TECHNO...!
- Axel
- Juventino
Od jakiegoś czasu zacząłem interesować się muzyką Techno(najbardziej Dance i Trance). Chciałbym prosić forumowiczów słuchających tego typu muzyki o podanie nazw ich ulubionych DJ'ów, ponieważ nie za bardzo wiem jaką muzę mam sobie załatwić a większość tej która ściągnąłem z neta jest kiepska(bezmyślna łupanina).
Pzdr!
Pzdr!
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- romaneq
- Juventino
Hmmm techno to techno, dance to dance a trance to trance. Nie wrzuca się tego do jednego worka. :naughty:
W Polsce nawet Mandaryna to techno :rotfl: Niestety nawet pod względem muzycznym jesteśmy zacofanym krajem.
Jeśli podoba Ci się muzyka z telewizji czy też z o zgrozo :płaczę: z dyskotek to w tym temacie Ci nie pomogę.
Jeśli natomiast wolisz ambitniejsze rytmy to podam Ci kilku wykonawców zarazem twórców 8)
Techno: Sven Vath, Dave Clarke, Jeff Millis
Trance: Paul Van Dyk, Nu-NRG,
Progressiv Trance: Sasha, Greg Benz, Gabriel&Dresden
a dance to mandaryna, atb i takie tam rytmy
A ta jak to nazwałeś "bezmyślna łupanina" to być może tzw. technodromy (nie polecam) albo hard techno.
Dla mnie w tej chwili no1 to Richie Hawtin. Nie sądze jednak, żeby ktoś go z tego forum znał :płaczę:
W Polsce nawet Mandaryna to techno :rotfl: Niestety nawet pod względem muzycznym jesteśmy zacofanym krajem.
Jeśli podoba Ci się muzyka z telewizji czy też z o zgrozo :płaczę: z dyskotek to w tym temacie Ci nie pomogę.
Jeśli natomiast wolisz ambitniejsze rytmy to podam Ci kilku wykonawców zarazem twórców 8)
Techno: Sven Vath, Dave Clarke, Jeff Millis

Trance: Paul Van Dyk, Nu-NRG,
Progressiv Trance: Sasha, Greg Benz, Gabriel&Dresden
a dance to mandaryna, atb i takie tam rytmy
A ta jak to nazwałeś "bezmyślna łupanina" to być może tzw. technodromy (nie polecam) albo hard techno.
Dla mnie w tej chwili no1 to Richie Hawtin. Nie sądze jednak, żeby ktoś go z tego forum znał :płaczę:
- Bosiontko
- Juventino
posciagam troche tych wykonawcow ktorych polecasz i moze sobie wyrobie porzadne zdanie na temat techno bo poki co to jest dla mnie bezmyslna lupanina, meczaca jak cholera, otepiajaca zmysly i wogole dramat
ale zdanie mam takie na podstawie dyskotek a skoro tam graja syf to dam szanse ponoc porzadniejszym tworcom :]

- gregor_g4
- Juventino
I tu sie mylisz, sa ludzie na tym forum, ktorzy interesuja sie muzyka ambitniejsza niz papka serwowana prze polskich dyskotekowych pseudo dejotow. Jesli chodzi o techno, to moim ulubiomym wykonawca jest Liebingromaneq pisze:Dla mnie w tej chwili no1 to Richie Hawtin. Nie sądze jednak, żeby ktoś go z tego forum znał :płaczę:

przedewszystkim polecam Ci sciagnac utwory i sety Svena Vatha, ktory swojej muzyki nie opiera tylk na basie, lecz na wyszkukanych i pieknych dzwiekach.Bosiontko pisze:posciagam troche tych wykonawcow ktorych polecasz i moze sobie wyrobie porzadne zdanie na temat techno bo poki co to jest dla mnie bezmyslna lupanina, meczaca jak cholera, otepiajaca zmysly i wogole dramat ale zdanie mam takie na podstawie dyskotek a skoro tam graja syf to dam szanse ponoc porzadniejszym tworcom :]
Co do tematu, jako ze trance to moja ulubiona muzyka elektorniczna to polece Ci nastepujacych wykonawcow:
Armin van Buuren, Ferry Corsten, PvD, Nu Nrg, Agnelli & Nelson, Marco V, Fictvision, Fire & Ice, Tomcraft, Taucher, to tak na dobry poczatek ...

