Chelsea i Juventus kluby wszech czasów?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 15:01

Szlag mnie trafia gdy ktoś pisze:
Przemo90 pisze:to klub jak narazie bez charakteru
Mistrz Anglii bez charakteru?? Czyli Juve też nie ma charakteru, bo jest niżej w notowaniach niż Chelsea.
Przemo90 pisze:wszystko trzyma sie kupy dzieki pieniadzom
A piłkarzom Juve płacą liściami z dębu. Seryjnie, bez kitu
Przemo90 pisze: kasa sie skonczy, odejdzie Romek i wszystko sie posypie
Nie zanosi się na to, bo podobno Romek na Syberii ma produkcję dolarów
Przemo 90 pisze:Najgorsze jest to ze zawsze znajda sie pilkarze ktorzy leca na kase jak Essien czy Wright Philips i tak naprawde zmarnuja sobie kariere przez duze piniadze
Taaak?? A TY za taka kaske nie chcialbys w Chelsea grac?? hmmm - no widzisz chcialbys :lol:
Przemo90 pisze:Dobrze ze sa pilkarze trzeźwo myslacy kotrzy odmawiaja gry u Romka - Zambrotta, Treze, Scheva czy Henry
to kluby odmawiają Romanowi, a nie piłkarze :P
Diego 1989 pisze:CHelsea jest znakomitym zespołem, lecz to co odróżnia ich od Juve to fakt, iż Juve zapracowało na swoje sukcesy cięzką pracą
mam identyczne zdanie!

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 15:48

Uważam, że wszystkie pretensje skierowane w zespół Abramowicza biorą się z zawiści i zazdrości. Pieniądze rządzą futbolem nie od dziś. Wystarczy przytoczyć zespoły typu Manchester United czy Real Madryt. Kilka lat wcześniej głównym wrogiem Wengera był Fergusson, teraz jest Mourinho. To jest zupełnie normalne, że sukces przysparza wrogów i mocno drażni konkurencję. Wcale też nie uważam, że sukcesy Chelsea biorą wyłącznie swoje żródło z finansów rosyjskiego milionera. Ten zespół prowadzony jest w sposób wzorowy i zadbany na niemal każdej płaszczyźnie. Wiele klubów dysponuje dużymi pieniędzmi, ale nie wszystkie potrafią zrobić z nich użytek. Chelsea to potrafi i zbiera tego owoce. Jeżeli zaś idzie o nasz zespół, to My również nie róbmy z siebie pokrzywdzonych z powodu tej sytuacji, gdyż swoje sukcesy w równej mierze zawdzięczamy for$ie. To detale przesądzają kto z trójki: Juve, Milan, Inter wygrywa ligę. Prawdziwym sukcesem można było uznać Scudetto Romy z 2001 roku, gdzie coachem był właśnie Don. Pieniądze to podstawa w ówczesnym futbolu i świecie. To jest oczywiste i pluję na ludzi, którzy zamiast gratulować, oczerniają team powołując się na pryzmat kasy. Ci piłkarze w każdy mecz wkładają dużo zdrowia, a to, że mierzą w najwyższe cele, wcale nie świadczy o nich źle. Wiecie dlaczego macie do nich pretensje? bowiem boicie sie, że sprzątną nam z przed nosa Puchar Mistrzów. Lepiej nie zachowujmy się jak wiecznie przegrani Kanonierzy z Wengerem na czele, tylko weźmy się w garść, uwierzmy w siebie i dokopmy im, aby już nikt nie miał wątpliwości co faktycznie wpływa na końcowy Sukces Drużyny.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2005, 16:48

Dla mnie Chelsea nie jest klubem "wszech czasów" ponieważ jej potęga wiąże się z kasą Abramowicza. A ta może niespodziewanie zaprzestać finansowania klubu, który znów stabie się średniakiem.
Za to Juve niemal od początku swojego istnienia częściej był w czołówce niż w środku. Zmieniali sie trenerzy, piłkarze, sponsorzy i właściciele a JUVE wciąż rządził i rządził będzie. :happy:
Jeżeli jakikolwiek inny klub można ochrzcić tym mianem to zasługuje na to Real (choc za nim nie przepadam)
pozdro

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2005, 17:22

Dobrze a ja zaczne troche inaczej niż Wy, jakie kluby w wogóle porównujecie ? Chelsea która zdobyła tylko 2 mistrzostwa Anglii i Juventus który jest 28 krotnym mistrzem Włoch, czyli na pierwszy rzut oka widac róznice, Juve na swoją potęge pracowało i pracuje od kilkudziesięciu lat a Chelsea ledwie od 3 lat, wiec spokojnie takie porównanie jest bez sensu, Chelsea na dzień dzisiejszy tak jak Juve jest zespołem bardzo mocnym tak jak i Bayern czy Barca ale w przeciwieństwie do tych klubów Chelsea nie ma takich sukcesów na swym koncie jak w/w ekipy ;)

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
AGAnieszka10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 20:38

Ja uważam, żę pomiędzy Juve i Chelsea jest ogromna różnica. Chodzi mi tutaj głównie o tradycję, którą Juve niewątpliwie posiada i od której (wg. mnie) Chelsea odcięła się wraz z kupieniem klubu przez Abramowicza. Ale wydaje mi się też, że Chelsea powoli staje się prawdziwym klubem piłkarskim a nie tylko dobrze rokującą maszynką do robienia kasy... te zmiany w składzie Chelsea czyli kupowanie zawodników za ogromne pieniądze i sprzedawanie ich do innych klubów gdy się nie sprawdzą albo gdy pojawi się w wyniku nowego transferu, ktoś lepszy od nich miały miejce w celu zoptymalizowania składu. Na najlsilniejszy jaki się tylko da. Chelsea szasta pieniędzmi na prawo i lewo ale jeśli ma taką możliwość to czemu nie. Piłkarze też muszą z czegoś żyć...:) ! A Juve ma tradycję i dzięki Bogu piłkarzy, którzy chcą grać w klubie do końca kariary i chwała im za to!!! Bo ja bym nie zniosła gdyby Alex del Piero przeszedł do innego klubu...;( ! Ale narazie na szczęście nie ma w planach:) ! Myślę, że woli siedzieć na ławce Juve niż grać gdziekolwiek indziej w pierwszym składzie...!

Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 23:03

Myśle ze Chelsea wiele osób uznało za klub genialny po świetnej grze w ostatnim sezonie dzieki przyjściu nowego genialnego trenera,ale tak jak przedtem jakaś osoba już napisała jesli mamy porównac chelsea i juve w tabeli wszechczasów to nie ma co porównywac po 50 latach zdobyli dopiero drugiego mistrza Anglii a juve a ma takich tytułów prawie 30

Obrazek
ODPOWIEDZ