ze homoseksualiści są nienormalni i niemorlani. A przecież te polskie przemarsze istnieją tylko po to, żeby pokazać, jak im jest źle w tym państwie.Martin pisze:Manifestacja jest po to aby pokazać jak bardzo te osoby są krzywdzone przez prawo a nie po to aby pokazac "Ej patrzcie! Jestem gejem/lesbijką"...
Pozwoliłbym na przemarsze gejów i lesbijek. Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię i nie możemy zabronić im krzyczenia o równości wobec innych. Nieważne, czy im się to faktycznie należy, czy też nie. Od samej manifestacji nic się przecież nie stanie.
Muszą być jednkak organizowane w odpowiednim tonie. To znaczy, bez obrazków jak to jeden gej ma obroże na szyi i jest prowadzony przez drugiego. Przecież takie zachowanie wywołuje, powiedzmy to sobie szczerze, zgorszenie. I mylisz się Martin mówiąc, że w Niemczech te protesty nikomu nie przeszkadzały. Bo tam takich obrazków było pełno...
*MaTeK* pisze: ale kiedyś z takich ludzi szydzono, bądź traktowano jak odmieńców. Wiadomo, że pedalstwo szerzyło się głównie dzięki armi w starożytności
To właśnie w starożytności homoseksualizm był na porządku dziennym. Młodzi uczniowie, w zamian za naukę i dach nad głową, wyświadczali swoim nauczycielom usługi seksualne. Niewykluczone, że Aleksander Wielki uprawiał z Arystotelesem seks oralny...
Wyznawanie zasady "Chrystus - tak, Kościół - nie" jest sprzeczne z nauką chrześcijańską. Bo Kościół to przecież Chrystus. Na Twoim miejscu nie porównywałbym całego Kościoła do Rydzyka i innych oszołomów, bo to trochę przesadzone.Juventin pisze:Jestem, ale prawdą jest że teraz jest to TYLKO instytucja, która na dodatek kompromitowana jest przez ludzi pokroju RydzykaDionizos pisze:Czyli katolikiem nie jestes.Jestem katolikem, ale kosciół jest dla mnie istną parodią
Co się tyczy sprawy akceptacji związków homoseksualnych: jest to zachowanie nienormalne i niereligijne, jednak jestem zdania, że należy je akceptować. Oczywiście za wyjątkiem adoptowania dzieci. Chcesz być homoseksualistą, to sobie bądź. Tylko nie paraduj w obścisłym i obdartym stroju, czy też nie liż się z innym partnerem na środku ulicy. Bo to wywołuje zgorszenie i nie wszyscy muszą to widzieć.
- M.
- Juventino
Skoro heteroseksualiści są osobami normalnymi to homoseksualiści siłą rzeczy są nienormalni. Również dobrze możemy ich nazwać odmieńcami, a ich zachowanie niemoralnym. Tak więc nie rozumiem Twojej dezaprobaty.Siewier pisze:choroba, zboczenieodmieńców,wybryków,niemoralnei w ogóle chore.:?
:?
Mnie to nie interesuje i prawdę mówiąc, nic do nich nie mam. Ale nie muszą przeprowadzać jakichś manifestacji, które tylko pogarszają napiętą już sytuację :roll: .Sprzęgło pisze:Tacy sami,mają ręce,nogi itd.a że żyją inaczej to nie powinno nikogo interesować.
Czyli jesteś za tym, żeby pary homoseksualne mogły brać śluby i adoptować dzieci? Skoro wszyscy mają być równi wobec prawa :roll: .Martin pisze:Nie. Kazdy czlowiek w Polsce powinien byc rowny wobec prawa.
Racja, nic nam do tego jakiego oni są wyznania. Ale nie rozumiem po co wyłażą zorganizowaną grupą na ulicę i to manifestują. Równie dobrze możnaby zrobić manifestację heteroseksualistów, pracowników firmy produkujących kapsle do gry w kapsle i fanów jamników gładkowłosych. Tylko po co :roll: ?Martin pisze:Przeciez są ludźmi tak samo jak wszyscy.