Aha a w szegolnosci polecam Ci set:
Armin van Buuren - A State of Trance 200 XXL
jest to 2 godzinny set, ktory ukazuje piekno tej muzyki.
- romaneq
- Juventino
Zagrał rewelacyjnie, akurat miałem przyjemność być na tej edycji Mayday i właśnie na UmkuI tu sie mylisz, sa ludzie na tym forum, ktorzy interesuja sie muzyka ambitniejsza niz papka serwowana prze polskich dyskotekowych pseudo dejotow. Jesli chodzi o techno, to moim ulubiomym wykonawca jest Liebing oraz Umek (jak uslyszalem jego set z Mayday 2002 w Dortmundzie, to do tej pory nie moge wyjsc z podziwu)

Z tego grona dla mnie wymiata Taucher ale ciężko znaleźć jesgo setyArmin van Buuren, Ferry Corsten, PvD, Nu Nrg, Agnelli & Nelson, Marco V, Fictvision, Fire & Ice, Tomcraft, Taucher, to tak na dobry poczatek ... jak Ci sie spodoba to moge podac wiecej .
Pozdrawiam
- andre64
- Juventino
4 Strings - High On Life dla mnie ten stary kawałek wymiata a co Dj'ów to Paul Van Dyk, Svenson & Gielen, Dj Tiesto ( jego stary kawałek Love Comes Again jest genialny :-D :-D )
wiecznie JUVENTUS I JUVE 

- Copiczenkowiczenko
- Juventino
- BartekGajda9
- Juventino
Czesc. interesuje sie muzyka techno od dawna. sciagam muzyke z roznych stron. bardzo lubie muzyke w wykonaniu DJ Tiesto, DJ Jean, Max Farenthide & DJ Hubertus. moge tu podac wykonawcow i tytuly ktore szczegolnie mnie sie podobaja, a wy moze ocencie czy wam tez... Vandice & Tecay - Turn It Up ( A Tecays APO Mix), Ray Knox - The Trip (Club Mix), C-Bool - Would You Feel (Flashrider Remix) i ( Ziggy X Remix), Matys vs. Mark Van Linden - Stripped, Max Farenthide & DJ Hubertus - World Of Pain i jeszcze moze C-Bool - House Baby (Verano Mix)...ocencie jak wam podobaja sie te utwory :-D
- gregor_g4
- Juventino
Wymienione przez Ciebie utwory nie maja wlasciwie nic wspolnego z techno, podobnie jak Dj Hubertus, ktory jest propagatorem vixy... Ponadto jesli temat brzmi TECHNO to nie zasmiecajcie go wykonawcami i kawalkami nie majacymi nic wspolnego z ta muzyka.BartekGajda9 pisze:Vandice & Tecay - Turn It Up ( A Tecays APO Mix), Ray Knox - The Trip (Club Mix), C-Bool - Would You Feel (Flashrider Remix) i ( Ziggy X Remix), Matys vs. Mark Van Linden - Stripped, Max Farenthide & DJ Hubertus - World Of Pain i jeszcze moze C-Bool - House Baby (Verano Mix)...ocencie jak wam podobaja sie te utwory :-D
Mam tylko jego 2 sety: Taucher - live @ Mayday 2001 oraz Taucher battles Talla 2xlc. Za to mam duzo wiecej jego produkcji z Raver world i Pictures of a Gallery na czeleromaneq pisze:Z tego grona dla mnie wymiata Taucher ale ciężko znaleźć jesgo sety

kawalek stary ale jaryandre64 pisze:4 Strings - High On Life dla mnie ten stary kawałek wymiata

tworcy wielu swietnych kawalkow, a przede wszystkim utworu Twisted, ktory stal sie juz trance'owa klasyka...andre64 pisze:Svenson & Gielen
PS. MALA PROSBA DO MODOW: Mozna zmienic nazwe tego tematu na 'muzyka elektroniczna', badz 'muzyka techniczna'? Wtedy zwolennicy tego rodzaju muzyki mogli by tu wymieniac swoje poglady.
- wloski
- Juventino
ja mam inną sprawe do forumowiczów chciałbym się dowiedzieć jakie teraz puszczać super kawalki techno na impreznie prócz:
-ATB (wszystko),
-C-bool (Ecsplozion,Get up,Da Groove,In my heart,Would you feel czy House X Baby),
-DPM (Pożar w klubie,Przeżyj to sam,Wyprzedzić czas),
co byscie puścili na swojej imprezie na andrzejki???
myśle , że nie zlekcewarzycie mojej prośby heh
-ATB (wszystko),
-C-bool (Ecsplozion,Get up,Da Groove,In my heart,Would you feel czy House X Baby),
-DPM (Pożar w klubie,Przeżyj to sam,Wyprzedzić czas),
co byscie puścili na swojej imprezie na andrzejki???
myśle , że nie zlekcewarzycie mojej prośby heh

