Serie A: (11) JUVENTUS 3-0 Livorno

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 13:30

ObrazekVSObrazek

11 kolejka :: 6.11.2005 :: 15:00 :: JUVENTUS - LIVORNO ::

Po dwóch ciężkich bojach, z Milanem i Bayernem, teraz czeka Bianconerich teoretycznie dużo łatwiejsze spotkanie. Jednak właśnie w takich meczach najłatwiej o stratę punktów. Livorno zajmuje w tabeli Serie A wysokie piąte miejsce. W dotychczasowych spotkaniach odniosło tylko dwie porażki i to z mocnymi rywala - Interem i Fiorentiną. Podopieczni Roberto Donadoniego odnieśli aż 5 zwycięstw, w których pierwsze skrzypce odgrywał najlepszy strzelec zespołu Cristiano Lucarelli. W poprzedniej kolejce został nawet wybrany do najlepszej jedenastki przez serwis goal.com i to on z pewnością będzie stwarzał największe zagrożenie pod bramką Abbiatego.
Tylko dwa punkty straty do Juventus ma już AC Milan, który będzie podejmował Udinese na San Siro. Jeżeli Stara Dama nie chce już teraz stracić pozycji lidera to musi swoje spotkanie wygrać, bo już w następnej kolejce jedzie na Stadio Olimpico, aby zmierzyć się z Romą i wtedy zdobycie kompletu punktów będzie o wiele trudniejsze niż w tą niedzielę. Mimo aż 5 zwycięstw, Livorno dość gładko poległo na San Siro z Interem. Miejmy nadzieję, że mecz na Delle Alpi również będzie miał podobny przebieg i Bianconeri dopiszą do swojego dorobku kolejne trzy punkty.

Mój typ: Juventus - Livorno 3:0

Sezon 2004/2005:
09.01.05 :: Juventus - Livorno 4:2
Del Piero 17', Camoranesi 25', Ibrahimovic 75', Camoranesi 90'k - Vidigal 42', Melara 80'.
22.05.05 :: Livorno - Juventus 2:2
Protti 47', Lucarelli 55' - Nedved 10', Trezeguet 66'.

Tabela 2005/06:
1. Juventus 27 9 0 1 19-5
5. Livorno 18 5 3 2 11-10

Ostatnie mecze Livorno:
30.10 :: Livorno - AC Parma 2:0
26.10 :: Cagliari - Livorno 1:1
23.10 :: Livorno- Reggina 1:0
16.10 :: Inter - Livorno 5:0
02.10 :: Fiorentina - Livorno 3:2
25.09 :: Livorno- Ascoli 2:0

Najlepsi strzelcy:
Cristiano Lucarelli 5
Raffaele Palladino 2
Stefano Morrone 2
Fabio Galante 1
Matteo Melara 1

Livorno
Rok założenia: 1915
Barwy: Czerwone
Adres: Via Indipendenza, 16 - 57126 Livorno
Sadion: Stadio Armando Picchi
Prezydent: Aldo Spinelli
Trener: Roberto Donadoni
Strona: www.livornocalcio.it
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2005, 13:42 przez rafal005, łącznie zmieniany 1 raz.

[Nevermind]

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 13:35

Jak zwykle super wszystko przedstawiles (zastnow sie nad pisaniem newsow w JP :D ) , tylko jedno 'ale', Milan ma dwa punkty straty do Juve :)

T-Bar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 13:38

Nie widzie innego wyjścia jak wysoka wygrana Juve 8) Napewno morale w drużynie wzrosy po zywycięstwie z Bayernem na delle alpi :smile: W pierwszym składzie pewnie nie bedzie jakiś wielkich roszad ale jestem ciekawy czy Zlatan zagra :think: po meczu z Bayernem dzoszłem do wniosku że mu już sie wogule odechciało grać w piłke :doh: ale znając Capello zagra w pierwszym składzie :roll: niestety widać że od niego zaczyna sie ustalanie składu i nie ważne w jakiej formie gra :angry: .
Mój typ
3:0 dla Juve :D

Trebor87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 13:38

To będzie pierwszy mecz w tym sezonie w którym na naszych piłkarzach nie będzie ciążyła presja pobicia kolejnego rekordu z tego powodu Juve powinno grać się nieco łatwiej ale nieoznacza to, że możemy podejść do tego spotkania ze spokojem czy tez lekceważąc przeciwnika tym bardziej, że rywal nie jest jakimś tam chłopcem do bicia (5 miejsce w seriea) tylko drużyną która będzie walczyć o europejskie puchary.