Według mnie takie manifestacje nie powinny mieć miejsce i zgadzam się z prezydentem Poznania, który jej zakazał. Nic nie mam do homoseksualistów, jednak nie muszą oni wychodzić na ulice i na siłę pokazywać swoich poglądów. Nigdy nie zgodzę się na zawieranie związków małżeńskich przez osoby tej samej płci i adoptowanie przez nich dzieci. I proszę nie pisać, że to są osoby normalne, bo prawda jest inna - są nienormalne, inne (co nie znaczy, że gorsze!).
:roll:
- Camillo
- Juventino
Co do tego się nie zgodzę . Jest jedna , ale za to ogromna różnica między fanami jamników gładkowłosych a homoseksualistami . Ci pierwsi nie są dyskryminowani , a ci drudzy jak najbardziej . Zgadzam się jednak z tobą co do tego , że homoseksualiści nie powinni demonstrować , bo to odnosi całkowicie odmienne skutki ( młodzież wszechpolska itp. ) .Diego pisze:Równie dobrze możnaby zrobić manifestację heteroseksualistów, pracowników firmy produkujących kapsle do gry w kapsle i fanów jamników gładkowłosych. Tylko po co :roll: ?
To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Trzeba zadać sobie podstawowe pytanie, mianowicie: czy jakakolwiek forma dymania może być powodem do dumy?
Gdy oglądam relacje z rozkrzyczanych gejowskich parad, chce mi się śmiać. Już same nazwy świadczą o monstrualnych kompleksach tej grupy społecznej. Weźmy na ten przykład organizowane z wielkim hukiem słynne Dni Dumy Gejowskiej. Bycie gejem to po prostu jedna z form zachowań seksualnych (w moim pojęciu całkowicie normalna) ale z czego tu być dumnym? To absurd. To tak jakby skrzyknęła się grupa ludzi, która uwielbia uprawiać seks w pozycji "od tyłu", urządzała marsze dumy "kochających się od tyłu" i zadzała dla siebie specjalnych przywilejów.
Dzialacze gejowscy wszędzie podkreślają, że chccą być traktowani normalnie ale robią wszystko, aby tak właśnie nie było! Dziś w mediach więcej sie słyszy o prawach gejów niż prawach człowieka. Czy z powodu uprawiania takiej, a nie innej formy seksu można żądać dla siebie jakichś specjalnych praw? Radykalni geje uważają, że tak :lol: ...
Nie mam za dużo do zarzucienia gejom i lesbijkom ale śmieszy mnie ta cała sytuacja i 'halo' jakie tworzą wokół siebie. Jedni lubią uprawiać seks za pomocą telefonu czy odkurzacza. Tak im dobrze? OK! O ile robią to u siebie w domu i nie wychodzą z tym na ulicę. "Rób to w domu po kryjomu" - mawiano w dawnych czasach. Sęk w tym, że teraz po kryjomu to już niemodne ...
Teraz dzięki walczącym gejom i lesbijkom każdy musi wiedzieć, kto z kim i jak turla się po prześcieradle. Niestety, taki rodzaj wiedzy nie spowoduje, że świat stanie się lepszy 
Gdy oglądam relacje z rozkrzyczanych gejowskich parad, chce mi się śmiać. Już same nazwy świadczą o monstrualnych kompleksach tej grupy społecznej. Weźmy na ten przykład organizowane z wielkim hukiem słynne Dni Dumy Gejowskiej. Bycie gejem to po prostu jedna z form zachowań seksualnych (w moim pojęciu całkowicie normalna) ale z czego tu być dumnym? To absurd. To tak jakby skrzyknęła się grupa ludzi, która uwielbia uprawiać seks w pozycji "od tyłu", urządzała marsze dumy "kochających się od tyłu" i zadzała dla siebie specjalnych przywilejów.