- koksu_klb
- Juventino
u nas przy takiej muzie to byś chyba dostał pomidorem 
a teraz rozwinę moją wypowiedź:
lubię techno i trochę się interesuję tą muzyką, a co do tych utworów co włoski napisał to chyba nie zbyt porywające kawałki
ATB - zdecydowanie nie, stare, zaliczane do classiców, jedyne co to nie zaszkodzi raz puścić ecstazy, marrakech
C bool - też nie zaciekawie, House Baby i In my heart obowiązkowo, reszta na NIE
w ogóle z tym explosion to już przegiełeś!! chłopie taką muzę napisać, że to c-boola to
po pierwsze Explosion to twór Kalwi & Remi (niżej o nich), a nie pana Cebuli tzw. C-boola
więc czytaj dalej i ściągnij prawdziwe explosion
DPM - no comment
a teraz moje kawałki, które polecam:
Kalwi & Remi - Explosion (dj theo mix) www.kalwiremi.home.pl - możesz pobrać stąd legalnie
Kalwi & Remi - El Ninio
Casteam - Casteam Time
Casteam - I don't
jedna i ta sama osoba czyli
Max Farenthide - About You
Max Farenthide - Better Dayz
Max Farenthide - everybody (xtd edit) !! bardzo ważne !! nie jakiś inny tylko "xtd edit" !!
Floorfilla - Disco Roller (DJ Cerla Floorfiller mix)
Baracuda - Ass Up
Ian Van Dahl - Inspiration
Rocco - one two three
DJ Bazz - Andre and Michelle
Dave Mcculen - bitch
-------------------------------------
To by było na tyle. Więc pościągaj i przesłuchaj. Nie jest ich wiele, a naprawdę mogą podkręcić atmosferę. Oczywiście nie zapomnij puścić 50 cent - outta control dla zmiany tymczasowego klimatu i będzie git.
Oczywiście napisane wyżej utworu nie są super nowościami, ale warto je choćby przesłuchać.
PS:
jak byś puścił te utworki to daj znać jak ludziska się bawili przy moich propozyjach

a teraz rozwinę moją wypowiedź:
lubię techno i trochę się interesuję tą muzyką, a co do tych utworów co włoski napisał to chyba nie zbyt porywające kawałki
moje zdanie to:-ATB (wszystko),
-DPM (Pożar w klubie,Przeżyj to sam,Wyprzedzić czas)
ATB - zdecydowanie nie, stare, zaliczane do classiców, jedyne co to nie zaszkodzi raz puścić ecstazy, marrakech
C bool - też nie zaciekawie, House Baby i In my heart obowiązkowo, reszta na NIE
w ogóle z tym explosion to już przegiełeś!! chłopie taką muzę napisać, że to c-boola to

po pierwsze Explosion to twór Kalwi & Remi (niżej o nich), a nie pana Cebuli tzw. C-boola
więc czytaj dalej i ściągnij prawdziwe explosion
DPM - no comment
a teraz moje kawałki, które polecam:
Kalwi & Remi - Explosion (dj theo mix) www.kalwiremi.home.pl - możesz pobrać stąd legalnie
Kalwi & Remi - El Ninio
Casteam - Casteam Time
Casteam - I don't
jedna i ta sama osoba czyli
Max Farenthide - About You
Max Farenthide - Better Dayz
Max Farenthide - everybody (xtd edit) !! bardzo ważne !! nie jakiś inny tylko "xtd edit" !!
Floorfilla - Disco Roller (DJ Cerla Floorfiller mix)
Baracuda - Ass Up
Ian Van Dahl - Inspiration
Rocco - one two three
DJ Bazz - Andre and Michelle
Dave Mcculen - bitch
-------------------------------------
To by było na tyle. Więc pościągaj i przesłuchaj. Nie jest ich wiele, a naprawdę mogą podkręcić atmosferę. Oczywiście nie zapomnij puścić 50 cent - outta control dla zmiany tymczasowego klimatu i będzie git.
Oczywiście napisane wyżej utworu nie są super nowościami, ale warto je choćby przesłuchać.
PS:
jak byś puścił te utworki to daj znać jak ludziska się bawili przy moich propozyjach

- wloski
- Juventino
---------------koksu_klb pisze: w ogóle z tym explosion to już przegiełeś!! chłopie taką muzę napisać, że to c-boola to![]()
bo wysluchaniu kawalka Kalwi&Remi , a także ponownemu posłuchaniu C-bool wyszlo ze jednak racji nie miales bo to są dwie rożnie piosenki jest chcesz moge ci przeslac piosenke C-bool'a ktora ja posiadam i powiem ci szczerze podoba mi sie bardziej niz piosenka Kalwi&Remi

zapwne je puszcze tylko teraz będe je sobie ściepywać na twardego heh i odpale zobaczymykoksu_klb pisze:PS:
nie przemuj się lubie sluchać dobre stare kawałki to mnie teraz kręci bo to co teraz wyszlo to taka kapa (czyt. siano) jak nic hehkoksu_klb pisze: Oczywiście napisane wyżej utworu nie są super nowościami, ale warto je choćby przesłuchać.

pozdro by wloski in koksu_klb 8)
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2005, 15:14 przez wloski, łącznie zmieniany 2 razy.
- MerRy_Juve_Fanka
- Juventino
Dj Tiesto rzeczywiscie daje rady
a poza tym dobra jest GOURYELLA... chociaż to nie jest takie, żę tak się wyraże "DUP, DUP
" (sorki
) ale ma to jakąś melodie -> i o to chodzi 
To tyle jeśli chodzi o techno, bo dużo tego słucham
Wolę Dance 
Pozdro =D

To tyle jeśli chodzi o techno, bo dużo tego słucham

Pozdro =D
"Empty Your mind...Be formless, shapeless...Like water!
If You put water into a cup, it becomes a cup, then You put water into a teapot it becomes a teapot!
"Be water, my friend" :-)
If You put water into a cup, it becomes a cup, then You put water into a teapot it becomes a teapot!
"Be water, my friend" :-)