List otwarty do pana Lipińskiego.

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
Zablokowany
Milanello

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 12:47

Ostatnio bardzo modne zrobiło się pisanie listów otwartych, na łamach La Gazzetta, pisał Boban do Berlusconiego, Vialli do Adriano i choć mi nawet nie wypada porównywać się z tej klasy gwiazdami Calcio to spróbóje też coś napisać. Bo też o czymś trzeba zacząc mówić głośno.

Chciałbym by na ten "list" zareagował pan Tomasz Lipiński. Dziennikarz tygodnika piłkarskiego (i miesięcznika) wydawanego przez Profus Management. Bo doskonale wiem że szybciej odpisze tu na forum, niż na listy do adres redakcji "PN" czy Canal +.

Serie A - liga dla koneserów - jak głosił jeden z felietonów na piłkarskim portalu serie A. (Dużo ich mamy nieprawdasz ?) Mam jednak wątpliwość czy ktoś w Naszym kraju nie obniża lotów tej jakże wspaniałe instytucji jakim jest Calcio. Daleko nam to Włoskiej religi, ale mamy jak wiekszość krajów europy oglądanie Serie A za pomoca telewizora (i nie tylko - swoja drogą bardzo kosztowna możliwość !) choć zastanawiam się czy tak jak pod wzgledem piłkarskim nie możemy sie równać z Europą tak i pod względem "ogladania"

Od dłuższego czasu Canal + Polska ma możliwość pokazywania serie A w Polsce. I chyba nikt sobie tam nie zdaje sprawy jaką rzecze sympatyków ma serie A w Polsce. Dekoder Cyfry + jest jak "portfel" w który wkładamy, wkładamy i zawsze coś masz, Ideaekstra klasa jest w tym portfelu dowodem osobistym, Premiership w tym portfelu jest wizytówką a serie A dla wiekszość fanów jest złotą kartą kredytową ...

Pan Lipiński w duecie z panem Grzegorzem Milko zrobił z serie A kabaret "Ani mur mru" choć w tym wypadku powinni sobie przypomnieć słynne przysłowie. "Mowa jest srebrem a milczenie złotem..."

Dla większości sympatyków Calcio w Polsce komentarz oby dwóch panów wywołuje śmiech - co tu dużo pisać. Nie z braku wiedzy (choć speedway panu Milko bliższy - lepiej Mu to wychodzi), ale z powodu braku obiektywizmu (ta jednak plus dla pana Milko) i wywołujacego o pomste do nieba komentarza. Sprawdziłem nastawienie kibiców serie A do samego komentarza i tu trzeba napisać <cenzura> ... Może dla tego że serie A jest tak specyficzną liga ? może dla tego że komentując mecz z Stadio Delle Alpi słychać odbicie piłki. I trudno jest sie wypowiadać na wizji. A może poprostu dla tego że dwóch panów znalazło się w nie właściwim miejscu, w nie właściwym czasie...

Czy państwo nie zdajecie sobie sprawy jak umiejszacie tej wspaniałej lidze ? Nikt z szefostwa Canal + nie ogląda serie A ? bo aż dziw bierze że nikt jeszcze nie zareagował. Z drugiej strony nie mam sie co dziwić na listy kibiców nikt nie odpowiada od roku. Boicie sie państwo czegoś ze strony kibiców ? Może za mało płacimy by czego wymagać wiecej ? na to pytanie sam chyba sobie odpowiem bo własnie przyszła listonoszka...

Canal + ma jako jedyny w Polsce prawo pokazywać Włoska piłka ( tych najlepszych) , Angielską, Francuzją Ligue 1, Hiszpańską Premiera Division która też ma swoich fanów i zastanawiam się czemu nikt z redakcji nie wykorzystują do końca chyba jakże wspaniałych "produktów". Coś co dla mnie zwykłego kibica któremu zawsze jest mało piłki staje sie oczywiste, dla państwa jest chyba jak zadanie z działu - nie wykonalne. np. magazyn serie A (jak i innych lig) - prosze się zastanowić co mam na myśli, jak sam pan nie dojdzie do żadnego wniosku czego brakuje w tym magazynach to prosze uprzejmie napisać "oświece" pana. Bo może naprawde "oczy widzów - widzą wiecej..."

