LM (04): JUVENTUS 2-1 Bayern M.

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 19:57

Juz dzisiaj strasznie sie denerwuje przed tym spotkaniem. Dwie porazki z dwoma wielkimi rywalami powoduja, ze pewnosc siebie z pocztaku sezonu nie jest juz taka duza. Mamy rewelacyjny sklad, nie ma przesady w slowach, ze jeden z najlepszych (jezeli chodzi o nazwiska ) w historii, ale sklad ten potrafi zawiesc. Zawiodl juz dwa razy i to na calej lini. Mam nadzieje, ze jutro pokaza pelnie mozliwosci i pokonaja Bayern. W zeszlum sezonie pokonalismy ich dwa razy w tym sezonie w pierwszym meczu bylismy duzo slabsi. A druzyna ktora chce wygrac LM, a to przeciez jest nasyzm glownym celem nie moze sobie pozwalac na takie wpadki. Kolejni rywale beda jeszcze trudniejsi, a nawet ci teoretycznie latwi nie podaruja nam zwyciestwa...

Co do samego meczu licze, ze Zlatan zasiadzie na lawce. Chcac nie chcac ale narazie jest beznadzieny nie pokazuje prawie nic z magicznych zagran jakimi jeszcze niedawno nas raczyl. W jego miejsce widzial bym Del Piero, trzeba mu dac szanse od poczatku w wielkim pojedynku. Rowniez w pomocy dokonal bym zmiany sadzajac na lawke Nedveda a wystawiajac bedacego w wielkiej formie Mutu. Czasami nie potrafie zrozumiec czemu Capello tak usilnie stawiajacego wlasnie na Zlatana i Nedveda, widzac ze z ich dyspozycja nie jest najlepiej. O ile u Nedveda to moze nie takie dziwne, bo wiek robi swoje,. To slabsza dyspozycja Zlatana bardzo mnie marwti. Jeszcze miesiac temu chialem zeby to od niego byl ustalany sklad, a teraz.... Mam nadzieje rowniez , ze Abbiati nie popelni znowu jakiegos glupiego bledu, o ewentualnym wystepie lysej paly Chimentiego to nawet nie chce slyszec

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
nycek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 20:38

mam nadzieje ze pokonamy bayern wyraznie i potwierdzimy ze potrafimy wygrywac z najlepszymi forza juve

Frank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 21:04

Licze na zwycięstwo w dobrym stylu. :D Jeśli przegramy zapomnijmy o LM. Co bedzie pózniej jak trafimy na Chealse lub Barce. :? Juve musi pokazać że potrafi ogrywac silne kluby z najwyższej półki.
Co do meczu licze na dobrą dyspozycje Viery. W ataku postawiłbym na Trezegola i Mutu ( badz Del Piero ) David jest obecnie napastnikiem numer jeden w Juve i nie ma co sie martwić o miejsce w składzie, oby grał tak dalej. Co do Zalatana , Capello powinen pokazać mu że nie ma pewnego miejsca w składzie. Zwiekszy to rywalizacje w drużynie bo coś ostatnio nasz kochany Szwed spoczoł na laurach. :cry:
Bardzo sie zawiode jeśli Juve przegra.
Mój typ 2-1
:ball: Trezeguet
:ball: Mutu

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 07:30

Frank pisze:Licze na zwycięstwo w dobrym stylu
No nie wiem. Juve ostatnio stylem nie powala na kolana :|
Frank pisze:Jeśli przegramy zapomnijmy o LM
Nie musimy zapominać, ważne aby realnie szacowac szanse
Frank pisze: Co bedzie pózniej jak trafimy na Chealse lub Barce
Będzie ostry łomot...
Frank pisze:musi pokazać że potrafi ogrywac silne kluby z najwyższej półki
Ja myślę, że potrafii. Nie może się jednak przełamać :/
Frank pisze:Co do Zalatana , Capello powinen pokazać mu że nie ma pewnego miejsca w składzie.
Popieram. Co on ostatnio wyprawia to sie w glowie nie miesci
Frank pisze:Zwiekszy to rywalizacje w drużynie bo coś ostatnio nasz kochany Szwed spoczoł na laurach
Właśnie. A jest tylu dobrych napastników...
Frank pisze:Bardzo sie zawiode jeśli Juve przegra
A kto się nie zawiedzie :?

