Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 18:38

juveluck pisze:
'o Pao(L)one pisze:Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie. Na razie nikt poważny ze strony Legii nie dąży do nazywania tego zgodą (z różnych zresztą względów). A resztę czas pokaże.

Salve!
Jakie to przyczyny, chetnie sie dowiem zwlaszcza, ze nie mam o tym zielonego pojecoa. Dtyczy to i naszych kibicow, a kazda nowa informacja mile widziana :)
Chodzi po prostu o to, że (jak sam pewnie dobrze wiesz) zgód nie zawiązuje się ot tak sobie. Rodzą się one powoli i umacniają w pewnych sytuacjach. Dlatego zobaczymy, co z tego wyniknie. Na razie jednak wszystko układa się bardzo dobrze, a Juventus na Legii cieszy się coraz większą sympatią.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 18:47

Dionizos pisze:
Paolo_Rossi_1982 pisze:Gdzie Legionistom do tifosich niemieckich drużyn, nie wspominając już o oprawach Milanistów czy Interistów.
Szczegolnie do ultras Bayernu... :rotfl:
Jak Juve kocham, tak zadnej oprawy w wykonaniu niemiekcih kibicow nigdy, przenigdy niewidzialem. To ze kibice bvb zakladaja na mecz 8 szalikow 5 odblaskowych znaczkow i 2 koszulki przez co sa bezpieczni na drodze wracajac noca to nie oznacza, ze sa dobzi w jakich kolwiek oprawach. Bedac w monachium na meczu najlepszej druzyny tego kraju Bayernu, przy pelnym stadionie moge powiedziec, ze kibice niemieccy sa totalnie beznadziejni, 20 drze ryja resza siedzy jak w kosciele. W macedoni sa juz lepsi...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 19:39

Dionizos pisze:Jak bedziesz tak mily, to znajdz mi 30 lepszych ekip.
Juventus Turyn
AC Torino
FC Genoa
Sampdoria
Ac Milan
Internazionale
AS Roma
SS Lazio
Olympic Marseille
Lyon
Lens
Asse
Zvezda
Fc Barcelona
Galatasaray
Atletico Madrid
Lech Poznań 8)

... 17 i dalej nie chce mi się główkować ale założę się, że znalazłoby się jeszcze sporo lepszych (więcej ludzi, większy rozmiar oprawy, a co za tym idzie lepszy efekt) przewyższających Legionistów. Nie wiem co rozumiesz przez słowa lepsza grupa ultras, bo mógłbym napisać Real Madryt (8)) oni też stworzyli kilka ciekawych opraw. Być może za lepszych uznajesz tą grupę, która organizuje pokazy co spotkanie, a nie tylko na derby itp. ... Kończę rozmowę z Tobą, bo wiem że mam mniejszą wiedzę na temat Ultras od Ciebie i mogę strzelić gafę :>

Ja nie widze miejsca dla (L) w pierwszej 10tce, bo prawde mówiąc 3/4 zespołów Serie A czy nawet B może się poszczycić kibicami przerastającymi Legionistów w tworzeniu widowiska.

Pozdrawiam

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 20:11

juveluck pisze:
Dionizos pisze:
Paolo_Rossi_1982 pisze:Gdzie Legionistom do tifosich niemieckich drużyn, nie wspominając już o oprawach Milanistów czy Interistów.
Jak Juve kocham, tak zadnej oprawy w wykonaniu niemiekcih kibicow nigdy, przenigdy niewidzialem.
to mało widziałeś :P :wink: na Bay Arena od czasu do czasu można zobaczyć jakieś fajne choreo. To samo na BVB (oczywiście nie mam na myśli machania flagami i trzymania szali w górze). Ale ogólnie rzecz biorąc to niemieckie ekipy moglyby się od Legii wiele nauczyć.

Paolo_Rossi_1982 pisze:
Dionizos pisze:Jak bedziesz tak mily, to znajdz mi 30 lepszych ekip.
Lech Poznań 8)
zastanawiam czy powinienem wogóle to komentowac, bo nie wiem czy żartujesz, czy może naprawde uważasz, ze Lech przewyższa Legie w ultras :shock:

Paolo_Rossi_1982 pisze:Ja nie widze miejsca dla (L) w pierwszej 10tce, bo prawde mówiąc 3/4 zespołów Serie A czy nawet B może się poszczycić kibicami przerastającymi Legionistów w tworzeniu widowiska.
jeśli chodzi o Serie A to ja myśle, że Legia znalazłaby dla siebie miejsce w pierwszej czwórce, ale są gusty i guściki jak to się mówi ;)