Kolejna sprawa do artykuły w Piłce Nożnaj i Piłce Nożna plus. Co prawde to temat na kolejny "list" ale tylko zaczne temat. Jestem czytelnikiem tych że czasopism od 6 lat. Pamietam jeszcze większy wymiar PN. Jednak zastanawiam się ostatnio czy pan te artukuły pisze dla JuvePoland czy czytelników tego jakże wspanialego tygodnika (miesięcznika) w Polsce ? Bo może tygodnik teraz obją taki kierunek działanie jak kolejny "ciekawy" także wywołujący "śmiech na sali" program na antenie polskiej telewizji (tym razem nie C+) mianowice TVN i magazyn Ideaekstra klasa, gdzie najważniejszym tematem programu jest jakże ważna "11" kolejki.

Nie które te artykuły pokazują właśnie jak żenujący jest komentarz na antenie C+ odnoście serie A. Może nie styl pisanie (bo ten jest najwyższej klasy) bo ma chyba pan więcej czasu na zabranie myśli.

A najlepsze jest to że mimo tego że to tygodnik to prawie zawsze artykułu jest "zacofany" i tłumacze sobie to że chyba tak trudno poświecić kilka stron wiecej tej wspaniałej lige jaką jest serie A tym bardziej że są także inne wspaniałe ligi które mają swoich fanów - czytalników - ale chyba trudniej pisać o tym co fanów Calcio ekscytuje czyli poprostu "życie Calcio" które cały czas tetni i ma sie dobrze.

P.S. Luca Toni - wspaniały piłkarz - typowy snajper, który ma dar strzelanie bramek z niczego - choć to fani Serie A w Polsce wiedzieli już 7 miesięcy temu. Może nie wszyscy (?) albo poprostu lepiej pisać o tym co nie boli...

Mam ogromną nadzieje że zareaguje pan na ten "list" bo chyba każdy fan Calcio darzy pana szacunkiem za wiedze jaką pan posiada, jednak są sprawy którymi robi sobie "złą reklame" może naprawde warto zaczerpnąć opini kibiców. Czas na zmiany ! Wyjdzie to na dobrze Panu, Nam , C+ , "PN". I jeszcze wiecej poprawie opinie Calcio w Polsce.

Ignorancja tego "listu" będzie jedno znaczna z opinią jednego z kibiców serie A "Ich nie obchodzą kibice bo czy w takim opakowaniu czy innym (lepszych) będzie płacił swoje", a jak trzeba będzie to i napisze do innych czasopism. Podobnych w działaniach do jednego z Włoskich portali internetowych czyli - nie ważne czy prawde ważny by sprzedać dalej ...

Jeśli w którymś zdaniu uraźiłem pana to bardzo przepraszam. Na pewno nie zrobiłem tego celowo. Jednocześnie prosze o odpisanie. Dziekuje.

Temat jest kibice także chyba nie złamałem regulaminu. Tym bardziej że to sie tyczy kibiców. Fani Juventusu mogą sie ze mną nie zgodzić a w zasadzie nie tyle że mną, co z 70% fanów serie A w Polsce. A coż trudno.

Dziękuje - Pozdrawiam.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 13:09

Wiem, ze zapewne spodziewals sie w tym miejscu odpowiedzi p. Lipińskiego albo kogos kompetentnego jednak nie moglem sie powstrzymac od napisania w tym temacie.

Po pierwsze: jesli stosujesz list otwarty to grzeczność wymaga, aby go przeczytać ze dwa-trzy razy, poprawić styl i ewentualne błędy, których niestety nie udało ci się uniknąć...
Po drugie: O co tobie chodzi? Nie podałeś żadnych konkretnych zarzutów i albo ja nie umiem czytać "między wierszami" albo chciałeś tak elokwetnie zabrzmieć, że sam sie zamotałeś w swoich myślach. Zatem na twoim miejscu nie liczylbym na odpowiedz od p. Lipińskiego bo raczej na to forum nie zagląda.
Po trzecie: p. Lipiński w C+ ma tyle do powiedzenia, co byle dziennikarzyna w telewizji publicznej. P. Lipiński jest prawdopodobnie na jakiejść umowie zleceniu a to co leci na C+ to ustala zupełnie ktoś inny. To samo sie tyczy PN, p. Lipiński pisze artykul i jeśli jest on dobry to zostaje umieszczony jeśli porusza złe tematy, badz maja cos innego do wrzucenia nie korzystaja z jego tekstu.

A w ogole to lepiej zebys sprecyzowal liste "zarzutów" (??) to moze wtedy razem cos wymyslimy :)

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 13:10

Przecyztalem ten list otwarty i pozwole sobie przedstawic kilka uwag:
- Popraw bledy, bo w pewnym momencie narobiles troche literowek
- Moglbys wprost powiedziec o co Ci chodzi? Bo chyba nie udalo mi sie znalesc konkretnych powodow do narzekan. Oczywiscie oprocz poziomu komentarza.
- Watpie aby ten list cos dal, szczegolnie ze niedlugo ten temat spadnie w odchlan postow z dolnej czesci strony.
- Zastanawiam sie dlaczego akurat na tym forum postanowiles napisac list otwarty, a nie na przyklad na forum PN?

