Taniec towarzyski :)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 13:16

Zakładam ten temat, ponieważ nie znalazłem niczego związanego z tym sportem.

Co sądziecie na temat tego rodzaju rywalizacji? Czy jest ktoś kto tańczy zawodowo, amatorsko lub dla przyjemności?

Ja w tym roku zacząłem tańczyć flamenco i musze przyznać, że sie wciągnąłem jak nigdy =) taniec wyzwala niesamowitą energie i pozytywne nastawienie do wszystkiego...
Niestety myślę, że jestem troche za stary żeby zacząć sie uczyć tańców łacińskich, a szkoda, bo moja dziewczyna tańczy właśnie łacinę i też jestem zachwycony wręcz każdym występem.
Wszystkich tańcerzy, jeśli tacy się tutaj znajdują prosze o wypowiadanie się na temat swoich kategorii, klas, rodzajów tańca oraz proszę i jakieś fajne kawałki rumby, czaczy, dżajfa i samby =)

Dzięki z góry. Pozdrawiam.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 13:30

Ja od 8 lat uczęszczam na tańce ludowe. Może dla niektórych wydawać się to śmieszne, ale to własnie lubię i pomimo tego, że teraz nie za bardzo zgrywa się wszystko ze szkołą i piłką nożną, mam zamiar kontynuować moją przygodę z tańcem. :) W mojej jakże wspaniałej karierze przeżyłem wiele pięknych chwil, byliśmy na występach we Francji, na Węgrzech dwa razy, na Ukrainę jeździmy co roku, ponieważ jesteśmy w bardzo dobrych stosunkach z tamtejszymi zespołami. Pozatym to podróże po całej Polsce, w tym roku szykuje się wyjazd do Kijowa.

Atmosfera jest znakomita, sami znajomi, zawsze jest zabawnie. Poprzedni rok zaprzestałem chodzenia na "tańce" i musze powiedzieć, ze brakuje mi tego. Wielu znajomych, wspolnych wypadów, śmiesznych sytuacji, a przede wszystkim tego "tanca", ktory daje energię i chęc do robienia dalszych postępów. Moja "koleżanka" :wink: Również przez 8 lat uczęszczała na tańce, z tym ze na towarzyskie. Jeździlismy razem po róznych krajach, wycieczkach, i pomimo tego, że my bylismy zespołem folklorystycznym, a oni towarzyskim, zawsze trzymalismy się razem i dobrze się bawiliśmy.

Jednym słowem taniec jest to wspaniała rzecz i gorąco polecam go wszystkim, ktorzy mają okazje i chęci. Nie oglądajcie się na kolegów, którzy będą sie z Was wyśmiewać... Sami nie potrafią nic, wiec pozostaje im sie tylko śmiac. Nasza nauczycielka zawsze mowiła, "jak sie bedą z was smiac, wy śmiejcie się z nich, że nie potrafią tanczyc" :) Pózniej im japki opadają jak sie dowiadują, ze jedziemy sobie na jakies występy na kilkanaście dni do Francji, czy do innego państwa. Z czego występ zajmuje 1 dzień a reszta pobytu to już inna sprawa... sama przyjemność :P :whistle:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 13:55

ja 6 lat sie uczylem tanca towarzyskiego ale to tak dla jaj raczej :P i to w podstawowce to gnojek bylem :] niestety albo stety nauczycielka zniechecila mnie do kontynuuacji nauki :D w sumie jak na to spojrzec to calkiem fajna sprawa byla (jak sie ma fajna laske za partnerke:P)

P.S. Wojtom a w pile w kierpcach grywasz?? ;)

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 14:29

Bosiontko pisze:P.S. Wojtom a w pile w kierpcach grywasz?? ;)
Nie, ale lubie pochodzić sobie po mieście, zwłaszcza, gdy mam na sobie krótkie spodenki.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 15:55

no my z dziewczyna wlasnie planujemy sie zapisac :]

kto ze slaska zapraszam http://www.taniec.slask.pl/

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 21:51

Ja od ponad roku chodze na tance towarzyskie. Na poczatku byla to grupa z klasy (jakies 10 osob), teraz to juz tylko ja zostalem :roll: ... chyba dlatego ze inni nie maja czasu bo jestesmy w klasie maturalnej. Mnie jednak to wciagnelo. Na poczatku jak uczylem sie wszelakich figur to sie meczylem, nie mogłem spamietac kroków itd. Teraz gdy tam ide to wylacznie w celu poprawienia humoru. Złapałem poczucie rytmu, a nogi to po prostu czasem same chca tanczyc cha-cha'e czy quick stepa :D Bardzo to lubie ale nie wiem czy bede mial mozliwosc kontynuowanie tej pasji jak sie dostane na studia. W kazdym badz razie taniec to, moim zdaniem taka sama dyscyplina sportu jak inne. Wymaga wielu wyrzeczen i godzin treningu. Jest tym trudniejsza od innych, ze trzeba dbac o elegancje i to nie samemu a w parze!! Kazdemu polecam bo kazdemu takie podstawy sie przydadza.
Wszystkich tańcerzy, jeśli tacy się tutaj znajdują prosze o wypowiadanie się na temat swoich kategorii, klas, rodzajów tańca oraz proszę i jakieś fajne kawałki rumby, czaczy, dżajfa i samby =)
Mam płyte od instruktorki z kawalkami do wszystkich tanców klasycznych i łacinskich. Jak byś chcial to zgłos sie na priv'a.
Pozdrawiam

Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 23:13

Ja kiedyś chodziłem na nauke tańca,ale że byłem najsłabszym tancerzem w zespole,to po pewnym czasie przestało to mnie bawić i sie wypisałem

Obrazek
del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 15:36

Mam zamiar podnieść swoje "umiejętności" :lol: taneczne i w związku z tym mam do Was pytanie. W jakich cenach u Was w miescie są kursy taneczne? Ile taki kurs trwa itp. Z góry dzieki za odpowiedz.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 15:54

ja tam tańcze taniec "pogo"(można można w nim dużo fajnych ludzi poznać),a jak jestem po dużym spożyciu to nieżle mi idzie przy techno :dance:

Obrazek
stefan590

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 16:14

Michał`fcj pisze:a jak jestem po dużym spożyciu to nieżle mi idzie przy techno :dance:
Na takie podejście brak mi słów...

Mnie taniec nigdy nie kręcił i nie czuje się w tym dobrze. Nawet nie lubie tańczyć. Nie znosze dyskotek :prochno: . Wiem, że jestem nie modny ale nigdy mnie to nie bawiło.

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 16:25

stefan590 pisze:
Michał`fcj pisze:a jak jestem po dużym spożyciu to nieżle mi idzie przy techno :dance:
Mnie również ale co zrobić...
stefan590 pisze: Mnie taniec nigdy nie kręcił i nie czuje się w tym dobrze. Nawet nie lubie tańczyć. Nie znosze dyskotek :prochno: . Wiem, że jestem nie modny ale nigdy mnie to nie bawiło.

Czy ja wiem czy jesteś nie modny? Nie sądze, również taniec nigdy mnie nie kręcił, nie lubiałem tańczyć, nie chodze na dyskoteki ale nie uważam żebym przez to "wyróżniał" się wśród tłumu. Kiedyś nawet miałem możliwość darmowego uczęszczania na kurs tańca ale nie miałem zbytnio ochoty. Teraz za to jestem gotów isc na kurs od zaraz. Zrozumiałem, że taniec to fajna sprawa, jest bardzo przydatny w życiu, poprawia humor, kondycje a co ważne można w ten sposób wyrywać laski :wink:

stefan590

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 17:17

del kasa pisze:
stefan590 pisze:
Mnie również ale co zrobić...
stefan590 pisze: Mnie taniec nigdy nie kręcił i nie czuje się w tym dobrze. Nawet nie lubie tańczyć. Nie znosze dyskotek :prochno: . Wiem, że jestem nie modny ale nigdy mnie to nie bawiło.

Czy ja wiem czy jesteś nie modny? Nie sądze, również taniec nigdy mnie nie kręcił, nie lubiałem tańczyć, nie chodze na dyskoteki ale nie uważam żebym przez to "wyróżniał" się wśród tłumu. Kiedyś nawet miałem możliwość darmowego uczęszczania na kurs tańca ale nie miałem zbytnio ochoty. Teraz za to jestem gotów isc na kurs od zaraz. Zrozumiałem, że taniec to fajna sprawa, jest bardzo przydatny w życiu, poprawia humor, kondycje a co ważne można w ten sposób wyrywać laski :wink:

No u mnie w mieście 90% populacji uważa, że taki dyskoteki to świetna sprawa. Rozumiem ich nawet, bo każdy ma swój gust i robi to co lubi. Po prostu mi to wydaje się nie ciekawe. Ja wole pobawić się dobrze w mniejszesz grupie dobrych znajomych. U nas jest tak, że na dyskotece wszyyscy udaja kozaków, piją 2-3 browary, nawalą się jak szpadel i myślą, że są fajni :prochno: . U mnie w sprawach dyskotek to się wyróżniam.

*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 17:42

del
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2010, 15:10 przez *MaTeK*, łącznie zmieniany 1 raz.

mb_1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2009, 21:07

Wojtom:

ja tańczyłem taniec ludowy 3 lata. Przez ten czas zwiedziłem z moją grupą Cypr (wycieczka życia) i byliśmy pod samą Holandia w Niemczech. z powodów finansowych ominęła mnie wycieczka do macedoni.

jednak przygodę z tańcem zacząłem od tańców towarzyskich. też 3 lata. dostałem nawet 2 klasę (nie pamiętam numeracji) Moją partnerką była moja obecna partnerka życia. także zawdzięczam wiele;p

teraz tańczę tylko na imprezie ale mam zamiar zapisać się na salsę bo już 2 lata nic nie trenuje;p

"bo taniec to jest siła" ;)

chłopaki.. kobiety uwielbiają tańczących. więc w każdej możliwej chwili
NA PARKIET!!

"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
ODPOWIEDZ