LM: (05) JUVENTUS 1-0 FC Brugge
- Marcin_FCJ
- Juventino
Dobry mecz w wykonaniu Juventusu. Przez pełne 90 minut kontrolowaliśmy przebieg wydarzeń na boisku. Stworzyliśmy bardzo dużo okazji ale tym razem nie byliśmy tak skuteczni jak w sobotni wieczór w Rzymie. Wyjściowy skład napewno nie był niespodzianką. Zabrakło oczywiście Ibrahimovica ale poraz kolejny znakomicie zastąpił go Del Piero. Alex dużo walczył, brał udział w większości akcji naszej drużyny, oddał bodajrze 4-5 groźnych strzałów oraz strzelił zwycięzką bramkę. Bramka ta jest 179 Alexa w barwach "Starej Damy". Tym wszystkim Del Piero zasłużył sobie na miano gracza meczu. Dostrzegła to oficjalna strona uefa.ocm i właśnie DP dostał tytuł Man Of The Match. Moim zdaniem Alex w ostatnich meczach czy to w kadrze czy to w Juventusie gra poprostu bardzo dobrze. Nie pamiętam już kiedy ostatnio zawiódł.. Mimo wszystko pewnie znów usiądzie na ławce weekend... a szkoda. Trzeba też napisać, że zapewniliśmy już sobie awans z grupy, dalej musimy jednak walczyć z Bayernem o 1 miejsce. Jednak nie jest to już takie ważne.. Aby wygrać LM nie możemy bać się nikogo i konsekwentnie wygrywać z kolejnymi rywalami. Jeśli dobrze licze jest to już 15 nasze zwycięstwo w tym sezonie
. Mały jubileusz.

- m4Tiex
- Juventino
Cieszy mnie bramka Alexa
chociaz i tak Capello nie zmieni zdania zeby gral za Zlatana co osobisce bym nie chcial ale co jakjis mecz moglby posic 3 napastnikow . A bramke mozna sciagnac http://juve.pl/?mid=3134

Aaaa...aaaaa mocniej
- Pirlo
- Juventino
Można by powiedziec tylko 1-0.....liczyłem na nieco wiecej ale mozna sie było domyslic z FC Bruggie bedzie sie głownie bronić.Chociaz i tak Juve miało pare okazji, słupek Treze albo fatalne pudło Zalayety w koncówce..
Gratulacje dla Del Piero dobry mecz,starał sie i strzelił jedynego gola,dobry mecz Nedveda podobnie jak el Piero duzo sie napracował, asystował przy bramce..poza tym to chyba nkt specjalnie sie nie wyróżnił
No cóz liczy sie zwyciestwo...tylko szkoda ze Bayern wgrał 4-0...bo teraz ma jedna bramke przewagi nad nami i trzeba bedzie nastrzelać na Rapidzie 
Gratulacje dla Del Piero dobry mecz,starał sie i strzelił jedynego gola,dobry mecz Nedveda podobnie jak el Piero duzo sie napracował, asystował przy bramce..poza tym to chyba nkt specjalnie sie nie wyróżnił