Dzialacze gejowscy wszędzie podkreślają, że chccą być traktowani normalnie ale robią wszystko, aby tak właśnie nie było! Dziś w mediach więcej sie słyszy o prawach gejów niż prawach człowieka. Czy z powodu uprawiania takiej, a nie innej formy seksu można żądać dla siebie jakichś specjalnych praw? Radykalni geje uważają, że tak :lol: ...
Nie mam za dużo do zarzucienia gejom i lesbijkom ale śmieszy mnie ta cała sytuacja i 'halo' jakie tworzą wokół siebie. Jedni lubią uprawiać seks za pomocą telefonu czy odkurzacza. Tak im dobrze? OK! O ile robią to u siebie w domu i nie wychodzą z tym na ulicę. "Rób to w domu po kryjomu" - mawiano w dawnych czasach. Sęk w tym, że teraz po kryjomu to już niemodne ...

- DamKam
- Juventino
Widze ze zdania sa podzielone, a w ankiecie jest przewaga na NIE co mnie bardzo zdziwilo przyznam szczerze
No ale potwierdza sie niestety przekonanie ze Polska to kraj nietolerancyjny :!: Ja osobiscie nie rozumiem dlaczego mialo by sie tym ludziom zabraniac wyjsc na ulice i demonstrowac, tak jak np. gornikom czy innym grupa :roll: Przeciez to sa normalni ludzie, no tylko z ta roznica ze sa chorzy i maja odmienna preferencje seksualna. I w dodatku od nich manifestacje nie sa tak drastyczne jak np. najazd gornikow na stolice :? A w Poznaniu Policja potraktowala ich jak zwierzeta... takie obrazki to widzimy na Bialorusi ale w Polsce
To ze te organizacje nie dostaly pozwolenia na manifestacje czy w Warszawie, czy w Poznaniu sa w moim przekonaniu dzialaniami calkowicie bezpodstawnymi i w demokratycznym panstwie takie rzeczy nie powinny miec miejsca
Nie jestem za tym zeby w Polsce porobilo sie tak jak np. w Holandii... ale sama manifestacja to przeciez nic takiego.

Nie jestem za tym zeby w Polsce porobilo sie tak jak np. w Holandii... ale sama manifestacja to przeciez nic takiego.
- kozakmc
- Juventino
dziś byli w Krakowie :? :? :? nie podoba mi sie to ze ktos ujawinia swoje dyspozycje seksualne. Najpierw homoseksualiści, a potem...
zoofile, pedofile i inne tałatajstwo. Może morderców wypuścimy niech też sobie paradę urządzą wkońcu to też ludzie, a kolejne dla złodziejów, gwałcicieli, recydywy. :x :x :x :x
zoofile, pedofile i inne tałatajstwo. Może morderców wypuścimy niech też sobie paradę urządzą wkońcu to też ludzie, a kolejne dla złodziejów, gwałcicieli, recydywy. :x :x :x :x
- herr_braun
- Juventino
Owszem. Polsce i tradycji. Demoralizują, ich styl ubierania jest już w niektórych kręgach modny. Nie życzę sobie żeby np. mój synek widział dwóch obściskujących się panów. Co tam synek, ja sobie nie życzę i sądzę że większość obywateli. Poza tym dając zgodę na paradę państwo chcąc nie chcąc w jakiś sposób daje abrobatę pedalstwu.Juventin pisze:Ale czy homoseksualisci robią komus krzywde?!
Wiadomo że nikt im pod kołdrę zaglądać nie będzie, ale wszelkie demonstracje, organizacje gejowskie powinny niedozwolone. Również określone stanowiska publiczne (nauczyciel, poseł) powinny być zakazne dla ludzi obnoszących się ze swoją dewjacją.
Edit
I to właśnie o te 10% się rozchodzi. Zwłaszcza że tkwi ono w umyśle a taki ubytek jest niebezpiecznyJuventin pisze:gej to w 90% normalny facet!
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2005, 17:46 przez herr_braun, łącznie zmieniany 2 razy.