Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 21:09

Od 2003 roku o druzynie ManUtd ucichło. Z jednej strony odejście Beckhama z drugiej pojawiła się Roman Abramowicz w Chelsea. Manchester to dobry klub ale ostatnio w lidze angielskiejna topiejest Arsenal i Chelsea. W klubie jest mało gwiazd, nie ma już piłkarzy którzy mogliby przyczynić się do sukcesów klubu. W ManUtd już od około 20 lat trenerem jest sir. Ferguson więc może już mu się skończyły pomysły na grę :-D.
A co do kibiców to kibic jak kibic jeden oddany klubowi drugi pseudo.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2005, 21:47 przez juverm, łącznie zmieniany 1 raz.

nailman86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 21:25

W Manchasterze należy mówić chyba o kryzysie. I to poważnym. Drużyna nie ma wyników. Nie ma zawodników, którzy potrafiliby pociągnąć gre, wziąć na siebie ciężar gry... Do tego dochodzi jeszcze nieciekawa sytuacja z w związku z wypowiedzią kapitana United Roy'a Keana... Skrytykował on w ostatnim z wywiadów swoich kolegów z drużyny. O Ferdinandzie powiedział, że zagrał pare dobrych meczy i już jest gwaiazdą... Ta taśma miał nie wyjść na swiatło dzienne, ale któremuś z dziennikarzy udało się ją zdobyć... Wywołał konkretną burze w drużynie...
Myśle, że w Man U przydałaby się zmiana trenera... Ferguson zrobl wiele dla tego klubu, ale jak dla mnie powinien zrezygnować... Przydałby się też zakup kilku wartościowych piłkazy...
Nie życze im źle ale jeśli dalej tak pójdzie to z wielkiej drużyny zrobi się ligowy przeciętniak...

FORZA JUVE, FORZA ALEX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 21:39

Myślałem właśnie, że ten temat jest o kryzysie Manchesteru. Swego czasu Manchester to był po Juve najbardziej lubiany przeze mnie klub, ale żadnym fanem czy coś nie byłem. Z Juve nie miał szans konkurować, poprostu lubiłem ManU. Ostatnio Manchester spisuje się fatalnie pomimo tego, że wcale skład moim zdaniem nie jest gorszy co do poprzednich lat. Van Nistelrooy, Rooney, Ronaldo, Ji-Sung, Ferdinand to naprawde świetni zawodnicy. Nie wiem co jest przyczyną ciągłych porażek ze średnio mocnymi rywalami. Podobno żenująco grali w potyczce z Lille. Podziwiam i zawsze podziwiałem to jak można tyle lat stawiać na jednego trenera na Alexa Fergusona. I właśnie może to jest powód słabszej gry MU, że Ferguson już nie ma pomysłu na drużyne, że doszło do zmęczenia materiału. Uważam, że Diabły mają naprawde fajnych kibiców, ale jakoś wkurza mnie ten Hirek Wrona jak zaproszą go do studia w Lidze Mistrzów i klepie głupoty takie, że szok.

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 21:41

W ManU jest napewno kryzys, trener moze zostac zwolniony a tak z ciekawosci kto moze zostac jego nastepca ? 8) podobno Fabio Capello chcial bardzo pracowac na wyspach ?? :whistle:

Obrazek
*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 21:48

Może Manchester z kryzysu wyciągnie pan Abramowicz II, Mr. Glazer :D
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2010, 15:18 przez *MaTeK*, łącznie zmieniany 1 raz.

ketchupinho

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 21:59

*MaTeK* pisze:
Tylko, ze Glazer chce na ManU po prostu zarobic i traktuje to jako swoja nastepna instytucje, natomiast Romek po prostu lubi futbol i nie ma co robic z sianem i zrobil z Chelsea potege.

Co do samej sytuacji klubowej, to za bardzo nie wiem co sie dzieje w ManU, ale kryzys na pewno jest spory. Moja najlepsza przyjaciolka na pewno by sie o wiele bardziej rozpisala, w koncu jest zagorzalym kibicem Czerwonych Diablow :wink:
A wg mnie Keane bardzo dobrze zrobil mowiac wprost, ze jest kryzys, ze trzeba wywalic O'Shea, Fletchera, Smitha, Millera i Richardsona bo sa za slabi na ManU i zeby Rio sie uwazal za gwiazde bo wcale nia nie jest. Moze teraz cos w tym klubie. Bo takie bagatelizowanie sprawy jak to robil Ferguson, to do niczego dobrego by nie doprowadzilo.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 22:01

*MaTeK* pisze:
Chłopie pomysl sobie racjonalnie jak Glazer to skąpiec jakich malo ma tyle kasy ze hej ale bez kasy nie ma drużyny i to prawda bo sie wycniaczyl i daje czasami kase ,jego kochane € albo $ kto wie....

---------------------
ketchupinho:widze ze chyba mamy wspolny punkt widzienia czyli dusigrosz Glazer nie ma sie co liczyc z Czerwonym Romkiem...
minimalnie mnie wyprzedziles...

