Telefony komórkowe

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 14:14

Nie ma nic idealnego na świecie. Podobnie jest z telefonami. Nie ma telefonu doskonałego pod każdym względem. Jeden telefon ma takie funkcje inny ma inne możliwości. Możemy tylko dopasować który aparat najbardziej nam odpowiada, który spełnia nasze wymagania. Producenci przescigają sie w zdobywaniu klientów oferując coraz to lepsze telefony ale bez wątpienia najlepsze telefony produkuje Nokia :wink: Produkty tej firmy są niezawodne, wiele osób chwali sobie te telefony co jest dowodem aprobaty dla tych telefonów. Oczywiście zdarzają się modele mniej pociągające ale to i tak nic nie ujmuje ogółowi.
Natomiast za najmniej udane telefony uważam Siemens-y. Nie rozumiem dlaczego one tak się zacinają. Wiele telefonów przeszło przez moje dłonie ale tak felernego produktu nie polecam nikomu. W moim przypadku miałem takie sytuacje kiedy telefon sam sie restartował, zawieszał itp. Działy się rzeczy przedzwine.
Obecnie pracuje na Sagemie i jest wszystko ok.

Jak już wyżej opisałem miałem do czynienia z Nokia-mi, Siemens-ami a także z różnego typu palmtopami XDA, T-Mobile itp. Jednak nigdy nie miałem kontaktu z Samsung-ami czy tez produktami LG. Tutaj właśnie rodzi się moje pytanie. Otóż koleżanka poprosiła mnie ostatnio o rade, który telefon ma sobie zakupić. Przyznam, że zrobiło mi sie trochę głupio ponieważ nie mogłem dać jej jednoznacznej odpowiedzi z powodu braku doświadczeń z tymi telefonami. Dodam, że rozważa kupno dwóch modeli:
Samsung X640 vs LG C3310 -telefoniki eleganckie w sam raz dla kobiety ale chciałem Was prosić o pomoc. Na początku byłem raczej za Samsungiem ale teraz kiedy troche poczytałem o tych fonach w sieci poleciłbym jej LG. Jesli ktos ma jeden z tych telefonów bądz posiada jakieś informacje na ten temat prosze o kontakt. Chodzi o to który z tych dwóch aparatów wypada w tej konfrontacji najlepiej i w którego warto zainwestowac i dlaczego :think:
Prosze o nie zamieszczanie odpowiedzi typu"Niech bierze Samsunga/LG bo jest fajny..." itd.
:P
Bardzo będe wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam.

Gianni_Marciano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 14:37

Ja mam zamiar kupić sobie motorole V3 , zawsze miałem nokie i byłem zadowolony , ale czas na zmiane , poza tym V3 mnie urzeka :P

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 14:40

del kasa pisze:(...)Jednak nigdy nie miałem kontaktu z Samsung-ami czy tez produktami LG. Tutaj właśnie rodzi się moje pytanie. Otóż koleżanka poprosiła mnie ostatnio o rade, który telefon ma sobie zakupić. Przyznam, że zrobiło mi sie trochę głupio ponieważ nie mogłem dać jej jednoznacznej odpowiedzi z powodu braku doświadczeń z tymi telefonami. Dodam, że rozważa kupno dwóch modeli:
Samsung X640 vs LG C3310 -telefoniki eleganckie w sam raz dla kobiety ale chciałem Was prosić o pomoc. Na początku byłem raczej za Samsungiem ale teraz kiedy troche poczytałem o tych fonach w sieci poleciłbym jej LG. Jesli ktos ma jeden z tych telefon bądz posiada jakieś informacje na ten temat prosze o kontakt. Chodzi o to który z tych dwóch aparatów wypada w tej konfrontacji najlepiej i w którego warto zainwestowac i dlaczego :think:
Prosze o nie zamieszczanie odpowiedzi typu"Niech bierze Samsunga/LG bo jest fajny..." itd.
:P
Bardzo będe wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam.
powiem tak: Niech koleżanka kupi Samsunga. dlaczego? pierwsza i podstawowa rzecz... BEZAWARYJNOŚĆ! pracuję w salonie Orange i widzę ile i jakie telefony wracają na gwarancję. Nie miałem już od dłuższego czasu żadnego Samsunga, a mówiąc ściślej, nie pamiętam już kiedy ostatnio jakiś musiał być do serwisu wysyłany. natomiat LG... telefon, z tego co słyszałem od klientów, ze słabą baterią. poza tym dość często się zawiesza.
to moja opinia, oczywiście poparta przez klientów, ale oczywiście ostateczna decyzja będzie należała do Twojej koleżanki.
pozdrawiam

Obrazek
alex del adam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 14:47

Moim zdaniem najlepsze telefony pod wzgledem jakosci robi NOKIA. Jesli brac pod uwage bajery typu aparat VGA to pod tym wzgledem LG bije wszystkich na głowe. Zdjęcia są poprostu śliczne!! Hmmm co do Siemensa to nie za bardzo sie moge wypowiadac bo nigdy takiego nie posiadalem. Co prawda kolega mial Siemensa i nie narzekał. W dodatku zawsze podkreslał ze nie da sie ich "zajechac" :smile: Jednak mimo wszystko NOKIA jest najbardziej soldnym telefonem! Od roku mam NOKIE 6230 wiec wiem cos niecos na ten temat!! przejrzyste, intuicyjne menu, troche bajerków, moze troche za maly wyswietlacz ale mnie to nie przeszkadza. Aparat 0.7 mega piksela, mogloby byc wiecej ale zdjecia i tak miodzio :D

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 14:57

Bebik pisze: powiem tak: Niech koleżanka kupi Samsunga. dlaczego? pierwsza i podstawowa rzecz... BEZAWARYJNOŚĆ!
...natomiat LG... telefon, z tego co słyszałem od klientów, ze słabą baterią. poza tym dość często się zawiesza.
Przyznam, że zaskoczyłeś mnie tą informacją gdyż od kilku osób słyszałem już, iż to właśnie Samsung X640 ma bardzo słabą baterie. Dzieki za info.