Pozdrawiam :P

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 07:48

Damianinho 15 pisze:
Frank pisze:Jeśli przegramy zapomnijmy o LM
Frank pisze: Co bedzie pózniej jak trafimy na Chealse lub Barce
Będzie ostry łomot...
Dlaczego mamy zapomnieć mecze po wyjściu z grupy sa dopiero w przyszłym roku, a do przyszlego roku sie wiele moze zmienic.
co do Barcy i Chelsea jak i innych klubów to to samo, przeciez do tych meczów beda mogli sie przygotowac, i nie uważam zeby był wtedy ostry łomot, chyba odwrotnie.
POZDRO

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 10:16

Nie ukrywam, że jestem zdenerwowany przed tym spotkaniem. Nie chce, aby okazało się, że nie potrafimy wygrywać z silnymi zespołami. :? Jeszcze dobrze nie ochłonąłem po porażce z Milanem, a teraz czas na Bayern. Mam nadzieje, że piłkarze zrehabilitują się nam i wygrają ten mecz. Można by powiedzieć "nie ważne jak" jednak teraz, przynajmniej dla mnie, jest to ważne. Musimy wygrać przekonująco. Choćby 1-0, ale po dobrej grze. Bayern to nie chłopcy do bicia i jeśli zostawi się im troche miejsca, popełni jakiś błąd, to wykorzystają to z nawiązką. Trzeba się skupić i grać pewnie. Przestraszyć ich na samym początku meczu, najlepiej strzelając bramke.

Co do składu, to z całym szacunkiem dla Zlatana, powinien on usiąść na ławce w tym spotkaniu. Niech ochłonie, bo jak narazie mu nie idzie, niestety. Del Piero musi wyjść od pierwszej minuty, inaczej nic nie zrobi. Nie potrafię zrozumieć później ludzi, ktorzy mowią, że dostał okazje na pokazanie czego potrafi w 30 ? 20 minut? To nie to samo. Zagra pod presją od 1 minuty, tak jak lubi i pokaże na co go stać. Trezeguet powinien wystąpić u jego boku, a Mutu za nimi. Nie wiem, czy za Nedveda, czy za Emersona, ale Mutu powinien również zagrać od początku. Liczę również na dobry występ Vieiry, który już powinien być w pełni sił. Mamy potężny skład, powinniśmy spokojnie wygrać, jednak tak zapewne się nie stanie. Uważam, że Capello już "przetestowa"? kilka sposobów ustawień i piłkarzy i tym razem wybierze to, które jest najskuteczniejsze i dzięki któremu wygramy.

Oglądając mecz na żywo w tv, chce zobaczyć Juventus, do którego mnie przyzwyczaili, nie ten kiepski, któremu nie chce się nawet biegać po murawie...
Forza JUVE !

edit: http://knplogic.com/sport/CL.html tutaj jest lista wszystkich kanałów, na których będzie można zobaczyć mecz na żywo i z opóźnieniem.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2005, 12:19 przez Wojtom, łącznie zmieniany 1 raz.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 11:22

Mam nadzieje ze JUVE wkoncu zacznie wygrywac mecze z dobrymi rywalami bo w cwiercfinale, polfinale i finale nie bedą grali z cieniasam.
FORZA JUVE

Mych

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 11:45

Tylko czy jest ten mecz gdzies na zywo w TV ? Podejrzewam ze bayern pokaza na SAT1.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 12:29

To już dziś. Na początek zaznacze, że szkoda iż żadna z naszych kochanych stacji TV nie zamierza pokazać spotkania na swojej antenie. Jednak co się odwlecze to nie uciecze, będe czekał nawet do późnych godzin nocnych by móc zobaczyć spotkanie w całośći bez znajomości wyniku :] No chyba, że jak zwykle jakiś życzliwy kolega zechce mi wysłać SMS z wynikiem :roll:

Zacznę może od wagi spotkania. Nie sam wynik będzie tu najważniejszy. Jestem przekonany, iż awans mamy pewny. Ani Brugge ani Rapid nie mają prawa nam zagrozić, nie znaczy to jednak że mamy dziś nie wygrać. Zagramy dziś o znacznie ważniejszy cel niż tylko 3 punkty. Dziś musimy udowodnić samym sobie, całej Italii, Europie i światu że jesteśmy w stanie wygrywać z każdym, a nie tylko z ekipami z niższych półek. Jestem ciekaw jak zagra Bayern.. on nie muszą nic udowadniać, grają praktycznie tylko o prestiż. Ciekaw jestem jak zespół Maggata podejdzie do tego spotkania. Musimy wygrać i pokazać niezyły styl. Jeśli zremisujemy a gra będzie wyglądać bardzo dobrze i wynik będzie tylko i wyłącznie wynikiem pecha to itak będe zadowolony. Porażki nie strawie.

Jeśli chodzi o skład Juventusu na dzisiejsze spotkanie. Na swych łamach La Gazzetta Dello Sport wymienia dwie możliwe formacje.

1* Tradycyjne 4-4-2. W bramce Abbiati, na prawej obronie Zambrotta, na lewej wreszcie Chiellini a w środku Cannavaro z Thuramem. W pomocy od prawej Camoranesi, Emerson, Giannichedda i Nedved. Dziwi brak Vieiry w tym składzie gazzetty no ale ja myślę, iż Pat zagra. Szkoda też, że najprawdopodobiej znów zabraknie miejsca dla Mutu. W ataku mają wystąpić Trezeguet z Del Piero. I taki atak bardzo by odpowiadał chyba każdemu z wiadomych względów.

2* 3-4-3. Abbiatti- Thuram, Cannavaro, Kovac - Mutu(Camoranesi), Emerson, Vieira (Giannichedda), Nedved - Ibrahimovic, Del Piero, Trezeguet. Musze przyznać, iż wygląda ciekawie, jednak ja osobiście przychylałbym sie do rozwiązania numer 1.

Mój typ to 2-0. Bardzo chciałbym by bramkę zdobył Del Piero, liczę też na świetny występ Mutu. Zobaczymy jak będzie.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 13:19

Nie wiem dlaczego w piłkarskim środowisku panuje przekonanie, że Chelsea i Barca wygrają wszystko. Ja ciągle uważam, że finalistą LM będzie jakiś średniak (choć z całego serca życzę tego Juventusowi). Myślę, że trzeba dzisiaj pokonać Bayern i pokazać, że potrafimy wygrać nie tylko z Empoli :smile: Co prawda pokonaliśmy już Inter, ale dwie kolejne porażki z najlepszymi trzeba zapomnieć i wziąć się do roboty :snooty:

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 14:31

Nie ukrywam, że bardzo duzo sobie obiecuje po tym spotkaniu. OStatnie porazki mogły zachwiac pewność siebie. I chcociaz w kontekście późniejszego awansu do dalszej fazy Champions League nawet porażka nie powinna przeszkodzić, to jednak zwycięstwo jest jak najbardziej potrzebne: zawodnikom, kibicom.
Dwa ostatnie mecze z silnymi przeciwnikami przegraliśmy, prezentująć dość marny poziom. Dlatego licze na srogi rewanż. Wierze w gre z zaangażowaniem, walke o każda piłke.
Na tym meczu oczywiście świat sie oczywiście nie kończy, ale może to byc odpowiedni wskaźnik, w jakiej obecnie jesteśmy formie. Czy porażki z Bayernem i Milanem to tylko wpadki?? Oby dzisiejsza postawa Juve udowodniła nam, że tak.
Licze na dobra gre i co najwazniejsze zwycięstwo?? Jak wysokie? - to nie ważne.... na dzien dzisiejszy wole 1:0 przy dobrej grze, niz np. 2:0 przy przecietnej....

P.S. O ile dobrze pamietam, to w kablówce mam Sat1, czyli powinienem byc szczęśliwcem, który zobaczy mecz. :D

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 14:57

Aaaaaaaaaaaa mam Sat 1 !! :D:D Ależ się ciesze ! Sprawdziłem dopiero po poście Darela. Jak coś to możecie liczyć na mój komentarz na chacie :P

Wracając jeszcze do meczu. Ze skłądu wypadł nam Camoranesi, który ma pewne problemy. Liczę iż zastąpi go Mutu. A tak off topic. Mógłby mi ktoś powiedzieć co się dzieje z Oliverą?!