Co do tematu, to komentarz rzeczywiscie pozostawia wiele do zyczenia. Ale nie ma co psioczyc, wazne ze jest mozliwosc ogladania na zywo meczy Serie A. Chociaz patrzac na niektore wybory meczy do emisji, mozna sie porzadnie zdziwic.

pozdr

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 13:12

Od razu mówię, że Serie A na Canal+ oglądam rzadko, a kiedy już oglądam, to w pubie i raczej nie skupiam się na komentarzu. Nie wiem więc o co chodzi w tym liście, jednak nawet na miejscu pana Lipińskiego czy redakcji C+ lub PN, też bym na taki list nie odpisał. Jeżeli chcesz, aby ktoś potraktował cię poważnie, sam najpierw musisz podejść do niego poważnie. Pomijając błędy ortograficzne i stylistyczne, które utrudniają czytanie, nie przedstawiasz żadnych konkretów i posługujesz się sloganami. Podaj konkretne przykłady, opisz co ci się w nich nie podoba, wtedy na pewno dostaniesz odpowiedź i sprawisz, że pan Lipiński zastanowi się nad tym, a tak jak robisz to teraz, to nawet nie ma na co odpowiadać. Rozpisałeś się, a tak naprawdę konkretnej treści w tym liście nie ma. To moje zdanie.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 13:27

Martin pisze:Wiem, ze zapewne spodziewals sie w tym miejscu odpowiedzi p. Lipińskiego albo kogos kompetentnego...
zapewniam ciebie Martin że jesteś osobą kompetetną , tylko nie do tego tematu bo tyle co ja wiem to nie znasz się osobiście z panem Tomaszem Lipińskim więc nie możesz w niczym wielkim pomóc...
tomcatmi6 and matrin pisze:Przeczytalem ten list otwarty i pozwole sobie przedstawic kilka uwag:
- Popraw bledy, bo w pewnym momencie narobiles troche literowek/
jesli stosujesz list otwarty to grzeczność wymaga, aby go przeczytać ze dwa-trzy razy, poprawić styl i ewentualne błędy, których niestety nie udało ci się uniknąć...
obaj panowie mają racje co do błędów a także grzeczności, powiem tak że około 1000 osob to może przeczytać więc grzeczność w twoim tekscie powinna stać na większym poziomie...
Martin pisze:Po drugie: O co tobie chodzi? Nie podałeś żadnych konkretnych zarzutów i albo ja nie umiem czytać "między wierszami" albo chciałeś tak elokwetnie zabrzmieć, że sam sie zamotałeś w swoich myślach. Zatem na twoim miejscu nie liczylbym na odpowiedz od p. Lipińskiego bo raczej na to forum nie zagląda.
ja także nie wiem o co chodzi i nie komentuje narazie tego listu prawdą jest to że taki list powinneś umieścić na forum "PN" ale pierw popraw tekst bo w nim ani ładu ,ani składu...
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2005, 14:30 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Milanello

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 13:34

Szczerze mówiąc Martin spodziweałem się że pierwszy odpisze ktoś z Was a nie p. Lipiński.

Po pierwsze napisałem go doś szybko. Czyli porównując to tego co duet C+ mówi doś szybko w czasie spotkań i tak jest dobrze. Nie wygląda to źle. Tym bardzie że przynajmie jest "obiektwyny" co potwierdzaja kibic innych drużyn serie A w Polsce.

Po drugi zarzuty to może komisja śledcza wytaczać, a nie ja jak Ty nie wiesz o co chodzi. To widocznie ten temat nie dotyczy Ciebie bo poprostu może nie masz "przyjemność słuchać co Oni mówią"

Po trzecie - nie ma nic go "gadanie" ? To sam powinien dojśc do wniosku - "Skończ wać Pan - wstydu oszczędz". Tym bardzie jak to innych ciekawych teori dochodzi na wizji. A w tym wypadku chyba się mylisz bo jak on nie ma i p. Milko to kto ?

A warto być się zastanowił czy w momecie gry swoim głosem reklamuje C+ nie ma nic do gadanie odnoście serie A ?