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 15:33

alex del adam pisze:(...)Hmmm co do Siemensa to nie za bardzo sie moge wypowiadac bo nigdy takiego nie posiadalem. Co prawda kolega mial Siemensa i nie narzekał. W dodatku zawsze podkreslał ze nie da sie ich "zajechac" :smile: (...)
no to kolega chyba ma Siemensa ze starszych modeli. napewno przed serią X65. bo np. Siemensy C65 i CX65 są wręcz tragiczne. przede wszystkim C65 zawieszaja się bardzo, bardzo, bardzo często. nawet kilka razy dziennie. poza tym bateria wytrzymuje do 2 dni.
dal kasa pisze:
Bebik pisze:powiem tak: Niech koleżanka kupi Samsunga. dlaczego? pierwsza i podstawowa rzecz... BEZAWARYJNOŚĆ!
...natomiat LG... telefon, z tego co słyszałem od klientów, ze słabą baterią. poza tym dość często się zawiesza.
Przyznam, że zaskoczyłeś mnie tą informacją gdyż od kilku osób słyszałem już, iż to właśnie Samsung X640 ma bardzo słabą baterie. Dzieki za info.
ale ja nie napisałem, że ma jakąś świetną baterię. jeżeli chodzi pod tym względem są podobne. dla mnie ważniejszą kwestią było podkreślenie BEZAWARYJNOŚCI Samsunga.

Obrazek
Rafał Duży

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 15:57

Najlepszy telefon to SONY ERICSSON k750i. Ja go mam i dziala bez zarzutów

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 16:48

Zdecydowanie jestem zwolennikiem telefonow Siemensa.W swoim krotkim( :prochno: ) zyciu mialem juz 2 telefony tej firmy (C25[Siemensowy dziadzius:P] i M35i) i bylem z nich naprawde zadowolony.Obecnie posiadam model MC60, w styczniu planuje zamienic go na SX1.

EDIT: od stycznia posiadam Nokie 6020 i jestem generalnie zadowolony. Ale w sondzie juz swojego wyboru nie bede zmienial :smile:
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2006, 16:50 przez Basiek, łącznie zmieniany 2 razy.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
eXplOsiOn87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 16:49

Samsung jak nic...

PEACE,LOVE,EXTASY!!!!
JoHnSoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 17:08

ja posiadam Siemensa i jestem z niego zadowolony, ale najlepsze telefony robi oczywiscie Nokia.

Jest taka rzecz dla ktorej warto zyc - JUVE - i nie zmienia sie nic!!!
qba86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 19:18

ja właśnie mam zamiar kupić Siemensa C75 czy ktoś z was miał z tym czymś do czynienia??

Ole(k)Juve!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2005, 17:41

Jak myślicie? Lepiej kupić Siemensa CX65 czy Sony Ericssona K300i, i dla czego?

blackrider85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2007, 19:08

Witam

Mam prosbe chcialbym przeznaczyc 500-600zl na telefon tylko ze nie wiem jaki telefon w miare dobry za taka cene idzie dostac jesli ktos sie dosyc dobrze orientuje w tych sprawach prosilbym o doradzenie chodzi mi tutaj o telefon marki nokia i samsung z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

karol_1991

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2007, 19:45

Mam pytanko, konfigurowal ktos moze EraGG w telefonie sagem my400x? bo mam z tym duuuzy problem... :(

Górny Śląsk! Górny Śląsk! Górny Śląsk!
---WODZISŁAW ŚLĄSKI---
ODRA&JUVENTUS
Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2007, 20:03

Moje telefony w moim życiu :) (kolejność chronologiczna :D )
-Siemens A50- ależ to ja robiłem szpan tym telefonem
-Siemens C62- zdecydowanie najgorszy telefon jaki miałem; nieusprawiedliwiały go także polifoniczne dzwonki i dołączany aparat
-Sagem MYX5-2- fajny telefonik dla osób, które nie mają pieniędzy na drogie aparaty. Wpudowany aparat, IRDA, polifoniczne dzwonki no i długi czas pracy baterii
Sony Ericsson K300i- mój obecny telefon. Kupiłem go 2 tygodnie temu. Możliwość nagrywania filmów, MP3, IRDA i wiele innych funkcji za stosunkowo niską cenę. Narazie jestem z niego zadowolony.

Podsumowując, nigdy nie wybacze sobie kupna C62. :angry: Nie wiem co mną wtedy kierowało wydając 270 PLN. Może ktoś miał podobny telefon ?? Nie spotkałem jeszcze człowiek, który był z niego zadowolony.

ODPOWIEDZ