Po tym co ostatnio pokazuje nasz bramkarz dochodze do wniosku, że bardzo wiele będzie zależne od obrony,bezbłędna gra Zambrotty ,Cannavaro, Thurama i zapewne Chielliniego może nas uchronić od straty głupich bramek a ostatnio mamy z tym problem. Do optymalnej formy powoli dochodzi Vieira licze na to, że w tym meczu pokaże pełnie swoich umiejętności jego partnerem na lewej stronie powinien być Mutu będący ostatnio wysokiej dyspozycji w przeciwieństwie do czecha. W ataku obok Trezeguet widziałbym Del Piero choć zarówno jemu jak i Zlatanowi zdażały się ostatnio słabe występy Ibra miał tych meczów zdecydowanie więcej... Licze na zwycięstwo Juventusu po wyrównanym meczu.
rafal005 pisze: Tylko punkt straty do Juventus ma już AC Milan
2 punkty :wink:

Pozdro

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 13:40

Mecz bedzie cieżki ale niewidze innego roztrzygniecie ja zwyciestwo Juve :D ...Livorno nie jest ządną potęgą wiec Juventus powinien sobie spokojnie poradzic.Mam nadzieje za Zlatan sobie troszke odpocznie a w ataku zagra Treze-Mutu..ciekawe jak sobie razem poradzą...Co do wyniku to przewiduje 2-0..bramki strzelą oczywiscie Treze i Mutu :D
P.S. rafal 005 jak zwykle... klasa :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 13:40

Mysle ze wygramy z 2-0, po ostatniej wygranej z Bayernem, nasi pilkarze podbudowali sie psychicznie. Zreszta jak wiemy Juve rzadko przegrywa ze średniakami.

A sztrzelą Treze i Mutu:P

rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 13:47

[Nevermind] pisze: tylko jedno 'ale', Milan ma dwa punkty straty do Juve :)
Trebor87 pisze:
rafal005 pisze: Tylko punkt straty do Juventus ma już AC Milan
2 punkty :wink:
Pozdro
Zrobiłem to specjalnie, żeby sprawdzić czy ktokolwiek czyta te moje zapowiedzi :wink:

siewicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 14:08

nie wiecie gdzie bedzie mecz w necie??

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 14:18

Livorno spisuje sie jak narazie zaskakujaco dobrze, sa na 5 miejscu w tabeli, wiec nie bedzie to taki banalny mecz :!: Ale oczywiscie nie widze innego rozwiazania jak wygrana Juve tym bardziej iz gramy u siebie :wink:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 14:24

rafal005 pisze:Zrobiłem to specjalnie, żeby sprawdzić czy ktokolwiek czyta te moje zapowiedzi :wink:
Heh cwana z Ciebie bestia :wink:

Co do meczu to czuje się wyjątkowo spokojny i sądze iż tym razem po meczu nie będzie sporów o to który zawodnik zawiódł najbardziej, gdyż zwycięstwo będzie pewne i okazałe.Wiadomo wynik nie do końca obrazuje obraz meczu więc nie będę się bawił w jego typowanie aczkolwiek uważam iż bramkarz Livorno będzie miał ręce pełne roboty.

P.S Oby odpoczywał często przy wyciąganiu piłki ze swojej bramki :wink:

stefan590

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 14:29

Ja jak zapewne większość z was mam nadzieję, że nasze kochane JUVE rozniesie Livorno na drobny mak! No ale realnie patrząc jesteśmy faworytami. Jednak w tym sezonie Livorno jest na 5 miejscu i spisują się zaskakująco dobrze. Jednak mimo świetnej dyspozycji tego klubu to nie daje im zbyt dużych szans. 3-0 byłoby idealnym wynikiem.

*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 14:35

Ja oczywiście obstawiam wygraną Juve ;) Co do samego wyniku to 2:0, obydwie bramki Treze :D
siewicz pisze:nie wiecie gdzie bedzie mecz w necie??
Tu masz link (to dla wszystkich, którzy się do tydzień pytają gdzie będzie mecz :-D )

http://www.live-foot.com/matchs

Musicie mieć oczywiście zainstalowany programik jak pp Live, lub podobny. :wink:

Rafal jak zwykle super :bravo:

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 15:06

Wg mnie Juve spokojnie wygra. Moj typ to 3:0 dla Juve. Chcialbym tez zeby ibra sie przebudzil, przynajmniej jedna bramke niech strzeli.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 15:30

Livorno w tym sezonie spisuje się nadzwyczaj dobrze. Jedynie dali się rozbić Interowi.
Gramy u siebie, a na Delle Alpi nikt nam nie odebrał pkt. Myślę, że tym razem też tak sie stanie. Kibiców przyjdzie pewnie 15 tys. :? Niech chociaż wywieszą skardzioną flagę Milanu :twisted:

To szczególny mecz dla Chielliniego, który grał w Livorno, który ostatnio łapie dobrą formę, a w drugą stronę dla naszego wychowanka Palladino.
Mamy wielke możliwości kadrowe, więc powiennismy sobie poradzić bez problemów. Takie mecze jak ten poprostu musimy wygrywać. Mamy tylko 2 pkt. przewagi nad Milanem a czekają nas jeszcze tak cieżkie mecze jak z: Romą, Fiorą, Lazio i Palermo, wszystkie na wyjeździe.

Po porażce z Milanem trzeba wrócić na właściwy trop i jestem przekonany, że to nam się uda.

Obrazek
Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2005, 15:32

Po przełamaniu sie po dwóch porazkach powinnismy isc za ciosem.Mecz nie bedzie łatwy bo livorno świetnie sie spisuje w tym sezonie.Mój typ 2:0 lub 3:1 dla juve.Moim zdaniem Capello powinien jeszcze raz zagrać trójzębem.

Obrazek
Zablokowany