Holandia 1:3 Italia # Italia vs Wybrzeże Kości Słoniowej

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2005, 21:34

Mecz nie jest zakodowany! Siadać i oglądać ! :smile:

Mundek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2005, 22:31

1:0 dla Wks ;/ Drogba

Mógłby ktoś podac skład w jakim zaczeli włosi , oraz czy były jakies zmiany po przerwie?

... wtedy na ziemie zstąpił demon - głowe miał jedną, nogi miał dwie a na koszulce numer 17...
zwał sie David Trezeguet !!
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2005, 22:38

Mundek pisze:Mógłby ktoś podac skład w jakim zaczeli włosi , oraz czy były jakies zmiany po przerwie?
Zaczeli:
Abbiati; Zaccardo, Barzagli, Materazzi, Grosso; Barone, Pirlo, De Rossi; Gilardino, Iaquinta, Del Piero

Po przerwie weszli:
Amelia > Abbiati
Zambrotta > Grosso
Diana > Pirlo
Camoranesi > Del Piero
Gattuso > De Rossi
Oddo > Zaccardo
Toni > Gilardino

Mecz nudny jak flaki z olejem 8)

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2005, 22:57

Wszedłem na TV na ostatnie 10 minut... zaczęli grać świetnie :P Piękne, szybkie akcje, gol Diany, drugi GOL ! PRAWIDŁOWY, piłka przekracza całym obwodem linie bramkową, jednak sędzia kalosz tego nie widzi i Włochy remisują z WKS 1-1. Końcówka mi się podobała, piękne rajdy i akcje Camora i Zambrotty rzuciły mi się w oczy. Diana pokazał się z dobrej strony :bravo:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
ledbetter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2005, 23:01

Włochy 1-1 WKS

Diana '82(z 5 metrów, po dośrodkowaniu Zambrotty) - Drogba '69( otrzymał długie podanie przyjął w pełnym biegu i huknął na bramkę Abbiatti'ego, który pewnie nie zdążył zobaczyć piłki)

Choć wg mnie sędzia nie uznał prawidłwo zdobytej bramki przez Aimo Diane. Obejrzałem tylko drugą połowę. Najbardziej widocznymi zawodnikami bylo Juventini z pola, a mianowicie Zambrotta i Camoranesi. Ten pierwszy zaliczył bardzo przyzwoity występ, natomiast Camoranesiemu mecz a właściwie połowa nie wyszła mimo że, nie można mu odmowić woli walki i ambicji. Ponadto asysta Zambrotty.

we believe.
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2005, 23:02

straaasznie nudne spotkanie... w pewnym momencie to juz nawet przysnalem i zatanawialem sie czy na Polske nie przelaczyc... no ale i tak wynik lepszy niz gra, bo Wlosi moim zdaniem na remis w tym meczu nie zasluzyli. no, moze w ostatnich minutach gdy wyrownali, to zaczeli cos grac i w dodatku wydaje mi sie, ze przy nie uznanej bramce, pilka jednak przekroczyla linie bramkowa... i nie wiem jak Wam, ale mi bardzo spodobal sie pomysl wladz miasta Genewa (albo wladz klubu Servette) o zorganizowaniu tam 2 meczow towarzyskich w odstepie kilku dni, z naprawde dobrymi druzynami :!: najpierw cudowny mecz Anglii z Argentyna i dzis Wlochow z WKS (choc ten drugi cudowny na pewno nie byl :roll:). moze by w Polsce takie cos kiedys zorganizowac?

MediapuntA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 07:19

Mr Cezary pisze: i nie wiem jak Wam, ale mi bardzo spodobal sie pomysl wladz miasta Genewa (albo wladz klubu Servette) o zorganizowaniu tam 2 meczow towarzyskich w odstepie kilku dni, z naprawde dobrymi druzynami :!: najpierw cudowny mecz Anglii z Argentyna i dzis Wlochow z WKS (choc ten drugi cudowny na pewno nie byl :roll:). moze by w Polsce takie cos kiedys zorganizowac?
No i ciekawe gdzie ich zaprosisz :?: Myślisz że będą grać na tym kurniku :?: BO mi się wydaje że nie.Niech Polska bierze się za budowanie stadionów bo z czym do ludzi.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 12:50

pizmak pisze:
Mr Cezary pisze: i nie wiem jak Wam, ale mi bardzo spodobal sie pomysl wladz miasta Genewa (albo wladz klubu Servette) o zorganizowaniu tam 2 meczow towarzyskich w odstepie kilku dni, z naprawde dobrymi druzynami :!: najpierw cudowny mecz Anglii z Argentyna i dzis Wlochow z WKS (choc ten drugi cudowny na pewno nie byl :roll:). moze by w Polsce takie cos kiedys zorganizowac?
No i ciekawe gdzie ich zaprosisz :?: Myślisz że będą grać na tym kurniku :?: BO mi się wydaje że nie.Niech Polska bierze się za budowanie stadionów bo z czym do ludzi.
jedynym wyjsciem jest oczywiscie Stadion Slaski (chyna ze stadion w Kielcach, ktory dopiero powstanie). budowanie stadionow i organizacja takiego meczu to 2 rozne sprawy.PZPN moglby na takim dwumeczu zarobic :!: a pozatym, napewno znalezliby sie chetni do zobaczenia dobrych druzyn w akcji...

