Serie A: (12) AS Roma 1-4 JUVENTUS
- zlatan_sc
- Juventino
Na samym poczatku gratulacje i brawa dla calej druzyny Juventusu
Sam mialem okazje ogladac tylko druga polowe meczu, ale i to co w niej zobaczylem przeszlo moje najsmielsze oczekwiania 8) Na poczatek brameczka Ibry (brawa
). Myslalem, ze w tym momencie Juve zacznie sie bronic calym zespolem i bedzie chcialo utrzymac taki wynik do konca spotkania.. tymczasem zawodnicy Starej Damy strasznie mnie zaskoczyli.. pozytywnie oczywiscie :-D Chwile po bramce Ibry gola zdobywa Trezeguet! Nie zdazyly umilknac brawa po jego bramce a trezegol po raz drugi wpisuje sie na liste strzelcow! Romanista, ktory siedzial obok mnie zaczynal wymyslac coraz to bardziej wyszukane wyzwiska pod adresem naszych graczy
No i pozostaje kwestia karnego i kartki dla Thurama, ktorej nie powinno byc.. co przyznal nawet pan romanista
Mam nadzieje, ze jakies kolegium odwola ta kartke dla Thurama, a jesli nie, to zagra Kovac, przeciez nie moze zapomniec jak gra sie w pilke
pzdr.

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Do odważnych świat należy..ForzaDelPiero pisze:Stwierdzenie, że Juve jest drugą siłą w Europie za Barcą, jest moim zdaniem na wyrost, zbyt odważne.

Masz racje..Zbyt odważne, ale w mojej wcześniejszej wypowiedzi można znaleźć zdanie, ze wiele może sie jeszcze zmienić..
Chociaż i tak wiadomo, ze w tym momencie Barca, Juve no i moze jeszcze Lyon grają najlepszą piłkę w europie.. :-D
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Podczas wczorajszego meczu z Juvetusem Totti uderzył Pavla Nedveda. Akcja nie została zauważona przez sędziego Paperestę i dopiero analiza nagrań z jednej z kamer potwierdziła atak Tottiego na gracza Bianconerich.
Do całego zajścia doszło po tym, jak Nedved sfaulował kapitana Romy. W momencie, gdy obaj zawodnicy byli na ziemi, Totti uderzył prawą nogą w głowę piłkarza Juventusu.
Komisja Dyscyplinarna Lega Calcio w najbliższych dniach rozstrzygnie, czy nagranie wideo jest wystarczającym dowodem do ukarania piłkarza Romy. Jeśli tak, Tottiemu grozi dyskwalifikacja na najbliższą kolejkę Serie A.
http://www.asroma.pl/index.php?function ... ll&no=1854
Właściwy człowiek na właściwym miejscu czyli Totti na liście zawieszonych 8) Jestem pewien, że pojawią się komentarze jakoby we wszczęciu dochodzenia w sprawie zawieszenia Tottiego brali udział ludzie z Juventusu :lol:
Do całego zajścia doszło po tym, jak Nedved sfaulował kapitana Romy. W momencie, gdy obaj zawodnicy byli na ziemi, Totti uderzył prawą nogą w głowę piłkarza Juventusu.
Komisja Dyscyplinarna Lega Calcio w najbliższych dniach rozstrzygnie, czy nagranie wideo jest wystarczającym dowodem do ukarania piłkarza Romy. Jeśli tak, Tottiemu grozi dyskwalifikacja na najbliższą kolejkę Serie A.
http://www.asroma.pl/index.php?function ... ll&no=1854
Właściwy człowiek na właściwym miejscu czyli Totti na liście zawieszonych 8) Jestem pewien, że pojawią się komentarze jakoby we wszczęciu dochodzenia w sprawie zawieszenia Tottiego brali udział ludzie z Juventusu :lol:
- Paulo
- Juventino
Oczywiście musiał się znaleźć taki "śmieszny" kibic jak ty i napisać tą głupotę o Zlatanie. Po pierwsze człowieku Ci którzy krytykowali Zlatana na tej stronce nigdy nie mieli na myśli jego wielkiego talentu, ale obecną formę, więc albo nie wypowiadaj się w ogóle albo rób to w sposób precyzyjny, żeby nikt ci nie musiał zwracać uwagi._Jah pisze:Po wczorajszym meczu, krytykanci talentu Zlatana Ibrahimovića powinni się wstydzić. Szwed, podobnie jak Gianluca Zambrotta, miał wydatny udział przy dwóch trafieniach. Zaprezentowaliśmy wczoraj w Rzymie koncert gry. Wynik robi piorunujące wrażenie, lecz musimy też pamiętać, że wzbogaciliśmy się jedynie o 3 punkty. Okazało się, że nie taki diabeł straszny, jak go rysowano. Wcale to jednak nie oznacza, że pozbyliśmy się tego diabła. Nie powinniśmy zbyt długo świętować, ponieważ wcale jeszcze nie mamy czego. Z pojedynyczych sukcesów niech się cieszą RossoNeri
.
Co do meczu, oczywiście świetna gra, nareszcie w tym sezonie po raz pierwszy Juve pokazało pełnię możliwości i oby w takich meczach grali zawsze na takim poziomie. Wykorzystanie 5 minut słabości przyniosło piorunujący efekt. Nie zgadzam się z komentatorami Canal + że Ibra odbił sobie piłkę przypadkiem, to było w pełni zamierzone i genialne zarazem. Nedved grał w I połowie słabo, ale umiał się odnaleźć w polu karnym. Dosyć dobry mecz Camora, więć kryzys chyba minął. Abbiati aż żal będzie sadzać go na ławce, jest w świetnej formie, ale Buffon to Buffon :-D
Właśnie co do Tottiego, ktoś wspominał o jego chamskim faulu na leżącym Nedvedzie. W trakcie meczu było to praktycznie nieuchwytne, ale oczywiście w analizach nie mogło umknąć specjalistom. Właśnie oglądałem przed chwilą dokładną analizę i komentarze na Canale 5 i wszyscy są zdania, że Totti to cham i prostak. To nie są obraźliwe słowa, ale święta prawda. Jest mi go żal jako człowieka, bo jest pusty i próżny. "Bóg Rzymu" po prostu żałosne. W ogóle jak taki zawodnik może być kapitanem. Dostosowuje się do poziomu kibiców, a może odwrotnie ?
Aha i jeszcze jedno zastanawiam się czemu pod koniec meczu do sektora naszych Tifosich wkroczyli Carabinierzy.
Chyba mogę umieścić link do tego zdarzenia:
http://www.asromaultras.it/0506romajuventus_taff.wmv
http://www.asromaultras.it/0506romajuve ... V05572.MPG
I jeszcze bezmyślność Tottiego:
http://rapidshare.de/files/7912190/Tott ... d.wmv.html
Ye Ye Ye 100 post !!!

