Polska II liga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 15:42

Przed chwilą zakończył się emocjonujący mecz Jagielloni Białystok z Podbeskidziem Bielsko - Biała. Przygotowałem z tego meczu relację:

Jagiellonia - Podbeskidzie 3:1 (0:0)

strzelcy bramek:
49 min. - Marcin Makuch - 0:1
61 min. - Błażej Jankowski - 1:1 samobój
63 min. - Adam Kompała - 2:1
65 min: - Przemysław Kulig 3:1

Składy w jakich wystąpiły oba zespoły:

Jagiellonia: Stachowiak - Kulig, Napierała, Kolasa, A. Kubik - Sobociński, Ł. Kubik (60` Kompała), Trzeciakiewicz (72` Zubrzycki), Sobolewski - Konon, Kobeszko.

Podbeskidzie: Matuszek - Gorszkow, Jankowski, Masternak, Zięba - Sacha (85` Kowalczyk), Pater, Koman (69` Kołodziej), Gierczak, Makuch - Sobczak (69` Socha).

Sędziował:Grzegorz Bartosik (Lublin)

Przebieg meczu:

1 min - Rozpoczyna się spotkanie. Zaczyna Podbeskidzie.
3 min - Wiatr daje o sobie znać skutecznie przeszkadzając w rozegraniu piłki przez Jagiellonię.
12 min - gra się zaostrza, walka w środku boiska
18 min - groźnie!! Kobeszko uderza głową nieznacznie obok bramki
28 min - znowu Kobeszko!! Tym razem wpadł w pole karne, ale pogubił się w dryblingu
33 min - dużo strat w środku pola, brzydszy okres gry obu zespołów
38 min - Tym razem Kulig uderzył głową, z największym trudem obronił Matuszek. Znów zagrożenie po strzale głową.
42 min - rzut wolny dla Podbeskidzia. Strzał i spokojna obrona Stachowiaka
45 min - niewiele brakowało, a Sobolewski znalazłby się sam na sam z Matuszkiem
45+1 - sędzia kończy pierwszą część gry - lekka przewaga Jagielloni nie udokumentowana jednak golem

45 min - Drugą połowę zaczynają gospodarze
47 min - groźnie pod bramką Jagielloni - Kulig wybija na rzut rożny
49 min - GOL DLA PODBESKIDZIA!! Makuch ograł wybiegającego z bramki Stachowiaka i uderzył w długi róg pustej bramki!! Jagiellonia - Podbeskidzie 0:1 Sensacja wisi w powietrzu
50 min - Jagiellonia w bardzo trudnej sytuacji. Musi zaatakować!!
52 min - Strzał Trzeciakiewicza zza 16 metrów broni Matuszek
54 min - Niewiele brakowało a wynik podwyższyłby Sobczak po strzale szczupakiem
56 min - Z rzutu rożnego uderzał bezpośrednio Sobolewski - niewiele brakowało, wybił piłkę Matuszek
60 min - błąd obrony Jagielloni, omal nie skończyło się to golem, jednak sytuacji 2:2 nie wykorzystali napastnicy gości
61 min - GOOOOOOOL!!!!! Po rzucie wolnym główkuje Napierała, piłka odbija się od Jankowskiego i wpada do bramki. Jagiellonia - Podbeskidzie 1:1!!
62 min - Rozpoczynają goście
63 min - GOOOOOOL!!!!!!! Adam Kompała po zamieszaniu w polu karnym dobija piłkę głową z 5 metrów. Jagiellonia wychodzi na prowadzenie!!!! Jagiellonia - Podbeskidzie 2:1!!
64 min - Rozpoczynają goście
65 min - I znowu goooool!!!!! Tym razem po centrze z rzutu wolnego piłkę pod poprzeczkę krótkiego rogu Matuszka pakuje Kulig!! Podbeskidzie się nie podniesie!!!!! Jagiellonia - Podbeskidzie 3:1
70 min - Znów centra z rzutu wolnego i niewiele brakowało!!
76 min - Jagiellonia łapie oddech po tym nokaucie, Podbeskidzie nie wie co się dzieje, nie może się obudzić!!
80 min - Jagiellonia rozbija ataki gości na wysokości 35 metrów od własnej bramki
81 min - nie lekceważmy Podbeskidzia!!! Napierała w ostatniej chwili ratuje Jagiellonię!!
88 min - mecz dobiega konca - jeszcze Żuberek uprzedzony przez Matuszka na 11 metrze
89 min - sędzia dolicza 3 minuty
90 min - znowu Matuszek uprzedza Żuberka
92 min - Kulig marnuje świetną sytuację, mogło byc 4:1
93 min - Sędzia kończy spotkanie - Jagiellonia - Podbeskidzie 3:1

I znowu Jaga wygrała. Słuchałem meczu w radiu więc przepraszam jeśli pomyliłem minuty bramek czy coś. Jeżeli zechcecie przygotuję relację z następnego meczu Jagi. Mogę takie robić częściej jeśli zechcecie.

