Ashley Cole coraz bliżej Realu.

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Camillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 14:26

Ashley Cole jest coraz bliżej transferu do Realu Madryt - donosi dziennik "Marca" powołujący się na informacje "The Sunday Mirror".Według angielskiego dziennika Cole mógłby wyjechać do stolicy Hiszpanii już w czerwcu przyszłego roku. Real musiałby wtedy zapłacić za 25-letniego piłkarza 12 milionów euro.Jeśli jednak transfer Anglika nie doszedłby do skutku, wówczas działacze "Królewskich" chcieliby pozyskać Fabio Aurelio z Valencii. Brazylijczyk ma wysokie notowania zwłaszcza u szkoleniowca Realu Wanderleya Luxemburgo.

źródło : http://pilka.interia.pl/news?inf=685681

Kolejny świetny piłkarz chce przejść do Realu . Czy oni świata nie widzą poza tym klubem :?: Założę się , że nie tylko Real złoży mu ofertę , ale też kilka znacznie lepszych klubów. On jednak jak większość piłkarzy wybierze "galaktycznych". Klub z Madrytu był kiedyś najlepszy , ale na pewno nie teraz . Mam nadzieję , że nie zmarnuje sobie kariery , bo to jeden z najlepszych obrońców na świecie .

To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
wickerman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 14:49

Nie sądzę, żeby Cole miał przejść do Realu. Anglicy niespecjalnie pasują do tamtejszej ligi czego doskonałymi rzykładami są Owen i Woodgate, który albo jest kontuzjowany albo strzela samobóje,a i Beckham najlepszae lata przeżył w ManU nie w Realu. :wink:
Myślę, że jeśli nawet Real złoży mu Cole`owi propozycję to ten odmówi. Poza tym Cole jest chyba niewystarczająco 'medialny' - zamiast ładnie się uśmiechać do aparatów skupia się na grze, a takich piłkarzy w Realu nie potrzeba. :wink:

Mario_90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 15:15

Jesli to prawda towidac ze Real zmienil polityke transferowa. Juz nie kupuja samych graczy ofensywnych (choc w tym roku kupili Robinho i Julio Baptiste) , teraz zaczeli wzmacniac obrone...Ale osobiscie nie zycze Cole`owi tego transferu :wink:

Manitou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 22:30

wickerman pisze:Nie sądzę, żeby Cole miał przejść do Realu. Anglicy niespecjalnie pasują do tamtejszej ligi czego doskonałymi rzykładami są Owen i Woodgate
bez komentarza.
Poza tym Cole jest chyba niewystarczająco 'medialny' - zamiast ładnie się uśmiechać do aparatów skupia się na grze, a takich piłkarzy w Realu nie potrzeba. :wink:
Gravesen, Garcia, Ramos, Diogo, Baptista - medialne bestie.

Od początku do końca...
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 23:04

Ja uwazam, ze bardzo wielu z was za bardzo sie podniecilo 2 wygranymi z Realem. uwazacie ich za klub bez tradycji... dumy... i honoru.
Malo z was jednak zwraca uwage na to jak prezentuje sie klub, ktory w tym momencie krytykuje. Beckham tak bardzo przez was "lubiany" gra ostatnio znakomicie (moze oprocz czerwonej kartki w meczu z Valencią) ale oczywiscie dla znaczenj ilosci Juventinich jest on pilkarzem wypalonym itd. wcale nie jestem jego fanem ani nigdy nie bylem, ale obiektywnie patrze na sprawe :?

I co w tym zlego, ze Cole prawdopodobnie wybierze oferte Krolewskich, Real to klub z najwyzej "paczki" to druzyna z ktora moze powalczyc o wiele wieksze cele niz w powoli rozpadajacej sie druzynie Arsenalu.

A tak w ramach przypomnienia dla iscie poinformowanego kibica - Owen juz od jakiegos czasu reprezentuje Newcastle :prochno: :doh: i raczej nie sadze, aby spisal sie zle w Madrycie. Jego odejscie bylo spowodowane nagminnym wystawianiem Raula w 1 skladzie (w Turynie tez cos takiego mialo chyba miejsce :wink: ) i sprowadzenie kolejnego rywala w napadzie Robinho
Mam nadzieję , że nie zmarnuje sobie kariery , bo to jeden z najlepszych obrońców na świecie .
czyli grajac w Realu, z gory skazanym jest sie na zmarnowanie kariery?? :prochno:

EDIT
wickerman nie wszysko co napisalem kierowalem do Ciebie...
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2005, 12:46 przez Machnes, łącznie zmieniany 2 razy.

