Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 09:24

juveluck pisze:Palermo z racji tak ogromnej ilosci kibicow jest jedynym miastem poza Turynem gdzie znajduje sie JuveStore.
Z tego co ja sie orientuje to nie tylko w Palermo. Jak wroce do domu to napisze gdzie jeszcze są. Wystarczy zajrzec do Hurra Juventus gdzie wlasnie JuveStore sie reklamuje. Na pewno są inne miasta niż Turyn i Palermo.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 10:22

Martin pisze:Z tego co ja sie orientuje to nie tylko w Palermo. Jak wroce do domu to napisze gdzie jeszcze są. Wystarczy zajrzec do Hurra Juventus gdzie wlasnie JuveStore sie reklamuje. Na pewno są inne miasta niż Turyn i Palermo
Ja widziałem Juvestore w Pradze. Niedawno otworzyli na Lotnisku w Tokio. Jest też w Rzymie i w Mediolanie.. Innych miast nie pamiętam ;)

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 15:03

UlTrAs pisze:tak na dowód, że jednak w Niemczech również od czasu do czasu można ujrzeć jakieś oprawy wrzucam konkretną oprawe Schalke ;)
A oto oprawy kibicow Bayernu:
Jeszcze na Olympiastadion- http://www.fcbayern.pl/tapety/olimpia2.jpg
Juz na wspanialym Allianz Arena- http://www.fcbayern.pl/admin/img_tapety/oprawa.jpg

Choc ogolnie jesli chodzi o Niemcy to bez watpienia jest tam mniej opraw niz we Wloszech :!: Powodem tego jest chyba mniejsza liczba typowych Ultrasow na stadionach :wink:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 15:38

Johnny777 pisze:
juveluck pisze:
'o Pao(L)one pisze:
i o dziwo też tu http://www.salernitanachat.com/coreografie.htm Salernitana
We wloszech nie liga ma znaczenie a to jakich ma sie kibicow, a ci zazwyczaj sa w pelni oddani swojemu klubowi, nie wazne gdzie gra. Na czwarta lige w wykonaniu fiorentiny czy napoli przychodzily pelne stadiony. Dlatego nie ma sie co dziwic, ze niby trzecio ligowa, ale jak by na to nie spojrzec kilka lat temu nawet 1 ligowa, salernitana, majaca dobry stadion, ma dobre oprawy.
No coś na potwierdzenie słów Ti_Amo:
http://www.ultrasportal.com/fototifo/show.asp?id=4142

Fota z meczu Gallipoli - Taranto - szczerze - nawet nie wiem w której włoskiej lidze te zespoły grają :) i proszę - zwróćcie uwagę jaki mają "mikrostadion" - a jednak im się chce :) - ładna sektorówka ;)
Ja wiem, ze z Dragonem mamy takie sama awatary, ale nie musisz mnie z nim mylic :P

A co do druzyn to Taranto i Gallipoli graja w Serie C2/C
Martin pisze:
juveluck pisze:Palermo z racji tak ogromnej ilosci kibicow jest jedynym miastem poza Turynem gdzie znajduje sie JuveStore.
Z tego co ja sie orientuje to nie tylko w Palermo. Jak wroce do domu to napisze gdzie jeszcze są. Wystarczy zajrzec do Hurra Juventus gdzie wlasnie JuveStore sie reklamuje. Na pewno są inne miasta niż Turyn i Palermo.
Chyba sie zle orientujesz :P

Via Garibaldi, 4E Torino,
Aeroporto di Torino Caselle
Via Maqueda, 330 Palermo

Jak nie trudno sie domyslec, to adresy JuveStore, wydaje mi sie, ze jest jeszcze jeden w samym Turynie, ale nie jestem tego pewien. Calkiem niedawno zrobili tez w Tokio (ale ich nie licze, bo japonce wszytsko kupuja a na pilce sie nie znaja :P ) Palermo po Turynie to jedyne miasto z JuveStore ( no ewentualnie obok Tokio)
*MaTeK* pisze:
Martin pisze:Z tego co ja sie orientuje to nie tylko w Palermo. Jak wroce do domu to napisze gdzie jeszcze są. Wystarczy zajrzec do Hurra Juventus gdzie wlasnie JuveStore sie reklamuje. Na pewno są inne miasta niż Turyn i Palermo
Ja widziałem Juvestore w Pradze. Niedawno otworzyli na Lotnisku w Tokio. Jest też w Rzymie i w Mediolanie.. Innych miast nie pamiętam ;)
Ta JuveStore w Pradze :lol: Gadzety Juve sa sprzedawana przez sklepy Nike na calym swiecie. Rowniez w innego rodzaju sklapach mozna je dostac, ale to nie jest JuveStore. Nie ma go w Rzymie ani w Mediolanie, sa to inne sklepy z pamiatkami Juve. JuveStore musi byc sygnowany swoim logo i sprzedaje gadzety tylko Juve a nie jeszcze jakis inncyh klubow. W wielkich Nike Town (mamy je choc by w Londynie czy Berlinie) mozna napotkac nawet na cale skrzydla tylko o jednym klubie pilkarskim. Ale nawet jak by takie bylo o Juve nie bedzie to Juve Store, nie beda mogli sprzedawac innych gadzetow niz wyprodukowanych przez NIKE.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 15:48