Coś razem wymyslimy ? ale to nie są zarzuty. Bo poprostu widze jakie zdanie mają kibice Włoskiej piłki o relacjach w też że ligi. Nie widziesz tego ? czy nawet sam nie masz jakieś opini na ten temat ? Zarzuty to chyba wspominany duet powinien mięc do siebie od lat nie poprawili pewnych rzeczy. A serie A jest w C+ na 5 miejscu chyba właśnie przez ten duet. Czemu opinia kibiców jest jedna ? może sonda ? Przeciesz każdy z Nas jest w jakims stopniu nie tyl fanem kluby ale i całej ligi a on zchodzi na psy bo pewne rzecz już nie są odpowiednia. Nie tylko komentarz.

Twoje zdanie Martin o tym że coś wymyślimi zabrzmiało jak być coś wiedział ? napisz mi list prywatny co w Twoim odczuci jest "zarzutem" Ja Ci wtedy napisz do jakich ja wniosków doszłem czytają opinie kibiców w Polsce odnoście tego tematu.

Pozdrawiam.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 14:20

W tym topicu nie tylko pisal Martin :roll: . Ale domniemam ze zdanie userow sie nie liczy dla Ciebie, wiec zapewne nie doczekamy sie poprawnej wersji listu.
pozdr

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 14:28

wloski pisze:
Martin pisze:Wiem, ze zapewne spodziewals sie w tym miejscu odpowiedzi p. Lipińskiego albo kogos kompetentnego...
zapewniam ciebie Martin że jesteś osobą kompetetną , tylko nie do tego tematu bo tyle co ja wiem to nie znasz się osobiście z panem Tomaszem Lipińskim więc nie możesz w niczym wielkim pomóc...
Nie chce wywolywac kłotni, ale czy to ze sie nie znam z p. Lipińskim nie pozwala mi skomentowac "ciężkich wypocin" Milanello?
wloski pisze: obaj panowie mają racje co do błędów a także grzeczności, powiem tak ok. 1000 osob to może przeczytąc więc grzecznośc w twoim tekscie powinna stać na większym poziomie...
:think: Możesz to napisac stawiając w odpowiednim miejscu należną temu tekstowi interpunkcję bo: "sorrka ale nie chwytam"

Przejdzmy teraz do Milanello:
Po pierwsze napisałem go doś szybko. Czyli porównując to tego co duet C+ mówi doś szybko w czasie spotkań i tak jest dobrze. Nie wygląda to źle. Tym bardzie że przynajmie jest "obiektwyny" co potwierdzaja kibic innych drużyn serie A w Polsce.
Co potwierdzają? Twoj tekst? Czy moze to ze szybko mowia? Ale przeciez wg ciebie jest dobrze? A moze mowisz o swoim tekscie? Moze on jest dobry?
Skoro traktujesz go jako list otwarty moze i moglbys go napisac szybko ale to nie oznacza, ze nie powinienes go przeczytac drugi raz aby wychwycic bledy stylistyczne, ortograficzne i interpunkcyjne. Takie rzeczy nie przystoją "Listom otwartym".

Po drugi zarzuty to może komisja śledcza wytaczać, a nie ja jak Ty nie wiesz o co chodzi. To widocznie ten temat nie dotyczy Ciebie bo poprostu może nie masz "przyjemność słuchać co Oni mówią"
Nie wsluchuje sie w wypowiedzi p. Lipinskiego i p.Milko, ale skoro cie cos w nich razi to napisz co... Napisz co razi innych kibicow Wloskiego Calcio? Chyba jesli cos ci nie pasuje to warto byloby wspomniec co konkretnie. P. Lipinski tez pewno chcialby odpowiedziec na "konkretne zarzuty".
Po trzecie - nie ma nic go "gadanie" ? To sam powinien dojśc do wniosku - "Skończ wać Pan - wstydu oszczędz". Tym bardzie jak to innych ciekawych teori dochodzi na wizji. A w tym wypadku chyba się mylisz bo jak on nie ma i p. Milko to kto ?
Mozesz to napisac po polsku?
A warto być się zastanowił czy w momecie gry (gdy?) swoim głosem reklamuje C+ nie ma nic do gadanie odnoście serie A ?
Nie wiem ile masz lat, ale chyba nie znasz realiow podpisywania umow. Nie mowie ze to co napisze dotyczy p. Lipinskiego ale nie mowie tez ze nie dotyczy. Przeciez mogli podpisac jakas umowe, na takich czy innych warunkach ktore obejmowaloby "komentowanie meczow wloskiej Serie A jakie nadaje C+ na swojej antenie". Dostaje info, ze wtedy i wtedy jest taki i taki mecz i ma sie stawic w stacji na komentowanie. Koniec kropka. Nic mu do tego czy pokaza Juve czy Milan. Czy moze Rome....
Coś razem wymyslimy ? ale to nie są zarzuty. Bo poprostu widze jakie zdanie mają kibice Włoskiej piłki o relacjach w też że ligi. Nie widziesz tego ? czy nawet sam nie masz jakieś opini na ten temat ?
Czy to ja mialem stawiac zarzuty? Moze wyjasnienie twojego problemu jest prostsze niz ci sie wydaje. Ja nic nie mam do zarzucenia, mzoe dlatego ze tak jak mowilem nie wczuwam sie w ich komentarze. Ogladam mecz w pubach (tak jak swiergot) i w sumie nie interesuje mnie to co mowia p. Lipiński i p. Milko. (chociaz zdarzalo sie, nie przecze, ze czasami Milko walnął jakąś głupotę).
Twoje zdanie Martin o tym że coś wymyślimi zabrzmiało jak być coś wiedział ? napisz mi list prywatny co w Twoim odczuci jest "zarzutem" Ja Ci wtedy napisz do jakich ja wniosków doszłem czytają opinie kibiców w Polsce odnoście tego tematu.
To jest forum dyskusyjne. Podziel sie z nami swoja wiedza :)