wickerman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 23:36

Machnes pisze:Beckham tak bardzo przez was "lubiany" gra ostatnio znakomicie (moze oprocz czerwonej kartki w meczu z Valencią) ale oczywiscie dla znaczenj ilosci Juventinich jest on pilkarzem wypalonym itd. wcale nie jestem jego fanem ani nigdy nie bylem, ale obiektywnie patrze na sprawe :?
Nie powiedziałem, że Beckham gra źle, ani że jest wypalony, ale że w Manchesterze grał lepiej, a to co innego. W momencie kiedy przechodził do Realu był on chyba najlepszym podającym na świecie, umiejętności innych porównywano własnie do Becks`a, a teraz? Jest co nawyżej jednym z najlepszych. Moim zdaniem w czasie gry w Realu nie rozwinął się piłkarsko.
Machnes pisze:A tak w ramach przypomnienia dla iscie poinformowanego kibica - Owen juz od jakiegos czasu reprezentuje Newcastle :prochno: :doh: i raczej nie sadze, aby spisal sie zle w Madrycie. Jego odejscie bylo spowodowane nagminnym wystawianiem Raula w 1 skladzie (w Turynie tez cos takiego mialo chyba miejsce :wink: ) i sprowadzenie kolejnego rywala w napadzie Robinho
Hehe. Pokaż mi moim poprzednim poście gdzie jest napisane, że Owen nadal gra w Realu... :think:
A to, że siedział na ławce nie jest dla niego żadnym usprawiedliwieniem. Nie napisałem, że grał źle, ale że Anglicy "niespecjalnie pasują do tamtejszej ligi". Po prostu Owen prezentuje inny styl gry niż ten preferowany w Hiszpanii. Spójrz na grę Ronaldo, Robinho czy Raula i porównaj to z Owenem.

I tak na marginesie - myślę, że jako fani Juve nie powinniśmy kłócić się o Real. 8)

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 13:00

Po prostu Owen prezentuje inny styl gry niż ten preferowany w Hiszpanii. Spójrz na grę Ronaldo, Robinho czy Raula i porównaj to z Owenem.
no wiec patrze i widze... dosyc podobnych do siebie pilkarzy. Wszyscy szybcy, dobrze wyszkoleni technicznie, Owen odstaje od nich tylko i wyłącznie wzrostem, a przeciez wzrost ponoc najbardziej liczy sie w Lidze Angielskiej... :wink:
A to, że siedział na ławce nie jest dla niego żadnym usprawiedliwieniem
Jak to nie jest? rozegral duzo mniej meczow od Raula, ktory mimo fatalnej dyspozycji caly czas mial pewne miejsce w druzynie, napewno gdybanie gdybaniem, ale smiem twierdzic, ze Owen mialby duzo wieksze konto bramkowe wystepujac regularnie w 1 skladzie.

Moim zdaniem jezeli pilkarz naprawde potrafi grac, poradzi sobie w kazdej lidze, bez znaczenia czy jest Chorwatem, Anglikiem czy Włochem, ale to takie tylko moje zdanie :wink: :P

pozdrawiam

MediapuntA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 18:30

Cole w Realu :shock: Nie wiem po co :? Przecież tam jest Roberto Carlos, który pogra jeszcze 2-3 lata na znakomitym,światowym poziomie... Ashley niech się lepiej tam nie pcha.Niech zostanie w Arsenalu.Tam ma dobrze.Gra cały czas w podstawowym składzie i niech się cieszy tym faktem a nie będzie musiał się męczyć z Roberto :)

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 19:05

Myśle, że sam Real słusznie robi rozglądając się za zastępcą coraz starszego Roberto Carlosa, który podobno po mistrzostwach świata będzie miał wiele okazji by dorobić się na Katarze. Ashley Cole to chyba jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy gracz na pozycji lewego obrońcy :).
Przypuszczam, że w najbliższym czasie odejdzie z Arsenalu, a ofert z najlepszych ekip w Europie napewno nie zabraknie :wink: . Co prawda nie lubie Królewskich, ale myśle, że nie byłoby to takie złe miejsce dla anglika. Napewno Real sypnąłby niezłą kasą, Chelsea ma w końcu już Del Horno. Pojawia się właśnie ta wątpliwość czy angielski piłkarz napewno sprawdziłby się w lidze hiszpańskiej? :? Ale myśle, że to jednak kwestia indywidualna.

MediapuntA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2005, 10:14

Mateusszek pisze: Pojawia się właśnie ta wątpliwość czy angielski piłkarz napewno sprawdziłby się w lidze hiszpańskiej? :? Ale myśle, że to jednak kwestia indywidualna.
Pytanie...Ashley Cole poradzi sobie i jestem tego na 100 % pewien ,że ofensywny obrońca da rade w ofensywnej lidze jaką jest Primera Division :) Tylko Ashley musiałby jeszcze popracować nad wytrzymałością.Real ma ustawienie gdzie dwóch bocznych obrońców popierdziele w tą i na zat :) Ashley dałby sobie rade :)

ODPOWIEDZ