- Wojtom
- Juventino
Awans zapewniliśmy sobie w dobrym stylu, ogrywając Club Brugge 1-0. Mecz nie był jakiś porywający i graliśmy jednak słabo. Ciesze się ogromnie, że bramke zdobył Alex Del Piero, który tym samym wyrównał rekord Bonipertiego i stał się wraz z nim najlepszym strzelcem w historii Juventusu
Jednak jestem pewien, że ten rekord jeszcze wyśrubuje, bo meczów do końca sezonu troche zostało 8) Mieliśmy kilka okazji, jak słupek Trezegueta, akcja Zalayety czy strzał DP, jednak nie mogliśmy się wbić w bramke przeciwnika.
Mam nadzieję, że Rapid pokonamy sporą ilością bramek, co zapewni nam awans z pierwszego miejsca, bo zawsze pierwszy mecz na wyjeździe to jakiś plus... chociaż kto wie... Swoją drogą. Już zbieram kasę na jakiś meczyk, bo jak trafimy znowu na Real albo na Lyon, czy też Barce, to nie moge opuścić takiego spotkania. :twisted:
Taki off topic;
Capello has been in the headlines over the last couple of days with Spanish newspapers reporting that he had already penned a contract for a return to Real Madrid at the end of the season.
“I read it in the newspapers. I don’t remember signing any contracts!” he laughed. “It’s very difficult to return to a place where you’ve already coached, especially if they are the same players who already knew you. Would I prefer England or Spain? I prefer Juventus.”
Podoba mi się ta wypowiedź Capello, szczególnie ostatnie zdanie, chyba nie musze tłumaczyć dlaczego? 8)
EDIT: Ponure i puste Delle Alpi zaczyna mnie coraz bardziej denerwować :?

Mam nadzieję, że Rapid pokonamy sporą ilością bramek, co zapewni nam awans z pierwszego miejsca, bo zawsze pierwszy mecz na wyjeździe to jakiś plus... chociaż kto wie... Swoją drogą. Już zbieram kasę na jakiś meczyk, bo jak trafimy znowu na Real albo na Lyon, czy też Barce, to nie moge opuścić takiego spotkania. :twisted:
Taki off topic;
Capello has been in the headlines over the last couple of days with Spanish newspapers reporting that he had already penned a contract for a return to Real Madrid at the end of the season.
“I read it in the newspapers. I don’t remember signing any contracts!” he laughed. “It’s very difficult to return to a place where you’ve already coached, especially if they are the same players who already knew you. Would I prefer England or Spain? I prefer Juventus.”
Podoba mi się ta wypowiedź Capello, szczególnie ostatnie zdanie, chyba nie musze tłumaczyć dlaczego? 8)
EDIT: Ponure i puste Delle Alpi zaczyna mnie coraz bardziej denerwować :?

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- RuTeK
- Juventino
Ja Gdzies doczytalem ze bylo 8,5 k Widzow :rotfl: To Miasto nie zasluguje na taka druzyne jak juventusMichał`fcj pisze:na trybunach było nie więcej niż 10 tys kibiców

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Torino jest dwa razy takie jak Wrocław... ja napisze tylko tyle, że chciałbym, aby Juventus na jakiś czas przeniósł swoje mecze do innego miasta. Może wtedy kibice Juve z Turynu zrozumieją co tracą i wkońcu zaczną przychodzić na mecze LM w liczbie przekraczającej 10 tys :?RuTeK pisze:Przecierz Turyn To Miasto porownywalne Do Wroclawia..
- Corcky
- Juventino
Obejżałem skrót na TVP i jedyne co mnie, zresztą tak jak i wszystkich, dziwi to coraz to bardziej psute trybuny naszego stadionu. To wygląda naprawdę rozpaczliwie. Ogladając ten skrót czułem sie tak jakbym oglądał skrót meczu Roma-Rela(zeszły sezon w LM), tyle że Roma za karę nie mogła wpiuścić swoich kibiców, a Juve? Juve jest liderem i mistrzem Włoch, njednym z najpopularniejszych klubów świata, gra w Champions League, mamy gwiazdy pokroju Alexa, Viery czy Zlatana, a kibiców jak na lekarstwo.
(Przeczytałem gdzieś, że było zaledwie 10 tys. Przecież tyle było na pierwszoligowym Widzewie - N I E R O Z U M I E M)
A co do meczu, to cieszy mnie niezwykle bramka Alexa. Inni piszą, że wraz z Nedvedem, brał udział niemalże w każdej akcji, był pracowity, więc tym bardziej mnie to cieszy, choć niedosyt pozostaje, bo Alex miał jeszcze conajmniej jedną doskonałą sytuacje. (swoją drogą, że też taki maleńki Del Piero potrafi się przedrzeć i zdobyć gola głową - zreszta nie pierwszy raz
)
Treze nie strzelił :shock: :lol:
Z tego co zaobserwowałem, bardzo dobry mecz Nedveda, który swoimi podaniami otwierał drogę do bramki swoim kolegom.
Nieoczekiwałem wysokiego zwyciestwa, więc rezultat mnie zadowala.