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 14:36

Martin pisze:Nie chce wywolywac kłotni, ale czy to ze sie nie znam z p. Lipińskim nie pozwala mi skomentowac "ciężkich wypocin" Milanello?
oczywiście że możesz forum od tego powstało ze prowadzimy dyskusje ale zobacz poco Milanello to napisał jeśli brak sesnu w tekście wyszedł na osobe która pisać listu otwartego nie potrafi...
Martin pisze: :think: Możesz to napisac stawiając w odpowiednim miejscu należną temu tekstowi interpunkcję bo: "sorrka ale nie chwytam"
chodziło mi to że poprostu macie obaj racje z tym że tekst posiada wiele błędów , a także jest troszeczke nie grzeczny i oczernia osobe pana Lipińskiego

OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 15:20

jesli sie nie myle to
Pan Milko kibicuje Interowi
A Pan Lipiński Juventusowi

Więc z tym nie moge się z godzić
Dla większości sympatyków Calcio w Polsce komentarz oby dwóch panów wywołuje śmiech - co tu dużo pisać. Nie z braku wiedzy (choć speedway panu Milko bliższy - lepiej Mu to wychodzi), ale z powodu braku obiektywizmu (ta jednak plus dla pana Milko) i wywołujacego o pomste do nieba komentarza.
Według mnie Pan Lipiński stara sie być wlasnie zbyt obiektywny.
Moje prywatne odczucie.
A Pan Milko potrafi palnąć istną głupote.

Obrazek
Aleksander Wielki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 15:51

Pamiętam, że przy okazji jakiegoś meczu, Tomasz Lipiński był zaproszony do studia i przyszedł w krawacie Udinese, więc oczymś to musiało świadczyć.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 15:51

wloski pisze:
Martin pisze:Nie chce wywolywac kłotni, ale czy to ze sie nie znam z p. Lipińskim nie pozwala mi skomentowac "ciężkich wypocin" Milanello?
oczywiście że możesz forum od tego powstało ze prowadzimy dyskusje ale zobacz poco Milanello to napisał jeśli brak sesnu w tekście wyszedł na osobe która pisać listu otwartego nie potrafi...
Martin pisze: :think: Możesz to napisac stawiając w odpowiednim miejscu należną temu tekstowi interpunkcję bo: "sorrka ale nie chwytam"
chodziło mi to że poprostu macie obaj racje z tym że tekst posiada wiele błędów , a także jest troszeczke nie grzeczny i oczernia osobe pana Lipińskiego
Faktycznie o znakch interpunkcyjnych pojęcia to Ty nie masz... Ciężko nawet przeczytać to co "napisałeś". Nie żebym się czepiał, ale napisałeś troche nie do tematu....

Pan Lipiński w duecie z panem Grzegorzem Milko zrobił z serie A kabaret "Ani mur mru" choć w tym wypadku powinni sobie przypomnieć słynne przysłowie. "Mowa jest srebrem a milczenie złotem..."
Dla większości sympatyków Calcio w Polsce komentarz oby dwóch panów wywołuje śmiech - co tu dużo pisać. Nie z braku wiedzy (choć speedway panu Milko bliższy - lepiej Mu to wychodzi), ale z powodu braku obiektywizmu (ta jednak plus dla pana Milko) i wywołujacego o pomste do nieba komentarza.
Coś co dla mnie zwykłego kibica któremu zawsze jest mało piłki staje sie oczywiste, dla państwa jest chyba jak zadanie z działu - nie wykonalne. np. magazyn serie A (jak i innych lig) - prosze się zastanowić co mam na myśli, jak sam pan nie dojdzie do żadnego wniosku czego brakuje w tym magazynach to prosze uprzejmie napisać "oświece" pana. Bo może naprawde "oczy widzów - widzą wiecej..."
Twoje argumenty - przynajmniej myślę, że to argumenty - są mało konkretne. Jeżeli się pisze List otwarty to chyba powinno się przyjąć formę rozprawki (z elementami listu itp). Więc powinieneś podać konkretne argumenty i poprzeć je jakimiś przykładami ewentualnie "dowodami". Twój list wygląda jakbyś go napisał w 15 minut i to bez wcześniejszego przemyślenia go. Jeżeli "porywasz" się na tak "dużą" sprawę, powinieneś chyba to najpierw przemyśleć...