Tak na marginesie, Juve Store w Palermo został właśnie zamknięty.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 15:53

DamKam pisze:Juz na wspanialym Allianz Arena- http://www.fcbayern.pl/admin/img_tapety/oprawa.jpg
mimo, że Juveluck pisał, iż temat jest o włoskich ultras ja tylko odniose się do linku, który dał DamKam. Oprawa ta została zrobiona z okazji otwarcia nowego stadionu Bayernu a przygotował i zorganizował ją... sam klub ;) więc to się nie liczy :P :P

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 16:24

'o Pao(L)one pisze:Tak na marginesie, Juve Store w Palermo został właśnie zamknięty.
Nic nie slyszalem, moze znasz przyczyny??

A oto co napotkalem dzisiaj w necie:

ObrazekObrazekObrazek

Kazdy kto przegladal uwaznie ten temat nie potrzebuje komentarza :rotfl: :rotfl: :rotfl: :lol: :lol: :lol:

Obrazek
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 16:34

Powodów zamknięcia nie znam, ale może w myśl sentecji PALERMITANO JUVENTINO TRASFERISCITI A TORINO! ;)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 16:41

juveluck pisze:Ja wiem, ze z Dragonem mamy takie sama awatary, ale nie musisz mnie z nim mylic :P
Dokładnie :-D
UlTrAs pisze:
DamKam pisze:Juz na wspanialym Allianz Arena- http://www.fcbayern.pl/admin/img_tapety/oprawa.jpg
mimo, że Juveluck pisał, iż temat jest o włoskich ultras ja tylko odniose się do linku, który dał DamKam. Oprawa ta została zrobiona z okazji otwarcia nowego stadionu Bayernu a przygotował i zorganizował ją... sam klub ;) więc to się nie liczy :P :P
Ja to chciałem napisać :smile: Oprawa była naprawdę imponująca jeśli oglądało się mecz, dosłownie cały stadion był ,,wykartonowany'' :P

Widzę, że schodzimy na mój ulubiony temat, mianowicie opraw. Osobiście jestem uczulony na tym punkcie, we Włoszech Ultaras również 8) Ogólnie to w Italii robi się najwięcej opraw moim zdaniem, w Niemczech sporadycznie, w Angli...? Nieprzypominam sobie, jedynie Red An''''' na przeprosiny dla nas. Francja, Sait-Etienne, PSG, jednak dla mnie najlepsze robi Lyon, widzialem już sporo ich opraw i są naprawdę dobre.

Wracając do Włoch, Milan chyba rządzi, trzeba to przyznać oprawy mają świetne i nie jest to wytłumaczeniem, że mają lepszą konstrukcę stadionu od nas, jeśli się chce to nic nie stoi na przeszkodzie. Chociaż w naszym wypadku tak...za malo kibiców przychodzi na mecze. O ile na 2 pietrze jeszcze sie zbiorą żeby coś zrobić o tyle na wszystkich 3 to tylko podczas wielkich spotkań. Jednak u nas wygląda to naprawdę dobrze, mimo, iż orawy pojawiają się coraz rzadziej, to jak już są, to są bardzo dobre. A weźmy pod uwagę, że mamy łuk o czym już wspomnieliście, mało przychodzi kibiców, niedawno się rozpadli Fightersi, co raz konflikt tifosich z klubem :roll:
Kończąc ten wątek uważam, że najlepszą oprawę zrobiliśmy przed Realem w zeszłym sezonie co ukazuje mój sig :P To był odlot i ten świetny transparent :smile:
Tu najlepsza jakoś tego zdjęcia http://www.juve.mine.nu/Foto/2004_2005/ ... cn0629.jpg , na tapecie wygląda rewelacyjnie :P 8)

