Napój Bogów, czyli TYLKO DLA PEŁNOLETNICH :D

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 18:47

Nie wiem czy moderatorzy zgodzą się na taki temat, ale spróbuje (no... chciaż osobiście nie widze przeciwskazań):
więc na początek mały wstęp i kilka słów wyjaśnień:

Dla każdego DOROSŁEGO fana Juventusu nie ma nic piękniejszego od meczu ukochanego klubu w towrzystwie najlepszych kumpli przy... no właśnie... kuflu złocistego napoju - piwka :prochno: Kieruję więc do Was pytanie:
Jakie piwo obecnie pijecie? Czy ciągle jest to ten sam rodzaj, czy wolicie "eksperymentować" ? :-D I jak to przedstawiało się na przestrzeni dziejów? Skoro można pisać o ulubionych książkach, to czemu nie poruszyć takiego tematu 8)

Jeśli chodzi o mnie to moim numer uno jest Heineken. Ma delikatny smak (nie czuje goryczy) a przy tym nawet nieźle procentów (5) :lol: Ponieważ jest to znane piwo na całym świecie, sprzedawcy chętnie to wykorzystują. Cena piwa jest nieco wyższa od innych, ale w wielu klubach spotkałem się nawet z wielokrotną przebitką :evil: Nie należy oczywiście zapomnieć, że to oficjalny sponsor tegorocznej LM :prochno:

Na początku piłem Dębowe Mocne, ale jakoś się zepsuło (raz z kumplem na przerwie wylaliśmy po pół puszki), później była Warka Strong (zrezygnowałem na rzecz Heinekena) a teraz w ogóle mi nie smakuje (strasznie słodkie). Jeśli nie mam możliwości kupna ulubionego trunku, to kupuje Lecha Premium (nasze, wielkopolskie)

Swoją drogą dziwi mnie fakt, że takiego tematu jeszcze nie ma (a przynajmniej go nie znalazłem)

PS Oczywiście, nie mam na celu reklamowania czegokolwiek :naughty:

Jesli dyskusja bedzie stala na jako takim poziomie, to nie widze przeciwskazań do toczenia dyskusji na taki temat.
/Siewier
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2005, 19:35 przez mesju, łącznie zmieniany 1 raz.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:00

hehe..ja jeszcze 18 lat niemam ale sie wypowiem bo cos o tym wiem 8) hehe...jezeli pijesz Heinekena to musisz byc niezle nadziany...ja to go pije tylko od święta na codzien oczywiscie popijam :D LECHA PREMIUM :D ..tylko co do tego wielkopolskiego to Lech jest chyba rozlewany w Tychach w browarach Tyskich, tak mi sie kiedys o uszy obiło :D ..co do mojej pszeszłosci to kiedyś pijałem Tatra Mocne i Tyskie ale teraz to juz pijam tylko Lecha i Heinekena :lol: A swoją drogą to fajny teamt...dodam jeszcze ze ulubiona wóda to Finlandia i Bols oczywiscie :D :D

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:02

w sumie dobry temat!!! :bravo:
ja teraz najczęściej pije Żubry,Harnasie i Tatry pils.piłem kiedyś Bohuny i Kmicice(browar częstchowa)ale gdieś je przenieśli i juz smak nie ten sam... :cry:
polecam tez Karpackie(są trzy rodzaje:zielone-ok5%,czerwone-ok7,5%,no i czarne mocarne-9%),ostatnio poznałem smak Sokoła i musze przyznac że jest bardzo dobry.kiedyś piłem Super Piwosza ale straszny sik z niego i mnie nery po nim bolały.Generalnie nie smakują mi piwa zpuszek dlatego pije butelkowe :wink: ,ale tylko w ciemnych bo piwka w zielonych typu:Lech,Carlsberg,Brok Sambor,Heineken tez mi nie smakują :smile:

Obrazek
T-Bar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:12

Jacy smakosze :smile: więc moim ulubionym piwkiem jest Tyskie ale pije to tylko jak mam kase :D a na codzień(czyli co weekand) to pije Volta tani, dobry i szybko daje w głowe :smile: nienawidze Kasztelana jakoś mi nie wchodzi sam nie wiem dlaczego :roll: a jak mam juz naprawde doła to kupuje sobie strąga winnego :D .

PS
Nie myślcie że jestem jakimś pijakiem poprostu lubie sie okazyjnie napić(nie upić) 8)

KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:19

to może teraz ja.

Na codzień, nie należe do ludzi rozrzutnych, arystokracji i tym podobnych burżujskich bogaczy, więc popijam sobie najczęściej Lecha.