Moim zdaniem ten list jest godny zignorowania przez p.Lipińskiego. Chociaż wątpie by on go w ogóle przeczytał.

Sprawa Jego komentarza też jest raczej zależna od obiektywności - jednemu przypasuje drugiemu nie...

Tyle.

Obrazek
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 18:04

Daleko nam to Włoskiej religi, ale mamy jak wiekszość krajów europy oglądanie Serie A za pomoca telewizora (i nie tylko - swoja drogą bardzo kosztowna możliwość !) choć zastanawiam się czy tak jak pod wzgledem piłkarskim nie możemy sie równać z Europą tak i pod względem "ogladania"
Sorry, ale Polacy nie mają rozstawionych własnych kamer, więc samo oglądania mamy jak cała Europa. Prawdopodbnie próbujesz jakoś zaatakować oprawe komentatorską, lecz nie potrafisz tego nazwać. Mnie za to zastanawia, czy kojarzysz jakichś europejskich spikerów, że w takim złym świetle wobec nich przedstawiasz naszych.
Od dłuższego czasu Canal + Polska ma możliwość pokazywania serie A w Polsce. I chyba nikt sobie tam nie zdaje sprawy jaką rzecze sympatyków ma serie A w Polsce. Dekoder Cyfry + jest jak "portfel" w który wkładamy, wkładamy i zawsze coś masz, Ideaekstra klasa jest w tym portfelu dowodem osobistym, Premiership w tym portfelu jest wizytówką a serie A dla wiekszość fanów jest złotą kartą kredytową ...
To jest już niestety propaganda, gdyż z badań samego C+ wynika, że w Polsce najwiekszą popularnością cieszy się liga angielska.
Twoje przysłowie pozbawia pracy wszystkich komentatorów, nie tylko Lipińskiego i Milko.
Dla większości sympatyków Calcio w Polsce komentarz oby dwóch panów wywołuje śmiech - co tu dużo pisać. Nie z braku wiedzy (choć speedway panu Milko bliższy - lepiej Mu to wychodzi), ale z powodu braku obiektywizmu (ta jednak plus dla pana Milko) i wywołujacego o pomste do nieba komentarza. Sprawdziłem nastawienie kibiców serie A do samego komentarza i tu trzeba napisać <cenzura> ... Może dla tego że serie A jest tak specyficzną liga ? może dla tego że komentując mecz z Stadio Delle Alpi słychać odbicie piłki. I trudno jest sie wypowiadać na wizji. A może poprostu dla tego że dwóch panów znalazło się w nie właściwim miejscu, w nie właściwym czasie...
Śmieszne zarzuty ukryte gdzieś między słowami. Prawda jest, że Lipiński jest fanem Juventusu, lecz nigdzie jej nie manifestuje i stara się jej nigdzie nie przejawiać, nawet w emocjach, co jest oznaką profesjonalizmu. Potrafi wydać obiektywną opinię, a, z racji iż z tematu Juve posiada najszerszą wiedzę, jego krytyka najczęściej obejmuje graczy/gry drużyny z Turynu. Może Ty, jako milansta, tego nie wyłapujesz, ale nas niejednokrotnie dobijał stwierdzeniami o nieporadności naszej drużyny. Mi to się wydaje normalne, że interesując się daną ligą, zawsze będziesz sympatyzował z którymś klubem. Tego, że Lipiński lubi akurat ten zespół, dowiedziałeś się pewnie też z JP, a nie z jego "nieobiektywnych" komentarzy.
Canal + ma jako jedyny w Polsce prawo pokazywać Włoska piłka ( tych najlepszych) , Angielską, Francuzją Ligue 1, Hiszpańską Premiera Division która też ma swoich fanów i zastanawiam się czemu nikt z redakcji nie wykorzystują do końca chyba jakże wspaniałych "produktów". Coś co dla mnie zwykłego kibica któremu zawsze jest mało piłki staje sie oczywiste, dla państwa jest chyba jak zadanie z działu - nie wykonalne. np. magazyn serie A (jak i innych lig) - prosze się zastanowić co mam na myśli, jak sam pan nie dojdzie do żadnego wniosku czego brakuje w tym magazynach to prosze uprzejmie napisać "oświece" pana. Bo może naprawde "oczy widzów - widzą wiecej..."