No no widzę, że mój filmik wrzucony na serwer z zajścia między Tottim i Nedvedem co niektórym kibicom Romy coś udowodnił
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2005, 21:28 przez Paulo, łącznie zmieniany 1 raz.
- _Jah
- Juventino
No i co z tego?Wicior pisze:
Chociaż i tak wiadomo, ze w tym momencie Barca, Juve no i moze jeszcze Lyon grają najlepszą piłkę w europie.. :-D
Skupmy się na Milanie, Fiorentinie, Interze, a może przede wszystkim na Treviso, a nie na drużynach z pozostałych lig w Europie. Chcesz wygrać ranking Eurosportu czy Serie A? Bo, jeżeli idzie o LM? to wygrywają ją te drużyny, które mają najlepszą formę w maju, a nie w listopadzie.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Sztuko
- Redaktor
O yeah, upokorzyliśmy w końcu tottiego i całą romę.Sczerze mówiąc nie liczyłem na tak wysokie zwyciestwo.Cieszyć może też świetny występ Chielliniego oraz oczywiście niezawodną skuteczność trezegola a i zlatan strzelił przepiękną bramkę.Oby chłopaki poszli za ciosem i w podobny sposób pokonali FC Brugge.
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
http://www.asroma.pl/index.php?function ... ll&no=1854F_A_N 20.11.2005, 20:43 pisze:Ja bym tego nie nazwał kopnięciem tylko DOTKNIĘCIEM! I sprawy nie ma co rozdmuchiwać!
Ale pewnie Totti dostanie jakieś 2 mecze kary od kibiców jude, a nedvedowi nic nie zrobią za jego faule. I to znowu będzie SKANDAL!
...
Co mogę dodać więcej ... a nie mówiłem? :lol:Paolo_Rossi_1982 pisze:Jestem pewien, że pojawią się komentarze jakoby we wszczęciu dochodzenia w sprawie zawieszenia Tottiego brali udział ludzie z Juventusu :lol:
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Cudowne bramki, cudowny wynik- tak podsumowac można wczorajsze spotkanie. W życiu nie spodziewałbym się, ze możemy aż tak rozjechać romę na ich stadionie. Szkoda, ze nie miałem okazji oglądac min tottiego czy cufre po ostatnim gwizdku :lol: choć wsumie z drugiej strony powinni być zadowoleni, bo gdyby Juventus nie musiał kończyć meczu w osłabieniu to pewni skończyłoby się to dla romy kompletną miazgą 8) Jestem bardzo dumny z naszych piłkarzy. Cieszy mnie znakomita postawa Ibrahimovica, który chyba wkońcu zaczyna łapać formę. O Trezeguet nawet pisać nie musze... to jest klasa sam w sobie. I pomyśleć, że w wakacje jużgo widziałem w Chelsea
Teraz tylko we wtorek pokazac belgom, gdzie jest ich miejsce i mozemy świętowac awans do kolejnej fazy LM. Zaś w następnej kolejce Serie A czeka nas teoretycznie łatwe spotkanie z Treviso, wiec licze, że nadchodzący tydzień przyniesie nam 6 pkt :twisted:

- DamKam
- Juventino
Dopiero dzisiaj na Canale 5 w programie "Serie A Il Grande Calcio" widzialem te cale zajscie Tottiego z Pavelkiem i musze przyznac ze o malo co a nie wydarlem sie na tego *** Tottiego uzywajac ostrych slow... ale musialem sie opanowac bo w pokoju byli rodzice :roll: Nawet nie wiem co napisac, na takie cos po prostu brak slow... to przechodzi wszelkie granice :evil: Jak tak mozna
Zrobil to z pelna premedytacja. Takie zajscie po prostu musi byc odpowiednio "nagrodzone" :!:

- Dagmara
- Juventino
Po prostu cudownie!! Nie da się opisać tej radości żadnymi słowami
na początku meczu net strasznie mi chodził i brat mi wałki wciskał że Juve 2-0 przegrywa
wkurzyłam się na niego ale za to jaki był zachwyt kiedy zobaczyłam 1-0 :-D nie mogłam uwierzyć że Juve wygrało aż 4-1
myślałam że to może jakiś błąd! Rano zrozumiałam że to mi się nie przyśniło
Mam nadzieję że Zlatan w końcu się obudził i zacznie grać tak jak powinien! Niewątpliwie przy podaniu zachował się bardzo dobrze i trafił w światło bramki
Bardzo się cieszę że David tak genialnie gra!! Wydaje mi się że to jest dla niego jakby nagroda za te wszystkie kontuzje i przerwy w grze. Karny był jak najbardziej niesłuszny!! ale można sie spierać że jak Zambrotta ciągnął któregoś Romaniste za koszulke to sędzia nic nie odgwizdał. Niech się pocieszą choć tym karnym
A biedny sędzia pewnie bał się dzikich rzymskich kibiców, bo wszak raz już go potraktowali monetą
Zachowania Tottiego nie trzeba komentować ... :roll:
BTW To bardzo mnie ucieszyło zwycięstwo Violi. Lepiej nie mogłam sobie wyobrazić tego weekendu
FORZA JUVE!!

Mam nadzieję że Zlatan w końcu się obudził i zacznie grać tak jak powinien! Niewątpliwie przy podaniu zachował się bardzo dobrze i trafił w światło bramki

BTW To bardzo mnie ucieszyło zwycięstwo Violi. Lepiej nie mogłam sobie wyobrazić tego weekendu

FORZA JUVE!!
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
a wiec powiem szczerze ze nie spodziewalem sie tak wysokiego wyniku otoz wiedzialem ze wygramy ale nie 4-1
a tu prosze... najbardziej cieszy mnie fakt ze niedosc ze u nich wygralismy przytkalismy totiego i cufre to jeszcze milan przegral.Wracajac do tematu tottiego to panie totti napewno wygracie w innej przyszlosci :lol:

- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ojeju...To tylko stwierdzenie.._Jah pisze:No i co z tego?Wicior pisze:
Skupmy się na Milanie, Fiorentinie, Interze, a może przede wszystkim na Treviso, a nie na drużynach z pozostałych lig w Europie. Chcesz wygrać ranking Eurosportu czy Serie A? Bo, jeżeli idzie o LM? to wygrywają ją te drużyny, które mają najlepszą formę w maju, a nie w listopadzie.
A co do pytania, to nie ma tego czego niechciałbym wygrać.
Chciałbym wygrać wszystko.. :!: :!: :!:
A Milan, Fiorentina i Inter to tylko krajowe podwórko..Doszukuje sie superlatywów..