Quiz 2 (Juventus)
- juveluck
- Juventino
Jako, ze pytanie mi sie podoba pozwole sobie odpowiedziec: sezon 95/96 numer 21, sezon 96/97 numer 11, 97/98 rowniez 11Diego pisze:Proszę podać z jakimi numerami grał w Juventusie Michele Padovano.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- juveluck
- Juventino
Numer z pierwszego sezonu pamietam z oczywistych powodow, z kolejnych to juz tylko dlatego, ze przejal go po jednym z najbardziej charakterystycznych zawodnikow tamtego czasu srebrnym lisie, bialym piorze, czyli nikim innym jak RavanellimDiego pisze:Oczywiście, że tak. I jeszcze pytanie (poza konkursem): pisałeś z głowy czy gdzieś to znalazłeś?

A oto moje pytanko:
Chyba nie bedzie za trudne. Ostatnio pisze tu duzo o kibicach wiec o nich bedzie pytanie. Raz jedyny sie tylko zdarzylo, ze kibice rzucili sie na pilkarzy z piesciami. Kiedy (wystarczy rok) i dlaczego ??

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Był to rok 2000, powodem była porażka z Panathinakosem 3-1, co spowodowało, że w rozgrywkach grupowych LM zajeliśmy dopiero 4 miejsce. Kibice na lotnisku z powodu flustacji rzucili się na Van Der Sara, potem na ,,Zizou'' , w którego obronie stanął Fonseca.

- Włodar
- Juventino
W tymże roku Juventus zdobył swoje 17 Scudetto a także wygrał Puchar UEFA (po raz pierwszy w swojej historii) ponadto powstała grupa Fighters, której założycielem był Beppe Rossi.
Jeśli mogę coś dodać to w tym roku urodziło się także kilku późniejszych zawodników Juve:
-David Trezeguet
-Gianluca Zambrotta
-Christian Abbiati
-Cristian Zenoni
-Thierry Henry
-Simone Perrotta
-Marco Zanchi
-Morgan De Sanctis
Jeśli mogę coś dodać to w tym roku urodziło się także kilku późniejszych zawodników Juve:
-David Trezeguet
-Gianluca Zambrotta
-Christian Abbiati
-Cristian Zenoni
-Thierry Henry
-Simone Perrotta
-Marco Zanchi
-Morgan De Sanctis