Ja bym prosił o przetłumaczenie. Masz poważny problem z opisywaniem swoich myśli i uczuć...
Kolejna sprawa do artykuły w Piłce Nożnaj i Piłce Nożna plus. Co prawde to temat na kolejny "list" ale tylko zaczne temat. Jestem czytelnikiem tych że czasopism od 6 lat. Pamietam jeszcze większy wymiar PN. Jednak zastanawiam się ostatnio czy pan te artukuły pisze dla JuvePoland czy czytelników tego jakże wspanialego tygodnika (miesięcznika) w Polsce ? Bo może tygodnik teraz obją taki kierunek działanie jak kolejny "ciekawy" także wywołujący "śmiech na sali" program na antenie polskiej telewizji (tym razem nie C+) mianowice TVN i magazyn Ideaekstra klasa, gdzie najważniejszym tematem programu jest jakże ważna "11" kolejki.
Tutaj nic nowego. Zarzut o brak obiektywizmu. Ja prosiłbym o konkretne przykłady z gazety.
Nie które te artykuły pokazują właśnie jak żenujący jest komentarz na antenie C+ odnoście serie A. Może nie styl pisanie (bo ten jest najwyższej klasy) bo ma chyba pan więcej czasu na zabranie myśli.
Litości, czemu ja zmusiłem się do przeczytania tego? Artykuły, które, jak to powiedziałeś, objęły kierunek działania jak "Ideaekstra klasa" [hahaha:D], pokazują jak żenujący jest komentarz?? Zero logicznego ciągu, żadnego konkretnego zarzutu.
A najlepsze jest to że mimo tego że to tygodnik to prawie zawsze artykułu jest "zacofany" i tłumacze sobie to że chyba tak trudno poświecić kilka stron wiecej tej wspaniałej lige jaką jest serie A tym bardziej że są także inne wspaniałe ligi które mają swoich fanów - czytalników - ale chyba trudniej pisać o tym co fanów Calcio ekscytuje czyli poprostu "życie Calcio" które cały czas tetni i ma sie dobrze.
Więc tak: artykuł jest zacofany, a Ty tłumaczysz sobie to czymś, co nie odnosi się do świeżości artykułu, lecz do objętości materiału o Calcio w gazecie. Brawo :prochno:
Temat jest kibice także chyba nie złamałem regulaminu. Tym bardziej że to sie tyczy kibiców. Fani Juventusu mogą sie ze mną nie zgodzić a w zasadzie nie tyle że mną, co z 70% fanów serie A w Polsce. A coż trudno.
Jeżeli ktokolwiek popiera Cie w jakimkolwiek Twoim zdaniu, to zaczynam się obawiać o stan intelektualny naszej młodzieży(?). Jeżeli robi to aż 70% kibiców Serie A innych klubów niż Juve, to cieszę się, że moja miłość padła na niego.
Bo doskonale wiem że szybciej odpisze tu na forum, niż na listy do adres redakcji "PN" czy Canal +
Jeżeli wysłałeś to "coś", bo boję się nazwać to listem, do redakcji, to nie dziwie się, że nikt nie odpisał. Jest to największy stek bzdur, błiżej nieskonkretyzowanych myśli nijak niełączących się w spójną całość jaki kiedykolwiek widziałem. Masz problem z wyrażeniem własnej opinii, a Ty chcesz się brać za naprawę Calcio w Polsce w imieniu 70% [hahah, skąd ta statystyka] zbulwersowanych kibiców? Jedyny Twój zarzut to brak obiektywizmu, a wszystko jest to obudowane tak beznadziejną i niedającą się czytać otoczką, że lepiej by było, gdybyś swój list skrócił do:
" Milko, Lipiński nieobiektywni."
Przynajmniej byś błędu nie popełnił [pamiętaj! Przedrostek "nie" z przymiotnikami w stopniu równym piszemy łącznie]
Tym bardzie że przynajmie jest "obiektwyny" co potwierdzaja kibic innych drużyn serie A w Polsce.
Haha, świetnie, że wziąłeś to słowo w cudzysłów. Do tej pory myślałem, że wybór klubu nie jest sprawą inteligencji. Twoje 'fakty' jednak pokazują, że się myliłem. : D

Błagam, moderatorzy, zamknijcie ten temat, bo narazicie jeszcze kogoś na okropną mękę, jaką jest czytanie tego czegoś...