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 13:03

Mimo rezerwowego składu Włosi wygrali to spotkanie. Wygrali bo w samej koncówce padła prawidłowo zdobyta bramka przez Aimo Diane, dla którego byłby to drugi gol w tym spotkaniu. Sędzia uznał jednak, że piłka nie przekroczyła linii bramkowej i skonczyło się na remisie.

Dobrze zagrali Juventini, w bramce królował Abbiati który nie raz popisywal sie fantastycznymi interwencjami po strzałach graczy z Wybrzeza Kości Słoniowej. Kolejny dobry mecz Del Piero, ładne rajdy, zwody, podania. Po przerwie równie poprawnie zaprezentowali się Zambrotta i Camoranesi. Dobrze, że Lippi wprowadził w tym meczu dużo rotacji bo zbiliża się następna kolejka Serie A, w które dwa wazne mecze (Roma-Juve oraz Viola-Milan), gracze nie mogli byc przemęczeni.

Mecz nudny, baaardzo nudny! Kibiców jak na lekarstwo, atmosfera na stadionie w Genewie coś na pokrój tej z Delle Alpi, czyli słychać wszystkich i wszystko oprócz kibiców o_O Przeważały strzały w kosmos, mnóstwo zmarnowanych sytuacji przez obie strony. Włosi za sprawą własnie fatalnych strzalów kierowanych kilkanascie metrów ponad bramką, WKS zaś nie mogło się przebic przez swietnie grającego Abbiatiego, który bronił bardzo duzo strzałów z dystansu. Okazję bramkową miał równiez Marco Materacci (:>) - szkoda, że pod własnym polem karnym 8) Na szczescie dla Azzurrich, a przede wszystkim Matrixa (:o) pilka ominela słupek bramki Abbiatiego o centymetry :whistle:

Następny mecz towarzyski, o ile się nie mylę rozegrany zostanie 1 lub 3 marca (termin FIFA) z gospodarzami przyszłorocznych mistrzostw - Niemcami.

Skrót spotkania:

1 połowa:
http://www5.rapidupload.com/dl.php?id=3470

2 połowa:
http://www5.rapidupload.com/dl.php?id=3655

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 14:08

Meczy nie oglądałem. Widziałem natomiast skróty. Cieszy dobra postawa naszycj a szczególnie Alexa Del Piero. Grał moim z tego co widziałem bardzo dobrze. Korzystnym rozwiązaniem było zdjecie go wczoraj po pierwszej połowie. Wszak gramy teraz z Romą na wyjeździe. Czy jednak Capello da zagrać Alexowi więcej niż 45 minut w sobote? Wątpliwe. A szkoda. Pytanie do tych co się mocno interesują.. Macie może noty piłkarzy za mecz z Holandią i WKS (najlepiej z LGDS i Tuttosport) ? Z góry dzięki.

FORZA ITALIA :D Czas by tytuł powrócił po 24 latach na swoje miejsce. Czyli do śłoncznej Italii. :smile:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2005, 21:23

Podaję linki do bramek z powtórkami:

Włochy - Wybrzeże Kości Słoniowej 0:1 (Drogba '69)
Włochy - Wybrzeże Kości Słoniowej 1:1 (Diana '85)

Prawdę mówiąc, spodziewałem się takiego rezultatu, który mógł niektórych zdziwić czy może nawet przestraszyć. Wybrzeże Kości Słoniowej to z pewnością solidna ekpia, która udowadnia, że nie awansowała do Mistrzostw Świata przez przypadek. Większość jej reprezentantów gra na co dzień w Europie, co również świadczy o ich klasie. Pewne było to, że Włosi, mając w perspektywie zbliżającą się kolejkę Serie A, na pewno nie będą grali na 100% swoich możliwości. I dlatego rezultat remisowy mnie nie dziwi. Co do stylu to nie mogę się za bardzo wypowiadać, meczu nie oglądałem :roll: , jednak czytając komentarze stwierdziłem, że po stracie gola Włosi przycisnęli i spokojnie doprowadzili do wyrównania. Ten mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że Lippi wreszcie wyciągnął z gry Italii to, co najlepsze (czego nie mogliśmy oglądać w eliminacjach do Mistrzostw Świata :roll: ) i ze spokojem mogę oczekiwać najbliższego Mundialu.

:roll:
ODPOWIEDZ