A co do meczu, to cieszy mnie niezwykle bramka Alexa. Inni piszą, że wraz z Nedvedem, brał udział niemalże w każdej akcji, był pracowity, więc tym bardziej mnie to cieszy, choć niedosyt pozostaje, bo Alex miał jeszcze conajmniej jedną doskonałą sytuacje. (swoją drogą, że też taki maleńki Del Piero potrafi się przedrzeć i zdobyć gola głową - zreszta nie pierwszy raz

Treze nie strzelił :shock: :lol:
Z tego co zaobserwowałem, bardzo dobry mecz Nedveda, który swoimi podaniami otwierał drogę do bramki swoim kolegom.
Nieoczekiwałem wysokiego zwyciestwa, więc rezultat mnie zadowala.

Alessandro Del Piero ole!
- RuTeK
- Juventino
Ale MA Podoban Liczbe Miszkancow Z tego co Sie Orientuje To Okolo 1 Mln.. Podobnie Jak Wroclaw ktory am 810 tys. mieszkancow + Studenci... A jezeli nawet sie myle to widac Jak Zalosne Jest TorinoUlTrAs pisze:Torino jest dwa razy takie jak Wrocław...RuTeK pisze:Przecierz Turyn To Miasto porownywalne Do Wroclawia..

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- steru
- Qualità Juventino
Tyle to było nawet na 3 ligowym Zagłębiu Sosnowiec i 2 ligowej Lechii GdańskForzaDelPiero pisze:![]()
![]()
(Przeczytałem gdzieś, że było zaledwie 10 tys. Przecież tyle było na pierwszoligowym Widzewie - N I E R O Z U M I E M)
Wychodzi na to że przed meczem byłem zbyt optymistycznie nastawiony gdyż uważałem że wynik będzie zdecydowanie wyższy.Aczkolwiek czasem bywa tak że wynik nie odzwierciedla gry.Widziałem tylko 10 minutowy skrót i ale uważam że Juventus całkiem nieżle się zaprezentował.Del Piero sam miał kilka okazji w których mogły paść bramki, tak samo Nedved a szczególnie te 2 strzały zza pola karnego.Wynik mógł być zdecydowanie korzystniejszy.Liczy się fakt zwycięstwa i kolejne punkty w tym sezonie.
Na plus po meczu uznaje 179 gola Del Piero.Wielkie brawa dla symbolu Juve

Z danych książkowych to ludność Wrocławia to 633 tys. Turynu prawie 1 mln ...RuTeK pisze:Wroclaw ktory am 810 tys. mieszkancow
- DamKam
- Juventino
Tyle kibicow to bylo podczas treningu Bayernu Monachium na Allianz Arena, w te wakacje na ktorym mialem przyjemnosc bycsteru pisze:Tyle to było nawet na 3 ligowym Zagłębiu Sosnowiec i 2 ligowej Lechii GdańskForzaDelPiero pisze:![]()
![]()

Co do meczu: widzialem tylko bramke Alexa wiec za duzo nie moge powiedziec

Szkoda tylko ze Bayern takim wynikiem zmiazdzyl Rapid i objal prowadzenie w tabeli...
- Jasiek-x
- Juventino
Ciesze się ze zwycięstwa i na dodatek tak wymęczonego to daje większa satysfakcje. Szkoda tylko że tak mało bramek, ale coż zabrakło Zlatana
Ale z drugiej strony dobrze czekam na jego bramki z Treviso
Brava dla Alexa za wyrównanie rekordu, niech strzeli 200!!!
I za awans do 1/8 LM