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 15:25

Po raz kolejny przychodzi nam się zmierzyć z Bawarczykami w tegorocznej edycji Ligi MIstrzów. Jak wszyscy wiemy, pierwszy mecz zakończył się naszą porażką, dodam że w niezbyt porywającym stylu. Dzisiejszy mecz byłby tylko spotkaniem o prestiż ( bo kto wierzy, że Brugge czy Rapid mogą nam odebrać awans :wink: ) gdyby nie fakt, że bardzo istotne może się okazać miejsce z którego wyjdziemy z grupy. Pierwsze miejsce predestynuje do gry z zespołami z drugich miejsc pozostałych grup, tak więc jest o co walczyć. Porażka przekreśla te szanse, a przecież nie chcemy już w 1/8 finału trafić na Chelsea czy Lyon, który w mojej opiniii może być czarnym koniem tych rozgrywek w tym sezonie. Wiem, że jeśli celujemy w zdobycie tego trofeum, to musimy ogrywać każdego, ale czemu nie ułatwić sobie zadania...

Juventus ma do dyspozycji praktycznie najmocniejszy możliwy skład (pomijam absencję Buffona ). To niewątpliwie cieszy, bardziej możemy martwić się chyba o formę naszych idoli. Liczę, że udowodnią oni, że mecz na San Siro był tylko wpadką i pomyślnie zdadzą ten swoisty test, jakim jest mecz z zespołem najwyższej światowej klasy. Nasza gra musi w końcu cechować się determinacją, agresją, walecznością, któych zabrakło nie tylko w pojedynku z Milanem ale także w pierwszym meczu z Bayernem. Są to niezbędne elementy by 3 punkty pozostały w Turynie, gdyż na tym pozomie umiejętności poszczególnych piłkarzy są niesamowicie wyrównane. O wynku może zadecydować błysk geniuszu jednego z napastników...

... I w mojej opinii powinien nim być Alessandro Del Piero. Głęboko wierzę, zę wystąpi on od pierwszej minuty i zastąpi on bezproduktywnego ostatnio Zlatana Ibrahimovica. Swoją postawą zasłużył na o by dać mu szansę, mecz z Bayernem byłby jego pierwszym występem od pierwszych minut przeciwko rywalowi światowej klasy w tym sezonie. Tylko ciekawe co na to Capello...

Cieszę się że wraca do składu Abbiati, jakoś spokojniej będę oglądać ten mecz ( Polsat Sport Extra :happy: ) gdy on będzie stał pomiędzy słupkami... 8). Nie chcę bawić się w typowanie wyniku, nie mniej jednak ogromnie wierzę w zwycięstwo. Zadowoli mnie nawet to najskromniejsze, po samobójczej bramce monachijczyków w ostatniej minucie doliczonego czasu gry... :P

Obrazek
Fler

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 15:57

Ja dużo nie bede sie spisywal bo niema sensu powiem tak Jedziemy z nimi mam nadzieje ze Juve wygra nawet jedna bramka ale ze wygra Juve do Boju :D

Fler
Camillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2005, 16:19

Ci , którzy mają Cyfrowy Polsat ( np. ja :prochno: ) nie będą mieli problemów z obejrzeniem tego meczy , ponieważ będzie on transmitowany na Polsat Sport Extra . A co do meczu to obstawiam , że Juve wygra jednym lub dwoma golami . Byłbym wtedy bardzo zadowolony . Arbitrem meczu Juventusu na Delle Alpi z Bayernem Monachium będzie Słowak - Lubos Michel. A oto porcja statystyk z poprzedniego meczu obydwu drużyn:

Bayern Juventus
2 ----------- Bramki ---------- 1
11 -----Strzały w bramkę --- 5
5 ---Strzały obok bramki-- 7
5 ---------Rzuty rożne--------- 7
15 ----------Faule---------------- 24
7 ----------Spalone------------ 2
0 ---------- Żółte kartki ------- 2

To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
Zablokowany