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 20:28

Wracajac do tematu naszych wrogow i przyczyn nienawisci przedstawie kolejne dwie druzyny (inter i milan) oraz omowie przczyny, choc zaczynam powatpiewac czy ktos to czyta :P najwyzej nie bede juz kontynuowal :P

Juventus i inter to jedyne kluby ktore od zawsze graja w Serie A, dlatego mecze miedzy nimi nazywane sa "Il Derby d'Italia" (derby wloch). Poniewaz Turyn i Mediolan dzieli mala odleglosc, na meczach wyjazdowych byla zawsze duza ilosc fanow. Duza ilosc fanow zaostrza rywalizacje i nienawisc. Przemoc w trakcie i po meczu byla normalna. Nienawisc zaostrzyla sie zwlaszcza w ostatnich 10 latach kiedy obie druzyny walczyly o Scudetto (inter bez skutku :P ) Chodzi zwlaszcza o sezony 97/98 i slynny domniemany "faul" Iuliano na ronaldo oraz sezon 01/02 i przescigniecie przez nas interu w ostatniej kolejce (5 maja) kiedy to przegrali z Lazio i oddali nam Scudetto. inter i viola to najbardziej znienawidzone wloskie kluby przez naszych fanow. Juventini wysmiewaja sie z interu, ze od 16 lat nie potrafia wygrac Scudetto

w Mediolanie jest tez druga druzyna, milan. Kibice obu druzyn bardzo sie nie lubia, jednak nie az tak bardzo jak nienawidzimy sie z interistami. Juve z milanem co roku rywalizuja w Serie A i CL co sprzyja rowniez rywalizacji kibicow. Miasta sa blisko wiec doping na kazdym meczu jest ostry. Rywalizacja miedzy klubami zostrzyla sie w latach 80 kiedy to Juve wygrywalo wszytsko we wloszech i w europie i pozniej na pocztaku lat 90 kiedy to milan wygrywal wszytsko w lidze i europie. Oba kluby zaimponowaly calej Europie kiedy zagraly ze sobaw finale Champions League 2003, przygotowaly wowczas genialne oprawy.

http://bianconeri.tripod.com/pictifo/juve71.html

Jak kogos to interesuje opisze jeszcze Rzym i pokrotce kilka inncyh klubow

UlTrAs pisze:
juveluck pisze:
Dionizos pisze:
Jak Juve kocham, tak zadnej oprawy w wykonaniu niemiekcih kibicow nigdy, przenigdy niewidzialem.
to mało widziałeś :P :wink: na Bay Arena od czasu do czasu można zobaczyć jakieś fajne choreo. To samo na BVB (oczywiście nie mam na myśli machania flagami i trzymania szali w górze). Ale ogólnie rzecz biorąc to niemieckie ekipy moglyby się od Legii wiele nauczyć.
Naprawde, nie bylo mi dane tego widziec. Moze dlatego, ze mala sie ta liga interesuje, moze dlatego, ze uwazam ich kibicow raczej za "niedzielnych"
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2005, 00:01 przez juveluck, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 20:42

Juveluck pewnie znasz jakieś strony gdzie zobaczyć można oprawy włoskich klubów. Chodzi mi głównie o oprawy Milanu, Interu, i obu drużyn z Genui. Ja szukałem, ale niestety włoskiego nie znam kompletnie i nie wiem gdzie co kliknąć, żeby zobaczyć galerie :oops: Jedyna strona jaką znalazłem to tifonet.it.

I jeszcze mam jedno pytanie. Ponoć w Palermo Juventus ma mnóstwo kibiców. Jakie w takim razie stosunki panują między ultrasami Juve a kibicami US Palermo ? i czy rzeczywiście prawie cała Sycylia kibicuje Juve ? (obie informacje na temat tego komu się kibicuje w w/w miejscach mam z niepewnego źródła, więc jeśli coś to poprawcie mnie ;))

edit:tak na dowód, że jednak w Niemczech również od czasu do czasu można ujrzeć jakieś oprawy wrzucam konkretną oprawe Schalke ;)
Obrazek