Milanello

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 18:56

No racja zamknijcie temat. Jak więcej Was mama nie miała to racja - najlepsze wyjście. Pan Lipiński i tak zapewne to przeczyta, a jak nie to i tak osoby w Canal + jak i PN zostaną poinformowane. Dużo adwokatów wśród Was. Chyba że C+ na lewo odbieracie dla tego strach Wam protestować ? Tym bardzie jak za dużo możecie "stracić". Ja moge płacić 150 zł nie 120 zł za abonament C+ ale oby tego ten duet zdjeli w wizji. I nawet jak trzeba będzie to wcześniej cz pózniej sie do tego Wasza strona przyczyni gwarantuje wam to.

A wiesz czemu Premiership ma statystycznie najwiecej widzów ? bo Ja im się nie dziwie ! Jak mają oglądać Juventus w meczu z Interem przy pustych trybunach i słyszeć odbijającą się piłke i głos Capello to wola włączyć na Wigan. Tu niestety mają racje. Na takiego statystycznego fana piłka Wigan robi wieksze wrażenie niż Juventus. Bo przynajmie spotkanie ligowe może nazwać spotkaniem ligowym. Wam nie wstyd w tych pubie ? Jak wiecej ludzi w barze niż na stadionie ? :lol:

Co i tak nie zmienie faktu że pan Lipiński nie ma nic do wyboru spotkań.
:lol:

Pozdrawiam Was i Duet Lipiński - Milko. Niech cos jeszcze fajnego pan Tomasz napisze w nowym tygodniku (za tydzień). Dziś Luca Toni :lol: co za zmiana 8) on snajper od 7 miesięcy ale warto o tym przypomnieć racja. :lol: W takiej roli przychodził do Violi.

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:18

Milanello pisze:A wiesz czemu Premiership ma statystycznie najwiecej widzów ? bo Ja im się nie dziwie ! Jak mają oglądać Juventus w meczu z Interem przy pustych trybunach i słyszeć odbijającą się piłke i głos Capello to wola włączyć na Wigan. Tu niestety mają racje. Na takiego statystycznego fana piłka Wigan robi wieksze wrażenie niż Juventus. Bo przynajmie spotkanie ligowe może nazwać spotkaniem ligowym. Wam nie wstyd w tych pubie ? Jak wiecej ludzi w barze niż na stadionie ?
Po tej wypowiedzi już chyba wiadomo o co Ci chodzi. Jesteś po prostu sfrustrowanym kibicem Milanu, który czuje, że jego zespół jest niedoceniany a atakowanie duetu komentatorów C+ to po prostu pretekst by wetknąć parę szpilek Juve i Interowi. Nie potrafię jednak zrozumieć skąd bierze się ta Twoja zazdrość. Mimo wszystko Milanowi wiedzie się przecież całkiem nieźle ( jest drugi... na swoim miejscu), a w meczu naszych drużyn Juventus był ostro krytykowany choćby przez Lipińskiego, który jak wiadomo jest jego kibicem. Dla Ciebie to jednak najwidoczniej za mało. Radziłbym się nauczyć szacunku do przeciwnika... Nie znajdziesz tutaj kibica Juve, który wstydzi się swojego klubu. A porównując Juventus do Wigan po prostu się ośmieszyłeś.
Dużo adwokatów wśród Was.
Adwokaci są potrzebni, gdy przestawia się zarzuty poparte dowodami i przykładami... To tak gwoli wyjaśnienia.
Chyba że C+ na lewo odbieracie dla tego strach Wam protestować ?
Oszczercze zarzuty... Żałosne :|
Niech cos jeszcze fajnego pan Tomasz napisze w nowym tygodniku (za tydzień). Dziś Luca Toni Laughing co za zmiana Cool on snajper od 7 miesięcy ale warto o tym przypomnieć racja. Laughing W takiej roli przychodził do Violi.
Weź też pod uwagę to, że często to naczelny zleca napisanie danego tekstu. Pisze się artykuły na jakie akurat jest zapotrzebowanie, a nie według widzimisię dziennikarza.

P.S.1
To sam powinien dojśc do wniosku - "Skończ wać Pan - wstydu oszczędz".
Cytując Sienkiewicza mógłbyś to chociaż zrobić dokładnie :?

P.S.2
par00wa pisze:Błagam, moderatorzy, zamknijcie ten temat, bo narazicie jeszcze kogoś na okropną mękę, jaką jest czytanie tego czegoś...
Przyłączam się do tego dramatycznego apelu :wink:

Obrazek
Zablokowany