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 22:34

*MaTeK* pisze:Może Manchester z kryzysu wyciągnie pan Abramowicz II, Mr. Glazer :D
Problem Manchasteru nie polega na pieniądzach. MU jest najbogarzym klubem na świecie. Według mnie Ferguson powinien pożegnać z posadą trenera.

*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 22:51

To, że ManU jest najbogatrzy, nie znaczy, że nie może być bardziej!
Glazer powiedział, że chce zwiększyć zyski klubu o 30%.. Wtedy może zaczną inwestować w zawodników i klub ruszy z dołka...

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 23:07

ja uwaząm że w ManU trzeba by było zrobić pare zmian:
Przede wszystkim zmiana trenera.. Ferguson, trenuje Manchester od wielu lat.. Kiedyś był świetny, tak jak jego zespół, ale teraz?? Nie. Teraz futbol wkracza w nową epokę.. Ferguson został w tyle, a świat poszedł do przodu. Porównajcie sobie taktyki Beniteza, z Fergusona.. Stare style treningów i w ogóle. Uważam że jest dobrym trenerem, ale zespołowi potzreba odświeżenia..

Po drugie należy kupić tam paru młodych ale doświadczonych zawodników-następców Keane'a, Giggs'a. Jest już swietny Fletcher, ale co z tego jak musi sie jeszacze wiele nauczyć.. Manchester w wakacje powinien kupić Wrighta-Philipsa, ale wyprzedził ich zespoł MOurinho-Chelsea..

Manchester powiniem również sprzedać zawodników którzy nic nie wnosza do gry zespołu (Saha, Richardson)

Uważam ze Manchester United nic już nie osiągnie w tym sezonie, bo tą drużynę trzeba odbudować i to od podstaw.. a na to czas zarząd znajdzie dopiero w letnim okresie transferowym i przygotowawczym.. Powodzenia..

NIech wróci wielki Manchester, bo też ich lubie.. Ale nie o to chodzi..
NIe podoba mi sie ta epoka Cheslea.. Epoka zespołów zrobionych na pieniądzach (tylko i wyłąćznie)

stefan590

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 08:14

No jest kryzys w ManU, nawet poważny, ale nie trzeba zmieniać trenera. Ja daże Sir Alexa Fergusona wielkim szacunkiem i wierze, że on jeszcze wyciągnie ten klub z dołka. Trzeba kupić kilku nowych graczy i będzie dobrze. Kean wypowiedział się może trochę za ostro, wg. mnie to on jest pierwszy do zmiany, może gra dobrze ale ma już swoje lata :roll: . I racja Saha i Richardson sa za słabi na ManU.

Co do kibiców to znam kilku. Mój kolega, dan Manchesteru, ale on ogólnie nie specjalnie interesuje się futbolem ogólnie. On po prostu daży ich sympatią. Jednak jako fan(a raczej fanka) tego klubu w pamięć zapadła mi moja była(niestety) nauczycielka j. niemieckiego. Te pamiętne czasy kiedy połowe lekcji dyskutowaliśmy o wynikach ligi mistrzów. :prochno: teraz tego nie ma :płaczę:

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 08:21

Tez jestem za zmianą trenera, ale nie zapominajcie ze w ManU chyba z 6 moze wiecej moze mniej zawodnikow z podstawowej jedenastki jest kontuzjowanych, co bardzo miesza w ich szeregach.

stefan590

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 08:37

Moonk pisze:Tez jestem za zmianą trenera, ale nie zapominajcie ze w ManU chyba z 6 moze wiecej moze mniej zawodnikow z podstawowej jedenastki jest kontuzjowanych, co bardzo miesza w ich szeregach.

Nie mniej taki klub powinien sobie z tym poradzić. Szczególnie w potyczkach ze słabymi rywalami.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 08:44

lukask1 pisze:podobno Fabio Capello chcial bardzo pracowac na wyspach ?? :whistle:
czy to jakas aluzja? :prochno:

takze sie zgadzam, ze w Man U potrzebna jest zmiana trenera. skoro sa dobrzy zawodnicy, a wynikow nie ma, to winny wszystkiemu jest trener. tylko czy po tych wszystkich zaslugach, jakie ma sir Alex dla MU, szefostwo zwolni go bez niczego? :angry:

T-Bar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 08:47

Mnie zbytnio Man U nie obchodzi 8) ale oglądajac z kumplem(kibicem diabłów) mecz z Lille było mi go bardzo szkoda widać że przeżywa to co sie tam dzieje podzielam zdanie innych jak chcą wyników muszą zmienić treneraz i to nie za pół roku czy za rok ale teraz. Co do pana Glazera on poprostu traktuje ten klub jak fabryke pieniędzy :| w oknie kogo tak kupił?? Parka i Van der Sara :angry: :angry: jak on jest taki bogaty to dlaczego do Man U nie przyszedł np. Essien lub ktoś inny :think: szkoda mi kibiców tego klubu jak sie męczą oglądajac mecze swojej drużyny :roll:
Ja mam Juve i jestem bardzo dumny z tego klubu i nie mam sie czego wstydzić :!:

ODPOWIEDZ