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 23:50

Dokoncze watek naszych wrogo i przyczyn nienawisci. Czas na Rzym

Nienawisc do romy siega lat 80 wspolna rywalizacja o prymat we wloszech zaostrzala rywalizacje kibicow, zawsze bylo duzo przemocy. romaniscie nigdy nie zapomna nam slynnego na cala Italie gola turone. Chodzi o nie uznanego gola obroncy romu turone. Sytuacja miala miejsce w 28 kolejce sezonu 80/81, mecz zakonczyl sie wynikiem 0-0. Juve wygrywajac dwa ostatnie pojedynki zdobyl Scudetto dwa punkty nad romanistami, ktrzy przegranie mistrzostwa zwalili wlasnie na nieuuznanego gola.
Nienawidza sie kibice nienawidza sie dzialacze. Mimo, ze ostatnio sie uspokoilo jednak Moggi z sensim od zawsze obrzucaja sie blotem przy kazdej mozliwej okazji. W wywiadach w TV, w radiu.
romanisci napewno dlugo beda nam tez pamietac odejscie do Juve Zebiny, Emersona i Capello, cala trojka stala sie dla nich wrogami. Dodatkowo Rzym to stolica, a stolica w kazdym kraju jest przez jego reszta raczej nie lubiana. Mozna wspomniec rowniez o swoistej odmiennosc rzymian (przesmiewana przez reszta kibicow). Zreszta jak mozna sie z nich nie smiac, skoro co chwile robia cos idiotycznego. Samych siebie przeszli chyba w marcu 2005 kiedy przy okazji meczu roma - Juve, zaatakowali kamieniami autokar z wlasnymi pilkarzami bedac przekonanym, ze to autokar z graczami Juve. Przy okazji tego samego meczu rzucili sie z ostrymi przedmiotami na 5 mlodych kibicow Juve, ktorych natychmiast bylo trzeba zabrac do szpiatala.

gol turone

Ostatnia druzyna to lazio. Najwiekszy powod nienawisci to chyba wielka przyjazn z jedna z najbardziej znienawidzonych przez nas druzyn - interem. Glownie poprzez grupy irriducibili, oba klubu taka posiadaja. Kolejny powod to przegrane przez nas Scudetto na wodzie w Perugi w 2000 roku wlasnie na korzysc lazio. No i watek stolicy ktory byl juz omawiany wyzej. Mimo, ze laziale pochodza raczej z pod rzymu, ich rowniez to sie tyczy.

W kolejnej czesci po krotce opisze reszte liczacych sie druzyn z ktorymi sie nielubimy oraz zrobie male podsumowanie :P
'o Pao(L)one pisze:Powodów zamknięcia nie znam, ale może w myśl sentecji PALERMITANO JUVENTINO TRASFERISCITI A TORINO! ;)
Jak by ludzie posluchali sentencji, Palermo moglo by sie pod wzgledem mieszkancow stac wioska rybacka :wink:

Obrazek
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2005, 00:10

juveluck pisze:
'o Pao(L)one pisze:Powodów zamknięcia nie znam, ale może w myśl sentecji PALERMITANO JUVENTINO TRASFERISCITI A TORINO! ;)
Jak by ludzie posluchali sentencji, Palermo moglo by sie pod wzgledem mieszkancow stac wioska rybacka :wink:
Coś w tym jest... Juve in trasferta, Calabria deserta ;)
Oczywiście cały czas sobie żartuję :lol:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2005, 00:26

'o Pao(L)one pisze:
juveluck pisze:
Napewno cos w tym jest, jednak Kalabria nie ma nic do tego. Sycylia na ktorej znajduje sie Palermo a Kalabria to dwie rozne czesci Wloch. Kalabria to sam koniec Polwyspu Apeninskiego i jest oddzielona od Sycyli ciesnina Messynska. :)

Obrazek
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2005, 00:58

juveluck pisze:
'o Pao(L)one pisze:
juveluck pisze:

Napewno cos w tym jest, jednak Kalabria nie ma nic do tego. Sycylia na ktorej znajduje sie Palermo a Kalabria to dwie rozne czesci Wloch. Kalabria to sam koniec Polwyspu Apeninskiego i jest oddzielona od Sycyli ciesnina Messynska. :)
Nie musisz mi tego tłumaczyć ;) Wiem gdzie jest Sycylia a gdzie Kalabria i nie raz przez tą cieśninę przepływałem 8) A z tą Kalabrią to taka metafora trochę jest...

Salve!

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2005, 01:04

'o Pao(L)one pisze:
juveluck pisze:
'o Pao(L)one pisze:
Nie musisz mi tego tłumaczyć ;) Wiem gdzie jest Sycylia a gdzie Kalabria i nie raz przez tą cieśninę przepływałem 8) A z tą Kalabrią to taka metafora trochę jest...

Salve!
Kalabria metafora do Sycyli hmm... troche to kupe stracilo :roll: nawet wiecej niz troche....

A co do glownego tematu kolejne urocze foto :D

Obrazek
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2005, 01:14

To wytłumaczę Ci to prościej... We Włoszech panuje przekonanie, że większość kibiców Juventusu to wieśniaki. A Kalabria jest właśnie uważana w Italii za największe zadupie. Od tego wzięło się owo przysłowie "Juve in trasferta, Calabria deserta". A sytuację tą można w pewnym stopniu odnieść też do Sycylii. Koniec wywodu ;) Bez obrazy oczywiście.
Pozdrawiam.

EDIT: Żeby nie było tak całkiem off topic, to wspominana flaga Fossa dei Leoni nie była jednyną, którą w swojej historii straciła ta grupa.

Obrazek

ODPOWIEDZ