Jeżeli jestem przy kasie, polecam wszystkim którzy jeszcze nie pili do zasmakowania tego specjału, piwo o cudownym smaku - DESPERADOS.

kostekyo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:30

No to też się wypowiem. Dla mnie osobiscie najlepszym piwem był i (chyba) pozostanie HEINEKEN. Piję go juz od jakiegoś czasu i wciąż mi mało :) Oczywiście jego cena sprawia, ze często sięgam po inne. Najczęściej Warkę Strong lub Harnasia (zasmakował mi na wakacjach w górach :) )

Jeśli juz mówimy o ulubionych piwach to czemu by nie napisać o najgorszych :) Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem Pilsner Urquell. Głównie ze względu na jego baaardzo jak dla mnie gorzki smak. Preferuję zdecydowanie słodsze piwa. That's all folks :)

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:43

ja lubie Tyskie. i to nie dlatego, ze jestem ze Slaska :D po prostu bylo to moje pierwsze piwo, jakie sie kiedykolwiek napilem i tak juz zostalo. goryczka mi wcale nie przeszkadza - wrecz przeciwnie :smile: teraz jak pije Warke czy Zywca to mi sie nie dobrze robi... od biedy moge sie napic Lecha "zielonego", Carlsberga czy Heinekena :prochno: wódki nie nawidze :!:

Pavel_11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:48

Kiedyś piłem Królewskie ale od kiedy zaczeło ono sponsorować znienawidzoną przeze mnie (WIDZEWIAKA) Legię zaprzestałem spożywania tego piwa a szkoda bo było nawet dobre :evil: teraz pije Warkę czerwoną. A okazyjenie jak ide z jakąs laską do baru to pije Heinekena albo Carlsberga (taki szpan) :prochno:

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:48

Cris pisze: ..tylko co do tego wielkopolskiego to Lech jest chyba rozlewany w Tychach w browarach Tyskich, tak mi sie kiedys o uszy obiło :D
No tak. W końcu zarówno Lech jak i Tyskie należą do Kompanii Piwowarskiej, która mieści w sobie wiele różnych marek piwa Tutaj znajdziesz więcej informacji Dlatego rozlewane na drugim końcu Polski jest nasze, WIELKOPOLSKIE :prochno: Choć i tak mocno mi się wydaje, że jednak Lech rozlewany jest w Poznaniu :think:
Cris pisze:jezeli pijesz Heinekena to musisz byc niezle nadziany
Nie zależało mi na tym, aby pokazać kto ile ma kasy... ale mały przykład. W barze, gdzie najczęściej spożywam mój ulubiony napój (wódki NIGDY nie piłem) Heineken kosztuje 3,70 a powiedzmy Lech czy Żubr 3,30. Dlatego wole dołożyć te 40 grosza i mieć swojego moje piwko :prochno: Oczywiście przy większej ilości staje sie mniej opłacalne, ale trudno...

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 19:53

Ja jestem z Lublina wiec popijam PERŁĘ chmielowa. Ale lubie tez probowac innych piw. Heineken jest niezly wole go od Carlsberga bo to sponsor Liverpoolu ktorego nienawidze. Ostatnio posmakowala mi Tatra i OKOCIM palone.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 20:12

Obecnie najczęściej mam przyjemność popijać takie browarki jak: Lech moim zdaniem to obecnie najlepsze piwo a zmrożony smakuje najlepiej , na drugiej pozycji w moim guście znajduje się Żubr mimo iż miałem go za siki na początku , dalej to Warka,Tyskie , Harnaś no i Tatra. Nie pije regularnie piwa ale okazjonalnie czy przy tym jak mnie smakiem najdzie

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 20:22

Żywiec, takie goryczkowe :smile: :smile:

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 20:24

Ja gustuję w Żubrach , Lechu , Calsbergu i Millerze :D

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 20:31

Ja tam za piwem nie przepadam. Jeśli już mam wchłaniać jakieś procenty to wole zdecydowanie zimną wódeczke. Do wódeczki oczywiście koniecznie jeszcze musi być dodatek w postaci dobrego towarzystwa ;)

PS i żeby czasem nie było, że nakłaniam kogokolwiek do picia tegoż trunku :whistle:

Mundek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 20:57

ciekawy temat :D
ja obecnie nie pije wcale (takie postanowienie :twisted: )
ale jak mam okazje to nigdy nie gardze schłodoznym Zywcem :D

... wtedy na ziemie zstąpił demon - głowe miał jedną, nogi miał dwie a na koszulce numer 17...
zwał sie David Trezeguet !!
ODPOWIEDZ