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 21:02

juveluck pisze:Jak kogos to interesuje opisze jeszcze Rzym
Napisz coś więcej na temat as r***. Kibice tej druzyny chyba nigdy niewyzbędą się kompleksu Juventusu 8) Biedaczyska ...
UlTrAs pisze:
Paolo_Rossi_1982 pisze:Lech Poznań 8)
zastanawiam czy powinienem wogóle to komentowac, bo nie wiem czy żartujesz, czy może naprawde uważasz, ze Lech przewyższa Legie w ultras :shock:
Tak drogi UlTrAsie - to był żart! :wink:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 21:13

UlTrAs pisze:Juveluck pewnie znasz jakieś strony gdzie zobaczyć można oprawy włoskich klubów. Chodzi mi głównie o oprawy Milanu, Interu, i obu drużyn z Genui. Ja szukałem, ale niestety włoskiego nie znam kompletnie i nie wiem gdzie co kliknąć, żeby zobaczyć galerie :oops: Jedyna strona jaką znalazłem to tifonet.it.

I jeszcze mam jedno pytanie. Ponoć w Palermo Juventus ma mnóstwo kibiców. Jakie w takim razie stosunki panują między ultrasami Juve a kibicami US Palermo ? i czy rzeczywiście prawie cała Sycylia kibicuje Juve ? (obie informacje na temat tego komu się kibicuje w w/w miejscach mam z niepewnego źródła, więc jeśli coś to poprawcie mnie ;))
Na poczatek dzieki za uswiadomienie z kibicami niemieckimi. Pierwszy raz widze takie cos w ich wykonaniu i jest naprawde niezle :P

Oto strony o ktore prosiles:

Inter :
http://www.boys-san.it/coreo/coreo.htm

Milan:
http://www.fdl.it/ - lewy gorny rog "FOTO"

Genoa:
http://www.grifoni.org/2003-2004/ - prawa strona, sam dol, czerwone tlo "COREOGRAFIE" i "GRADINATA NORD"

Sampa:
http://www.ultrastito.it/index.php - trzecie od lewej na gorze "FOTO"

Jezeli cie te strony nie zadowola, zglos sie po kolejne :wink:

Co to kibicow Juventusu na Sycyli jest to prawa. Mamy tam ogromne rzesze fanow. Kiedy Palermo czy Messina graja w Turynie przyjezdza za nimi nawet 10 tysiecy fanow :!: i to niekoniecznie dla Palermo czy Messiny. Palermo z racji tak ogromnej ilosci kibicow jest jedynym miastem poza Turynem gdzie znajduje sie JuveStore. Juventus bojac sie malej frekwencji w meczu o Superpuchar Europy z PSG gral wlasnie w Palermo, podobnie bylo z rozgrywkami Pucharu UEFA 99/00. Co do kibicow to ich stosunki sa obojetne, nie sa specialnie wrogo nastawieni ale nie ma miedzy nimi tez zadnego ukladu. Kluby te ostatnie lata spedzily w nizszych klasach rozgrywkowych. Nienawisc nie miala nawet kiedy sie narodzic. Ten fakt mial tez wplyw na zainteresowanie tamtejszych kibicow druzynami z innych miast, bardziej utytulowanymi. A kto jezeli o tytuly chodzi jest lepszy niz my :?: nikt 8)

Obrazek
BaDeJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 22:04

Jest się czym chwalić ... :whistle:
Chyba o tym jest ten temat :D

Niemcy robia bardzo ciekawe choreografie np. Schalke czy Werder. Niestety dopasowuja tam styl do Angli wiec nie znajdziemy tam pirotechniki i innych ciekawostek
UlTrAs napisał:
Paolo_Rossi_1982 napisał:
Lech Poznań

zastanawiam czy powinienem wogóle to komentowac, bo nie wiem czy żartujesz, czy może naprawde uważasz, ze Lech przewyższa Legie w ultras
W tym sezonie Legia nic nie pokazuje(z wiadomych powodów). :think: Napewno Wisła w tym sezonie jest pod względem ultras dużo lepsza. Lech niestety nic ciekawego nie zrobił nawet na meczu z Legia :( Mimo to Lech jest w innych sprawach chyba wyżej ceniony :twisted:

Wierny LECHITA Wierny JUVENTINO

,,Nawet gdy wszyscy już w Ciebie zwatpili... nie czekaj ani chwili... pokaż że sie mylili"(MAGIK)
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 22:44