Brawo Jaga. Rozegracie zaległy mecz ze Świtem, pewnie wygracie i z powrotem lider :happy:

Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 15:52

Brawo Jagiellonia! Mam nadzieje ze w końcu awansuja do I ligi.Mieszkam 80km od Białegostoku więc spewnościa pojechałbym na meczyk np z Wisłą

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 16:13

MATTI pisze:Brawo Jagiellonia! Mam nadzieje ze w końcu awansuja do I ligi.Mieszkam 80km od Białegostoku więc spewnościa pojechałbym na meczyk np z Wisłą
Ja również mieszkam ok 80 km od Białegostoku ale mam wątpliwości, czy na Wisłę uda Ci się wejść. Słyszałem że wstęp na mecz mają na początku ludzie z Białegostkoku a wątpie czy nie zapełniliby całego stadionu kiedy Jaga grałaby z Wisłą Kraków. Ale może byłaby szansa wejść na mecz. Przygotuję relację z następnego meczu który już niedługo.

Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 09:17

Mój ojciec ma znajomości w Białymstoku,jego wielu kumpli chodzi na mecze,dlatego mówie ze z pewnościa miałbym szanse być na takim widowisku.Niekoniecznie z Wisłą ale ogólnie na mecz pierwszoligowy.Zresztą mój ojciec sam mi zapronowałby czyby nie pojechac na Jagiellonie jak bedzie w I lidze

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 09:44

Jakie znajoności kupujesz bilet i wchodzisz :D narazie to Jaga mósi pokonać Polonię a Wisła Zagłębie. Najgorsze jest to że mecz będzie w tygodniu tak samo jak ten z Polonią :roll:
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2005, 17:02 przez Winner, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Camillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 10:06

Ja kibicuję za Ruchem Chorzów. Radzą sobie zdecydowanie lepiej niż w poprzednim sezonie , ale moim marzeniem jest zobaczyć już niedługo derby Sląska w pierwszej lidze . Raczej nie będzie to możliwe już w przyszłym sezonie , ale może za 2 lub 3 lata . Wczoraj zremisowali z Piastem Gliwice 2:2.

A oto coś dla kibiców Ruchu na Juvepoland ( jeśli tacy są ) . Skrót meczu z ubiegłego tygodnia , kiedy wygrali z Jagiellonią . Jest tam pokazana kontrowersyjna akcja, kiedy padł gol dla Ruchu , ale sędzia nie uznał bramki, choć piłka odbiła się za linią bramkową :

http://www.ruch.chorzow.pl/multimedia/w ... hp?get=161

To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 19:47

Nie wiem czemu ale zawsze odkad pamietam kibisuje Widzewowi. Nie jestem z Łodzi a mimo to jestem z ta druzyna tak dlugo jak z Juve czyli gdzieś od 1997 roku. Kibicowalem im jak byli na szczycie i nie przestalem nawet jak spadli do II ligi i jestem z tego dumny, znam wielu ludzi ktorzy kibicowali widzewowi jak gral w lm i zdobywal mistrzostwo polski a jak spadli to sie odwrocili od tej druzyny, falszywi kibice na pokaz. Pozdro dla wszystkich kibicow Widzewa z JP.

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
Dagmara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 23:11

ja tam polską ligą się za bardzo nie interesuję i nie mam za wielkiej wiedzy na ten temat i Jagi też, ale z chęcią patrzę na poczynania najbliższego odległościowo klubu. Naprawdę cieszy gra Jagi w tym sezonie i mam nadzieje że I liga zawita w następnym sezonie do Białegostoku :D
Winner pisze:Jakie znajoności kupujesz bilrt i wchodzisz :D
o to chodzi :D mój brat mi proponował żebym poszła z nim na jakiś meczyk ale jakoś nie wypaliło choć chciałam :prochno:

Obrazek
Obrazek
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 08:11

Przemo90 pisze:Pozdro dla wszystkich kibicow Widzewa z JP.
Dla ciebie tez pozdro!!:D

Ja tez kibicuje Widzewowi, a jestem z Łodzi wiec to chyba normalne, choc jest jeszcze ŁKS, ale zawsze byłem za Widzewem. Najfajniesz jest to ze nawet bodajze jak dobrze pamietam z 90km od Łodzi sa ludzie ktorzy kibicuja Widzewowi, i chwała im za to. :-D :D :-D

pawffcio

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2005, 23:00

Ja jestem kibiciem Śląska Wrocław :):) i chodze na kazdy mecz Śląsk :) i jak narazie mamy lidera ale Jagielonia ma jeden zaległy mecz ;) ale niepodoba mi sie jedno na stadionach polskich :evil: mianowice spiewki kture ublizaja druzynie czy tez kibica przeciwnych druzyn :/ niebede cytował tego co jest spiewane bo niemam nic do innych druzyn a jak idzie im dobrze to niech idzie:) i chwała im zato :P

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 18:10

Camillo pisze:Ja kibicuję za Ruchem Chorzów. Radzą sobie zdecydowanie lepiej niż w poprzednim sezonie , ale moim marzeniem jest zobaczyć już niedługo derby Sląska w pierwszej lidze . Raczej nie będzie to możliwe już w przyszłym sezonie , ale może za 2 lub 3 lata . Wczoraj zremisowali z Piastem Gliwice 2:2.

A oto coś dla kibiców Ruchu na Juvepoland ( jeśli tacy są ) . Skrót meczu z ubiegłego tygodnia , kiedy wygrali z Jagiellonią . Jest tam pokazana kontrowersyjna akcja, kiedy padł gol dla Ruchu , ale sędzia nie uznał bramki, choć piłka odbiła się za linią bramkową :

http://www.ruch.chorzow.pl/multimedia/w ... hp?get=161
Też bym chiał żeby znów były takie derby ale niestety. Z Górnikiem nie jest najlepiej i żeby zobaczyć takie derby w 1 lidze to chyba długo poczekamy. Niestety wydaje mi sie że prędzej w 2.

Obrazek
Camillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 14:21

Dariusz Fornalak przestał dziś pełnić funkcję szkoleniowca Ruchu Chorzów. - W klubie potrzebne są zmiany, i zapewne one zajdą - przewidywał po meczu z Polonią Bytom 40-letni Fornalak. Nazwisko następcy Fornalaka poznamy w najbliższych dniach. Do tego czasu zajęcia z piłkarzami poprowadzi Edward Lorens.

http://www.ruch.chorzow.pl/news.php?id=2403

Stało się to , co stać się musiało . Po kolejnym słabym meczu został zwolniony trener Ruchu , mimo tego , że początek sezonu Ruch miał rewelacyjny . Jednak ja uważam , że wyniki to nie tylko wina trenera , ale przede wszystkim piłkarzy , którzy grali bez wiary w sukces i w swoje umiejętności . Niestety Ruch znowu się sypie .

To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 14:39

FINISH PARKIET DRWECA NOWE MIASTO LUBAWSKIE
!!!!!!!!!!!!!R U L E Z !!!!!!!!!!

ZA ROK PIERWSZA LIGA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 15:43

Moonk pisze:
Przemo90 pisze:Pozdro dla wszystkich kibicow Widzewa z JP.
Dla ciebie tez pozdro!!:D

Ja tez kibicuje Widzewowi, a jestem z Łodzi wiec to chyba normalne, choc jest jeszcze ŁKS, ale zawsze byłem za Widzewem. Najfajniesz jest to ze nawet bodajze jak dobrze pamietam z 90km od Łodzi sa ludzie ktorzy kibicuja Widzewowi, i chwała im za to. :-D :D :-D
Są i tacy którzy mieszkają 400 km od Łodzi, a są wiernymi kibicami Widzewa... np. ja :D

A tak nawiasem mówiąc, to Widzew na chwile obecną jest mistrzem jesieni(licze że Jaga potknie się ze Switem)

Pozdro
:wink:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 16:43

Winner pisze:Jakie znajoności kupujesz bilet i wchodzisz
Tak oczywiście, ale jak jest nadkomplet to komuś spoza Białegostoku raczej nie sprzedadzą biletu ty masz ten komfort że jesteś z Białego więc raczej sobie bez problemów wejdziesz a ja nie :/

ODPOWIEDZ