Paolo_Rossi_1982 pisze:Tak drogi UlTrAsie - to był żart! :wink:
Cos mi sie zdaje, ze ta wypowiedz to tez zart:
Juventus Turyn, AC Torino, FC Genoa Sampdoria Ac Milan Internazionale AS Roma SS Lazio Olympic Marseille
Lyon
Lens
Asse
Zvezda
Fc Barcelona
Galatasaray
Atletico Madrid
Lech Poznań
O Lechu nie bede mowil nic... Fc Barcelona?? Stary, moze jeszcze Tłoki Gorzyce! Oprawa za pieniadze Laporty, robiona raz na derby i na mecz z Realem. Brak zorganizowanego dopingu, o czym mowili min. pilkarze Legii 8) i polski kompozytor Krzesimir Debski (apropo spiewow stadionowych). Lens? Rozumiem, ze robi na Tobie wrazenie 40 tysieczny stadion, w 30 tysiecznym miescie, zawsze pelen, z mnostwem flag. Ale do Legii to oni sie nie umywaja. Doping, mimo duzej liczby ultras, jest slabszy niz na malutkim stadionie na Lazienkowskiej. Lyon? Cos mi sie zdaje, ze opinie wydajesz na podstawie meczow w LM, kiedy trybuna byla pelna i czasami cos spiewala. Porownaj sobie oprawy Lyonu do tych Legijnych. Sadze, ze zmienisz zdanie. Za to zgodze sie w sprawie Saint Etienne. To dla mnie najlepsza ekipa ultras we Francji. Nie uwazam za to, aby Juventus mial lepsza ekipe ultras od Legii. Bylem w monachium i widzialem co nasi cudowni ultras potrafia. Po prostu masakra w porownaniu, z genialnymi na wyjazdach Legionistami. Liczba wcale nie swiadczy o klasie. Mam tez nadzieje, ze to co powiedziales o Realu Madryt, to jakas wieksza pomylka.

'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 23:08

Ot taka ciekawostka ;) http://www.legia.za.pl/

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 23:24

'o Pao(L)one pisze:Ot taka ciekawostka ;) http://www.legia.za.pl/
Oprawy naprawde dobre. Niektore widzialem niektore nie. Trzeba przyznac, ze Legia zna sie na rzeczy. Nie bede sie jednak wdawal w dyskusje na ktorym miejscu nalezy ja sklasyfikowac w rankingu ultras, bo tak naprawde nie da sie nikogo sklasyfikowac, a po drugie ten temat dotyczy wloskich Ultras i wolal bym zeby tak pozostalo. Pogadajmy lepiej o oprawach na podanych przezemnie wczesniej stronach :wink:

Obrazek
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 23:35

Jeśli kogoś interesują oprawy, to warto zerknąć też tutaj:

Juve http://forum.tifonet.it/viewtopic.php?t=14029

Lazio http://www.padronidiroma.it/homecoreografie.htm

i o dziwo też tu http://www.salernitanachat.com/coreografie.htm Salernitana

albo tutaj http://www.hooligans.cz/in/eng/index.htm ---> PHOTOS

Miłego oglądania.

EDIT: Zapomniałbym o konkursie na najlepszą oprawę...
http://www.ultrasinside.it/arte.html

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2005, 23:52

'o Pao(L)one pisze:
We wloszech nie liga ma znaczenie a to jakich ma sie kibicow, a ci zazwyczaj sa w pelni oddani swojemu klubowi, nie wazne gdzie gra. Na czwarta lige w wykonaniu fiorentiny czy napoli przychodzily pelne stadiony. Dlatego nie ma sie co dziwic, ze niby trzecio ligowa, ale jak by na to nie spojrzec kilka lat temu nawet 1 ligowa, salernitana, majaca dobry stadion, ma dobre oprawy.

Obrazek
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 01:30

juveluck pisze:
'o Pao(L)one pisze:
We wloszech nie liga ma znaczenie a to jakich ma sie kibicow, a ci zazwyczaj sa w pelni oddani swojemu klubowi, nie wazne gdzie gra. Na czwarta lige w wykonaniu fiorentiny czy napoli przychodzily pelne stadiony. Dlatego nie ma sie co dziwic, ze niby trzecio ligowa, ale jak by na to nie spojrzec kilka lat temu nawet 1 ligowa, salernitana, majaca dobry stadion, ma dobre oprawy.
No coś na potwierdzenie słów Ti_Amo:
http://www.ultrasportal.com/fototifo/show.asp?id=4142

Fota z meczu Gallipoli - Taranto - szczerze - nawet nie wiem w której włoskiej lidze te zespoły grają :) i proszę - zwróćcie uwagę jaki mają "mikrostadion" - a jednak im się chce :) - ładna sektorówka ;)

ODPOWIEDZ